Sista dagen på 2007

Eller, egentligen är väl imorgon den sista dagen. Äsch, strunt samma.

Jag är i alla fall galet förkyld idag. Helst vill jag inte jobba, bara ligga hemma och sova, men, har man skrivit upp sig så har man. Och.. pengar pengar.. ;)
Jag har faktiskt jobbat typ hela dagen. Först var jag, Kajsa, Ida och Linnéa på hotellet och sorterade galgar, bar tunga galgstänger upp för trapporna, flyttade bord och stolar, bar godis och provade heta klänningar. Allt för att det ska vara förberett för imorgon, då revyn har premiär. Jag och Ida ska stå i garderoben, Kajsa ska sälja godis och Linnéa ska sälja program. Ska bli kul. :)
Efter några timmar på hotellet åkte jag hem, vilade typ en halvtimme (dumma förkylning!!) och hjälpte sedan mamma att fixa mat till Festen med stort F. Ni kommer att få äta, det lovar jag. :)
Sedan stack jag hit till Korpen och nu har jag ca. en och en halv timme kvar på arbetsdagen. Ska kanske ta och läsa lite i dagens bok. Hmm, nu när jag tänker efter så är denna bok även gårdagens. Annars har jag faktiskt läst en bok om dagen i typ tre- fyra dagar nu. Det är väl sånt lov är till för antar jag.
Övriga saker som måste göras inom snar framtid är:
*Fixa 70-tals kläder
*baka tårtor och laga mer mat
*Köpa snacks
*Fixa fram 70-tals musik i massor
*Komma på roliga grejer att göra på festen
*Kolla upp skridskobanans öppettider

Imorgon blir det jobb hela dagen, men 1 januari får nog bli stora fixardagen. Då är det 2008.. galet! Det blev ju nyss 2007 och nu är det bara en dag kvar.
Har gått skitfort, och varit underbart kul. Nog mitt bästa år hittills.. om det nu går att mäta.

Förövrigt vill jag bara säga att jag är lite småhungrig, att jag måste börja träna rumpmusklerna snart ( eller hur Sandra ;) ) och att jag önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!

Kramar

julafton

Idag är det den 24 december, dvs julafton. :) Vaknade vid fyra-tiden i natt av att dörren till rummet sakta öppnades och någon tassade in med lätta steg. Jag låtsades sova, såklart. Efter lite prassel lämnade denna mystiska person rummet, och jag såg en ltien hög av paket under min strumpa. Japp, under... haha :)
På morgon upptäckte jag att de innehöll en chokladkartong och två böcker, varav den ena var årets andra chokladbok.

Dagen fortsatte med promenad till Konsum, mycket mat och till sist Kalle Anka :)
Halv fem började vi med julklappsutdelnmingen, ca tre timmar senare öppnades det sista paketet :) myyys...
Jag fick bland annat en ny cool, gul mobil, "Hair"-filmen, första säsongen av "Vänner" på DVD, en chokladkartong och ytterligare en chokladbok, en chokladkartong till, parfym, nagellack, badgrejor m.m .m.m... Är mycket nöjd, bara i-poden som saknas, men jag fyller ju om en vecka.. ;) hahahahaha

Nu ska jag gå och glo på Hair tror jag.. önskar er alla en fortsatt bra julhelg, hoppas vi ses snart!!

Förövrigt vill jag bara säga att "tjuren Ferdinand" faktiskt är trist, att jag är väldigt mätt och att jag faktiskt inte är så besatt av choklad som folk tycks tro

Ha det bra!
Julekramar

Dan före dan

Idag är det dan före dopparedan.. och därför ska jag inte uppehålla er länge med mitt blygsamma blogginlägg.
Ville bara berätta, för er som var med och minns, att jag var i Kalmar idag. Var inne i den där kyrkan där de små söta ängla-statyerna fanns... Jag såg slottet, platsen där Per och Per och Markus försökte tyda kartan, vandrarhemmet (minns ni sanning och konsekvens och att vi hoppade ut genom fönstret?) Jag såg inte resturang Athena, trots att jag letade.. Men, en hel massa minnen fann jag.. Saknar den tiden...

Men, men, imorgon är det jul,. och det glädjer mig! Jag är galet julklappssjuk! Vill öpnna allt nu, har spenderat stor del av dagen med att försöka klämma på paketen i smyg..  ;)

Såå, jag vill bara önska er alla, älskade vänner, en riktigt riktigt god jul!!!
Jag skickar julefrid och kärlek till er!!

Förövrigt vill jag bara säga att jag inte har något att säga idag, förutom FROHE WEIHNACHTEN!

Hohoho

julavslutning

Gahh, jag gillar inte avslutningar! Det är soooorgligt! Nu väntar en hrl vecka utan hippiekollektivet! :(  Vaddå, en vecka, tänker ni nu. Är inte jullovet typ två veckor?

Jodå, ni har alldeles rätt, men om ca. en vecka fyller Lina-Fina år, och det ska ju firas såklart! :D
Sedan är det dags för mig att slutgiltigt bli gammal.... ujujuj 18 år känns som en livstid. Faktiskt! Som Gustav så fint uttryckte det: "Om du hade varit hund så hade du varit död nu"... Det känns uppmuntrande ;)

Idag var det skolavslutning, som jag nämnde. Det var myigt, faktiskt. Vi bytte julklappar, och jag tror att det blev lyckat :D Jag fick en skitfin ljuslykta av Ellan. Sedan var vi utomhus och lyssnade på kören och på Eriks grekiska-grupp som framförde julevangeliet på ett enastående grekiskt vis ;)
Efter det blev det fika på stan med hela gänget. Det var också mys. Ellan och jag sprang lite på stan, och sedan åkte jag hem. Där väntade paket från Schweiz, fyllt med choklad och en kok-bok med chokladrecept  :)
Jag fick också klapp från Linnéa, jättefina badbomber. :)

Såå,.. nu är det minsann lov.

Förövrigt vill jag bara säga att det faktiskt bara är tre dagar kvar till julafton, att jag drar till Småland imorgon och att vi nu klarat av hälften av gymnasiet!

God Jul på er


Me gustas tu

Idag fick man sig en trevlig överraskning när man kom till skolan. Jag slutade 2,5 timme tidigare än jag trodde, på grund av inställd tyska och religionsseminarie. :) Gött. Men, vad händer? Jo, jag stannar kvar i skolan 1,5 timme i alla fall. Hahah värsta skolskadad. ;)
När jag tillslut kom hem så stack jag ut och sprang typ 40 minuter ( det här skriver jag bara för att ni som INTE sprang idag ska få dåligt samvete) ;) Det gick jättebra i alla fall. :)
Sedan rotade jag fram min Manu Chao-skiva och hängav mig åt minnen...
Men just nu lyssnar jag på Lisa Ekdahl.. <3 "Hon sa allt det där hon ständigt förnekar, hon talade om dig och om era vackra lekar. Hon sa: passion av det slaget är en nåd som drabbar få, det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå"...

Jag har börjat spela datorspel igen :) "Harry Potter 4".. Där ser man vad en trist helg kan göra med ens sinne ;) hahaha, nää, men det är faktiskt riktigt kul...

Förövrigt vill jag bara säga att det faktiskt bara är en vecka kvar till jul, att jag nog har blivit besatt av sudoku och att jag saknar förra året lite grann...

Aus Vederschön.. (Ellan ;) )

Arbeit, Arbeit

Jag jobbar och tjänar ihop till mitt levebröd. Det är helt okej. Visst, lite trist, emn går rätt fort i alla fall.

I förrgår var det releaseparty på musikskolan! Så himla kul! :) Det började med att vi övade och åt mackor, sen fick jag krypa in under ett bord och leta rätt på de tomma ciderflaskor som mina serveringskollegor så fint hade lagt där. :) När gästerna dök upp blev det lite mingel, sen mini-konsert med låtar från skivan. Sedan lekte vi! :) SKojigt värre! Bland annat så fick Kajsa spela klarinett, Linnéa och jag fick stava och Erik, Ida-Ida, Arvid och Gustav körde "arga leken" mot apan, som förövrigt var väldigt het! :) Vårt lag, "Lag Bjällerklang" tog hem segern, tack vare att vi tänkte snabbt och hissade apan... För att gardera oss slängde vi in honom i hissen också, bara för att vara på den säkra sidan.
Därefter var det disco-dags! Wieehiee.. Erik var DJ, och vi andra rockade ;) Balnd annat buggade vi galet till "Sånt är livet", och jag fick även lära mig nya danser; "Stekardansen" och "sliskig italienare-dansen". Vackert vackert!

Men, nu går jag faktiskt händelserna i förväg. För innan releasepartyt var ju faktiskt jag, Ellan, Ida-Ida och Sandra på isbanan och gled runt. Det var myyyys! Vi hade hela bandyplan för oss själva, så vi kunde ostört praktisera våra piruetter. Sedan dök gympa-Malou upp och försåg oss med klubbor och bollar. Sååå, ja, vi spelade lite. Funderar på att gå med i Motalas bandylag, vad de nu heter. Kände att det var min grej det där.. ;) haha, eller kanske inte.
Fina bilder fick jag i alla fall :)

Och sen var det fredag.. och vad hände då egentligen? Ehh, jo, jag var trött, och jaaa. Just det, jag försökte lösa mitt eget matteprov och misslyckades totalt. Det var ju.. skojigt ;) haha, nää, men jag är faktiskt usel på matte.... Kunde inte ens lösa mina egna uppgifter. Så helgen får nog ägnas åt matterepetiton. KUL! ;)
På eftermiddagen gick jag in till stan med lite folk.. Vi kysste brevet till Samuel och lade på det, Lina och Arvid köpte glass, sen åkte Vadstena-folket hem. Olle, Ida-Ida och jag gick till filmbutiken. Jag hyrde "Döda poeters sällskap" som jag sedan såg i min ensamhet i natt. Jag älskade den!!! Den var skiiiitbra!!! Vi borde bilda ett eget sånt sällskap! :)

Jaa.. sen sov jag hela natten och nu är jag här. Got nothing more to tell you right now..

Förövrigt vill jag bara säga att jag önskar jag kunde franska, att jag är trött och att det faktiskt är jul snart! :)

Au revoir

wieehieee

Imorgon är det releaseparty!!! Yey! Ska bli SÅÅÅÅ kul!! :D :D :D

Och idag var det blåsaravslutningskonsert  :) Det var skoj det med, jag var het i min lånade silvriga tomteluva ;)
Jaa... I skolan var det vanligt, var trööööött, fattade nada på tyskan och "bråkade" med Gustav på latinet ;)
 Härligt, härligt!!
Imorgon ska vi åka skridskor, det var typ 1000 år sen sist, så jag ser framemot det. Kameran ska med såklart! Och Lucia är det också! Jag ÄLSKAR Lucia!! Nästan bättre än julafton! ;) Men bara nästan!

Nu ska jag gå och kolla Top Model och peppa Releasepartyt!

Förövrigt vill jag bara säga att glitter kliar, att det är 3 veckor och 2 dagar kvar tills jag blir myndig och att jag önskar att det kan bli fett med snö snart!

Adios amigos!

Julklappfixdag

Dagen började med en joggingtur i spöregn. Men jag slapp i alla fall ha en galen hund efter mig den här gången.  Sedan tog jag bussen in till stan för att träffa föräldrarna och köpa presenter. Men, när jag väl kom dit visade det sig att de glömt att jag skulle komma och hjälpa till, så de hade redan handlat. Eftersom det var en timma kvar tills Linnéa och jag skulle ses och jag inte hade något att göra så gick vi och käkade lunch på Sjöbris. Sedan gjporde jag och Lilli stan, fixade alla julklappar utom en, och köpte en ny klänning. Den ska användas på musikskolans releaseparty, julafton, nyårsafton och kanske också på släktkalaset den femte januari.

Det är ju sjukt att jag fyller arton om bara fyra veckor. Halllååååå!! Jag är ju värsta gammal!! Usch usch usch.
Efter shoppingturen åkte vi hem till kusinen Martin och firade hans födelsedag.

Nu sitter jag här hemma och kollar på "Svensson Svensson".  Ska gå och sova snart, är galet trött!

Förövrigt vill jag bara säga att regn i december suger, att "La valse d'Amelie" är underbar och att ABBA är hur coola som helst.

Adios


simma på en söndag

Idag började jag dagen på ett riktigt hurtigt vis. Var i simhallen fem minuter innan de öppnade, sedan in och simma 2000 m.. tog ca. 45 minuter, så jag är ganska så nöjd. :)

Efter middagen åkte vi ner till stan, så jag passade på att inhandla några julklappar till, ungefär hälften klara nu. På torget stod en man som måste ha det tråkigaste jobbet i världshistorien. Han uppgift var att "vakta" de stora högtalarna som stod på scenen och frambringade julsånger som skulle få shopparna på bra humör så att de öppnade plånboken lite extra. Men han såg så uttråkad ut, den stackaren! och inte undra på, det enda han gjorde var ju att gå fram och tillbaka framför högtalarna, iklädd en tomteluva.

När vi kom hem var det dags för pepparkaksbak. :) Det gillar vi.. och deg är gött! :D

Nu ska jag slå mig ner i soffan och kolla på Troja, som jag inte orkade se igår. Det tog på krafterna att spela "Sätt sprätt på en miljon" och ringa Schweiz... :D

Förövrigt vill jag bara säga att apelsiner med nejlikor i luktar heeeelt underbart, att tyska-boken faktiskt är riktigt spännande och att jag VILL ha snö NU!!!

Hasta la vista


RSS 2.0