Tu me manques



Tu me manques

Söndag, måndag, tisdag i bilder



Söndagen började med att jag var i Godegård och lyssnade på systers trumpetspel. Proffsigt som alltid :)



Sedan stack jag hem till Linnéa och bakade cupcakes med henne och Erik. På kvällen blev det sedan familjetid med grillning :)



Måndagen inledde jag med ett besök på Övralid för att plocka upp lite papper. En personlig, extralång, guidning fick jag också av två av de andra guiderna. :)


Sen körde jag hem, åt en macka och åkte sedan ner till Stadsparken för lite picknickhäng med Gustav och Sandra.





Riktigt nice :)




På eftermiddagen var jag hos Linnéa igen för att fira hennes födelsedag och äta upp det vi bakade dagen innan  :)


Gött



Tisdagen var sista dagen hemma i Motala för denna gång, och den spenderade jag i parken och på stan med Ellan. Så himla bra att ses! :)



Erik och hans paraply dök också upp :)


Och körsbärsträden blommade

Glad Påsk

Ägget är hittat, påskmaten är uppäten, ansiktet hettar lite av dagens sol och påskliljorna står i full blom. Ännu en mysig påsk!


Påskkort från lilla Anna i Schweiz :)




Övralid

Idag har jag varit på Övralid, författaren Verner von Heidenstams sista hem, där jag i sommar ska jobba som guide och i den lilla butiken som ska öppnas. Det känns himla bra! Tror det kommer bli hur kul som helst, och jag ser verkligen framemot det. Det är en extremt vacker plats, och atmosfären är något alldeles unikt, skulle jag vilja säga.

Bilder från när jag och Erik var där i höstas.








Alltså; den utsikten!!

Varför facebookgrupper kan vara himla bra!

Ett tag innan jag åkte till Schweiz (måste alltså ha varit sommaren 2009) så gick jag med i en facebookgrupp som hette något i stil med "Aupairer i Schweiz" eller något liknande. Hade inte så himla höga förhoppningar på att skaffa kontakter genom den, men tänkte att det kunde ju inte skada. Efter ett tag fick jag ett meddelande från en tjej som heter Elisabeth, och vi bytte mobilnummer. En dag när jag befunnit mig i Schweiz ett tag (enligt ett gammalt blogginlägg var det den 20 augusti och det var 40 grader HÄR) så träffades vi inne i Basel. Jag minns att hon ringde mig när jag stod i provrummet på H&M, att vi sågs på tågstationen (jag hade svart linne i jeansshorts, det vet jag, för jag gav henne det som "signalement"), att vi gick till Starbucks och att vi klickade direkt. :)

Under mitt år i Schweiz hade jag och Elisabeth massor av fina och roliga dagar ihop. Ibland var vi hemma hos henne och var svenska; dvs tittade på Astrid Lindgren-filmer, drack te och åt kladdkaka, ibland hängde vi på McDonalds och åt pommes, ibland satt vi i timmar på Starbucks och pratade om ditt och datt (om någon vill ge mig ett Starbucks i Sverige, Arlanda räknas inte, så varsågoda! :P)

Det hände också att vi hoppade runt i Zürich och pratade låtsassvenska, att vi åt lunch vid Zürichsjön och aktade oss för bajsande måsar och att vi spelade Wee i många timmar.

Det var himla skönt att ha en svensk kompis ibland, att kunna prata utan att tänka på grammatiska regler, att kunna säga "minns du det barnprogrammet", att  få låna svenska böcker, att kunna fälla en tår ihop när barnen i Bullerbyn sjunger "Den blomstertid nu kommer". Och såklart var det fint att den kompisen var/är just Elisabeth. För hon är så himlans bra!

Jag längtar tills hon och hennes Marco flyttar till Sverige, så att vi kan ses mycket, mycket oftare! (För Stockholm är ju faktiskt närmre Växjö än vad Schweiz är)



På tågstationen i Basel


Fasnacht


På min avskredsfest..

<3


Temadagen

Igår var det så dags för temadag om trafficking. Det hela gick mycket bra :) Ett missöde med en föreläsare som fastat på en flygplats i Polen stoppade oss inte från att anordna en himla bra och intressant dag, som uppmärksammades i både TV och tidningar och drog en hel del folk. Lyckat, är nog det bästa ordet att beskriva dagen med. :)










Nordic Water Peace

Åh, jag känner mig nöjd med mig själv idag! Först ett par timmar på biblioteket, sedan promenad till ICA, matlagning och lite ytterligare plugg. Nu har jag kommit hem från en underbar joggingtur i skogen i solen och sitter på min kudde på golvet och kollar på "Mästarnas Mästare". Bredvid mig har jag en fin liten burk med Ben&Jerrys. Nordic Water Peace heter smaken, har inte provat förr, men är riktigt god. Och chokladbitarna är formade som fredsmärken. Me like! :) Anledningen till att den heter "Nordic Water Peace" är för att lite av pengarna går till att rädda haven. Säkert bara några öre, men känns ju bra att tänka på i alla fall ^^

Imorgon är det dags för trafficingdagen. Ska bli spännande, intressant och kul! :) Hoppas allt går vägen. :)



Water for Elephants

Var på bio med Maria och Sandra idag. En film jag inte ens hört talas om innan, som visade sig vara underbar! Cirkus, 30tal och kärlek är en svårslagen kombo. Och att skådisarna sedan är toppen (och snyyyyygga!!) gör ju inte det hela värre. Gillade också att man aldrig var riktigt säker på hur det skulle sluta. Förutsägbara slut gillas inte. Men det gör alltså "Water for Elephants". Se den! :)




President of the united states of love

En helt vanlig tisdag i april kan man, om man befinner sig på campus, göra följande:

* Möta upp sin grupp och skriva ihop ett paper om ledarskap i organisationer

* Sitta av ett par timmar på ett seminarie om organisationsteori

* Springa hem och äta en äggmacka fort som tusan

* Ha möte med klassen om kommande temadag om trafficing

* Avboka bord i skolans matsal och beställa fika för 25 personer i densamma

* Bli insläppt på en annan restaurang på campus efter stängning och boka bord där istället

* Impulsfölja med Siri och Anna till Macken, secondhandaffär på campus...

* Och komma därifrån med fyra LPskivor ( fast i ett fodral) och en bok för den sammanlagda, nätta summan av 25 riksdaler

* Promenera till Willys med Sandra i vårdoftande duggregn

* Tvätta massor av kläder och bli skiträdd för den enorma paddan som parkerat utanför tvättstugan (trodde först det var en råtta, men padda är nästan lika äckligt!!)

* Ligga på en kudde på golvet och plöja Grey´s Anatomy-avsnitt bredvid en liten skål med godsaker

Och allt detta är vad jag pysslat med idag.


LP och bok

Helgen

Hej på er!

Åh, vilken fin helg jag har haft! Ibland är det toppen med några oplanerade dagar, som man tar som de kommer.

Började i fredags med ett lugnt och mysigt pyjamasparty med tjejerna.



Det faktum att det var just lugnt ledde till att jag orkade ta mig iväg till gymmet vid tiotiden på lördagen för ett pass med pilatesboll. Roligt, men svårt! :P Balansen är inte på topp precis!

Mötte sedan Sandra för årets första utomhusplugg, mot väggen på biblioteket. Himla skönt i solen! :)
På eftermiddag var det dags för grillning. Vi möttes vid Slottsängen och åhhh, vad underbart det var! Solsken, grill och fina glada människor! :)









Vi satt kvar till klockan var nästan sju. Då gick alla hem och fixade till sig lite inför kvällens festligheter som började hemma hos Filip med bland annat dansspel, och som sedan fortsatte på Sivans till stänging. :)

Idag har jag sovit ganska länge och sedan pluggat lite i solen med Sandra. Ska precis äta lite innan det är dags för afrodans på gymmet, med live-musik!! Ska bli himla kul! :)


Lördag i april

Har varit iväg på gymmet och tränat lite med tjejerna, och sitter nu och väntar på att nagellacket ska torka så att jag kan fixa lite lunch, innan det bär av mot biblioteket för några timmars studier. Sedan väntar årets första grillning som följs av utgång på Sivans. Känns som en heeeeelt okej dag!! :P


Till salu?

Vi som läser första året på Informatörsprogrammet med fred och utvecklingsinriktning här på Linnéuniversitetet (alltså min klass ^^) har under de senaste månaderna jobbat med att planera och arrangera en temadag på skolan. Vi valde att rikta in oss på temat trafficing, och vi har bokat föreläsare, fixat en utställning och organiserat allt runt omkring. Nu börjar bitarna sakta falla på plats, och måndagen den 18 april går det av stapeln.
Titta in HÄR för mer info. :)

Om arbetsmarknadsdagen och lite träning

Idag var det arbetsmarknadsdag i skolan, dvs en dag full av olika föreläsningar i syfte att inspirera och informera oss om vad man kan göra efter universitetsåren. Hoppade över förmiddagen, eftersom det var i stort sett detsamma som gårdagens CVföreläsning, och mötte i stället upp polarna för lunch i skolan. GRATIS lunch! :) Finfina grejer för fattiga studenter. :)

På eftermiddagen gick jag på två föreläsningar. Den första hölls av två tjejer som jobbar på ID, Indtitutet för lokal och regional demokrati, här i Växjö. De jobbar med olika projekt inom bla demokrati, jämlikhet, mångfald m.m i olika länder. Efter det lyssnade vi på en tjej som jobbar på Folke Bernadotteakademien, där man arbetar med kris- och konflikthantering och olika fredsinsatser. Både två lät som intressanta arbetsplatser, och visst blev man lite inspirerad. Främst inser jag mer och mer att det finns så mycket man kan göra och många olika ställen man kan jobba på. Det finns liksom inte bara Röda Korset och Rädda Barnen att välja på om man vill jobba med fred, demokrati, bistånd och utveckling. :)

Efter en kort sväng på stan (snabbköpte bland annat byxor, var i akut behov av nya jeans) så mötte jag upp Cassandra och sprang / promenerade snabbt en sväng i skogen bakom campus. Har inte varit där förut, och undrar varför, för det var himlans fint. Speciellt i solnedgången. :) Får bli en runda med kameran där snart.
Känns skönt att ha rört lite på sig idag också. Köpte ju ett gymkort i februari, och hittills går det faktiskt bra med träningen (trodde jag skulle ge upp, men icke ^^). Försöker köra ca 3-4 gånger i veckan, ibland blir det lite mindre, men alltid minst två. :) Igår var det muskelpass och imorgon är det aerobics som gäller. SS-boll på lördag och live-afro på söndag. Det är variation som gör det har jag insett. :)


Drömjobbet

Det har varit flera gästföreläsningar denna vecka. Idag var vi på en ganska tråkig (men kanske nyttig?) föreläsning om hur man skriver ett bra CV, vad man ska tänka på på anställningsintervjuer och liknande.

Gårdagens föreläsning var dock mycket mycket intressant, och kanske har jag hittat mitt drömjobb? Det var nämligen Amnestys pressektreterare i Sverige som pratade. Hon berättade allmänt om Amnesty, vad de gör, hur organisationen fungerade och hon gav exempel på olika fall de arbetat med, och pratade om vad hon gör i sitt jobb. Himlans spännande och intressant, och det kombinerar ju verkligen det jag är intresserad av och pluggar, nämligen Media och Kommunikation och Fred och Utveckling.

Ju mer jag läser om utrikespolitiska frågor, mänskliga rättigheter och olika organisationer inom området, desto säkrare blir jag på att det är något sådant jag vill jobba med i framtiden.

Gav min mailadress till Amnestys ungdomsgrupp här på universtietet, hoppas de hör av sig snart. :)


Spännande

För ett par veckor sedan fick jag den här på ICA. Spännande! Ringa? Inte ringa?  ;)


Femte april 2011

Idag har jag:

* varit på ett fem timmar långt seminarie om organisatorisk kommunikation

* gjort tre matlådor

* varit på en intressant gästföreläsning med Amnestys pressekreterare

* diskat ett enormt diskberg

* tvättat tre fulla tvättmaskiner

* uppdaterat min almanacka (och insett hur hjälplös jag vore om den försvann!)


Kanske

Det lukar grillat genom det halvöppna fönstret. Kebabmannen spelar Robyn på högsta volym. Solglasögonen ligger på fönsterbrädan. Promenaden till affären ackompanjeras av fågelsång. Den nedgående solen speglas i Slottsstadens röda hus. Kanske, kanske, har våren äntligen kommit till campus?

Så var det april...

... men inte är det vår för det. Kallt och grått, regnigt och dimmigt. Fy, vad trött jag är på det!! Och idag pratade jag med Samuel i telefon, och i Schweiz har de 20 grader.... Längtan att åka dit blev inte mindre av det kan jag ju tala om. På tal om telefon förresten, var 15e minut så bröts samtalet... Skumt, inte sant?! Undrar vad det beror på... Inte så lite störande i alla fall! Fem gånger började det pipa,  och så fick vi ringa upp igen. På tal om telefoner igen, jag måste lära mig hur man skaffar en app. För då kan man tydligen ringa gratis också. Får försöka fixa det.

hmm, känns som ett rörigt inlägg detta, haha. Så kanske ska sluta blajja och ta och titta på "Stockholm - Båstad" istället. Vi hörs en annan dag
Kram

RSS 2.0