Bortskämd

Idag var min orkesterbästis Beat här med sin tjej Muriel som jag också är nära vän med. De var bortresta över helgen och kunde därför inte komma  varken på grillfesten i fredags eller avskedsfesten i lördags. När jag kom på att vi inte skulle ses igen så blev jag lite ledsen i hjärtat, men vi bestämde att så kan det ju inte vara (!), så idag kom de alltså på fika. Och jag fick ett paket av Beat. Troddde först att det var från båda (dvs att Muriel fixat och Beat betalat halva.. haha ^^), men hon hade ingenting att göra med saken. Himla gulligt av Beat, trodde inte han var den typen :)
Speciellt eftersom han också var med på boken och den andra matkorgen jag fick från orkestern.

Ja, för det var en "matkorg" jag fick. Eller mat och mat, snarare choklad och kex :)



Två Toblerone, en chokladkaka, ett chokladhjärta, ett paket kex med choklad på, ett paket med stenhårda militärkex som hans bror snott till mig (han gör lumpen ^^) och en påse speciella Baselgodisar.

Hur fint!?!? Åhh, ja, det gör lite ont i hjärtat fortfarande.. Fast lite mindre nu, när vi fick säga hejdå på riktigt. Nu är det bara Samuel kvar imorgon....



Onsdag.....

Onsdag idag. Shit vad  fort tiden gar, som jag alltid skriver ^^

Har precis pratat i telefon med Valentin om orkesterns Sverigeresa nästa sommar. 1 juli kommer de till Sverige, 2 juli till Motala. Sa, se till att vara i Motala mellan 2 och 7 juli, people, för da blir det konsert. Och det kan ni ju inte missa.

Annars händer det inte mycket. Har nu packat klart, allt utom neccessär och pyjamas. Mitt rum ser tomt ut, tomt och opersonligt...

Ikväll ska jag till biblioteket och lämna tillbaka mina böcker, sen kommer Beat och Muriel ett tag. Och that`s it.
Imorgon kommer Samuel och dessutom tidningen som jag är med i... Huuhhh... Hoppas det blev okej, typ alla jag känner här vet att det kommer (ryktet sprids fort!) och alla säger att de ska klippa ut och spara och blablabla... Sa hoppas den är bra..

Nu; äta en muffins ^^

Kram

Elisabeth och jag i Basel

Igår var jag och Elisabeth i Basel (ska försöka att inte bli deppig för att det var sista gången....) Vi tpg vår vanliga glass på McDonalds, provade alla H&M:s par solglasögon, var inne i en bokhandel och sist med inte minst så svettades vi nästan ihjäl i en fotoautomat.


De två böckerna jag köpte, och våra foton...

Idag har det varit en rätt lugn dag egentligen. Var på grillfest med Annas klass nu på kvällen, dvs ca 20 schweiziska hemmafruar. tre öldrickande pappor och så jag ^^ Och en massa barn med såklart. Nåja, hittade en trevlig mamma att prata lite med, så tiden gick ändå hyfsat fort. Och så fanns det goda kakor ^^

Imorgon ska jag jobba på eftermiddagen som vanligt,  och på kvällen kommer mina kompisar Beat och Muriel hit. De kunde inte komma på festen i lördags, men vi ville gärna ses innan jag åker. Dessutom skrev de till mig igår att de hade nåt till mig, och så ska de såklart få skriva på min schweizer-tshirt.

På torsdag kommer Samuel på eftermiddagen, sen ska bilen packas o allt förberedas. På fredag åker vi runt sextiden på kvällen, så fort Christian kommit hem...

Och sen är det slut.....

Måndag 28 juni 2010

Hej på er

Här sitter jag i min säng, som i alla fall är bäddad idag till skillnad från igår. Igår var lite av en avslagen deppardag, får jag nog lov att säga. Började rätt okej; tog mig i kragen och städade efter festen, och när jag ändå höll på tog jag fram min resväska från förrådet. Började slänga i kläder och sånt, men när jag kom till alla fina brev, kort osv som jag har så blev det lite för jobbigt. Så jag lade mig i sängen, ignorerade det fina sommarvädret, drog för gardinen, åt choklad och tittade på Sex and the City. Och där blev jag kvar större delen av dagen och kvällen...

Kan inte påstå att packningsenergin är på topp idag heller, men resväskan fylls långsamt och hyllor och väggar gapar tomma. Fy, vad deprimerande det ser ut! Missförstå mig inte, jag VILL åka hem, jag längtar hem, efter familj och vänner, efter att kunna bada (det finns inget vatten här ju!!!!) och efter att tjaa.. vara hemma. Men det var jobbigare och svårare än jag föreställt mig att säga hejdå till alla... Att tänka på att jag aldrig mer komma åka till orkestern, att jag varit i Zürich för sista gången, att jag träffat orkestern för sista gången ( i alla fall på så sätt att jag är MED i den, ses gör vi ju om ett år...) osv. Kan avslöja att jag till och med gråtit lite... redan...
Och ännu har jag inte sagt hejdå till de två viktigaste; Elisabeth och Samuel än. Elisabeth och jag ska ses idag i Basel, det blir alltså hejdå till Basel idag med. Usch och fy!
Samuel ser jag på torsdag...

Så lite tid kvar...

Avskedsfesten

Igår hade jag en tio timmar lång avskedsfest. De första gästerna kom klockan tre på eftermiddagen, de sista gick ett på natten. Grillen stod på hela dagen/kvällen, studsmattan och fotbollsmålen användes flitigt, sallader, bröd och tårtor gick åt som smör i solsken och inga grannar klagade ^^ Lyckad dag med andra ord. Ni får den i bilder, blir ju roligare så.

 
Några av de första gästerna var Samuel och Elisabeth. Anna var fotograf ett tag, vilket resulterade i många suddiga bilder på folks näsborrar, men också dessa två som jag tycker är rikitgt fina.
Nadine och Marco (Elisabeths kille) var också där, men de fastnade tyvärr inte på bild i början



Zürichborna Samuel och Nadine begav sig hemåt vid sextiden (de hade båda andra tider att passa) och istället började orkesterfolket droppa in så sakta


Fick be gästerna att själva grilla eftersom jag har en förmåga att elda upp maten. ^^ Men det gjorde de så gärna


   
Kranstillverkning hanns också med. Elisabeth och Marco



Att ta en normalt kort på mig och Elisabeth är inte helt lätt. Detta är väl det närmsta man kommer ;)

      
Söta, fina orkestermänniskor!!!




Jag och Martina



När sedan natten föll bänkade vi oss runt bordet i eldens sken.

För rätt länge sedan köpte jag en schweizer-Tshirt; alltså en röd med ett vitt kors på. har mest använt den som sovtröja, men fick en idé igår. Jag lät alla som var där skriva någonting på den. Himla fint blev det! Ska bara försöka fylla i det med nån textilpenna så det inte försvinner...

Fick dessutom ÄNNU mer presenter av folk! Tokigt! Ni får såklart se:


Underst ser man lite av T-shirten, sedan har vi; en kort och en nyckelring i form av en joddlande kossa från Nadine, ett fiiiint halsband från Elisabeth, ett kassettband med en saga på schweizertyska från Rebeca och en bok från Samuel. 

 
Idag har vi mest bara städat och packat här. Jag har tagit in min stora resväska och börjat på allvar (förut har jag lagt lite saker på en speciell hylla, men nu är det serious..) Hade egentligen tänkt börja typ på onsdag (åker fredag), men är nu glad att jag redan börjat. Detta kommer ta tid!

Svårt att tänka mig att jag kommer vara hemma om en vecka.... Galet faktiskt...


Presenter

Nu ska ni få se bilder på presenterna jag fick på grillkvällen. Boken och lådan ni vet :)

Igår var det avskedsfest, men den berättar jag mer om ikväll...

Presenter:


Låda med schweiziska specialiteter, en schweizer-propeller och kanton Aargaus flagga :)



Innehåll



En liten, liten fondue-grejimoj. Nu kan jag göra mini-choklad-fondue när jag sitter ensam i mitt studentrum och pluggar i höst :)



Den fina fina fina boken



med en hel massa bilder



Och text



Stora bilduppslag



Och på slutet alla namn på de som hjälpt till med boken (dvs i praktiken de som jag är bäst vän med)

Så himla  fint, tycker ni inte? :)

Grillfesten

Efter fyra timmars sömn laddar jag nu inför avskedsfest...
Men det får ni veta mer om när den varit (logiskt, javisst! :P)
Istället tänkte jag berätta lite om gårdagens grillfest med orkestern.

Kom fram till busshållplatsen i Wegenstetten vid halv sju. Därifrån fick vi åka släp bakom en traktor upp på en kulle, till en stuga där festen höll (första midsommartecknet - åka traktorsläp!)
Vi grillade så snabbt vi kunde, för vid halv nio var det ju dags för fotboll; Schweiz - Honduras. De hade fixat så vi kunde se matchen på storbildsskärm, och jag lovar; det var inga glada miner när det slutade 0-0 och Schweiz därmed är ute ur VM..

Men de ryckte snart upp sig igen, och när solen gick ner bakom kullen (oh, vad romantiskt :P) blev vi samlade runt elden. Helt plötsligt fann jag mig själv mitt i ringen med ett paket och en stor korg i handen medan alla applåderade och kramade mig. Avskedspresenter.... Korgen var full av typiskt schweizisk mat och dryck och prydd med kanton Aargaus flagga och en leksakspropeller med schweiziska vita kors :P
I paketet gömde sig en bok. En stor, inbunden bok, full av bilder från mitt Jugendband-år. Ja, jag fällde en liten tår. Såååå himla fint! Ni ska få se bilder på den sen.

I takt med att mörkret föll försvann de små hemåt, en efter en, tills vi var ca 15 personer kvar (vi var 80 från början! ^^). Vi satt runt elden, grillade överblivna korvar (kul idé att marinera dem i öl, verkligen! :P) och pratade om att möjligt och omöjligt. Ville aldrig åka hem, men när de andra bröt upp vid kvart över tre hängde jag såklart på (vad skulle jag göra ensam mitt ute i skogen? ;) )

Var hemma runt halv fyra, men somnade inte förrän efter halv fem. Och så upp igen halv nio för städning, tårtbak och salladsfix. Nu tror jag dock att vi har det mesta under kontroll, ska bara duka och så om en stund, och så ska jag ta en dusch. Men det är lugnt, gästerna kommer inte förrän om 1,5 timme. Luuugna puckar. Kanske till och med hinner vila lite? Vore ju drömmen!

Här får ni i alla fall se lite bilder från igår, ska be Caro skickade dem hon tog när jag fick presenter också, så får ni se det med. 


Vi hade  tur med vädret också. Hur bra kan det bli liksom?! :P


 
Caro hade redan varit där ett tag och fixat när vi kom



Tha boyzzzzz



Caro och Simon jobbade hårt i köket



Valentin var eldansvarig



Sedan fotboll. "Hopp Schwiiz"




Fussball



Finaste Rebeca och Corinna :)

Nu; dusch, disk av bestick och dukning av bord.
Vi hörs när jag orkar imorgon

Kraaaaam

Midsommar

Förlåt för lite frånvaro här på bloggen under dagen. Har haft fullt upp.
Kom precis hem från grillkväll med orkestern, det blev en fiiiiin midsommar... Usch, jag vill inte åka ifrån dem!!!!!!!! Är det okej om jag tar med dem hem? Eller stannar här ett tag??? :P

Imorgon är det min avskedsfest, lär inte hinna blogga... så antar att vi hörs på söndag

natti

Tidningsintervju

Pust! Nu har jag precis blivit intervjuad av lokaltidningen. En timme tog det, och inte var det lätta frågor han ställde! "Vilka intryck tar jag med mig hem?" "Vad har jag lärt mig, förutom bättre tyska?" "Vad är det för skillnader mellan den svenska och den schweiziska mentaliteten?". Försök besvara det på ett smart sätt, och på tyska! :P
Men tror ändå det gick rätt bra, är mest oroad för bilden faktiskt, haha ^^
Resultatet kommer på torsdag, om en vecka alltså. Jag lovar att ni ska få se!

Nu; kanske lite slappande i solen, sedan Basel om någon timme, hoppas på att kunna träffa Elisabeth.

Vi hörs
Kram

"Framgång med superstjärna och musikaler" - Jag har översatt recensionen som var i tidningen

"Jugendband Wegenstettertal trängde bort all VM-lustar

En överfull gymnastiksal, mycket motiverade och musikaliskt säkra ungdomar, fantastiska rytmer och solisten Sabine Schädler utlöste entusiastiska stormar utan slut hos publiken. Alla VM-lustar var som bortblåsta.

Stämningen var på topp. Gymnastiksalen i Zuzgen var på lördagkvällen fylld till bredden. Till och med längs väggarna satt människor, bland annat kommunledamoten (eller nåt liknande) Patrizia Schreiber. Många föreningar drömmer om en så full hall och förväntansfull stämning, och detta trots konkurerande fotbollsVM. Röda dukar med svarta löpare, dekorerat med hundratals mörkröda väldoftande rosenblad och varma levande ljus sörjde för en förnäm omgivning. Efter det tempramentsfulla och rytmiskt starka uppträdandet av det 28 man starka Greenhornband under ledning av Andreas Meier var grunden för en stämningsfull kväll lagd. Kvällens första band blev avlöst av de 20 ungdomarna i Juniorband. Dessa briljerade på hög nivå och utlöste hönförda reaktioner med sitt discosound. Efter de popiga ”YMCA” och musik av Michael Jackson var det ingen som satt stilla längre.

Självsäkert

Vid Anastacias ”One day in your life” växlade man dirigent till Lorenzo Pedrocchi. Det stilsäkra och självsäkra uppförandet lade under applåder från publiken grundstenen för de följande guldkornen från musikalscenen. Med mäktigt sound, tonkänsla och känslofull dynamik följde, under den starka ledningen av Valentin Sacher, slag i slag älskade och fint klingande melodier ur kända musikaler.

Sarah Schwalm och Martin Rohrer förde oss med sinnlig charm genom det musikaliskt briljanta fyrverkeriet. För sitt melodiösa och känslofulla framträdande med flygelhornet erhöll Rebeca Vogel till och med en ros.

Professionellt sällskap

Efter bara två veckor och två rep var nu kvällens höjdpunkt kommen; Sabine Schädler, känd från musikalen ”Heidi”, förde konsertnöjet till nya höjder med sin professionella och starka sång. Dirigenten hade lyckats engagera sin före detta klasskamrat till detta överraskande och perfekta experiment med kort varsel. Hennes härliga stämma och de melodiösa klangerna från det 42 man starka Jugendband utlöste applåder utan slut. Svängiga toner från ”Hallo Dolly”, mäktiga klanger från ”Fantomen på operan” och medryckande rytmer från ABBA avrundade det knappa dussinet kompositioner."



Det var vad det stod i tidningen. Ber om ursäkt för usel svenska, det är inte lätt att översätta ^^


Fossiler och sånt

Imorse vaknade jag med hemsk huvudvärk, så när jag gjort vad jag skulle härinne så gick jag ut, lade mig på en filt i skuggan och sov två timmar.
Mådde lite bättre efter det + lunch, men inte helt bra. Följde i alla fall med barnen och deras kompis Vanessa till Frick på eftermiddagen. Det finns ett ställe där där vem som helst får plocka fossiler och stenar och sånt ^^ Jättekul tycker barnen, helt okej tycker jag. Fast medan de samlade, hackade och letade så föredrog jag att sitta i skuggan eller gå på fototur i närheten.

Såhär såg det ut:


Stones, stones, stones



Chillidill



Blomfotografering



Fossilplockare


Leta leta

Väl hemma igen spelade vi lite fotboll innan jag tog en kortispromenad runt Eiken. Det känns som om det äntligen är sommar på riktigt nu!



Asfaltsblomma



Hejsan hejsan





Det var min dag. Vad har ni gjort?

Promenad och konstutställning

Hejsan,
idag har jag en massa bilder att visa er, så vi låter bilderna tala med en gång. Here we go:



När jag läste tidningen imorse fann jag en mycket fin recension av konserten i lördags.



Tog en förmiddagspromenad upp på kullen



Där var det grönt och lummigt



men även vackra öppna landskap



Satt och vilade mig lite på en bänk och solade till och med lite



Senare på eftermiddagen skulle jag ta tåget till Basel. I tunneln under tågstationen har skolbarnen målat väggarna



Riktigt fint tycker jag



Anna har målat den gröna vagnen och mannen med skägg :)



Anledningen till att jag åkte till Basel var att jag skulle på konstutställning med Muriel



Fanns en massa fina och coola grejer



Teckningar, foton, möbler och kläder m.m.

Detta var min dag. Nu ska jag gå och lägga mig.
Natti natti

Bröllop

Idag har jag verkligen haft bröllopsfrossande. Har nog sett allt som finns att se på SVTplay på internet. Så himla fint bröllop, måste jag säga. Det finaste jag sett hittills (har inte sett allt än) var Daniels tal på middagen... :)



Just nu kollar jag på programet "Det kungliga bröllopet" som sändes innan själva bröllopet. Och jag måste bara säga; Mark Levengood är ju underbar!! :) I love him! :)


Jag träffade Mark på bokmässan i Göteborg 2005. Blidde lite skakis, vilket man ser på bilden :P


Näst sista helgen i Schweiz...

Hejsan, nu är jag tillbaka på riktigt igen :)

Min frånvaro berodde på besök från mina föräldrar. De kom i fredags morse och åkte hem för några timmar sedan.
Anledningen till besöket var Jugendbands årskonsert som ägde rum i lördags. De blev inbjudna av bandet, flyg betalt och allt. Det kan man ju inte tacka nej till ^^

I fredags ägnade vi oss mest åt soffhäng och fotbollstittande innan det på kvällen var dags för genrep. Mamma och pappa hade köpt polkagrisar till alla i orkestern, vilket ledde till vissa svårigheter för mig att förklara de olika smakerna :P Men toppenidé tycker jag :)
Dessutom fick de en guidebok om Sverige, bra att ha när de kommer nästa sommar.

På lördagen var det som sagt dags för konsert, men innan dess tillbringade vi några timmar i Basel. Tittade lite i affärer, åt lunch och "fikade" (dvs tog en dricka). Jag fick en jättecool hippiebuss i present :)





Konserten på kvällen gick toppen och var hur kul som helst! (har inga bilder därifrån just nu, men det kommer säkert). Det enda trista var att det var sista gången jag spelade med Jugendband, jag lämnade ifrån mig saxofonen... Det känns tomt.. och sorgligt. Nästan sorgligare än jag trodde det skulle göra...
Efter att vi spelat klart skjutsade vi Samuel till tåget till Zürich och åkte sedan hem. Det hade redan hunnit bli midnatt, men jag somnade inte förrän halv tre. Snacka om uppe i varv!!!

Igår var vi runt lite i trakterna här, först på Michis skola och kollade på en utställning de hade med alla kreativa arbeten de gjort under året, sedan på dinosauriemuseum, sedan kollade vi snabbt på platsen där de grävt ut dinosaurieskelett, en snabb trip till Aarau och sedan till Tyskland för kinamat. När vi kom hem var det glass och fotboll som gällde innan sängdags, och imorse åkte alltså föräldrarna hem igen.

Jag har precis tittat en massa på kronprinsessans bröllop på internet, och måste erkänna att det kom en tår eller två, speciellt vid Daniels tal. Sååååå fint!!!

Nu ska jag ta mig upp ur sängen igen (var uppe och påklädd redan vid strax efter sex, men när alla gått hemifrån hoppade jag i pyjamasen igen ^^) och ta en promenad. Solen skiner, och även om det inte är så varmt så ser det fint ut.



Sista gången...

Mina föräldrar är här.. Idag har kronprinsessan gift sig. Jag har haft den sista konserten med Jugendband. Det har hänt mycket idag och jag har många blandade känslor. Vi hörs igen på måndag..

Strindberg och Powernap

Hej på er.

Redan torsdag, och jag har typ inte berättat nåt om denna vecka ^^ Inte för att det hänt överdrivet mycket, men ändå.

I måndags var det osm ni vet orkesterrep och sen kollade vi på fotboll.

Tisdagen bjöd på fiollektion med Anna och inte mycket mer än så vad jag minns. Lite chatt med Ida och Sandra på kvällen.

Igår var också en lugn dag med Anna hemma från skolan på förmiddagen. När barnen åkte till religionsundervisningen på eftermiddagen stack jag in till Basel och åt glass med Elisabeth.

Idag har det inte heller hänt nåt speciellt hittills. Har städat, plockat fram lakan och sånt till föräldrarna som kommer imorgon, läst lite Strindberg (tog med "Fröken Julie hemifrån när jag var hemma till Kajsas student) och tagit en åtta-minuters-powernap ^^
Snart kommer Anna hem för lunch och sen går hon tillbaka till skolan (det är deras långa dag idag). Då planerar jag en joggingtur, det regnar i allafall inte idag, och ikväll tänkte jag baka muffins till orkestern. Imorgon är nämligen mitt sista riktiga orkesterrep..... scheisse.....Vill inte tänka på det egentligen....

Nu; lunch!

Kram


Probeweekend-bilder del två

Här i Schweiz är det höst idag. 16 grader, duggregn, tjocka gråa moln och riktigt blåsigt. Men det gör inte så mycket, så länge det bara är idag. Anna hade ingen skola på förmiddagen så vi var hemma bara vi två. Tittade på TV, spelade datorspel och medan jag städade så badade hon. Riktigt mysigt hade vi det. Nu är barnen på sin religionsundervisning och jag ska sticka in till Basel om ett par timmar och träffa Elisabeth.

Men först, ytterligare några bilder till er:



Varför spela på sina vanliga instrument när man kan byta? :P



Mat mat mat



Efterrätt fick vi varje dag

Tja, det var några bilder till det. Var som sagt en grym helg :)
Och om tre dagar är det konsert, då får vi väl se om vårt övande gav resultat ^^

Ha det hörni, så ses vi snart igen
Kram

Probeweekend-bilder del ett

Förra veckan fick jag en CD av Martina med fler bilder från orkesterlägret. Här får ni också se några, huller om buller och inte alls i kronologisk ordning. Men håll till godo:
 


Lite info från Mr. Dirigent



Beat och barnen ^^



Simon blidde lite trötter. Inte så konstigt, han var ju högst ansvarig :)




Matlagning




Där stod jag och var käck ^^



Terasshäng



Avslutade helgen med den speciella Jugendband-"raketen". Måste se den för att fatta den ^^

Fler bilder kommer imorgon, blir så långt annars :)


Fotboll i tält

Godmorgon på er

Här sitter jag i min säng, har precis städat färdigt. Ute regnar det, men det gör inte så mycket. Får bli lite film och saxofonövning nu på förmiddagen tänkte jag.

På tal om rep, igår övade vi på scenen där vi ska ha vår konsert på lördag. Liiiite trångt var det, men kommer nog bli bra. Hoppas att det blir en toppenkonsert.. är lite nervös faktiskt. Men men, med lite övning kan man bota nervositet ^^

Efteråt gick vi till ett partytält som vår stammispub hade ställt upp. Därinne fanns soffor, fåtöljer och en stor TVskärm som visade fotboll. Så där kollade vi på matchen mellan Italien och Paraguay.. Inte för att jag bryr mig ett smack om fotboll, men det var mysigt i alla fall :)
Gick dock och lade mig alldeles för sent, så idag är jag trött och seg. Kanske ska sova en halvtimme eller nåt... Får se.

Vad hittar ni på idag?
Kram

Sommarlista som jag snodde från nån blogg nånstans

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Hängmattan hemma i trädgården, i båten på sommarstället Lövö eller möjligen grillkväll på stranden

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Sover länge, spenderar dagen med fina vänner på stranden, åker hem och grillar med familjen, spelar minigolf och äter glass med vännerna och spenderar natten på mitt rum med öppet fönster, vacker musik och mitt anteckningsblock

3. Vad lägger du helst på grillen?
- Kyckling, tror jag... Och små majskolvar

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Bokklubb med Ellan (vi ska läsa alla klassiker som man "bör" ha läst), liten roadtrip med vännerna, kanske till Lövö, mycket sol och bad förhoppningsvis. Och jobb

5 Bästa sommarminnet från barndomen?
- Oj, svårt! Men jag har alltid älskat midsommar; med blomsterplockning, traktoråkning, dans, tipspromenad, lotteri, jordbubbstårta och lekar. Sen att man fick vara ute och cykla mycket längre på kvällarna var fint det med

6. Havet, sjön eller poolen?
- Havet! Helt klart! Tvåa kommer sjön. Poolen är bara bra om man vill simträna.

9. Vad väljer du i glassbaren?
Chokladglass med chokladsås såklart :)

10. Vart går din drömsemester?
-Oh, svårt det med. New York kanske. Eller nånannan cool stad. Men inte nödvändigtvis på sommaren, är skönare att upptäcka städer när det inte är dödligt varmt



Födelsedagsfirande och tågklanterier

Hejsan!

I helgen har jag alltså hängt med födelsedagsbarnet Samuel och hans vänner. Det började i staden Pfäffikon när jag steg av tåget, möttes av Sam och upptäckte att vi båda hade randiga t-shirts på oss! :P Såg kanske lite kul ut, men men.. Sånt händer. Gick ner till sjön där vi mötte fyra av hans klasskompisar, och gissa vad?! En av dem hade också randig tröja! :P
Såhär "fint" såg det ut:



Jag, Samuel och Julia


Ljuvligt vackert vid sjön


Florian på bryggan

Vi satt där i flera timmar; picknickade, pratade och badade. Riktigt skönt faktiskt :)

Sedan cyklade de andra hem och jag och Samuel begav oss till tågstationen där vi precis missade tåget. Fick vänta en halvtimme men det var okej. Vi roade oss med att titta i fotoboken han fick av mig och ta kort på en av de andra presenterna, nämligen:


En schweizernöt. Och ETT schweizernöt. Haha, årets roligaste... typ ^^
Notera även klockslaget, bara några minuter efter födelsedagstidpunkten :)

Tog nästa tåg till Zürich för en snabb dricka med några andra kompisar till Samuel, innan jag enligt plan begav mig till tågstationen för att åka hem. Ska inte gå in på detaljer, men pga dålig koll från min sida kom jag inte hem. Fick alltså leta upp Samuel igen och skamsen be om att få sova över där. Vilket jag såklart fick (de är så snälla de där Oberholzers!)
Fick tandborste och låna pyjamas och allt, behövde inte sakna nåt


Imorse tog jag adjö av Samuels föräldrar och hans by (vi hinner inte ses mer innan jag åker) och tog buss och tåg tillbaka till Zürich. Insåg att jag kanske inte kommer tillbaka dit heller, så tog en timmes promenad i staden. Det var allmänt regnigt och grått; kanske tyckte staden också, precis som jag, att det var lite sorgligt... ^^



Om man skulle glömma i vilket land man är så får man bra hjälp av flaggorna :P


Hejdå, fina underbara stad

När jag kom hem vid tre spelade jag spel med barnen, de visade mig en dans de gjort (sååå söta!), vi åt och nu ska jag duscha. Tror det blir glass snart och sen kvällschatt med Sandra. Låter bra, inte sant?! :)


Födelsedag

Idag fyller Samuel 20 år, vilket naturligtvis ska firas :)

Halv tre tar jag tåget mot Pfäffikon (roligaste namnet på en stad, eller hur? ^^) där vi ska picknicka lite vid sjön. Blir nog skoj. Det är rätt varmt idag med, runt 23 grader, men lite molnigt just nu, så hoppas det försvinner...


GRATTIS till finaste Samuel :)

Fireflies in the garden

Just nu:





Jag, min laptop och filmen "Fireflies in the garden"

Godnatt

11 juni

Sommaren fortsätter och jag njuter. Trots att man knappt kan ta ett steg utan att svettas :P

Att jag fått väldigt ont i knät och inte kan jogga kanske till och med är lite bra med tanke på det, jag slipper ju kuta runt och svettas som en galning här i byn. ^^ Fast nä, jag saknar det lite och hoppas att jag blir bra snart.

Idag är det förresten 11 juni... Elfte juni 2010. För exakt ett år sedan, 11 juni 2009 tog vi studenten. Konstig känsla.. Ett år liksom.. Känns både som en månad och som tio år på en gång

Lite såhär såg det ut då, den elfte juni 2009:


Vi sprang ut och jag var livrädd att ramla



Tidigare på dagen hade vi haft champagnefrukost hemma hos Anna. Här är jag och Sandra



På flaket som var fullt av vackra porträtt på oss alla :)



Både skratt och tårar utanför skolan. Och en hel del posande med

Det var en av de bästa dagarna i mitt liv, och jag kan inte låta bli att vara en smula nostalgisk just nu. Men trots att jag längtar tillbaka lite ibland så skulle jag inte vilja komma tillbaka tror jag. Det var de finaste tre åren hittills i mitt liv, men det är numera ett avslutat kapitel. Och jag ska göra mitt bästa för att se framåt

Sommarkväll

Två saker till som jag tycker om:

 Att sitta vid ett rangligt plastbord under ett träd klockan tio på kvällen, endast iklädd t-shirt och kortbyxor, dricka iste och prata med en massa härliga människor och skratta åt dem när de försöker få ion en salt pinne på tvären i munnen. (han lyckades till slut, ska tilläggas :P)



 Fina konsertprogram, som dessutom innehåller historien om svenskan som började spela i en schweizisk orkester. The short version, men ändå :)





Som ni förstår har jag haft en mycket fin kväll. Hoppas ni med har det :)


Torsdag it is

Åhh vad härligt varmt och skönt det är! För min del skulle det gärna få vara 30 grader för jämnan! :)
Inte ens när jag och Anna cyklade till Frick önskade jag mig annat väder. Mycket hellre detta än massa minusgrader!

Tyskan igår var som vanligt förutom att vi sa lite extra hejdå och lycka till till varandra. Mest till mig, de andra fortsätter till hösten. Kändes bara lite konstigt... Tror inte det gått in i skallen än att det faktiskt snart är slut på alltihopa..

På tal om slut, vi har lite sorg här i huset. Det lilla marsvinet Wuschel dog idag... Helt plötsligt, ingen vet varför. Kanske hettan. Sorgligt i alla fall...

Snart ska jag iväg på orkesterrep.. Det fjärde sista... DET känns däremot redan konstigt och sorgligt.. Fy..

Anna har fiolkonsert ikväll, är lite trist att jag inte kan gå faktiskt, hade gärna gjort det. Men hoppas det kommer gå bra, hon är lite nervös tror jag. Och allt detta med marsvinet gör ju inte saken bättre precis...

Jag hoppas att ni alla har det bra och förlåt att jag är lite seg och tråkig på bloggfronten just nu. Har ingen fantasi och inspiration, och vill mycket hellre vara ute i solen än sitta och skriva på datorn. Men, I'll be back, better than ever, lovar! :)

ha det fint
Kram

Ps, glöm inte att skriva vad ni tycker om HÄR. Vill verkligen veta ju! :)

Tycker om

Det finns en hel massa saker jag tycker om. Just nu klappar dock hjärtat lite extra för följande:



 Att gå hem från bussen i bara t-shirt klockan halv elva på kvällen och inte frysa ett dugg




 Melissa Horns musik


LYSSNA HÄR: http://www.youtube.com/watch?v=IzW3oE4oX6M&feature=PlayList&p=1408A9D0C6EFA739&playnext_from=PL&playnext=4



 Lukten av nyklippt gräs och ljudet av flygplan, helst samtidigt



 Små barn som pratar om kärlek som om det vore det lättaste i världen



 Gamla tanter som ler mot en på tåget, bara sådär



 Ett sms från en vän en vanlig vardagskväll. Ett sånt där sms utan egentligt innehåll, "ville bara säga hej och kolla hur det är med dig"-sms



 Att stå vid vattnet med blåst i håret




Att cykla på en sommarväg och känna gräset vid vägkanten slå mot de bara benen och solen som bränner på ryggen



Vad tycker ni om just nu?

Jag berättar om tyskan och så imorgon, orkar inte nu.
Sov gott!

Redan onsdag

Herregud, dagarna går så fort! Ikväll har jag min sista tyskalektion!! Vad hände där? Nyss var det ett haövår kvar ju! Galet!

Jag har precis käkat och är nu själv hemma. Olga är med barnen och vaccinerar sig, Anna hade ju fått nästan fyrtio myggbett och blev lite sjuk av det, så nu är det vaccin som gäller. I förmiddags sprang jag en sväng, gick sjukt segt. Har haft ett för långt uppehåll nu, så nu är det dags att dra igång igen.

Igår var jag i Basel och åt glass med Elisabeth, var mysigt som vanligt. Det är underbart väder, i alla fall idag. Igår var det också varmt men molnigt och kvavt, och på eftermiddagen åskade det lite. Idag är det mer.. bara varmt och skönt. Ska snart lägga mig ute i solen, ville bara säga hej till er först. Även om jag inte har så mycket intressant att berätta om :P

Återkommer när det händer nåt skoj. Eller kanske ikväll, ni måste ju få veta hur sista skolkvällen var ^^

Ha det fint tills dess
Kramar

Kajsas student, och så lite lördag och söndag

Så kom då fredagen, Kajsas studentdag. Strålande fint väder gjorde det ju inte sämre. :)
Fick gömma mig inne på mitt rum tills alla smålandssläktingar kommit, och sedan gå ut till dem på altanen. Oj, vad kul det var att se deras miner :)

Vi fixade sedan det sista hemma innan vi åkte till skolan, riggade upp plakat och väntade på utspringet.


Mycket folk på plats vid skolan

Till slut kom de då, de nybakade studenterna. Kändes lite nostalgiskt, det måste jag säga. Tänk att det redan gått ett år sen vi sprang ut. Ofattbart.


Syster och kusin

Efter kramande, blomsterutdelning och fotograferande begav jag mig ut för att dela ut blommor till vänner och bekanta. Jag hade fint sällskap av Sandra, och efter avslutat uppdrag var det toabesök i skolan som gällde. Väl därinne träffade vi på tre av våra gamla lärare och hamnade såklart i samspråk. När vi sedan tittade ut genom fönstret var skolgården tom, alla hade redan börjat tåga in mot stan.
Så vi gick vi med.


Hittade Kajsa med klasskompisar på flaket nere vid hamnen, där vi även sprang på några av våra egna före detta klasskompisar.


Fina, glada studenter

Mötte sedan upp släkten på torget och tittade när de åkte förbi på sina flak. Kände för att hoppa upp på ett jag med ^^

Hemma blev det sedan mat, musik, paketöppning och allt annat som hör till innan studenten fick skjuts ner till stan för fortsatt firande. Vi andra tog oss också en promenad, men åkte sedan hem och sov. Var fruktansvärt trött. Men en fin dag var det.




la Familia

Som sagt, en fin dag, och jag är glad att jag var där.

Lördagen spenderade vi hos farmor som fyller år; också det mysigt. På kvällen blev det film med Sandra, innan jag återigen packade mina väskor och på söndagen återvände till Schweiz. Pga överbokat flyg fick jag dock flyga via Düsseldorf. Fick 3000 kronor i resecheckar, så det var det kanske värt. Var dock inte så roligt när vi flög genom ett oväder mellan Düsseldorf och Zürich.. Det hade jag kunnat vara utan. Var hemma i Eiken igen vid halv tolvtiden, och bums i säng.
Så var den lilla Sverigetrippen avslutad. Men snart kommer jag igen. 24 dagar kvar i Schweiz nu.... herregud! Bara 24...

Ps, Samuel; jaa, videon är sämst, och låten med, men språååket, kära vän, språket är underbart! :)
Syftar på videon i DETTA inlägg




Onsdag och torsdag i Sverige

I onsdags kväll flög jag hem till Sverige. Det var bara mamma, pappa, Ida och Sandra som visste att jag skulle komma. Min syster hade ingen aning att jag skulle komma hem till hennes student. Klockan halv tre på natten mellan onsdag och torsdag gick jag in i hennes rum, klappade händerna och skrek "Dags att gå upp!" Snacka om chockad :P

I torsdags tog jag min fina gröna cykel och cyklade in till stan.


Det var rena rama sommarvädret, underbart! :)



Lunch med Sandra och Ida


Promenad vid Vättern :)


Besök på musikskolan, med bland annat Saxessrep och privatlektion med Lina :)

Cyklade hemåt igen vid sextiden, det var fortfarande kortbyxevarmt och hur fint som helst. Mat med familjen, städning av rum (välbehövligt!!) och dusch (även det välbehövligt ^^) följdes av bio med Ida och Sandra. "Sex and the city 2" var rätt bra, bättre än ettan. Träffade lite andra kompisar där och det visade sig att jag och en annan tjej fått samma plats.. Fast olika dagar.. :P


Knäppa biobiljetter

Körde hem vid halv tolvtiden och häpnade över hur ljust det var!! Helt galet :)
Hade till och med svårt att somna pga ljuset, men när jag väl föll i sömn sov jag gott! :D


I Sverige

Hejsan

Im back. Orsaken till min lilla frånvaro; Jag är i Sverige. Kunde inte skriva nåt om det innan jag åkte eftersom resan var en överraskning till min syster som tog studenten igår. Hon hade ingen aning om att jag skulle komma :)

Gårdagen var en toppendag, liksom i förrgår då jag träffade Ida och Sandra för lunch och bio, och var på musikskolan.  Naturligtvis kommer längre inlägg + bilder, men det får bli tillbaka i Schweiz. Idag står farmors födelsedag på schemat, och imorgon är det åter till Arlanda - Zürich - Eiken. 

Vi höres vänner
Kram 


Åh,när jag kommer tillbaka till Sverige så kommer jag sakna...

 Tåg:

Sverige borde bygga ut sitt tågnät. Mysigare än buss, mer utrymme, snabbare, miljövänligare.. vem behöver fler argument? :P






Ovomaltine:

Troligen världens godaste choklad. Utan överdrift. Gosh vad jag kommer sakna den tillbaka i Sverige!!





Jugendband

Fina fina fina människor!! Kommer högst troligen sakna dem ÄNNU mer än chokladen :P

¨




Samuel:

Det där med att ha en av sina bästa kompisar i ett annat land är för det mesta bara dumt. Faktiskt







Elisabeth:

Och det dumma med att lära känna nya coola människor i ett annat land är att man måste åka ifrån dem så snart







Språket:

Åhh, schweizertyska, hur mysigt som helst! Lyssna bara!


Mår bra

Hejsan,

idag mår jag bättre. Nästan helt bra. Vilken lättnad! Har inte lust att vara sjuk nu när jag har så lite tid kvar i Schweiz och så mycket att göra. Märks nästan inte att jag mådde skit igår, förutom det faktum att jag fortfarande inte är det minsta hungrig, vilket jag borde vara med tanke på att jag bara fick i mig två små knäckebröd och en halv macka igår. Men men, antar att jag snart får tillbaka aptiten.

Träffade i alla fall Samuel igår i Basel, drack en kopp te, åt en halv fullkornsfralla och så gick vi mest runt i stan och tittade oss omkring. Inget speciellt alltså, men mysigt. Orkade inte riktigt med nåt mer heller, hade ju fortfarande ont ont ont i magen. Men nu är det som sagt bra. Ska ändå ta det lugnt idag, fixa lite i rummet som behöver en städning, och så bara vila.

Nästa aktivitet på schemat blir en dusch.
Vi hörs hörni

1 juni 2010

Postat av: Ida-Ida

Jag måste tyvärr erkänna att jag fortfarande inte riktigt förstår. Hittade ni på historien? Och varför? Och vad är det roliga? :P Haha, det är kanske bara jag som är lite dum :P

Kram

2010-06-01 @ 08:41:09
URL: http://idawenstrom.blogg.se/

Svar:
Ja, vi hittade på den. Eller rättare sagt; schweizarna hittade på och jag översatte. Varför? Är en bra fråga. De ville lära sig lite svenska, jag frågade vad, någon sa skalbagge av alla ord och sen utökades det hela tiden. Haha det roliga? Finns nog inte. Det var nog mest roligt där och då. När man bara sovit ett par timmar och är allmänt fnissig och trött ^^ Och inte är du dum inte, du är en mycket klok människa! :)


Så, goddagens på er. Första juni idag och jag har precis sovit från åtta till elva. Mår inte så bra idag, har mått väldigt illa hela natten / morgonen.. Nu har jag i alla fall lyckats få i mig ett halvt knäckebröd och illamåendet har nästan försvunnit. Magontet är dock kvar, kanske ska försöka äta lite mer...

Det är skit att jag är "sjuk" idag, skulle egentligen till Basel ikväll och träffa Samuel, vi får väl se hur det blir med det. Nu ska jag i alla fall ta en dusch och försöka piggna till lite innan Anna kommer hem..

Hoppas ni mår bra i alla fall..
Kram

RSS 2.0