Kloster och pelikaner

Ända sedan vi kom till Bahir Dar har vi planerat att någon dag ta en båttur på Lake Tana och kolla in de kända, gamla kloster som finns omkring sjön. Idag var det dags och vi ställde klockan på kvart i sju. Förvåningen var stor när vi kom upp och insåg att det var kallt! Hade glömt hur det känns att frysa! ;) Men det ordnade snabbt till sig, efter en stund var det lika varmt som vanligt. Fick efter en del väntan tag på en bajaj och kom till Hotel Ghion precis vid avtalad tid klockan åtta. Louise och jag hoppade sedan ner i båten tillsammans med ett äldre franskt par och ett polskt par i 30årsåldern och så åkte vi iväg. Vi besökte tre kloster som alla var ganska lika. Gamla, runda, fulla av färgglada målningar, sönderlästa gamla böcker och med en doft av rökelse som svävade över alltsammans. Väldigt fascinerande, och trots guidernas ibland bristande engelska så lärde vi oss en hel del, och jag blev nyfiken på att lära mig mer om religion i allmänhet och afrikansk religion i synnerhet. För även om det var kristna kloster så tyckte jag mig kunna identifiera en hel del skillnader mot hemma. Spännande! 
 
Vi hann också med att stanna till vid Nilens inlopp, där Lake Tanas vatten blir flodens vatten och sedan fortsätter norrut ända till Medelhavet. Det sades också vara flodhästernas tillhåll, men vi hade otur och fick inte syn på en enda. Desto fler var de pelikaner vi såg vid en liten fiskehamn. De var otroligt många och väldigt spännande att se när de alla lyfte på en gång och flaxade iväg över vattenytan! Två stora örnar såg vi också, så helt utan djur var inte turen.
 
Kom tillbaka till hotellet vid tvåtiden, och efter lunch och inhandlande av nödvändigheter sitter vi nu här hemma i varsinn soffa, trötta men nöjda med dagens utflykt! 
 
Traditionella papyrusbåtar som fraktar virke från öarna till Bahir Dar
 
Präst i ett av klostren
 
Målningar från 1500talet - fantastiskt välbevarade! 
 
Pelikaner

Kommentarer
Postat av: Papi

Häftigt!!

2013-03-07 @ 15:51:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0