Lägenheten

Idag sa jag upp min lägenhet här i Växjö. Från och med första januari 2013 är den inte längre min. Det känns lite konstigt såklart, det har varit ganska fint att bo här. Men jag känner mig mer än redo att gå vidare mot till andra platser. I lite mer än två år har jag bott här på campus. Ja, jag säger på campus, och inte i Växjö, för även om campus ligger i just Växjö så kan jag inte påstå att jag känner till staden så värst väl. En av nackdelarna med vår lilla campus-bubbla. Det jag sett av Växjö är vackert, men jag har svårt att föreställa mig att jag någonsin kommer bo här på riktigt. Tror det är för litet för mig. 
 
En stökig kväll i lägenheten
 

Annars rullar det mesta på som vanligt. Är nu tillbaka efter min en och en halv vecka långa sjukfrånvaro, vilket såklart är lite stressigt, men jag känner ändå att jag har koll på läget. Mail angående C-uppsats är utskickade till både höger och vänster, och snart kan vi sakta börja håva in krokarna och se om vi får napp någonstans. Spännande! :)

Det stora äventyret

Hej på er! 
 
Det har gått lång tid sedan jag skrev. Otroligt lång tid. Jag har insett hur svårt det verkligen är att hålla igång en blogg när vardagen för det mesta ser ungefär likadan ut. Bra, men likadan. Det var därför jag tog beslutet att detta skulle vara en reseblogg, men tyvärr reser jag inte alls så ofta som jag skulle vilja, och det har också märkts i bloggen. Men nu, mina vänner, är det snart dags igen. 
 
Den 15 december packar jag och mina klasskompisar våra ryggsäckar och ger oss ut i världen. Till Indien närmare bestämt, för lite drygt en månads fältkurs. Det är en form av praktik som gäller, och när den i slutet av januari är avklarad så bär det av till en annan del av världen, förhoppningsvis Östafrika för att skriva C-uppsats i någon månad. Som ni ser så är planerna lite lösa i kanterna fortfarande, men avresan närmar sig med stormsteg och jag tyckte därför det är passande att långsamt väcka liv i denna blogg igen. För såklart ska den, och ni, få följa med på detta mitt livs hittills största äventyr! Och som ni vet så är ju förberedelserna och planeringen också en  stor del av resan! (Speciellt för mig som är ett riktigt planeringsfreak) 
 
Känslorna inför denna resa är blandade. Dominerande är såklart glädjen och förväntan. Det är detta jag sett fram emot sedan jag startade min utbildning hösten 2010, och kanske längre än så. Kanske ända sedan jag satt där vid min dator i Schweiz och läste orden "Informatörsutbildning med inriktning Fred- och Utvecklingsarbete" och kände "det där är jag". Lite rädsla finns naturligtvis också med i känslo-cocktailen. Hur ska det gå? Vilka problem kommer vi ställas inför? Kommer jag glömma något viktigt ( Visum, vaccination...)? Vad vet jag om Indien och Östafrika, egentligen? Tänk om planet störtar, det är ju en sådan lång flygning? Jobbiga tankar, visst, men alternativet att inte åka finns inte i min värld. Inte kan jag sitta i Sverige och se på när mina kära vänner upplever "the time of their lives". Inte en chans! :) 
 
Så, kära läsare, i ytterligare lite drygt två månader kommer ni få läsa mer om mina / våra tankar och förberedelser inför denna resa, och sedan, den 15 december, så drar vi! Häng på! :) 

RSS 2.0