Lekpark, häst och lite annat

Vad har jag gjort idag?

Jag har förlorat stenhårt i Svampbobmonopol. Hamnade hela tiden på Michis gator, och efter ett tag började han till och med ge mig pengar för att jag skulle kunna betala honom. ^^ När vi hållit på så en kvart lyckades jag få honom att fatta att på detta sätt skulle spelet aldrig ta slut. Så vi bestämde att han vann, och medan han utförde en fin liten segerdans i vardagsrummet så fick förloraren (dvs jag) plocka undan ^^

På eftermiddagen gick barnen och jag till lekparken. Det var Olgas förslag, hon hade en elev hemma och ville nog ha lite lugn och ro. (Hon ger hemundervisning i engelska och ryska ibland)
Så, vi packade pingisrack och radiostyrd bil och gav oss av. Hade en riktigt mysig stund i lekparken, tills vi skulle gå hem. Michi ville inte bära hinken vi hade med oss, han sa att Anna var tvungen att göra det, Anna slängde hinken på marken, Michi fick spel och knuffade omkull Anna, som i sin tur började gråta. Under tiden försöker jag avstyra det hela och förbannar min bristande tyska!



Lunget före stormen.. ?





Så fort vi kom hem satte jag mig på bussen för att åka till Basel och möta Sarah (irländskan) och hennes vän Bianca från USA. De hade spenderat dagen i Sarahs killes lägenhet där de kollat på film. Planen från början var att jag bara skulle komma dit och göra dem sällskap, men de hade hunnit bli hungriga och orkade inte laga mat, så vi åkte till Sarahs vän Steve, från Manchester, som jobbar som kock. Han bor i Augarten, vilket är halvvägs mellan Eiken och Basel. Så för mig blev det att åka tillbaka samma väg som jag nyss kommit.
Steve var en rolig prick. Det första roliga var att stiga in i ett radhus i Schweiz, och plötsligt befinna sig i England! Hans hus var sååååå engelskt att det blev roligt! Heltäckningsmattor och allt man förknippar med England fanns där!
Vi satt ute i solen och svettades några timmar (runt 26 grader idag), det var riktigt trevligt. Tyvärr var jag tvungen att åka hem vid sjutiden, väntade samtal från Jugendband Hellikon vid halv åtta, så jag hann inte käka med dem. De skulle äta häst!!! På riktigt! Vi snackade nämligen om mat och så, och då nämnde Steve att hästkött är gott... Så det ville Bianca prova, så vi gick till affären och köpte lite. Hann som sagt var inte smaka, men det är kanske gott. ^^

När jag kom hem satte jag mig nervöst vid mitt skrivbord med telefonen redo brevid mig. Precis när siffran på displayen slog om till 19.30 så ringde det (typiskt schweizare- extremt punktliga) Det var herr Simon Sacher från Jugendband. Han sa att de ska skicka noter till mig, och torsdag nästa vecka blir första övningen. Kajsa får hänga med :)
Blir spännande!!

Efter samtalet har inte så mycket hänt. Fick dock ett förlåtbrev av Anna och en lååång kram alldeles nyss. :) Sött va!? <3


Ungefär: "Kära Ronja! Jag är ledsen för det som hände idag. I lekparken. Jag kan göra det bra igen. Från Anna"

Nu ska jag sova snart, men innan dess, dagens roligaste:

Bianca får ett samtal från australiensiskan Molly, och vill bjuda hem henne till Steve. Hon frågar Steve om det är okej, varpå han svarar:
"Sure! The more the merrier!"
Bianca tar luren från örat, stirrar på honom en sekund och frågar sedan misstroget:
"You wanna MERRY her???"

:)

Godnatt

Godnatt


Säger godnatt och kryper ner i sängen med mitt teckningsblock, pennor, anteckningsbok, Sex and the city och laptopen som just nu spelar Lisa Ekdahl, vars musik och texter är fyllda med nostagli och går rakt in i hjärtat.. <3


090929


Nya örhängena visas upp.. tyvärr i svartvitt, men det får ni stå ut med. Annars finns bild HÄR

I övrigt har det varit en ganska lugn dag. Tog med mig barnen till Rheinfelden på förmiddagen och mötte upp Olga. (Hon jobbar där). Vi köpte lite dricka och brödbullar och åkte till en annan liten by som heter Möhlin. Där hade de några stora burar med rovfåglar och ugglor och sånt som vi tittade lite på, innan vi gick till lekparken i närheten. Där tillbringade vi en timme eller så innan vi åkte hem och åt. Sen joggade jag en runda, och nu har Michi och jag precis spelat SvampBob-monopol... Riktigt kul ju! Fick lite flashback från en "grabbkväll" jag var på hemma hos Gustav (dvs jag, Gustav, Markus och Arvid. ^^) där vi andra fick storstryk av Gustav i just monopol (dock inte Svampbob-varianten, för den äger jag ^^)
Regretion, var det väl det kallades, när man gick tillbaka till barndomen. Känner att jag gör det mer och mer. Men det är väl en naturlig följd när man hänger med barn hela dagarna. :)

Ikväll händer det nog inget speciellt, var snack om Zürich med några andra, men verkar inte bli av. Lika bra nästan, är ganska trött..
Imorgon ska jag nog träffa Sarah på dagen i alla fall, kanske Molly från Australien också. Vi får väl se.

Nu ska vi nog äta snart, ska gå ner och kolla om jag kan hjälpa till.

vad har ni gjort idag? Hade ni en bra första-dragetdag idag, ni som går på Platen? Tell me! :)
Kram


Glömde ju...

...att visa vad jag köpte mer! En dagbok. Är bra att ha, för allt vill man ju inte skriva på bloggen ^^


Den är gjord av nån sorts bananpapper (väldigt fint!) som ska rädda regnskogen. Bra där! :)


Svar

Ska inte lägga mig riktigt än, ska slå in lite paket och skicka några mail först, men eftersom jag är klar med svaren på frågorna så får ni dem nu.

Here it is:

1. Tänder du fortfarande rökelser så att det luktar i hela huset?
Svar: Haha, nej, men det beror endast på att jag inte vet vart tändstickorna finns. Haha ;)


2. Har du kört bil i Schweiz ? Kommer du att få möjlighet att göra det ?
Svar: Nej, har inte gjort det än, men får låna Olgas bil om det skulle behövas. Kanske kommer det bli så att jag måste göra det när jag ska till orkestern i framtiden, eftersom det inte går några tåg dit


3. Vad är det bästa med Sverige respektive Schweiz?
Svar: Sverige har ett sjukt bra system när det gäller barnomsorg. Här måste till exempel barnen gå hem och äta lunch, vilket betyder att antingen måste en förälder vara hemma, eller så måste man ha en au pair eller annan som hjälper till, typ mor- eller farföräldrar eller en granne eller så. Samma sak på eftermiddagen, då kommer de hem när skolan är slut. Tror inte det finns fritids och sånt, så nån måste vara hemma på eftermiddagen också om inte barnen är stora nog. Sveriges system är alltså mycket bättre. Dessutom är det bättre i Sverige, för där fattar man vad alla säger. Haha ;)
I Schweiz gillar jag kollektivtrafiken skarpt! Tåg är miljövänligt, snabbt och smidigt, och det finns nästan inte ett hem i Schweiz som inte nås med kollektivtrafik. Där har Sverige något att lära! Dessutom är folk öppnare och trevligare här. I alla fall mot mig, hehe. (Kan ju bero på att jag är utlänning ^^). Om man ber om hjälp med att hitta eller frågar om något så hjälper de alltid till och visar och berättar. Det gillar vi! Sen älskar jag såklart Schweiz för mångsidigheten. Det finns både höga berg och djupa dalar, relativt stora städer och pyttesmå byar. Fyra olika språk, 26 olika kantoner som alla har sina egna traditioner. Finns med andra ord hur mycket som helst att se och uppleva!


4. Vad är det sämsta med Sverige respektive Schweiz?
Svar: Tjaa, svaret på denna fråga är väl egentligen bara motsatsen på förra ^^ I Schweiz är barnomsorgen ganska dålig (fast bra för mig, för den gav ju mig möjlighet att komma hit) Dessutom har jag hört att Schweiz faktiskt är ett ganska rasistiskt land. Det invandrarfientliga partiet har många anhängare, och det gillar jag såklart inte! Dock har jag inte märkt av något själv.
Sämst med Sverige... hmmm.. Haha, hade ni frågat för typ ett halvår sedan hade jag säkert kommit på massor, men man blir väldigt patriotisk av att bo utomlands ett tag. Just nu känns Sverige som det bästa landet i världen ^^ Men som sagt var; kollektivtrafiken kunde ju vara bättre, och människor kunde vara lite mer öppna och tillmötesgående. Och så hade det ju inte skadat med några enorma berg som man kunde njuta av lite då och då :)

En jobbig dag...

...har jag haft.
Var ensam med barnen från klockan åtta till klockan två, och dessa sex timmar kändes som sex år. Minst. Började med att vi skulle städa, vilket tog typ två och en halv timme. Barnen hjälpte till och sedan lekte de ute, inga problem alltså. När jag höll på med det sista av städningen (golven på övervåningen) så kom de och frågade om vi skulle spela spel. "Visst", sa jag. "Det blir mysigt. Gå ner och förbered allt, så kommer jag om fem minuter. Ska bara fixa klart här." De gick iväg, och tre minuter senare hör jag Michi skrika och Anna gråta. Springer ner och får veta att de bråkade om vem som skulle sitta var i soffan! Säger till dem att sluta, varpå mer skrik och gråt utbryter. Michi går in i deras rum och smäller igen dörren, Anna gömmer sig under täcket i föräldrarnas säng, och jag går ut i trädgården och koncenterar mig på att andas lugnt. När jag sedan går in igen har lugnet lägrat sig. Michi läser i sin säng och Anna och jag ritar och dansar, och jag börjar tro att det var dagens prövning, och nu är det lugnt.. Hmmm.. ^^

Till lunch skulle vi göra pannkakor. Självklart ville Anna hjälpa till, eller rättare sagt, hon ville göra allt själv. "Jag ropar om jag behöver hjälp", sa hon, log ljuvt och klappade mig på kinden. Men njaaa, lite skeptisk var jag, så jag stannade i köket.. Och tur var väl det, för lite hjälp behövde hon allt. Allt gick i allafall bra tills Michi kom och också ville steka en pannkaka, vilket han såklart fick. Tills han fick för sig att Anna provocerade honom och därför gav henne en spark på smalbenet. När jag sa till honom att lägga  av skrattade han och gjorde om det.
Då fick jag nog, tog honom i armen och drog ut honom ur köket. (Det gjorde nog inte ont.. hoppas jag...) Sa till honom att gå därifrån tills han lugnat ner sig. Med det menade jag att han skulle vara i ett annat rum, men han tog det lite väl bokstavligt. Han stack. Var borta typ tjugo minuter, och där stod jag; med Anna, en tallrik pannkakor som kallnade snabbt, ett kök som nyss varit rent men som nu var helt kladdigt av pannkakssmet.. Inte kul!
När han till slut dök upp fick han en riktig utskällning och ett löfte om att detta kommer hans föräldrar få reda på. Det sista gjorde honom ganska spak, och resten av eftermiddagen förlöpte ganska lugnt.

Dock var jag fortfarande lite uppretad och stressad, så när Olga kom hem drog jag till Basel för lite underbar ensamtid och tröstshopping.
Detta köpte jag:


Girafförhängen och lite hårspännen

Plus lite fler hemligheter ^^
Nu, film eller nåt. Svarar på de få frågorna från frågestunden innan jag lägger mig

Kram

SPA-bad och en enda fråga

Guten Abend!

Min dag har spenderats på ett SPA-bad i Rheinfelden, några minuter härifrån. Där fanns varmbad (40 grader), kallbad (15 grader + isbitar som trillade in genom ett hål i taket), tropisk regnskogsdusch, alpvattenfalldusch, utomhuspool (med solstolar brevid, som folk faktiskt använde. Det var varmt idag!!), olika typer av bastu; med doft, utan doft, med 100 % luftfuktighet osv osv. Men min favorit var rummet med saltvattenbadet. Det var ganska mörkt, en grund bassäng fylld med saltvatten så att man bara kunde lägga sig och flyta runt. Och när man låg på rygg, med öronen under vattnet så spelades det klassisk musik under ytan! Hur mysigt som helst! Där låg jag ett bra tag och bara flöt runt och filosoferade. :)

Efter badet var planen att besöka en gammal dam som bor i närheten. Enligt Olga är hon "ersättningsmormor", dvs hon passar barnen ibland, skämmer bort dem och så ^^ Som en mormor. När vi kom dit hade hon dock plötsligt blivit sjuk.. så det blidde inget av besöket. Tyvärr.

Istället åkte vi hem, jag skypade med föräldrarna och sen åt vi mat och glass och tittade på "Türkisch für Anfänger". Vi har verkligen blivit besatta!!  :)

Just det! Frågestunden! Den blev en flopp.. haha! Fick en enda fråga, från min kära mor. Lovar att svara på den imorgon - måste fundera lite. Det var en riktig kluris! Så om ni andra kommer på nåt ni vill fråga - gör det innan imorgon! :) gör det HÄR

Nu är det snart dags att krypa i säng. Har inga direkta planer för veckan som kommer. Barnen har lov, så jag har extra mycket ledig tid (Olga har ju också lov). Planerar en liten shoppingtur imorgon eller på tisdag, men annars tar jag det som det kommer. Känns bra! :)

Hoppas ni har haft en fin helg! Vad har ni hittat på? Nyfiken ju! :)
Kramar

Lista

Har inte så mycket att skriva nu, det har ju bara gått en natt ^^
Men, här får ni nåt att läsa i alla fall, en lista jag hittade på bilddagboken ;)
Håll till godo, så hörs vi när jag kommer hem från badet.


Namn: Ronja

Vad drack du senast: vatten

Vad gjorde du igår kväll: Tittade på TV och åt glass

Hur många hamstrar har du haft: Jag har inte haft nån, men min syrra två

Kan du gå ner i spagat: HAHAHHAHAHA!! No way! Smidig som ett kylskåp

Vad ska du göra i kväll: soooooova

Vad ska du göra i morgon: vet inte än. Jogga i alla fall

Senaste inköp: lypsyl och kitkat

Senaste film: måste vara ”Sex and the city – der Film” när Ellan var här

Vad har du i ditt fönster: en ljuslykta jag fått av samuel, en buddharökelsehållare med rökelsepinne i, en liten tupp jag fått av sandra och ett ljus med schweiziska flaggan som redan var här när jag kom

Tycker du om att cykla: Om det inte är för varmt så man typ svettas ihjäl. Men på en gammal damcykel med högt styre och cykelkorg kan det vara mysigt

Vem sov du över hos senast:Oj! Minns inte...

Vem sov över hos dig senast: Ellan :)

Vem pussade du på senast: troligen mamma, pappa och kajsa

När var de: 7 augusti

Vad ska du göra nu: klä på mig och bädda sängen

Vad ska du göra sen: åka till badhuset

Vem träffade du sist: min aupairfamilj

Vem skulle du vilja träffa nu: alla mina vänner och min familj hemma i sverige. Måste det vara här så säger jag samuel, men han är i spanien

Sjunger du i duschen: hemma ja, här inte än ^^

Vem ringde du senast: mamma

Vem ringde dig senast: elisabeth

Hur länge sov du i natt: från typ 2.00 till 10.00.. så åtta timmar

När ska du gå och lägga dig ikväll: inte för sent, är trött

Vad gjorde du för tre timmar sen: sooooooov

Vad skulle du vilja göra nu: jag är rätt nöjd med läget. Kanske skulle jag vilja vara i mitt rum hemma, i min säng,
och äta en massa lösgodis. Men som sagt, detta är rätt bra det med

Har du badat i år?: ja, skam på mig annars ;)

Tidsfördriv?: bok, tv... msn, facebook

Vad heter du just nu på msn: Ronja// ronjae.blogg.se

Hur många syskon: 1 syster

Morgontrött? Mm, men har blivit bättre

När är du född?: 4 januari 1990, kl. 23.04

Var bor du?: Eiken, Switzerland

Nuvarande hårfärg?: mörkbrunt

Riktiga hårfärg? mörkbrunt

Ögonfärg?: blå

Vad läser du för bok nu?: ”Grüezi, Gummihälse. Warum uns die Deutschen manchmal auf die Nerven gehen”

Humör just nu?: lite trött.. men ganska glad

Vad har du för parfym idag?: hmm.. ”Morgonandedräkt” by Me ;)

Hur stort är ditt rum?: större än mitt svenska. Tror jag i alla fall

Har du tv/dator i ditt rum?: Dator, som även funkar som TV

Piercingar?: tre öronhål ^^

Tatuering?: not på vänster skuldra

Hur många converse all star skor äger du?: Hmm; gula, lila, röda och vintriga = fyra

Brukar du vara osminkad i skolan?: Inte helt. Lite mascara nästan jämt

Skostorlek: 40-41



 


En mystisk man i fiskhuset...

...är vad jag har träffat på idag.

Men låt oss börja från början; berättelser tenderar att bli mest förståeliga då.
Så, jag lämnade er alldeles innan jag drog till Basel igårkväll, inte sant?

Jaa, jag drog alltså in till Basel för att träffa irländskan Sarah, denna gång utan hennes galna killkompisar, men med två av hennes tjejkompisar, nämligen Molly från Australien och Bianca från Mexico, båda au pairer i Basel. Vi satt på en trappa vid torget och snackade (och ja, de drack öl, jag drack en cider, men oroa dig inte mamma, det var bara en ^^). Ett tag kände jag lite alkisvarning, typ sitta på en trappa utomhus.. men faktiskt är det väldigt många som gör det, och stämningen var helt klart mysig. Mycket folk, i bakgrunden spelades Johnny Cash.. ja, det var nice. Efter ett tag anslöt sig två schweiziska killar också, om jag fattade det rätt så var den ena ihop med Molly. Det var han som hade cider med sig, svensk Kopparbergs, som jag fick en av, bara för att jag är svensk.
Thanks.  ^^

Jag och Molly snackade en hel del, och bytte telefonnummer efter bara tio minuter. :)
Hon, jag och Sarah sak ses nån dag i veckan och käka lunch ihop. Det är ju lov nu, vilket innebär att Olga är hemma nästan hela tiden, vilket i sin tur betyder mer ledigt för mig :)

Vid elvatiden skulle de gå till en bar, men mitt sista tåg åker vid halv tolv, så jag sa "Tschüss". Fick kindpussar av killarna (allvarligt, ALLA länder borde införa det! Det är värsta franskt, haha :)) och kramar av tjejerna.
Mådde fint när jag åkte hem.

Kvällens mest minnesvärda kommentarer:
Molly; "But in Sweden you speak like.... swedish or something??"
Schweiziska killarna; "Nono, you´re not swedish, you don´t havr blond hair!" (Undrar i mitt stilla sinne hur många gånger jag hört det nu... Har tappat räkningen för länge sen ^^)


Imorse vaknade jag av väckerklockan, som jag redan ställt på snooze typ tre gånger. Bråttom bråttom!! Duscha i rekordfart och springa till tåget!!
Hann precis i tid, och klockan 12.00 mötte jag som avtalat finska tjejen Riikka-Maria i Basel. Det här med att möta nya människor för första gången börjar bli rutin ^^

Vi vandrade iväg mot Basel Zoo, där dagens motto verkade vara detta:


Precis som denna Zwergflusspferd (dvärgflodhäst) var alla djur riktigt lata idag. Kan ha berott på värmen (typ 25 grader och soooool) eller så tog de bara en lat lördag. Tror på det senare, eftersom de flesta av dem borde vara vana vid betydligt högre temperaturer ^^

Vi spanade alltså på djur.. Här kommer lite bilder som jag lyckades knäppa. Och det är skillat vill jag lova, för min kamera blir tröttare och tröttare. Nu är batteriluckan körd, så jag måste hålla in batterierna med ena handen och trycka på knappen med den andra.. suck! MÅSTE köpa ny kamera så fort jag har möjlighet!


Denna elefant var det skrynligaste jag nånsinn sett! :) sööt


Nån mer än jag som direkt tänker på de där typerna som jagar Sid i "Ice Age"? ;)


Framför denna inhängnad var det fullt av folk. Helt förståeligt, för dessa små ungar var grymt gulliga!!


Uttrarna vinner dock i kategorin "skönast stil" :)

Vi käkade lite lunch och avslutade sedan besöket i reptil- och fiskhuset, där den mystiske mannen dök upp! ^^ Eller ja, mystisk och mystisk, men väldigt speciell i allla fall. Tror att han jobbade där, men är inte riktigt säker. Kanske var han bara konstig. Hade svart kavaj och Einstein-hår, dvs vitt och stående åt alla håll. Han följde oss från akvarie till akvarie och berättade på snabb och engagerad tyska om de olika djurarterna. Eller rättare sagt; han läste högt från informationsskyltarna och pekade ut vart i buren djuren var (även om vi mycket väl kunde se dem själva) I början var det rätt kul, men efter att han följt oss runt i huset i typ tio minuter började vi tröttna. Ungefär vid Doris-fiskarna (Hitta Nemo ni vet) lyckades vi skaka honom av oss, och kunde i lugn och ro titta lite i affären med souvenirer.

Efter zoobesöket tog vi en promenad i Basel och sen en fika på Starbucks. Vid halv åttatiden kom jag hem igen. Vi käkade kvällsmat och tittade på ett ganska kul TV-program "Verstehen Sie Spass". Ungefär som dolda kameran.

Nu är det hög tid att sova.
Imorgon åker vi till en simhall, eller typ ett spa-bad. Fattade inte exakt, men nån typ av bad är det i alla fall. Låter finfint tycker jag, bad är ju min grej :)

Vi hörs snart igen
Kramar på er


Sorry!

Hade tänkt berätta om gårdagen innan jag sticker idag, men såklart försov jag mig! Måste gå om en kvart och har inte duschat eller klätt på mig än. Såå, det får vänta, tyvärr!
Vi hörs när jag kommit hem istället!
Ha en bra dag!
kram

Me like

Just precis nu i detta ögonblick gillar jag följande:

  • Långfärdsbussar. Åkte med en sån hem från Basel idag, och de har mjukare säten och mysigare stämning än andra bussar.
  • Johnny Cash. De spelade hans låtar i Basel ikväll, och jag har dem i min i-pod. That´s what I call good music!
  • Mitt namn, för det låter så kul med engelsk brytning. Och ännu roligare med schweizertysk.
  • Schweiziska kindpussar. Man känner sig så fransk!! :)
  • SMS. Det är faktiskt en bra uppfinning.
  • Täcken. Är också en bra uppfinning. Ska krypa ner under mitt nu och sova, för imorgon blir det zoo.

Sov gott!
Kram


Off to the big city

Nu ska jag snart in till Basel, ska träffa irländskan Sarah och några till tror jag. Har inte så bra koll, haha! Mår i alla fall bra nu, en smula trött, men det går nog över.
I vilket fall som helst så stannar jag inte länge, ska ju gå på zoo imorgon. :)
Klockan tre matar de elefanterna, det vill man ju inte missa!! :)

Det har varit en ganska bra dag. Tittade på film med barnen på eftermiddagen, en jättesöt film som jag lånade av Samuel; "Pünktchen och Anton" heter den. Riktigt bra, fast det är en barnfilm. Lagom nivå på tyskan också, haha ^^
Sen var Anna hos en kompis, jag och Michi målade, spelade spel och hoppade studsmatta.

Nu ska jag byta om och sen ge mig av.
Ha en bra fredagkväll allihopa!!
Kram

Allmänt blajj om rovfåglar och jogging

Har precis vaknat upp ur djup men drömfylld sömn (annars brukar djup sömn alltid beskrivas som drömlös, men inte för mig inte. Jag drömmer jämt!) Känner mig därför en smula förvirrad, alltid lite svårt att skilja på dröm och verklighet, men det ordnar väl till sig snart

Förkylningsstatus: ok. Lite huvudvärk fortfarande, och lite matt, men bättre än igår. Det får nog bli Basel ett par timmar ikväll i alla fall.

Vet inte vad jag ska skriva, har ingen vidare inspiration precis... tyvärr. All is said and done, typ, som ABBA sjunger. Har fått ABBA-återfall förresten, de är BÄST att jogga till. Tillsammans med ett par Carola-låtar blir jag ostoppbar uppe på kullen! ^^
Inte för att någon brukar försöka stoppa mig, jag är för det mesta helt ensam, men ändå. :P
Och joggingen går bättre och bättre. I början höll jag på att svimma efter varje gång, för det är en sjukt jobbig runda, men nu orkar jag springa nästan hela. Det är inte långt, max 5 kilometer om ens det, men det börjar med en lång, sugande brant backe, och sen är det ytterst få bitar som är platta. Antingen brant upp eller brant ner. Det brukar ta typ en timme att ta sig runt, och jag erkänner att jag går en bit. Men som sagt blir det bättre och bättre och innan året är slut ska jag springa hela utan problem.

Jag längtar efter att visa rundan för min familj, specillt för pappa, för jag ser ALLTID rovfåglar där. Stooooora! De svävar runt i dimman över åkrarna och ser majestätiska ut. Det är riktigt häftigt att se!
Så, i påsk blir det definitivt promenad där. :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka vakna till liv ordentligt.
Sen blir det lunch och eftermiddag med barnen, innan jag drar in till Basel framåt kvällen. Men vi hörs säkert innan dess.

Ha en fin fredag, och fredagsfika lite åt mig med.. :)
kram

Myskväll med mig själv och frågestund

Här sitter jag i sängen, med laptopen i knät. Brevid mig har jag följande saker :

  • en liten hög med chokladgodisar
  • en flaska vatten
  • en mugg oboy
  • Sex and the city-DVD
  • Amelie-filmen
  • Tidningen Glamour

Har precis tagit en varm dusch och tagit på mig pyjamasen, och nu ska jag "ta hand om mig". Njuta av mitt eget sällskap, koppla av, chilla.. Kalla det vad ni vill, gött är det i alla fall.

Under tiden som jag umgås med mig själv så tänkte jag att eftersom jag fått en hel massa läsare på sista tiden så kanske jag skulle ha en frågestund igen? Vad tycks om det?

Ni kan fråga grejer tills på söndagkväll så svarar jag då (om jag får nåt att svara på  vill säga ^^)

Nu ska jag sätta igång DVD:n. Fråga på!

Kram



Slaaaaappt

Idag har jag inte gjort ett smack. Ställde in träffen med Elisabeth, för jag mår inte alls bra. Istället har jag sovit, läst och kollat tv. En dag som denna resulterar i tråkig blogg, sorry för det.

Men titta vad jag hittade på mitt rum:


Coola! Tyvärr saknas det dock typ tre stycken...
Den minsta är i alla fall sjuukt liten

Hoppas att ni alla mår bättre än jag idag..
Vad har ni hittat på?

Kram

God morgon!

Morr´n morr´n.

Idag hade jag en riktig sovmorgon. Väckarklockan ringde klockan nio, men jag ställde in snoozern på en timme. Hade ju ingen som helst anledning att gå upp, och dessutom drömde jag ju. Jag drömde att Ellan och jag var i en kristallaffär; hur fin som helst. Utanför var det sommarnatt och massor glada människor som gick runt och pratade, skrattade och drack saft. ^^ Fint var det :)

När jag väl tagit mig upp ur sängen kände jag dock att jag inte mår så bra idag. Näsan är täppt, huvudet värker och känns liksom... ömtåligt, och dessutom är jag matt i hela kroppen. Ungefär som när jag inte druckit min morgon-oboy. Men det har jag ju faktiskt! Kanske håller jag på att bli sjuk? Hoppas inte!!

Planerna för dagen är en aning diffusa. Hade tänkt jogga, men hoppar väl över det nu. Vill inte riskera att bli sjuk...
Ska i alla fall träffa Elisabeth, vet inte när eller var eller hur, men en liten kortis orkar jag nog.

Nu, mat.. vi hörs
kram


Vi har fint väder här i Schweiz; 16-17 grader och sol, men det är definitivt höst i luften.
Me like

Fina människor!

Nyss hemkommen från sista tyskalektionen innan höstlovet. 19 oktober drar det igång igen. Vi fick tillbaka proven idag, och gissa vem som var bäst?! Haha, det gick faktiskt asbra, blev helt förvånad! Men stolt såklart, jag menar; jag har varit här i snart sju veckor, och några av de andra har varit här i 5-6 år!
Nu, slut med skryt! ;)

Kommer alltså hem, loggar in på blogg.se och upptäcker att jag haft 25 läsare idag! 25 stycken!! Helt sjukt, vad var det med idag som fick läsarantalet att gå från 13-14 st som en vanlig dag, till 25 som idag? Visserligen "annonserade" jag på Facebook, men det gör jag ju ofta... 
Aja, vad än orsaken är så är jag glad att så många tittar in. :) 

Jag har så många fina människor i mitt liv! (Som ni kanske märker är jag på ett väldigt kärleksfullt humör idag ^^) Tack i alla fall, och hoppas ni stannar kvar. Blondinbella får se upp, snart är det jag som är kung.. eller tja, drottning. Haha! 

Nu ska jag skriva ett vykort och sedan krypa i säng. Imorgon; ledig!! Vilket betyder ungefär; sovmorgon, jogging, träffa Elisabeth. (Bion med Kaisa blev flyttad till nästa torsdag, hon hade blivit tvungen att jobba. Så kan det vara)

Så, vi hörs säkert imorgonförmiddag! 
Sov gott, jag ska drömma om er, och berätta om drömmen imorgon, jag lovar ;)

Kraaaaam

 

Besök



Okej, världens sämsta bild, men det jag ville visa var att idag passerade vi för första gången 20-strecket på kurvan över antalet bloggbesökare!! Så himla coolt tycker jag; att 20 personer hittills idag har varit inne och kollat på bloggen!
Utan er skulle det inte vara ens en miljarddel så kul att blogga! <3

Detta ska firas, med rosa champagne såklart! ^^




Fast ja.... jag gillar ju inte champagne... Så jag tar nog lite o´boy istället! Haha! :)

Tack igen för att ni läser, ni är bäst! Nu siktar jag på 30! :)

Kraaaaam

Sagan om H3

Godmorgon!

När jag vaknade i morse var det fortfarande mörkt ute, för första gången. Antingen betyder det att idag var första riktiga höstdagen, eller så betyder det bara att jag sover för länge alla andra dagar. ^^ Oavsett vilket så fick det mig osökt att tänka på skolan. Hur man satt vid frukostbordet och såg sin egen, trötta spegelbild i fönstret hemma i köket, hur man byltade på sig en massa kläder för att inte frysa, cyklade till skolan och kom fram genomsvettig för att man klätt på sig för mycket. Hur man mumlade ett "God morgon" till klasskompisarna som redan var där (för det mesta inte så himla många, typ Lina och Anna), fast man inte alls tyckte att det var en god morgon, snarare tvärtom. Hur man letade och letade i skåpet efter rätt bok, en penna som funkade, suddgummin och allt annat man behövde, medan en efter en av klassisarna droppade in och mumlade fram sin morgonhälsning.

Kanske en inte helt uppmuntrande bild, men jag minns dessa dagar med glädje, för hur trött man än var, hur grått vädret än var, och hur evighetslånga lektionerna än kändes (naturkunskap, säger jag bara!) så var jag ändå nästan alltid glad när jag cyklade hem, och det berodde inte endast på just detta faktum att jag fick åka hem. Nej, oftast berodde det på att jag helt enkelt haft en fin dag. Kanske en extra intressant diskussion, en spontankram på en rast eller bara mysig samvaro i mediateket. Och inget av detta hade såklart varit möjligt utan min klass, H3. 

Nu när jag sitter här i Schweiz så tänker jag ofta på H3. Mitt H3 alltså, inte det H3 som nu finns på Platengymnasiet.
För mig kommer H3 alltid vara den grupp av människor som på eftermiddagen den 11 juni 2009 hukade på ett lastbilsflak i centrala Motala för att sedan hoppa upp som gubben i lådan och vilda av glädje skrika "Här är H3!" 

Men vi har inte alltid varit vilda av glädje, det får man inte tro. Naturligtvis fanns det dagar då jag inte alls kände mig lycklig när jag åkte hem, dagar då jag var trött på allt och alla, dagar då skolan blev synonym med fängelse. Jag minns dessa dagar, helt klart. Sagan om H3 har, precis som alla sagor, också ett olyckligt kapitel. 

Sagan om H3 börjar en dag i slutet av augusti 2006, när en grupp människor som inte alls känner varandra samlas i ett klassrum på Platengymnasiet i Motala. Vid första anblicken är de alla väldigt olika, och det stämmer faktiskt. De har inte samma erfarenheter, inte samma värderingar, inte samma intressen. De har inte ens gjort samma val (en del har valt språk, andra kultur), men ändå har de nu hamnat i samma klass. 

Alla har olika minnen från första året, har jag senare fått veta. För mig var det ett väldigt lyckligt år, men jag har senare insett att jag nog var ganska blind för vad som hände runt omkring mig. Vet nu att inte alla kände samma omedelbara lycka som jag, och nu kan jag även se lite varför. För visst var vi splittrade i två delar, bara det att jag inte såg det då. 
Men för mig kommer ettan ändå alltid vara ett fint minne, fyllt av picknickar i parken, små utflykter, sova-över-nätter-utan-att-sova-alls, fina födelsedagsfester, långa samtal om livet, skoldagar med musik och alldeles lagom många läxor ^^

Sedan kom tvåan, som såklart även den var subjektiv (som allt). Jag upplevde detta år som "down"-året. Splittringen blev djupare mellan grupperna, tystnad härskade och till slut blev till och med skolarbetet lidande. Jag ville inte gå till skolan på morgonen och lättnaden när man fick gå hem var total. 
I sagorna är detta delen då den vackra prinsessan, som nyss varit på smekmånad med sin prins (ettan = smekmånadsfasen)  nu blir tillfångatagen av den elake draken som spärrar in henne i ett torn mitt ute i ödemarken. Men precis som prinsessan tillslut blir räddad av sin prins så blev även vi räddade. Dock inte av någon prins, nej, vi räddade oss själva. Vi började prata om det som tyngde oss, och en ring av humanister som stod och diskuterade vid skåpen blev en allt vanligare syn. Vi var inte alltid överens, verkligen inte, men vi började så smått förstå att det inte gör någonting. Och helt plötsligt var vi en enhet. Alla dessa individer som fortfarande var och är totalt olika (kommer förmodligen alltid att vara det också) lärde sig hur de kunde dra nytta av varandras positiva egenskaper och på så sätt få till ett fantastiskt utbyte.

Sista halvåret innan studenten blev för mig det finaste. Vi hade fullt upp med projektarbeten, Romresa och studentplanering, men mitt i stressen fanns ändå ett lugn, för man visste att H3 var där. Som en fin liten enhet, som ett hem. Och med det i ryggen klarar man vad som helst! 

Nu har vi skiljt åt. Några av oss har rest till främmande land, andra har fortsatt sin utbildning på olika platser, alla upplever vi nya äventyr. Men vart vi än är, och vad vi än gör just nu, så vet vi i alla fall vart vi kommer befinna oss om tio år. Nämligen i Motala, på vårt efterlängtade 10årsjubileum. 

Så slutade alltså sagan om H3 lyckligt, precis så som sagor bör.


I Småland i ettan



I Rom i trean

 


Kvällens blogg

Tänkte egentligen blogga för typ en timme sedan, men lite saker kom ivägen. En trasig glödlampa, en Sandra i webcam och en Ida på MSN. Men nu kommer det.

Eftermiddagen spenderade jag på en stubbe i en schweizisk skog. Anna hade en kompis på besök, och de ville ut i skogen, så vi packade ner några bananer och lite dricka i en ryggsäck och gav oss av. Väl där byggde de kojor i nästan två timmar, medan jag satt på stubben och käkade banan, slog efter mygg och läste. Rätt mysigt, hade det inte varit för myggen hade jag kunnat stanna ett bra tag. :)

Så här såg det ut:



Men innan vi kom dit så passerade vi ju en utsiktsplats med vy över Eiken. Måste jag ju visa. Man ser vårt hus! :)


Lite pluttigt, men vid röda ringen i alla fall ^^


Här byggs det koja för fullt


När vi kom hem så.... hmmm, vad gjorde vi då? Ah ja, tjejerna målade och jag pluggade glosor. Sedan kom Olga och Christian hem, vi käkade potatisplöttar typ (mini-rösti kanske ^^) och sedan persikokaka till efterrätt (mumma!) samtidigt som vi såklart kollade på "Türkisch für Anfänger". Sedan övae barnen på sina instrument innan de lade sig, jag snackade med Sandra och Ida och nu är vi typ framme i nutid.

Nu sitter jag i min säng, pratar med mamma på Facebook, och känner mig lite småhungrig. Men, det får vänta till morgondagens frukost.

Sov gott nu!
Hörs imorgon
Kram

Helgplaner

Godmorgon!

Här är vi uppe och i full gång. Inte så imponerande kanske, ni som går i skolan har redan varit uppe läääänge, men för mig, med mina nya lata vanor, är det bra! Har diskat och sopat golven, och käkat frukost framför TV:n. "Nanny" dubbat till tyska; sämre än originalet! Hon har ju så skön röst på engelska! På tyska var den helt normal..
Men, ska jag vara ärlig så är de bra på att dubba här. Det märks nästan inte på munrörelserna. Eller så är det bara jag som vant mig ^^

Fortsatta planer för dagen: jogging, skriva brev till farmor, göra tyskaläxan. En vanlig vardag alltså. Håller på att planera lite för helgen dock. Eller rättare sagt; slutet av veckan. Har fått mail från två finska au pair-tjejer. Den ena, Kaisa, ska jag troligen träffa på torsdag och gå på bio med, den andra, Riikka-Maria, ska jag gå på Basel Zoo med på söndag eftermiddag. Dessutom kanske jag ska träffa Sarah, irländskan ni vet, på fredag, men det är inte riktigt bestämt än. Mycket på gång, som ni ser, och mycket folk att träffa! Det är kul, men det jag tycker är lite synd är att ingen av dem är schweizare! Därför tog jag saken i egna händer och mailade två av tjejerna vi träffade på Nadines fest; Nancy och Marina. Båda svarade att de gärna vill ses. Marina och jag planerar shopping, fika och promenad vid Zürichsjön, och Nancy ska ta med mig ut och dansa hela natten i Zürich. Pretty nice!
Dessutom hoppas jag såklart på många schweiziska vänner i orkestern, som jag för övrigt ska maila till idag och tacka JA! :)

Nu, jogging.
Kraaam

Jugendband och prov

Guten Abend!

Jag är glad! Har fått ett svar på ett av mailen jag skickade till olika ungdomsorkestrar här i närheten. Publicerar lite av svaret här:

"Wir würden dich sehr gerne in unseren Reihen aufnehmen! " ("Vi tar gärna in dig i våra led" typ.. )

"Somit würden wir dich sehr gerne am Donnerstag, 15. Oktober 2009, um 19.15 Uhr (Probebeginn) in unserem Probelokal in Hellikon willkommen heissen." ("Därmed hälsar vi dig välkommen till vår övningslokal i Hellikon, torsdag 15 oktober 2009, klockan 19.15")

"Gibt es eine Möglichkeit, dass du ohne grossen Aufwand nach Hellikon kommst und wieder zurück? Ansonsten könnte ich dich an diesem 15. Oktober in Eiken mit dem Auto abholen und zurückbringen. Das wäre überhaupt kein Problem. " ("Har du möjlighet att utan stora problem ta dig till Hellikon och tillbaka? Annars kan jag hämta dig med bil den 15 oktober och sjutsa dig tillbaka. Det vore inga som helst problem" Typiskt schweizare, de tänker på allt och organiserar allt. Me like!!)

Gulligt va? :)
Känns hur bra som helst! Imorgon ska jag visa Olga och kolla vad hon tycker, och sen ska jag svara.

En annan, mindre rolig grej idag var provet. Men, ska jag vara ärlig så gick det faktiskt ganska bra, tror jag. (alltid så svårt att veta).
Det var ganska långt dock, tre sidor som tog lite mer än en timme att göra, men det var bara saker vi gått igenom, så man kände ju igen det i alla fall.

Har faktiskt haft två prov idag! I eftermiddags gjorde Anna ett åt mig, som jag fick skriva och som hon sedan rättade. Så här såg det ut:


Överst skulle man måla klart mönstret, skriva sitt namn och utläsa vad som stod i cirkeln


Sedan skulle man skriva några ord i rätt kolumn (fråga mig inte varför jag fick sju poäng för åtta rätta ord. Ingen aning. Fick i alla fall maxpoäng på hela provet ^^)


Lite matte var det också (Bock betyder förresten "rätt" i Schweiz.. skumt va?!)


Uppdrag: måla en skog


Betyg: 6 (högsta betyget, ett är sämst. Tvärtom i Tyskland ^^)
Antal rätt; 20 (av 20 såklart :P)

Gulligt va!? Nu är det dags för sängen; morgondagens planer; jogga och skriva brev till farmor.
Vi hörs!
Godnatt


Fredsdagen

Helt plöstligt såg jag dagens datum i min almanacka och satte nästan tuggummit i halsen! Idag är det den 21 september, alltså fredsdagen!!!!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Internationella_fredsdagen

För tåv år sedan gjorde vi en pjäs på exakt den här dagen, en fredspjäs. Den baserades på "Fredsboken" av Bernard Benson. Ellan skrev manus och regisserade och vi andra skådespelade, vissa bättre än andra (dvs alla bättre än mig ^^). Det handlar om en liten flicka som skapar fred i världen. Kan tyckas lite naiv, men den är extremt smart! Lästips! :)

Vi sålde även fika och samlade in pengar till Röda Korset (eller var det Rädda Barnen??) och jag tror vi fick ihop en del faktiskt. Några hundra i alla fall. Vårt lilla projekt blev uppmärksammat i två tidningar också.

Såå, tänk på freden idag, och var lite extra snäll mot nära och kära.. och okända! :)


En av tidningarna

Istället för plugg...

...så försöker jag komma på tusen andra saker som jag ju "måste" göra. Till exempel ställa mina böcker i rätt ordning i bokhyllan, sortera bilderna på datorn, blogga såklart osv.
Blir lite arg på mig själv för att jag är så odiciplinerad, jag vet ju att jag kommer ångra mig ikväll när jag sitter där och inte kan någonting på provet. (Det är i och för sig inte hela världen, provet betyder ingenting, det är bara för vår egen skull, men samtidigt vill man ju göra så bra som möjligt ändå).

Så, jag får väl ta mig i kragen och sätta igång.

Men först; en bild.. såklart! :)



Ronja leker med webcamen istället för att plugga... ^^

Monday Monday

Här sitter jag och lyssnar på The Mamas and The Papas låt Monday Monday. Ganska passande, inte sant?! Är nu klar med morgonens sysslor, disken är diskad och golven är sopade och skurade. Dags att ta tag i sin egen röra :P
Haha, nää, mitt rum är faktiskt städat och fint, i alla fall det som syns. Grejen är att jag inte har någon garderob, utan en massa småskåp att ha kläderna i. Konsekvensen blir att jag bara trycker in kläderna istället för att vika dem, vilket i sin tur leder till att det blir fullt rätt snabbt, och att jag inte har någon koll på vad jag har.
Därför har nu operation "vika kläder" inletts. Sen blir det jogging (sååå härligt joggingväder idag! Typ 17 grader, lite grått men inget regn, jätteklar luft - me like!) och på eftermiddagen plugg för kvällens tyskaprov... Ser INTE framemot det!! All denna grammatik börjar gå mig på nerverna! ^^

Vad ska ni hitta på idag?

Kram

Framtid

Ibland (okej, typ jämt) funderar jag över min framtid. Vad ska hända efter det här året?
Om jag fick drömma ihop en perfekt framtid så skulle den kanske se ut ungefär såhär:

Jag flyttar till Geneve och lär mig franska. Kanske jobbar på ett mysigt litet café för att tjäna ihop pengar att leva på.
Jag har blivit av med virveln i min lugg, och därför kan jag ha sånt här hår:






På fritiden målar jag, skriver dikter och tar långa promenader längs Genevesjön:




Oftast har jag klänning på mig, de kan tex se ut såhär:




En dag träffar jag en kille på min promenad. Han är schweizare, men från den tyska delen. Han har lite halvlångt, brunt hår och en grå tröja.
Några år senare gifter vi oss, i en kyrka i Sverige, men flyttar sedan tillbaka till Geneve. Min man jobbar på Röda Korset och jag har öppnat chokladbutik. Vi har två barn; Agaton och Amelie, och de har såna här kläder på sig:



När de bråkar gör de det på franska (de kan både svenska, tyska och franska såklart), och varje eftermiddag efter skolan hjälper de mig i chokladbutiken.

På helgerna gör vi saker ihop, hela familjen. Om det är höst grillar vi korv i skogen och bygger djur av kastanjer. Är det vinter åker vi kälke och dricker varm choklad. På våren har vi picknick på en äng och på sommaren bygger vi kojor i skogen och leker indian och cowboy.


Låter inte det som en ganska mysig framtid?

Men om vi ska tänka rationellt (ohh vad trist det låter) så funderar jag allvarligt på vad som händer nästa år. Förut har jag tänkt på lärare, gymnasiet, språk. Men häromdagen blev jag lite sugen på att läsa historia. Kanske jobba på nåt spännande museum eller så? Värt att kolla upp i alla fall!

Nu ska jag plugga vidare på min tyska, har prov i morgon kväll! Hujedamig! ^^
Ha det bra
Kram

HA HA HA

"Jag skriver snart igen" "Jag ska lägga mig i tid"... HA HA HA!! Trodde ni på det? ;)
Inte då! Här sitter jag, klockan är tjugo i ett och det har gått fyra timmar sedan jag skrev sist! Oh je!

Kanske ska ta och berätta om min dag i alla fall.
Vaknade halv tolv.. trött eller vad? Gick upp, åt lite frukost (idag smakade oboyen bättre än nånsin, kanske börjar vänja mig vid den nya smaken!), duschade och städade rummet lite. Christian och barnen var ute i skogen och körde hem ved med traktorn (vi värmer hela huset med ved, har en stor kakelugn i vardagsrummet och köket) och Olga höll på med tvätt på övervåningen, så det var lugnt och fridfullt.

Tio i ett sprang jag till tåget (första gången jag nästan missar det!!) och åkte till Frick. Där bytte jag till buss mot Aarau, som är kantonshuvudstad i kanton Aargau, som vi bor i. I Aarau finns nämligen min vän Elisabeth!
Vi möttes på stationen, tog en snabb sväng på stan innan vi gick hem till hennes mysiga lilla lägenhet och käkade pasta och pesto. Sen tillbingade vi eftermiddagen där, tittade på bilder från våra studentdagar, snackade skit och lärde känna varandra lite mer. Mysigt!
Efter ett par timmar kom hennes schweiziska kille hem, Marco heter han. Elisabeth var au pair i Bern förra året, och nu bor hon och Marco alltså ihop i Aarau. 
Det coola är att de från början kommunicerade på engelska, men Marco har nu lärt sig så pass bra svenska att han fattar 90 % av allt man säger, och han kan även snacka lite, och detta har han gjort på egen hand, endast med hjälp av Elisabeth. Så nu använder de nån sorts svengelsk blandning.. Coolt tycker jag! 

Framåt kvällen skjutsade de hem mig (tack!!) och jag visade mitt rum en kortis. Marco erbjöd mig att låna böcker på tyska av honom (han såg boken jag håller på med) och Elisabeth och jag bestämde oss för sova-över-och-kolla-film-kväll hos henne nångång snart. Ska bli kul!!

Tjaa, sen var det kväll, och vi åt mat och kollade på "Türkisch für Anfänger". Det är en jätterolig TV-serie från Tyskland. Familjen hade inte sett den förr (jag har sett lite i skolan), men vi alla skrattade en massa, så jag tror de också gillade den. Vi såg sex avsnitt, dvs typ tre timmar, och under tiden åt vi såklart... glass! :)
Mumma! 

Nu har jag snackat med Ellan, Sandra och Linnea på MSN, och ska verkligen sova nu! 
Imorgon blir det födelsedagskalas hos barnens farfar. Träffa släkten! Spännande! 
natti natti på er nu! 
Kram



 

Snart, snart

Hej!

Åhh, jag vet, har varit sämst på att blogga idag! Har varit borta :)
Men snart kommer ett inlägg. Ska käka och kolla lite TV först.

Hörs snart
Kram

Blandat grejs

Ofta när jag är ute och åker tåg eller går eller så, så kommer jag på saker som jag tänker att jag ska blogga om. Mest småsaker, lite iakttagelser sådär. Men av någon anledning blir det sen aldrig av.
Nu tänkte jag dock ta mig i kragen och skriva lite av det, plus några saker som jag kom på att jag inte berättat alls. Tror det får bli i punkform, lättast så.
Här kommer det, blandad kompott.

  • I en av städerna jag åker förbi påväg till Basel finns ett IKEA. De gillar verkligen IKEA här ska jag be att få tala om. Igår såg jag en tjej som hade en brosch där det stod: "Live, love, IKEA" på, och det är reklam överallt! I alla fall, i den här stan (Pratteln) brukar det stå en gul och blå buss på tågstationen. På den står det med stora, gula bokstäver: "Dieser Bus fährt direkt nach Schweden". (Denna buss åker direkt till Sverige). Första gången jag såg den var under min extrem-hemlängtan-period, och innan jag fattade att det var en IKEA-buss så var jag nästan nära på att hoppa av tåget och fråga på bussen om jag fick följa med till Sverige; "Snäääääääälla!?!?" Haha, man blir desperat av hemlängtan!

 

  • Minns ni att Christian var ute och flög förra helgen? Han blev i alla fall helt fast, och har nu bestämt sig för att ta flygcertifikat (eller vad heter det? Så att han får flyga själv i såna där små plan). han ska gå en utbildning på skolan där vi var. Denna utbildning kräver dock att man kan en del engelska, och eftersom han inte är så himla bra på det så pluggar han nu för fullt. Idag kom han även hem med ett spel till datorn, en så kallad flygsimulator. Så nu sitter han och flyger. :)

 

  • Denna punkt är mest till Sandra. Och Ellan. Minns ni på tågluffen när vi var i Frankrike, och konduktörerna hade lila kläder som Sandra gillade? Varje onsdag står det ett franskt tåg på spår fem, och konduktörerna står ofta ute och röker och pratar superfort på franska. Självklart iklädda lila uniform. Då tänker jag på dig, Sandra :)

 

  • Just det, det har jag inte heller sagt!! Denna vecka har jag typ inte jobbat någonting, för Olga har varit sjukskriven. Såhär var det: I söndags när vi skulle ut på utflykt så upptäcktes det att bakluckan på bilen var trasig; den stannade inte kvar uppe när man öppnade den, utan stängdes igen, så man var tvungen att hålla upp den. Jag höll precis på att hjälpa Anna med säkerhetsbältet, så jag såg inte vad som hände, men plötsligt hörde jag en dov duns och ett skrik. Olga hade fått bakluckan i huvudet och ramlat omkull. Allmän kalabalik uppstod, men efter ett tag kontaterades det att hon var okej. Hela dagen hade hon dock svår huvudvärk och på måndagen gick hon till läkare, fick veta att hon hade hjärnskakning och inte fick jobba. förrän fredag, alltså idag. Därför har hon varit hemma hela veckan = lite jobb för mig.

 

  • Jag förstår nu schweizertyska! Faktiskt nästan allt. Helt plötsligt kom det! Förut har det faktiskt varit ganska obegripligt, men så en dag så fattade jag vad folk på tåget pratade om. Och när nån säger något till mig så kan jag faktiskt svara! Visserligen på högtyska, men ändå! Är glad :)


Men hmmmmm, det var ju en massa saker jag ville skriva ju! Men nu kommer jag inte på mer.... skumt! Aja, får väl göra ett till inlägg om jag kommer på det.
Nu, TV.
Kramar

Ni får en bild från mitt allra första Schweizbesök i oktober 2007. Bara för att det blir roligare med bilder. ;)


I byn Zermatt, vid Matterhorn



Fredag igen

Det är sjukt vad fort tiden går, som jag alltid tjatar om nuförtiden ^^ Men när jag idag kom på att det var två veckor sen Ellan var här, så blev jag lite överraskad. Två veckor! Det är ju lång tid! Men det känns som nyss..

Idag har jag inte bloggat än, och det beror helt enkelt på att jag inte har så mycket att säga. Har varit som vanligt idag. Vanlig förmiddag. På eftermiddagen var jag med Michael i Basel, som alltid varannan fredag. Som vanligt alltså.

Nu ikväll har jag och barnen gjort djur av kastanjer:


Återigen dålig mobilbild, för min kamera sjunger på sista versen kan jag säga.
Notera min kastanjertjur i förgrunden.. Konst ;)

Sen kom Christian med en bok till mig som han tyckte jag ska läsa:


Handlar om varför schweizare inte gillar tyskar. På skoj såklart ^^
Plåstret på tummen är det andra på mindre än en vecka. Först armékniven och denna gång var det en virknål(!) när vi gjorde hål i kastanjerna. Klant är mitt nya andranamn :P

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. När barnen lagt sig blir det i alla fall "Sex and the city".

Vad har ni gjort idag? Tell me! :)

Hörs kanske senare, annars imorgon
Kram

Möten och avsked på tågstationen

Har inte satt på DVD:n än, fastnade vid något mycket bättre, nämligen Sandra och Ida på MSN. Underbart att "prata" igen! :D
Samtidigt lyssnade jag på Regina Spektor, ni vet låten jag tipsade om i förmiddags. I den videon finns en bild på ett par på en tågstation, och jag kom att tänka på avsked och möten. Nu för tiden är jag ju ganska ofta på stationen i Basel, och jag tycker det är riktigt mysigt, speciellt att iaktta människor som möts och skiljs åt. Det är härligt att stå vid "Treffpunkt" och titta på personen som står närmast. Häromdagen en kille i 30årsåldern. Han såg väldigt allvarlig och lite sammanbiten ut. Men helt plötsligt lyste hela hans ansikte upp och han började småspringa. Från andra änden kom en tjej springande, hon hade på sig en röd kjol som fladdrade. När de möttes, nästan precis framför mig, så sa de ingenting, de bara höll om varandra i flera minuter. Sen lade de armarna om varanda och gick. Under hela den här tiden sa de ingenting, för det behövdes inte. .. Så fint tycker jag!






Shopping

Idag var jag på egen hand i Basel igen, den här gången med uppdrag: shoppa! Upptäckte en massa fina ställen jag inte visste fanns, som till exempel ett myyyysigt Creperie (stavning??), alltså ett ställe där man käkar pannkakor ^^ Dit måste kajsa och jag definitivt gå!
Dessutom upptäckte jag en Bären-Treff-affär! Det du, Ida! :)  (de säljer alla möjliga sorters godisbjörnar, för er som inte visste. Vi handlade där i Hamburg)

Här är i alla fall dagens fynd:


Kofta från H&M, Mapp till tyskapapprena, Sex And The City Säsong ett, fyra finfina vykort.
Plus lite andra saker som jag inte kan visa, för jag vet att min syster läser detta ^^

Så, nu blir det Sex And The City innan jag somnar.
Natti

En låt

Ska snart snart gå till tåget och åka till Basel för shopping, men först ville jag bara tipsa om en låt.

http://www.youtube.com/watch?v=qgUL3ut4gyQ

By Regina såklart




Fin är den, lite sorglig. En hel del fina bilder i videon också.

Nu drar jag.
Adieu

jogging och shopping...

...var mina planer för dagen. Nu regnar det, men strunt samma, jag joggar ändå. Så slipper jag duscha sen, haha! Nää, skoja bara, såklart duschar jag (för att undvika missförstånd).
Sen ska jag käka lunch här, och efter det tänkte jag mig en tur till Basel för att shoppa lite. Har siktat in mig på ett par skor och en liten väska, men vi får väl se vad det blir. Kan visa er sen när jag kommer hem.

Vi hörs alltså senare i eftermiddag/kväll!
Ha en bra dag
Kram

Basel in rain

Det regnar. Om en liten liten stund ska jag iväg till Basel på tyskakurs. Har lite ont i huvudet. Men som vanligt ser jag framemot att åka tåg. Det är speciellt mysigt i regn.

Jag går in på bilddagboken och kollar vad jag gjorde för tre, två respektive ett år sedan. (ja, jag vet, bilddagboken är så gott som utdöd, men det är kul att kolla tillbaka)

16 september 2008 lade jag upp denna bild, som togs på Stockholmsresan jag och mina kompisar gjorde den våren, med texten "Tha swedish mafia". Detta ledde till en intressant diskussion bland kommentarerna som spekulerade i vem som var vem i vår maffiagrupp. Att Gustav var bossen rådde det dock ingen som helst tvekan om. ^^








16 september 2007
hade Kajsa och jag besök av en massa folk från musikskolan. Vi åt hjärtformade kladdkakor och ett missöde som vi inte ska gå närmare in på inträffade med Eriks Smultrongubbedricka. Låt oss bara säga såhär: den tog slut. Fort.





16 september 2006 gjorde jag ingenting alls egentligen. Har dock laddat upp en bild den 17:e. Så jag antar att detta var vad jag gjorde hela den helgen; lyssnade på min dåvarande favoritskiva:



Nu måste jag springa till bussen
Ses
Kram

Sjuk?

Morrn!

Hur har ni det, denna helt vanliga septemberonsdag?

Jag mår lite risigt.. fysiskt alltså. Det psykiska är under kontroll, som tur är!
Men jag känner mig nästan lite sjuk; tung i huvudet, kall och varm om vartannat, extremt trött och så värker det lite här och där i armar och ben. Låter som sjukdom, inte sant? Svininfluensan?? Jag borde ha lyssnat på de schweiziska experterna och inte skakt hand med folk ^^ Jag som inte ens har läst alla informationsblad som kommit hem i brevlådan om hur man bäst skyddar sig. Dumma mig! ;)
Är det hysteri i Sverige också? Här är det nästan lite galet, speciellt om man har barn i skolan. "Schweinegrippe" är ett ord man hör dagligen.

Även idag hade jag tänkt jogga, men nu har jag ju en "ursäkt" att låta bli. 
Måste snart ta tag i det där dock. Jag är alldeles för slapp..

Här kommer en vanlig dag för mig:

7.20 Uppstigning, frukost med Anna, se till att hon har allt till skolan osv

8.10 Anna går till skolan, jag är ensam hemma

8.10-8.45 Sopa golv (ibland även skura), diska undan efter frukosten, hänga upp tvätt, plocka ordning på alla saker

8.45-10.30 Sooova igen (Denna punkt bör ändras till: jogging, plugg eller annat vettigt)

10.30-11.30 Duscha, bädda, kolla mail m.m

11.30-12.15 Plugga lite och fixa lunch

12.15-kväll Vara med Anna om hon är hemma, hjälpa till med läxor (fast oftast brukar det vara så att hon lär mig nya ord istället), hjälpa Olga med hushållet om hon behöver det, gå med Anna till fiollektionen på tisdagar osv.

Måndag och onsdag 18.30-22.30 Resa till Basel, tyskalektion, resa tillbaka

Men nu ska som sagt sova-punkten bytas ut mot vettigare aktiviteter, som tex jogging. Minst två gånger i veckan, gärna mer. Det borde jag ju fixa!

Tänker INTE se ut såhär när jag kommer hem:


Bild på kylskåpet här i huset ^^

Nu: tyskaplugg. Hörs
Kram

Ensamheten...

Hej!

Har inget nytt att berätta egentligen. Dagen har varit rätt seg, och jag känner mig extremt trött, trots att jag som sagt sov till elva. Vet inte vad det beror på, men det är bra i alla fall. Var rädd att jag inte skulle kunna somna i natt, men det lär inte bli några problem.

Jag är i alla fall ganska nöjd med mig själv, har pluggat en hel massa tyska idag. Well done!
Men nu börjar hemlängtan smyga sig på igen.. usch vad trött jag är på det!!
Eller egentligen är det kanske inte hemlängtan.. För när jag tänker efter så vill jag nog inte vara hemma heller. Okej, vore nice att vara med familjen, men jag skulle känna mig ensam där med. Alla mina kompisar är ju borta! Så när allt kommer omkring så är det nog snarare ensamhet som jag är trött på. Tror det är den stora baksidan med au pair-jobb; att man måste jobba så hårt på att skaffa vänner. 
Som utbytesstudent är det nog lite lättare, tror jag. Då kommer man liksom automatiskt in i en grupp med jämnåriga som man umgås med dagligen. Man har liksom vänskapsmöjligheterna serverade. Okej, visst måste man jobba på det även som utbytesstudent, det måste man ju alltid. Men som au pair måste man själv skaffa sig möjligheterna. Och det är inte helt lätt. Ser i alla fall framemot att börja i en orkester, vilken det nu än blir. Bara för att få träffa folk! 

Nu ska jag sätta på "Hitta Nemo", bädda ner mig i sängen och försöka att inte tänka så mycket.. (svårt för mig!)

Ha det fint! 
Kramar 

Tyska glosor

Jag sitter och pluggar tyska glosor. Finns så himla många ord på det här språket!! Ibland fattar man liksom vad ett ord betyder, men det finns inget motsvarande på tyska. Lite irriterande när man försöker göra en ordlista, det blir många egenpåhittade svenska ord för att förklara de tyska.


Det blir lite roligare om man skriver alla ord i olika färger :)

Jaa, pluggat tyska är väl ungefär det enda jag gjort idag. Var uppe vid halv åtta och skickade iväg Anna till skolan. Sen tänkte jag gå ut och jogga, men sängen såg så inbjudande ut, så jag tänkte "bara vila lite". Klockan elva vaknade jag... Oppps! Ingen tid att jogga här inte! Istället fixade jag lite lunch, dvs skar tomater och värmde gårdagens mat i mikron (avancerat ^^). Varmkorvar inbakade i nån sorts deg, görsagött! :) Men säkert onyttigt; goda saker brukar ju vara det.

Nu är Anna hos en kompis och Michi fortfarande i skolan, så här är det lugnt. Om en timme ska jag hämta Anna och vi ska åka till Frick, hon har fiol idag. Sen blir det väl en slapp kväll antar jag.

Vi hörs kanske senare, hoppas ni har en bra dag!
Kram

Höst

"Jag såg hösten vandra in och jag såg sommaren gå ut", sjunger Lisa Ekdahl. Och det var precis vad jag gjorde idag. Termometern visade i och för sig sjutton grader, precis som igår, men det var en helt annan luft idag. Hög och klar, och det gick lätt att andas.

Jag hade långärmat på mig för första gången sen jag kom hit, plus jacka till och med! I Basel var uteserveringarna tomma, folk hade halsduk på sig och utanför skolan gick jag genom en liten liten hög med gula löv.

Annars har jag mest varit inne idag. Har som sagt var pysslat med mina nya anteckningsböcker, och nu har jag färg på fingrarna. Me like! :)

Nu är det nog dags att ta på sig sovsockarna och krypa ner under det varma mjuka täcket... :)

Sov gott, mina vänner.

Mer besök

Har jag förresten skrivit att Gustav kanske kommer på besök?
Så är det i alla fall :)

När han har jobbat klart i Italien så ska han nog hem till Sverige en sväng, men efter det tror jag att han allvarligt funderar på ett besök i Schweiz. :) Hur kul som helst ju! Vi snackade lite om det innan sommaren, men då tänkte jag att det är bara nåt man säger sådär, ni vet: "Åhh, vi måste ses! Komma och hälsa på varandra!" men man tror inte det kommer bli av.
Men nu verkar det ju som om det blir så, och jag är glaaaad! :D
Slutet av oktober blir det nog i så fall, för först kommer ju Kajsa <3

Jag får mycket besök jag! Härligt! :D




Jag och Gustav i Ellans stuga förra året

Dans och pyssel

Nyss var Anna hemma från skolan på lunch. Efter att vi ätit så ville hon så klart dansa, så vi rockade loss i vardagsrummet. När jag hoppade runt där till tonerna av Rednex - Spirit of the hawk (visst gjorde Smurfarna också den förresten? "Små smurfar i en skog" eller nåt), så kom jag att tänka på den här sekvensen från ett Vänner-avsnitt. Ungefär så tror jag att jag såg ut:

http://www.youtube.com/watch?v=CZ9oD85Eirw&NR=1


Nu är hon tillbaka i skolan, och jag pysslar lite. Behövde nya anteckningsblock, och när jag frågade Olga vart det är billigast så gav hon mig sex stycken som hon hade tagit hem från jobbet. Schysst! Synd bara att de var så fula. Men det är just det jag pysslar med nu; att göra dem lite finare. Ett är klart, fem to go ^^


Före



Efter

Flygplan, armékniv och bondgård

Hej.
Är hemma nu, och sjukt trött, men har jag lovat att blogga så gör jag det också (nu kan ni applådera ^^).
Kommer bli mycket bilder nu, så... Varning, långt inlägg! ^^

Det blev inget Basel för mig igår, istället hade jag en oväntat slapp och skön lördag. Snackade med Ellan på MSN i flera timmar, och på eftermiddagen åkte hela familjen tillsammans med Christians bror Benny ut till ett litet flygfält i närheten. Christian hade nämligen ett presentkort på att flyga ett litet flygplan :) Olga fick hänga med, och medan de flög så var vi andra i lekparken. Det såg riktigt coolt ut att flyga, med jag är glad att det inte var jag som satt däri; Olga sa att det var som en berg-och-dal-bana, och det är ju inte riktigt min grej.

På kvällen fick vi besök av grannen Doris. Har jag berättat om henne? Hmm, kanske inte. I alla fall är hon ganska speciell. Hon är kanske i 55årsåldern, har långt grått hår, en stor schäferhund, och hon är enormt högljudd och väldigt.. framåt, kanske man kan säga. Aja, ganska rolig i alla fall ^^ Hon hade besök av sin expojkväns son, så de båda kom hit på middag. Fiskfondue blev det, och såklart glass till efterrätt. Sonen hette Kasimir (speciellt namn, javisst) och var också 19 år. Han verkade helt okej trevlig, men tyvärr bor han tydligen långt härifrån.

Idag åkte vi till ett ställe som jag tror är ungefär som Schweiz svar på Skansen (även om jag inte minns Skansen, har jag ens varit där??). Det var som en stor park, med hus och andra saker från alla delar av Schweiz; alltså de olika kantonerna, blandat med schweizisk historia.
Mysigt var det.
Här kommer bilder:


Man kunde gå in i husen. Tur att man slipper "au paira" i ett sånt här kök ^^


Vi grillade...


...och den här åsnan glodde på oss hela tiden!

Vi hade glömt Christians armékniv hemma, så han köpte en ny i souveniraffären för att ha vid grillningen. Men eftersom de redan har flera stycken hemma, så fick jag denna. Och vad tror ni att jag gör? Joo, klantig som jag är så skär jag mig såklart i fingret det första jag gör. Inte så farligt djupt, men det blödde ganska mycket. Som tur var så ryckte doktor Anna ut, och fixade ett bandage av en näsduk och sin hårsnodd ^^ Bra med påhittiga ungar om man inte har plåster med sig. (vilket man faktiskt alltid borde ha ^^)


I vissa av husen fanns bilder på folk som bott där. För, ja, det är originalhus. Inga kopior här inte



Hus. Älska skorstenen :)


Ännu ett hus. Själva stället ligger jättefint mellan bergen


Anna var, som vanligt, full av energi ^^


Klappa griskultingar kunde man också göra


När vi kom till husen från Tessin, den italienska delen, så tittade solen lägligt fram, och för en stund var det verkligen Italien-varmt :)


Tessinhus


I ett av husen var det skoputsning på gång


Avslutar med min favoritbild från dagen. Detta är ett porträtt som hängde i ett hus. Älska att hon ser så bestämd och lite kaxig ut. "Vad är nu detta för påhitt? Kamera, säger du? Äsch, vilken nymodighet! Tro mig, det kommer inte bli långlivat! Ta ett fotografi? Av mig? Pysh!! Okej, då, men gör det kvickt! Jag har annat för mig än att stå här och titta in i en låda hela dagen!" Ungefär så tror jag hon sa. Fast på schweizertyska då!

Efter besöket i parken så åkte vi till en familj som familjen Senft känner. De är bönder och bor på en gård uppe i Alperna. Riktigt mysigt hade de det. Vi fick pommes och kött, och till det rödvin, minsann. Inte så himla gott (vinet alltså), men jag sköljde ner det med min nya favoritdryck, Fanta. ^^
Sen klappade jag även deras hund innan vi åkte hem. Det ni!

Nu håller jag på att somna här, så: på med sockarna, ner under täcket, huvudet på kudden! Soooooova!!!
Hoppas ni haft en fin helg!
Natti!

090913

Hej!
Blir ett kort inlägg det här. Vi ska dra iväg nu, först till något museum, och sen hälsa på en familj på en bondgård.
Igår hade jag en riktigt trevlig eftermiddag och kväll, jag bloggar mer om det när jag kommer hem.

Totalt onödigt inlägg var detta, men men... så kan det bli ibland ^^

Ha en bra dag
Kram

090912

Godmorgon, säger jag, fast klockan snart är tolv. Jag har varit uppe en timme, duschat, ätit frukost och städat lite. Nu sitter jag här och funderar på dagen, fast egentligen inte på något deppigt vis, vilket känns bra. Olga är inte hemma, tror det var någoot möte, och Christian och barnen bär in ved i garaget.
Vädret är ganska trist, det regnar inte, men det är grått och lite kyligt. Höstigt, helt enkelt.

Jag skulle vilja ha en säsong av "Vänner", lite choklad och en kompis här. Då kunde vi lägga ut två madrasser på golvet så som Ellan och jag gjorde, så att hela golvet blir en enda stor madrass. Sen kunde vi koka lite te (jaa, jag gillar typ te nu ^^), äta choklad och kolla på "Vänner" hela dagen lång. Det vore väl inte helt fel.
Tyvärr har jag varken "Vänner" eller en kompis här just nu, däremot choklad och te.
Kanske får bli en tur till Basel istället, mitt anteckningsblock är slutskrivet, jag behöver en ny deo och så ska jag köpa mig en liten liten ordbok. Den jag har är bra, men alldeles för stor, och det händer ofta att jag önskar att jag hade en liten som jag kan ta med överallt. Har spanat in en, men inte köpt en.
Så shopping blir kanske dagens.

Igårkväll var jag en sväng till Zürich med Elisabeth och tre andra svenska tjejer. Tyvärr blev det lite strul med folks tåg osv, så jag väntade ganska länge på tågstationen. Det gjorde i och för sig inte så mycket, jag stod vid "Treffpunkt" som det heter och tittade på folk. Det är som det låter, ett ställe som är gjort för att man ska vänta på varandra där. Bara att schweizarna stavar med "E" istället för "Ä" ^^
Jag gillar att titta på folk och försöka gissa vem de väntar på. Är alltid kul att se om man gissar rätt, och så är det mysigt att iaktta när folk väl träffas. Speciellt om det är människor som inte setts på ett tag. De kramas och pussas och man riktigt ser hur glada de är. Fint, tycker jag.

Så, jag stod där och väntade, och tillslut dök de andra upp. Då var det dessvärre bara en och en halv timme kvar tills mitt sista tåg gick.  Vi satt i alla fall utanför tågstationen och snackade, och sen var vi en kort stund på en bar i närheten, innan jag drog. Det tog en och en halv timme hem, trots att det inte ens är så långt, bara för att nattåget åker världens omväg. Men men, vid ettiden var jag i alla fall hemma, och somnade gott.

Tog en bild på mig och Elisabeth som jag tänkte visa er. Jag ser extremt muppig ut, men men, får väl bjuda på det. Kanske skickar Elisabeth en bättre bild senare (tog flest med hennes kamera)


Ni får den i miniatyr, så är det inte fullt så hemskt ^^

Ha en fin dag
Kram

en dag

Har, som ni ser, inte bloggat idag. Tänkte göra det imorse, men visste inte vad jag skulle skriva och dessutom har jag sovit dåligt i natt, så jag gick och lade mig ett par timmar istället.

Egentligen har det inte hänt något nu heller, men jag kan ju inte lämna er helt utan inlägg idag. Ikväll ska jag träffa Elisabeth och två andra tjejer i Zürich. Känner mig fortfarande lite trött, men kanske piggnar till när jag väl kommer dit.

Update på hemlängtan nu då. Jag känner fortfarande av den, men den har definitivt minskat, vilket såklart är skönt. Försöker tänka positivt och se framemot roliga saker som kommer, tex Kajsas besök, att åka till Tessin med Samuel, att Gustav kanske (förhoppningsvis) kommer i slutet av oktober, att jag nog ska hälsa på Ellan i Wien i november och sen är det hux flux jul. Det kommer gå fort. Och det kommer gå bra, jag vet det innerst inne.

Nu ska jag skriva lite på min läxa.
Vi hörs väl senare
Kram


Tågresor, planer och fortsatt dum blogg

Jag har skaffat en hel massa broschyrer om vart man kan resa och vad man kan göra här i Schweiz. Dessa läser jag i ibland, och får en hel massa inspiration! Jag vill åka till Tessin, Geneve, Paris och Wien.. och massa andra ställen också såklart!

Hade tänkt visa en bild på min broschyrhög, men tror ni att blogg.se tänker låta mig ladda upp bilder? Nehej, inte alls.. Detta är såklart hur trist som helst, för alla vet ju att inlägg med bilder är bra mycket roligare än bara en massa text. Men jag antar att vi måste acceptera internets vilja och stå ut.

Ikväll var jag i Basel och träffade Elisabeth, och genast mådde jag bättre. Dels är det skönt att komma iväg lite, och dels har vi så kul ihop. Vi har massor gemensamt, och det känns som om vi redan kan snacka om allt. Ju mer vi pratar, desto fler likheter oss emellan hittar vi.
Vi käkade lite mat, kollade i affärer och hade det bra.
Ska kanske ses imorgonkväll också, då ihop med en annan tjej som hon känner i Zürich. Blir nog skoj. Dessutom tror jag att familjen planerat nåt för söndag, vilket betyder att jag bara har lördag oplanerad nu, och det klarar jag nog av :) Känns bra!

På tåget hem idag var det ovanligt mysigt. Jag hade jazz i i-poden (Norah Jones) och jag skrev lite på mitt nya bokprojekt (hade världens inspiration!!). På de fyra sätena på andra sidan gången, och de tre sätena vid mig satt några ungdomar, som var ganska högljudda och verkade ha väldigt kul. Några stationer innan Eiken gick alla utom han som satt mittemot mig av. Hela resten av vägen hem satt vi sedan och skrattade. Vet inte hur det kom sig, men tror det var så att han började med att titta på mig och skratta. Inget elakt skratt alltså, utan bara för att han var glad (troligtvis hade han väl haft en bra kväll med sina vänner). Jag log tillbaka. Han log. Jag skrattade. Vi sa inget, men sådär höll det på hela vägen till Eiken. Där gick han också av och sen gick vi brevid varandra och skrattade tyst för oss själva. Tror han bor i närheten, för han svängde in på en gata vid vårt hus, och det är en återvändsgränd; alltså måste han bo där.
Det var lite skumt, men ganska kul och lite mysigt tycker jag. Blev bara helt glad

Nu ska jag lägga mig, är trötter trötter....

Ha det bäst, så hoppas vi på att bilder funkar imorgon!
Kramar till er

KeinOhrHasen

Hej alla!

Idag har jag återigen lite hemlängtan, jag undrar när det ska gå över. Känns lite sådär inför helgen också, eftersom jag inte har några planer alls så är jag lite orolig att jag bara ska gå runt här och längta hem...
Hoppas inte.

Fick låna några tyska filmer av Samuel, och en av dem började jag kolla på igår. "KeinOhrHasen" heter den, betyder typ "Inga öron-kaninen".
Det verkar vara en fin film, kolla här:


Alla har hur fina kläder som helst, så ska jag klä mina barn :)

    
Sen blir de såklart kära. (klicka på bilderna så blir de större..)


Ikväll tänkte jag kolla på slutet. Jag tror det slutar lyckligt.
Nu jogging, måste ju göra nåt istället för att tänka...

Ha det



Åsna

Idag har jag varit med Olga, Michael och Anna i en stad som heter Rheinfelden och hälsat på en åsna som heter Ronja. Sen lekte vi i en park och tog en kort sväng på stan. Det är fortfarande sjukt varmt!
Det är vad som hänt idag.

Jag tömde mobilen på bilder, här kommer de senaste:


Klistermärke på förvaringsbox på Zürich Hauptbahnhof. "Kärleken är där för alla".. typ




En av alla broschyrer jag samlat på mig de senaste dagarna. Ett chokladmuseum, låter inte det som det perfekta stället för mig?

Det var allt för nu, vi hörs snart igen
Kram

Ps. Just det, har pengar på mobilen igen nu Ds

Min vägg

Jag har ett stort element i mitt rum, som inte används för att värma upp, utan för att sätta fina saker på.
Jag har bestämt att alla som kommer och hälsar på måste lämna ett avtryck på elementet. Kan vara en text, en teckning, ett kort, en sak, vad som helst som påminner om besöket.

Så här ser elementet ut just nu:


Kort från mormor och morfar (de har inte varit här iofs, men gills i allafall!), bild från Anna, filosofi och bild från Ellan.

Bara att börja fundera på ert bidrag alltså ;)

Rosett

Jag hittade ytterligare en finfin blogg när jag surfade runt lite. Och det som är mest fint med denna är att man just nu kan vinna 55 fina rosetter som hon gjort! :)

Fint som snus...


Jag tänkte att jag skulle göra en snygg länkning till henne, men vette tusan hur man gör. Så jag gör så här istället
Titta in: http://moa-fatamorgana.blogspot.com/2009/09/bow-competition.html


Två av de femtiofem rosetter man kan vinna

Söndag 6 september + måndag 7 september

Söndagen var en ganska skum dag. När jag vaknade var jag lite ledsen, hade lite hemlängtan för första gången. Som tur var hade jag ju Ellan och Samuel hos mig, annars hade det nog varit jobbigare.
Efter frukosten åkte Ellan och jag tillbaka till Zürich, där vi återigen tog en lite promenad, som inkluderade ett snabbt McDonaldsbesök; paj till Ellan och glass till mig.

Vid tvåtiden hoppade jag på tåget till Basel, där jag skulle möta den irländska tjejen Sarah. Har jag berättat om henne? Hon gick i den tyskakursen som Olga var lärare för, och på så vis parade Olga ihop oss.
Sarah mötte mig på tågstationen och vi gick till en irländsk pub såklart. Där träffade vi några av hennes kompisar och hennes kille. Det var en match på TV, men inte fotboll som jag trott, utan en sport som heter hurling, som de tydligen bara spelar på Irland. Har ni hört talas om den? Jag hade aldrig sett det förut, men helt galet var det. Män i fula kortbyxor och hjälm som med varsinn pinne försöker slå en liten boll över ett nät. Sök på "hurling" på youtube så får ni se.




Hurlinglagen som spelade hette Kilkenny och Tipperary..
Men är inte Kilkenny en ölsort också? Eller..? :)


Jag tyckte det såg rätt löjligt ut, men för fansen på puben var det allvar. Sarahs pojkvän grät till och med när hans lag förlorade!! (Det blå laget var det ^^)

Efter matchen gick Sarah och jag och käkade kinamat, mums! Sen tillbaka till puben, där de öldrickande irländarna nu börjat besanna nästa fördom jag hade, nämligen att de sjunger hela tiden. En kille hade tagit fram gitarren och spelade och sjöng, och my God vilken röst!!! Att den snubben inte är berömd än är en gåta! Han var grym!
När de stod där med varsitt ölglas, höll varandra om axlarna, vaggade fram och tillbaka och sjöng sånger om den gröna ön på obegriplig engelska så var jag tvungen att skratta lite, för det var bara såååå typiskt det som man föreställt sig Irland.

Framåt tiotiden åkte jag hem, och somnade direkt. Helt utmattad efter en händelserik helg. Men rolig var den! 

Igår hände inte så mycket, hade återigen lite hemlängtan på morgonen, och internet strulade. Men sen fick jag igång det, kollade på en film, och mådde lite bättre. På kvällen var det tyska som vanligt. Vi hade en vikarie eftersom vår lärare är på nåt läger med en klass. VIkarien var helt okej, men jag gillar Sandra bättre (ordinarie läraren). 
Annars har det inte hänt så mycket, idag har jag tagit en långpromenad och städat mitt rum. Och så har mitt bankkort och mitt Halbtax-Abo kommit, så nu kan jag ta ut pengar och åka tåg för halva priset. Bra va?! 

Ha en bra dag nu, så hörs vi kanske i kväll! 
Kramar 


Problemet löst!!

Problemet som jag haft med bloggen den senaste tiden är löst!
Nu kan man göra mellanrum och lägga upp massa bilder normalt igen. Bra va?! :)
Har ändrat de senaste inläggen också, så nu kan man tex läsa svaren på frågorna mycket lättare. Kolla in det vettja!  :)

Nu sova, imorgon skriver jag om söndagen och dagen som varit idag.
Hörs då
Kram!

Lördag 5 september

Hemma från tyskan nu! Tänkte skriva lite om lördagens äventyr innan jag går och lägger mig.

Ellan och jag vaknade typ vid halv tio. Hade kunnat sova längre om vi velat för vi skulle inte komma till Samuel förrän antingen halv sex eller halv sju, men vi hade bestämt oss för att spendera några timmar i Zürich först.

Så vi vaknade alltså, käkade frukost, lekte lite med Anna på studsmattan, fixade matsäck, köpte tågbiljetter och gav oss av. På tåget träffade vi svenskar IGEN! (dagen innan i Basel stötte vi också ihop med några). När man är i ett annat land blir man så van att ingen fattar vad man säger om man snackar svenska, och båda gångerna hade vi ganska personliga diskussioner... Ooops ;) Haha, nää, det var inte så farligt, men vi slutade faktiskt snacka om det, och bytte ämne på grund av dem.


Ellan på tåget


När vi kom fram till Zürich tog vi oss en promenad i stan, längs med floden Limmat, ner till Zürichsjön. Där satte vi oss på en brygga för att inta vår medhavda matsäck (zopf http://en.wikipedia.org/wiki/Zopf , muffins och äpplen). Det första som hände var att det såklart kom en båt som skulle lägga till precis där vi satt och dinglade med benen. Så vi flyttade på oss. Nästa sak som skedde var att en stor, fet svan kom simmande rakt emot oss och sträckte på halsen över bryggkanten. Han/hon var helt klart ute efter våra mackor. Glöm det! Efter ett tag gav den dock upp och vi fick käka ifred.

Innan vi gick tillbaka till tågstationen hann vi dessutom med lite välbehövlig shopping på H&M (strumpor...hösten börjar ju komma nu!)


Vid floden i Zürich


När vi stod på perrongen och väntade på tåget mot Fehraltorf så dök Samuel upp. Han hade varit på släktkalas, och nu tog vi samma tåg hem. Från Fehraltorf till Samuels by Wildberg måste man åka buss, vilket vi såklart gjorde. I alla fall typ tre fjärdedelar av vägen. För sen gick bussen sönder. Det är sant, den startade inte. Chauffören sa att det skulle komma en ersättningsbuss om en halvtimme så vi väntade. Efter en halvtimme kom mycket riktigt en buss, men det visade sig att den skulle åka tillbaka till Fehraltorf först, innan den åkte vidare.

Det hade vi inte alls lust med, och dessutom hade ju klockan blivit ganska mycket redan, så Samuel ringde sin kompis Nadine (som vi skulle till senare på kvällen) och hennes mamma kom och hämtade oss. Hur schysst som helst! :) Väl "hemma" fixade jag och Samuel sallad (tomater och mozzarella, och jag gillade det!!) medan Ellan underhöll med ljuv sång och musik.

Klockan sju gick vi iväg till Nadine. Hon hade avskedsfest för att hon ska till Australien i fyra månader. Lite synd att hon åker typ när jag kommit, för jag tror vi hade kunnat bli riktigt bra vänner, men om allt går som hon tänkt så är hon ju tillbaka om fyra månader, och då är jag fortfarande här. Det var en hel del annat trevligt folk där också, som jag snackade en hel del med. Kändes riktigt bra med tyskan också, det flöt verkligen på! Vid ett-tiden drog vi oss hemåt och gick och la oss.

Och sen kom söndagen som jag berättar om imorgon.
Är för trött nu. Men har i alla fall lyckats fixa bloggen, så att mellanrum och bilder funkar igen! Bra va!? :)
Ha det bäst, så hörs vi!
Kram o godnatt

Fredag 4 september

Okidoki, nu ska jag försöka sammanfatta min helg lite.

Jag delar upp det lite så blir det lättare, både att skriva och att läsa.
Här får ni fredagen.

På fredagmorgonen mötte jag Ellan på tågstationen i Frick (grannbyn). Vi åkte hem hit och tog en promenad innan barnen kom hem. Då åkte vi med dem till Basel; käkade McDonalds och kollade stan. Sedan hem igen, lämna barnen, äta lite och tillbaka till Basel igen.
Ellan hängde med mig på den extrainsatta tyskalektionen, som var intressant, men lite jobbig. Vi diskuterade en enda menings betydelse i typ en halvtimme! Suck.

Efter det begav vi oss ut i det regniga Basel. Kände oss inte helt pepp på att göra något där, men vi tänkte att om vi bara åker hem så har vi ju noll chans att träffa skojigt folk, så vi satte oss på Starbucks. Eftersom drickan där är så dyr så ville vi såklart ha valuta för pengarna. Så vi hällde på en massa kanel, vaniljpulvergrej och muskotnötpulver på chokladen. Hmmm, ingen hit precis. Dessutom spillde jag en massa choklad på byxorna. Dags att åka hem med andra ord!

Väl hemma lade vi ner min madrass brevid Ellans på golvet så att typ hela golvytan i rummet var madrass. Vi satte på en film (Sex and the City), tog fram chokladen vi köpt och hade en riktig myskväll. Mellan varven chattade vi lite med Gustav i Italien också. Nice! Vid tretiden lade vi oss, och jag tror vi somnade direkt. 


Fina Starbuckstavlor i alla fall ^^

Svaren

Hej! Jag är tillbaka. Det har hänt en hel massa denna helg, kommer ta ett tag att skriva om det. Så länge får ni svaren på frågorna om ni minns.. Here you are:


1, Vad äter du till frukost?

Svar: Jag äter typ som hemma; en eller två mackor (fast grövre bröd här), ibland en youghurt och så dricker jag choklad som inte riktigt smakar lika bra som hemma


2, Är maten god, annorlunda?

Svar: Jaa, definitivt annorlunda. För det första äter jag mindre här. Jag överraskar dock mig själv genom att äta, och framförallt tycka om, saker som jag inte trodde jag gillade. Exempel: blomkål, pesto, lax, smält ost (har jag i och för sig fortfarande lite svårt för, men det går)


3, Är det dyrt i Schweiz?

Svar: Ja, egentligen är det ganska dyrt, men det ser billigt ut. En Franken är ju ungefär sju kronor, så om något kostar tre Franken är det 21 spänn. Men jag tänker: "Wow, vad billigt! Kostar ju bara tre!". Sen måste jag påminna mig om att det är Franken, inte kronor. Lite lurigt det där!


4,Tror du att det blir svårt att klara sig på 450/månaden?

Svar: Jag tror inte det blir några problem, för jag behöver nästan inte betala nåt här. Typ kläder och nöjen. Så det går nog bra!


5, vad saknar du mest med sverige?

Svar: Såklart saknar jag familjen och mina vänner mest, men förutom det är det lösgodis, filmjölk, vår jaccuzzi och att kunna fatta vad alla säger utan att behöva be dem prata högtyska ^^


6. Hur är de när man träffar nya människor? (liksom, är de blyga eler hjälper man varann direkt?)

Svar: Det beror så klart på vem man träffar. Tobias är tex lite blyg, han säger inte så mycket, och jag säger inte så mycket (svårt på tyska) så det kan bli lite svårt ibland. Däremot när jag träffade Elisabeth var det absolut inga problem, vi hade jättekul. Men schweizarna generellt är väldigt artiga och hjälpsamma om man frågar om nåt eller behöver hjälp.


7. är filmerna dubbade a lá tysk style?

Svar: Japp, och det är ganska hemskt ^^ Eller tja, så länge man inte tittar direkt på munnen på den som snackar och när det inte är skådisar man känner igen så funkar det. Men häromdagen såg jag Patrick Dempsey på TVn, och usch, vad dumt det lät! När jag kollar på film på laptopen så väljer jag dock alltid originalspråk och tysk text om det finns.


8. saknar du mig?

Svar: Haha, jaaadå Linnea, jag saknar dig och mina andra kompisar massor!


9. Vad är din favoritmat?

Svar: Hmm, jag är lite barnslig sådär med mat, och min favorit är faktiskt pannkakor :) Ska det vara lite festligare så är dock favoriten en kycklingpaj som mamma brukar göra. Mums!!


10. Vad gillar du mest att dricka till din favoritmat?

Svar: Till pannkakor ska det helt klart vara mjölk, men annars dricker jag sjukt mycket vatten, både när jag äter och annars


11. Vad vill du göra i framtiden?

Svar: Svår fråga! En av anledningarna till att jag är här i Schweiz är att jag inte riktigt vet vad jag vill bli/göra. Lärare har jag funderat på, i så fall gymnasielärare i svenska och nåt mer. Men vet inte 100 %. Nån gång i livet skulle jag vilja lära mig franska också.. Vi får väl se vad som händer


12. Är du politiskt aktiv?

Svar: Inte aktiv nej. Såklart har jag åsikter, men jag tycker politik är svårt. Svårt att hitta ett enda parti som man känner att man håller med liksom. Men detta betyder inte att politik inte är viktigt, för det är det. Jag fick till exempel rörsta för första gången för ett tag sen, och jag tycker det är självklart att gå och rösta, för att visa att man bryr sig om framtiden. Och vet man inte vad man vill rösta på: Rösta blankt! :)


13. Är du för eller emot euron? Isåfall varför?

Svar: När det var omröstning om det så tyckte jag JA, för att jag tyckte Euro-mynten var finare.. Haha. Nu vet jag inte riktigt. Jag tycker EU är bra, och egentligen så tycker jag väl att vi borde gå med fullt ut liksom, med pengarna också. Men sen är jag dåligt insatt; kanske blir det dyrare om vi byter..? Som sagt var, politik är svårt och jag är tyvärr inte så insatt som jag borde vara och som jag vill vara.


14. Hur många (om du vill ha barn) barn vill du ha när du blir stor?

Svar: Förut har jag sagt att jag inte vill ha barn, men börjar nog ändra mig lite nu. Två stycken tror jag är bra, i så fall vill jag ha en kille och en tjej; Agaton och Amelié. :)


15. Hur gör du för att hålla dig i form och så? Har så himla svårt för det själv, blir lätt en kladdkaka som slinker ner då och då ;) om du förstår fniss

Svar: Haha, jag vet precis. Kladdkaka är ju bara föööör gott! Jag är egentligen inte i så bra form, jag äter alldeles för mycket choklad (min stora last) och rör mig för lite. Finns det choklad hemma så kan jag inte stå emot det, och därför försöker jag helt enkelt att inte ha det hemma. Köper jag choklad så äter jag det den dagen och lämnar inget. Detta beror dels på att det är bättre att äta allt samtidigt än att gå och småäta, och dels på att jag helt enkelt inte kan hålla mig ^^ Sen gillar jag att jogga, så det gör jag ibland. Och så vardagsmotion också. Hemma cyklar jag oftast om jag ska nånstans (typ skolan och så) och jag tar trapporna istället för hissen.. Men egentligen är jag som sagt rätt lat. ^^ Tror också att man måste försöka att inte få dåligt samvete när man äter (det har jag ibland) utan att komma ihåg att det är inte farligt att äta en bit kladdkaka, bara man inte gör det varje dag! :)

Okej,det var svaren.
Hörs senare Kram

Ellan och jag!

Vill bara säga att Ellan är här, vilket är tippetitopp! :) Vi har bland annat hunnit komma fram till förbluffande filosfiska sanningar, och spilla varm Starbuckschoklad på mina byxor! (Fast det sistnämnda skötte jag rätt bra själv). Igår var vi uppe till klockan tre och tittade på Sex and the City och MSN:ade med Schtekarn, alias Gustav. Nu bär det snart av till Zürich och sen vidare till Wildberg för fest hela natten! Vi hörs! KRAAAAAAAM

Söta små ord

Okej, nu har min ilska över att bloggen dummar sig lagt sig lite, så innan jag släcker lampan och somnar så kan jag berätta lite om dagen.
Olga är hemma på torsdagar och barnen går länge i skolan, så vi passade på att få lite saker gjorda. Tillexepel städade vi typ hela huset, och så bakade vi tårta och muffins (Olga fyllde igår, och ska ha gäster på lördag).

När barnen kom hem på eftermiddagen så pysslade jag och Anna lite. Hon ville göra en present till en speciell person som kommer i morgon, och det var jag såklart med på :)
 När vi målade och skrev som bäst lade hon huvudet i mitt knä och sa "Du är den bästa au pairen vi haft" Okej, kanske har hon tyckt så om varje au pair, men det värmde ändå! Speciellt när hon fortsatte med; "Jag tycker om dig massor", och "Imorgon kommer nog bli den bästa dagen i mitt liv, först ska jag till simhallen med skolan, och sen får jag vara med dig och din kompis hela dagen". Söta unge!!!

På kvällen lånade hon några av mina kläder och klädde ut sig, så gullig! :) 


Anna i mina skor, min jacka och mitt halsband :)
Cool!!


 Nu ser jag verkligen framemot morgondagen!! Ska möta Ellan i grannbyn Frick kl 08.17 imorgon bitti. Sen åker vi hem hit, och när skolan slutat tar vi tåget till Basel vid halv ett. Där har barnen blivit lovade McDonaldsbesök och sen är planen att vi ska mysa lite på stan alla fyra. Klockan tre har Michael en tid att passa, så vi andra tre väntar på honom. När han är klar åker vi hem och äter och lämnar barnen innan Ellan och jag åker tillbaka till Basel. Jag har nämligen extrainsatt tyskalektion. Behövde inte gå egentligen, men tror att Ellan gärna hängde med, så vi kanske dyker upp där. Sen tänkte vi gå på nåt café eller så, titta på stan och på folk. Låter väl mysigt?

Sen finns det ju alltid plats för improvisation, men detta är den preliminära planen. Kommer bli fint som snus! (eller bättre, för snus är egentligen rätt äckligt ^^)

Nu är det som sagt var dags att sova. Vi hörs kanske imorgon eller på lördagförmiddag, annars blir det efter helgen.
 Ha det bäst, och glöm inte frågestunden!! Kram

Bloggstrul

Vet inte vad som hänt med bloggen, men det strular i alla fall. Går inte att ladda upp bilder, och det långa inlägget jag nyss skrev försvann... Gruff!! Aja, orkar inte göraom och försöka lösa det nu.. Sorry! Får se om jag hinner skriva nåt imorgon eller på lördag, annars hörs vi efter helgen. Ha det bra! Kram

Sandra

Finaste Sandra har skaffat blogg!! Läs läs läs!! sandraandthecity.blogg.se

Frågor?

Jag läser en hel del bloggar som är ganska olika varandra. Men en sak som de har gemensamt är de så kallade "frågestunderna". Det går ut på att läsarna får en bestämd tid på sig att fråga saker i kommentarsfältet, och sen skriver bloggaren ett inlägg där han/hon svarar på frågorna. Ofta får läsarna typ en timme på sig, och det kommer flera hundra frågor. Min blogg är pytteliten i jämförelse, men jag tänkte ändå ha en frågestund nu. Fast ni får mer än en timme, tänkte hela helgen. Så, fråga på nu, vad helst ni undrar; om mig, om Schweiz, om min vardag, eller om ni bara undrar vad jag åt till middag! ^^ Alla frågor välkomna. Så svarar jag på söndagkväll när jag kommer hem, eller på måndag. Ok? Nu ska jag gå och käka mat, och sen städa vidare här. Ser framemot era frågor, och även om jag bara får typ två så blir jag glad. ( Men helst fler såklart, haha) Hejs!

Kategorier

Hmm, ja, jag har inte lagt mig än.. ^^ Kom på hur man gör kategorier på bloggen, dvs delar upp inläggen lite. Kategorierna finns till höger här på bloggen och det är enkelt. Vill man tex läsa mer om mina fina vänner så klickar man på kategorin "Vänner" och vips så har man allt jag skrivit som på något sätt involverar mina vänner. Fiffigt va? Såklart kan man fortsätta läsa bloggen som vanligt också, don´t worry! :) Alla inlägg är inte sorterade ännu, och vissa kategorier är tomma, men det ska jag nog få ordning på snart. Imorgon kanske.. För nu borde jag verkligen sova! Natti :)

Dumma Spotify!

Mitt Spotify gillar inte mig längre. Det har slutat funka, eftersom jag har befunnit mig i utlandet mer än två veckor, och då måste man tydligen betala! Glöm det! Visst saknar jag min spellista som jag noga satt ihop, men nu har jag blivit bästa vän med youtube som hämnd! Där får man ju faktiskt även bilder till musiken! :)

Här kommer några youtubefavoriter (både när det gäller låt och video)

Marit Larsen - If a song could get me you. http://www.youtube.com/watch?v=J2eCiRVYTUY



Har redan tipsat om denna en gång, men gör det igen, för den är grym! Och jag vill bara hoppa in i videon och sno alla hennes kläder! ^^



 Kate Nash - Nicest thing http://www.youtube.com/watch?v=S96Lta_5nsw&feature=fvw



Detta är inte den officiella videon till den här låten, men den är så fin så jag tipsar om den i alla fall. Detta är en video som man vill skicka till någon man tycker om..


Regina Spektor - Fidelity http://www.youtube.com/watch?v=SGTDRztaCCw



Den här låten har jag många fina minnen till, och vem vill inte vara med på färgkrig? :)




Kate Bush - Wuthering Heights http://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs



För dansens skull. Och för Ellan :) Dessutom har Kate Bush grym röst! :)


Sådär, jag har säkert glömt en massa låtar som jag gillar, men just nu är de här mina favoriter. Lyssna, se och njut!
Nu ska jag sova
Godnatt





090902

Jag sitter i mitt rum, ute regnar det och är bara 16 grader. Kanske har hösten kommit nu? Jag hoppas nästan det. Det är jobbigt med nära 30 grader, och dessutom börjar jag tröttna på mina sommarkläder. Längtar efter att ha på mig mina fina baskrar och halsdukar, snygga jackan och mina röda Converse istället för svettiga t-shirts och utslitna ballerinaskor.

Väntar på att barnen ska komma från skolan så att vi kan äta lunch. I eftermiddag vet jag inte riktigt vad som händer, men ikväll är det i alla fall tyska, och jag har inte gjort läxan. Inte av lathet faktiskt, utan för att jag inte fattar någonting! Sjukt svårt denna gång!

Medan jag väntar och funderar lyssnar jag på Kate Bush - Wuthering Heights. Superduper låt! :)

Igår hade jag en myspyskväll. Först åt hela familjen glass och tittade på en jättebra naturfilm ihop. Lite senare snackade jag lääääänge med Ellan på MSN, och sen även lite med Sam. Felt like good old times! Det ska bli sååå himla kul i helgen, det var aslänge sedan vi tre umgicks bara vi tre. I början av ettan så sågs vi nästan varje dag, spelade TV-spel, kollade på film eller bara var.
En mysig tid.
(Försökte hitta en bild, men det finns typ inga på oss tre ^^ Så sorry)


Helgen

Nu har jag hållit på ett bra tag att planera den kommande helgen, och äntligen tror jag att jag börjar få koll på¨den. Herregud, jag är mer upptagen här är någonsin hemma!

Såhär ser det ut:

Fredag: Ellan kommer hit på morgonen, och vi ska tillbringa dagen i Eiken och Basel. Får väl se om vi åker tillbaka till Basel på kvällen, eller om vi bara chillar här hemma och snackar skit hela natten ^^

Lördag: Ellan och jag åker till Samuel i Wildberg på eftermiddagen, och på kvällen/natten går vi på hans kompis Nadines avskedsfest (som enligt inbjudan slutar klockan 04.00). Sover hos Sam

Söndag: Ellan åker tillbaka till Wien (snyft), jag åker till Basel där jag ska träffa en irländsk tjej och hennes vänner på en irländsk pub och titta på fotbollsmatch. Det är så att mamman i min familj (olga) hade förut en tyskakurs för nybörjare, och en av deltagarna var den här tjejen (Sarah). Hon kommer alltså från irland, är nitton år och jobbar som aupair i närheten. Idag hade de träffats av en slump och när Olga nämnde att de har en aupair (jag ^^), så ville Sarah gärna lära känna mig. Vi blev vänner på Facebook, och vips!, så hade hon bjudit med mig på söndagkväll. Kul va?! I och för sig är kanske inte pubar och fotboll riktigt min grej, men so what? Man får inte vara kräsen när man skaffar nya vänner!

Får alltså fullt upp hela helgen, men det är så jag gillar det! :) Ser redan framemot det!
Känner dock att jag kommer vara TRÖTT på måndag, så kanske borde jag sova nu, och samla lite sömn ^^

Såå, hejsvejs för idag och sovgott

En hippiebebis påväg

Don´t worry, det är ingen riktig bebis ^^ Det får vänta ett tag.
Däremot är det min "hippiebebis" Ellan som detta inlägg handlar om.
På fredag morgon kommer hon hit!!!
Min darling, sugar, sweetiepie Ellinor! Hur bra som helst! Åhh vad jag längtar!

För att fira slänger vi upp några bilder:
Se och njut, haha ^^


Här föddes smeknamnen "Karatebebis" och "Hippiebebis"


Typ första veckan på gymnasiet, när vi stekte bananer ^^


En födelsedag hos Ida som blev ett riktigt pusskalas



Närapå schweizare

Jag är nästan schweizare. Eller i alla fall ett steg närmre att bli det.
Idag fick jag nämligen mitt Ausländerausweis, dvs det dokument som visar att jag har uppehållstillstånd här fram till nästa sommar.



Bilden innuti är såklart ful, men det blir den ju alltid på såna här dokument. I alla fall rätt coolt att jag har det nu, tycker jag. Nu väntar jag bara på mitt bankkort och mitt Halbtax-Abo, dvs tågkortet som gör att jag bara behöver betala halva priset när jag åker någonstans utanför vår kanton och Basel. (tex till Samuel). Det borde dock komma vilken dag som helst. Sedan är jag fullt redo för livet i Schweiz :)



Ni får se fula bilden också. Inga hemligheter här inte ^^

ha det fint
Vi höres
kram


RSS 2.0