Två veckor kvar

Här sitter jag och svettas, som vanligt. Har gjort det i 3 månader nu (Igår var det exakt 12 veckor sedan vi åkte iväg) och trodde kanske att jag skulle vänja mig, men icke! Förstå mig rätt, jag ÄLSKAR värme och skulle välja det här klimatet framför Sveriges kyla alla dagar i veckan, men att försöka plugga och tänka är helt klart svårare när det är över 30 grader varmt. Speciellt när duschen bara funkar ibland, så några långa kallduschar att svalka sig med är det inte tal om. 
 
Att vara utomlands i 3,5 månad är ganska speciellt. När jag var i Schweiz var det speciellt på ett sätt, detta är speciellt på ett annat sätt med tanke på att jag faktiskt varit i U-länder hela tiden. Det har märkts, kan jag tala om! Mina nära och kära där hemma har fått en lista på all mat som jag vill ha när jag kommer hem, och det har gått så långt att jag faktiskt drömmer om att gå runt på ICA Maxi och handla all mat jag vill ha. Tillsammans med maten är en lång, varm dusch det jag saknar mest. Vatten-tillgången både här och i Indien har varit ytterst opålitlig, vilket i kombination med hettan blir ganska jobbigt. På tal om opålitligt förresten; att kunna lita på att det finns el kommer också bli skönt! 
 
Missförstå mig rätt; jag har ÄLSKAT denna resa! Jag har haft sååå roligt och fått vara med om så många fantastiska saker!! Räknar med att jag kommer sakna mycket, både här och i Indien när jag väl kommer hem igen. Men nu längtar jag faktiskt. Mycket! 16 dagar kvar, sedan kommer jag hem! :) 
 
 
En av sakerna jag DEFINITIVT kommer sakna från resan är att kunna bada i stort sett när jag vill! 

Kloster och pelikaner

Ända sedan vi kom till Bahir Dar har vi planerat att någon dag ta en båttur på Lake Tana och kolla in de kända, gamla kloster som finns omkring sjön. Idag var det dags och vi ställde klockan på kvart i sju. Förvåningen var stor när vi kom upp och insåg att det var kallt! Hade glömt hur det känns att frysa! ;) Men det ordnade snabbt till sig, efter en stund var det lika varmt som vanligt. Fick efter en del väntan tag på en bajaj och kom till Hotel Ghion precis vid avtalad tid klockan åtta. Louise och jag hoppade sedan ner i båten tillsammans med ett äldre franskt par och ett polskt par i 30årsåldern och så åkte vi iväg. Vi besökte tre kloster som alla var ganska lika. Gamla, runda, fulla av färgglada målningar, sönderlästa gamla böcker och med en doft av rökelse som svävade över alltsammans. Väldigt fascinerande, och trots guidernas ibland bristande engelska så lärde vi oss en hel del, och jag blev nyfiken på att lära mig mer om religion i allmänhet och afrikansk religion i synnerhet. För även om det var kristna kloster så tyckte jag mig kunna identifiera en hel del skillnader mot hemma. Spännande! 
 
Vi hann också med att stanna till vid Nilens inlopp, där Lake Tanas vatten blir flodens vatten och sedan fortsätter norrut ända till Medelhavet. Det sades också vara flodhästernas tillhåll, men vi hade otur och fick inte syn på en enda. Desto fler var de pelikaner vi såg vid en liten fiskehamn. De var otroligt många och väldigt spännande att se när de alla lyfte på en gång och flaxade iväg över vattenytan! Två stora örnar såg vi också, så helt utan djur var inte turen.
 
Kom tillbaka till hotellet vid tvåtiden, och efter lunch och inhandlande av nödvändigheter sitter vi nu här hemma i varsinn soffa, trötta men nöjda med dagens utflykt! 
 
Traditionella papyrusbåtar som fraktar virke från öarna till Bahir Dar
 
Präst i ett av klostren
 
Målningar från 1500talet - fantastiskt välbevarade! 
 
Pelikaner

Bröllop och annat skoj!

Hej på er! 
 
Nu när elektriciteten verkar ha stabiliserat sig efter några svajiga dagar så tänkte jag att det kunde vara på tiden att skriva lite här igen. Det var ju ett tag sedan sist! Så vad händer här i Etiopien då? 
 
I förrgår var vi på vår vän och kontaktperson Antenehs bröllop! Det var helt sjukt spännande och väldigt roligt! Buffé, lokal öl och inhemsk dans var några av de saker vi bjöds på. Dessutom fick Louise och jag gå upp framför alla gäster och hålla ett litet tal! Tydligen är det ett tecken på respekt att ge oss möjligheten att säga något, så Louise levererade några väl valda ord medan jag stod bredvid och log. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förutom bröllop har vi hunnit med en liten tur för att kolla in Bahir Dars shoppingutbud. Det gick riktigt fort, visst hittade vi några små souvenirbutiker, men utbudet var litet och detsamma i alla affärer. Kanske blir det någon liten minnessak att ta med hem, men annars spar jag mina pengar. 
 
Imorgon är det dags för en liten båttur på Lake Tana. Vi ska kolla in de gamla kloster som ligger runt sjön. En halvdagstur blir det, och vi bokade idag genom ett av hotellen här i stan. Känns väldigt spännande, jag gillar ju kloster och kyrkor och sånt. Kameran följer såklart med, så kanske får ni se lite bilder efter imorgon. 
 
Idag fick jag ett mail från Berlin, med beskedet att jag blivit antagen till att plugga där läsåret 13/14! hur kul som helst, känns skönt att veta vad jag ska göra i höst och nästa vår och jag ser verkligen fram emot att upptäcka den fantastiska staden Berlin närmre! :) 
 
Det var väl allt jag hade att berätta just nu, men ska försöka återkomma mer regelbundet i framtiden! Tills dess kan ni, som ni vet, följa våra äventyr på fredsmedianerna.wordpress.com
 
Vi hörs! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0