Italy day five

Sista dagen i Italien sa vi hejdå till Gustav på morgonen och tog bussen till Florens och tåget därifrån till Pisa.
Väl där intog vi en delikat måltid på McDonalds innan jakten på tornet började.
Gick alltså en lååååång gata fram i den extrema hettan, och efter någon timme eller två nådde vi det lutande tornet.












Sedan vandrade vi tillbaka till tågstationen och tog oss till flygplatsen, som måste vara Europas rörigaste!! Uj uj uj! Tillslut hittade vi rätt i alla fall och landade på Skavsta som vi skulle. Vid tretiden var vi hemma i Motala igen och sov några timmar innan mamma, pappa och jag drog ner till Växjö... Men det är en annan historia som ni får höra en annan dag :)

Italy day four

Fjärde dagen tillbeingades även den vid poolen. Gustav jobbade, så Sandra och jag relaxade ett tag och hjälpte honom sen att städa lite. På eftermiddagen var han också med vid poolen.


"The poolboy"

På kvällen drog vi ner till stan för att smaka på den berömda italienska glassen. Fattar varför den är berömd, om man säger så! Gött! :)





Sen köpte vi med oss glass hem (cool grej va? Take-away-icecream) innan vi återigen intog staden och en pizzeria. Gott gott. Kvällen avslutades med glassen vi köpt, te och en film på terassen.


Trots att filmen inte var mycket att ha, så var dagen och kvällen det motsatta - dvs helt toppen! :)


Italy day three

Dag tre var det frukost på terassen som gällde, innan Gustav gav oss en finfin guidad tur runt gården, och visade oss hur vinet görs.


Massor av vin

Efter lunch hoppade vi in i gårdens fyrhjulsdrivna jeep och åkte upp ännu högra på kullen, där det finns ett hus från 900-talet. Pretty cool! ^^





Var ett riktigt nice hus :)

Ett dopp i poolen blev det, och resten av eftermiddagen ägnades åt mer roadtrip i omgivningarna, denna gång i en "normal" bil. Vi såg bland annat en jättemysig by, huset där Mona-Lisa målades m.m. Det är sjukt fint i Toscana!





Den lilla, lilla, mysiga byn


Mona-Lisas hus var egentligen inte så speciellt, så vi pallade bara lite vindruvor och drog ^^

På kvällen lagade schweizaren finfin risotto till oss, och så var ännu en fin Italien-dag över

Italy day two

När vi vaknat framåt förmiddagen började vi med att klappa Gustavs tre små får innan vi hoppade vi på två små mopeder för att åka ner till den lilla staden nedanför kullen för att handla mat.'


 
"Jag matar fåren med rosmarin. Ska marinera dem innifrån" Citat: Gustav


Påväg på moppen

Staden i fråga heter Greve in Chianti och där köpte vi mat på COOP innan vi drog hem igen för kolla in vinfälten och för att göra oss redo för bussresa till Florens. 

 
Torget i Greve in Chianti



Jag och Sandra på vinfältet

Florens var en finfin stad, och Gustav hade ett toppenprogram åt oss. Visade oss alla sevärdheter på en lagom lång runda. Och svenska godisaffären hann vi också med.



Katedralen



Dantes hus



Rådhuset



Med Davidstatyn


Den jääääätteberömda bron ^^

  
Vid broarna

Sedan åkte vi hem och käkade mat som schweizaren gjort ^^ Under tiden underhöll Gustav med lite cirkuskonster


Jonglören

En fin dag i Florens :)

Italy day one

På förmiddagen den 17 augusti hoppade Sandra och jag på bussen mot Linköping för byte mot bussen till Skavsta för byte mot flygplan till Italien, där vi skulle besöka Gustav på vingården Terreno. Självklart var flyget försenat, men framåt tiotiden landade vi i Pisa, mötte upp Gustav och ett gäng italienare som gav oss skjuts till gården.
Såhär ser den ut:


Fast detta är ju på dagtid såklart ^^ När vi kom var det natt och massa stjärnor :)

När vi kom fixade Gustavs schweiziska arbetskompis Frederic, även känd som Spagetti, mat åt oss, pasta såklart. Till det dracks det vin, och vid fyratiden ramlade vi i säng. I Gustavs rum, som såg ut såhär:



Gustavinos lya :)


Flytt

Hej!

Jag har varit jättedålig på att blogga, men jag har faktiskt bra skäl ;) Har varit i Italien, men det får ni veta mer om sen. För igår var jag, mamma och pappa nere i min lägenhet i Växjö och hämtade nycklar, tittade hur det ser ut, och flyttade in lite grejer. Det är långt ifrån klart, nästan ingenting är uppackat och mycket saknas, men det är min egen lägenhet!! :)
Här får ni några bilder från igår:


När man kommer in ser det ut såhär. Kök till vänster, toa till höger



Lilla köksdelen



Här ska sängen stå


Detta blir TV-hörnan

Det är en finfin liten lägenhet i ett jättefint hus och omgivningarna verkar även de toppen. Här kommer jag trivas!! På onsdag blir det definitiv flytt, innan dess loads to do in Motala. :)
Vi hörs

Torsdagspizza och "Kejsarens nya stil"

Igår var jag hemma hos Erik och tittade på världens bästa film med honom, Linnéa och Eloff. "Kejsarens nya stil".. Har ni inte sett den så tycker jag synd om er och uppmanar er att GÖRA DET!!! :D

Och vad passar bättre till en Disneyfilm en torsdagskväll i augusti än en pizza? Inte mycket. Så därför gjorde vi en kort filmpaus och promenerade till den franska pizzerian "lilla Champs Elysseés". En Hawaii utan ost senare gjorde det lite ont att ligga på mage på golvet, men jag gjorde det i alla fall, för det är så man ska titta på Disney! Så det så! :)

Linnéa lämnade tyvärr sällskapet lite tidigare än vi andra på grund av tidigt jobb, och vi tre som blev kvar ägnade en timme åt "Skitgubbe a´la Erik" innan även vi drog oss hemåt. Eloff mot Tjällmoskogarna (utan älgar) och jag mot Världens Ände, där jag bor. Fort som tusan cyklade jag genom mörkret och kom hem oskadd. Pju! ^^

En mycket trevlig torsdag, kan man sammanfatta det som. Tror att torsdagar är nya favvisdagen :)


Kafka på stranden

Böcker, mina vänner, är något av det bästa som finns! Älskar känslan när man har hittat en bok man riktigt fastnar i, sådär så att man längtar hem för att få fortsätta läsa. Det var länge sedan jag kände så sist, men nu har det hänt igen.
Boken i fråga heter "Kafka på stranden" och är skriven av den japanske författaren Haruki Murakami. Det är nog den konstigaste, mest mystiska bok jag någonsin läst, men trots  det är den otroligt bra.

Det handlar i stora drag om den femtonåriga pojken Kafka som rymmer hemifrån för att leta reda på sin mor och syster som lämnade honom med pappan när han var fyra år. Sökandet tar honom till ett bibliotek, där han möter två människor som komemr att betyda mycket. Där ser han även spöken (eller vad är hon?) och en hel del mystiska saker händer.
Boken har även en parallellhandling. Det är den gamle mannen Nakata, som genom en olyckshändelse i sin ungdom blev förståndshandikappad. Han äger dock förmågan att tala med katter, och efter att ha dödat kattmördaren Johnny Walker ger han sig ut på jakt efter en sten..

En hel del skumma saker inträffar också, bland annat börjar det regna makrill, Kentucky Fried Chickens grundare dyker upp som hallick, katter talar och gränsen mellan dröm och verklighet suddas ut alltmer.

Jag har inte läst ut boken än, men även om jag hade det så tvivlar jag på att jag skulle ha några lösningar. Det är en bok full av gåtor och mysterier, men utan logiska lösningar. Och trots det kan jag inte vänta tills jag får läsa ytterligare några sidor, några kapitel!

Och när jag väl är klar så ska jag inte sörja. För då har jag nämligen ännu en Murakami-bok som väntar på mig. "Fågeln som vrider upp världen". Det kommer bli spännande! :)


"Vänner" och varm choklad med glass

Hej på er,

har egentligen inte mycket att säga, ville bara titta in och säga hej. :)
Jag sitter i mitt rum och tittar på "Vänner" och dricker varm choklad med glass i min "Vänner"-mugg.



Mumsigt

Idag har jag jobbat, det var som vanligt. Glass och svett... Glamouröst! ;)
Annars flyter dagarna på; jobb, sömn, mat, TV, vänner osv osv

Tja, nee, jag ska inte babbla en massa bara... Så, vi hörs när jag har nåt intressant att komma med istället! ;)

Kramar


Sedan sist...

...har livet mest rullat på med jobb, regn, lite fika, lite shopping osv.

Häromdagen fikade jag tillexempel med Linnéa, Cissi och Sara, och på kvällen nere på jobbet med Sandra och Dennis. Kameran låg dock i väskan, så bilder får ni inga.

För några dagar sedan var jag hemma hos Erik. Minns inte vilken dag, de liksom flyter ihop.. I vilket fall så var Linnéa också där, och vi hade spelkväll. Såhär såg det ut:




Vi spelade Blokus...


...och åt muffins och choklad

Igår var Ellan, Ida och Sandra här och drack te och åt scones. Vi satt ute till elvatiden, trots att det var kallt. Är det sommar så är det! ^^ Även igår fick kameran vila...

Idag är jag ledig, men vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir nog en sväng på stan i alla fall, och sen får vi se.

Ha det fint allihopa, vi hörs

RSS 2.0