London, day three, 30 januari 2012

Dag tre av London-resan var det ett besök vid Towern som gällde. Var ett riktigt häftigt ställe och det är verkligen mycket som hänt där under åren! Det coolaste var nog allt guld och alla kungakronor. Snacka om bling-bling. :)





Tower Bridge



Söt!!






Vi spenderade många timmar på området och åt även lunch där, blev såklart fish and chips. Är man i England så är man! Nästa anhalt blev återigen Camden där Kajsa köpte ett par skor.


Camden

Helt slut i benen återvände vi till hotellet för den vanliga vilan innan vi tog tunnelbanan mot West End. Det var nämligen dags för musikal!! En av höjdpunkterna på hela resan! Vi åt mat på en pub i närheten och sedan var det dags. Det var en ganska liten teater, men himla mysigt och SÅ bra! Vi såg Chicago. Har sett filem och älskade den, men såklart var det MYCKET bättre live på teatern. Och så kunde man köpa chokladglass i pausen, kan det bli bättre än så?! :) En mycket bra sista kväll i London!

London, day two, 29 januari 2012

Andra dagen i London var det mammas födelsedag!! Hipp hipp hurra! :) <3 Kajsa och jag gick in till mammas och pappas rum på morgonen med kort, paket och muffins och vin vi köpt dagen innan. Kanske inte var supergott med vin innan frukost, men något måste man ju ha och skåla med! :)


M&M-pimpad blåbärsmuffin

Dagens första aktivitet blev Madame Tussauds. Jag har varit där tidigare och tyckte det var sådär, men denna gång var det mycket mindre folk och därmed mycket lugnare stämning. Så nu får det högre betyg. :) Det är ju faktiskt helt sjukt hur lika originalen vissa av dockorna är! Det coolaste var dock 4D-bion om superhjältar.






Bästa bilden från Madame Tussauds! :)


Kajsa hängde med Justin

Efter lite lunch på KFC i närheten vandrade vi längs Baker Street tills vi kom fram till den lilla söta Beatles-affären. Där hade de en himla massa fina saker! Mina inköp blev en kylskåpsmagnet och en planch med John Lennon och Yoko Ono när de genomförde sin Bed-Peace aktion.



Sedan hoppade vi på tunnelbanan igen och begav oss till Old Spitalfield Markets. Rätt häftigt ställe. Helt olikt Camden Market, men bra det också. Det blev några klädinköp och en fikapaus på ett café.

Fotade lite påväg till marknaderna.






Efter den vanliga siestan på hotellet var det födelsedagsmiddag som gällde. Den intogs i SoHo, på ett superdyrt ställe som serverade finfin kinamat. Det var (hade precis varit?) kinesiskt nyår, så hela stadsdelen var häftigt dekorerad och det spelades musik lite överallt. :) Me like.






Kvällen avslutades med att Kajsa nästan gick in i denna enorma polishäst. ^^

London är toppen! :)

London, day one, 28 januari 2012

För ett tag sedan var jag i London med min fina fmailj för att fira mammas födelsedag. Flyget gick på eftermiddagen den 27e, men eftersom vi landade sent tänkte jag börja min lilla London-berättelse den 28e istället.

Vi började med frukost och kart-check innan vi begav oss mot tunnelbanan. Hade köpt Oystercards som vi kunde åka hur mycket som helst på, himla smidigt! Första stoppet var Camden Market. Vilket ställe! Hur mycket saker sm helst, och massor att fotografera! Lite shopping blev det, bland annat en liten tavla till min lägenhet och vykort.



Crazy Camden

Lunchen intogs även den i Camden innan turen genom den engelska huvudstaden fortsatte. Det blev mycket tunnelbane-åkande under dessa dagar, och jag måste ge tunnelbanan ett bra betyg. För det mesta rent och fräscht, man fick nästan alltid sittplats och jag kände mig tryggare där än i Stockholms tunnelbana.


Syster på Leicester Sqare tunnelbanestation

Nästa stopp blev Picadilly Circus. Ett "must see", även om det inte är lika imponerande som det ser ut på bilder och filmer. Vi hade dock ett bestämt mål, nämligen den gigantiska M&M-butiken vi blivit tipsade om. Helt galet! Fyra våningar med godis, och galet hög musik. Kändes lite som en galen, parallell verklighet. Det bästa var alla rör med M&M:s i olika färger där man drog i en spak och på så sätt fyllde på sin godispåse. Påminde om Kalle och Chokladfabriken litegrann.


Avdelningen med blå/lila M&M-rör


Efter en paus för en dricka och för att vila benen på ett café i närheten drog vi vidare mot Westminster, för att kolla på Westminster Abbey, Big Ben och övriga turistattraktioner. Detta var det enda stället som jag upplevde som fullsmockat med folk. Annars var det överlag väldigt lugnt för att vara en storstad. Antar att det var för att det inte precis är turistsäsong.


Big Ben

Vi började vi det här laget bli lite trötta i ben och axlar (kameran är rätt tung efter ett par timmar), men har man begränsad tid så gäller det att ta vara på den. Vi bestämde oss därför för att hinna med ännu ett stopp, och det blev Notting Hill. Vi hade tänkt kolla in Portobello Market, men var lite sent ute, det mesta verkade ha stängt. Så vi nöjde oss med att kolla på hus istället. Och vilka hus!! Om någon någongång vill köpa ett hus åt mig så tar jag gärna ett av dessa! Tack! :)



Notting Hill

Väl tillbaka på hotellet var det skönt ta en liten siesta. Men mat måste man ju också ha, så vi gick ut igen. Denna gång bara två gator bort, där vi parkerade oss på en pub och intog en delikat måltid i form a fish en chips. Som det ska vara i England med andra ord.



Gott!

En finfin första dag i London. Fortsättning följer!

Reseblogg

Jag vet inte om ni är några som kikar in här ibland fortfarande? Kan ju lugnt säga att jag försummat er i så fall.. Som i märkt har jag ingen vidare blogglust för det mesta nu för tiden. Enda gången den infinner sig är när jag varit ute och rest och har mycket att berätta och många bilder att visa. Därför har jag nu bestämt att detta från och med nu är en reseblogg. Jag slipper tänka på bloggen så ofta och få dåligt samvete för att jag inte skriver, och när jag sedan varit ute och åkt så fylls den med bilder och berättelser för den som är intresserad av att se och läsa. Låter väl bra?? :)

Jag var faktiskt i London förra veckan, och det ska jag såklart berätta om. Stay tuned! :)

RSS 2.0