2011

Så som sig bör har även jag skrivit ihop en liten årsresumé av året som gått. Inte lika ambitiöst som tidigare år (HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR) men så har ju också ambitionsnivån på denna blogg sjunkit stadigt under året. ^^

2011 var sannerligen ett omtumlande år. Både på positiva och negativa sätt. Det inleddes med en evighetsvinter som aldrig tycktes vilja ta slut, och mitt humör motsvarade vädret; mörkt, kallt och deprimerande. En liten ljusglimt i mörkret var när Samuel kom på besök från Schweiz.



I februari och mars kämpade jag med att rätta till och bibehålla en viktig relation, vilket gjorde att humöret var fortsatt lågt för det mesta. Försökte ordna till det med stora mängder te, en hel del träning och ett besök hos Ellan i Uppsala för att skingra tankarna och jaga rastlösheten på flykten.



Även om rastlösheten och oron jagades bort en aning så gällde inte det samma för vintern. Den bet sig fortfarande fast med ett järngrepp. Jag åkte hem till Motala för att i två veckors tid utbilda mig till Motala-guide, och sedan vidare för besök hos syster i Arvika.



April kom med en föraning om vår, både i väder och hjärtat. Första plugget utomhus på en bänk, första grillningen (med vantar ^^) och valborgsfirande i Jönköping med Ida och Sandra bekräftade att vintern faktiskt hade ett slut. Innan månadens slut hann vi också med att genomföra temadagen vi arbetat med hela terminen, vi hade ett litet pyjamasparty och en sittning med tema "Till Havs"


Jag skulle föreställa sjögräs


När våren väl kommit igång var den ovanligt varm och rullade snabbt förbi. Återigen förundrades jag över vilken stor inverkan vädret har på humöret. Maj blev månaden då vi nästa nbosatte oss vid grillarna på Slottsängen. Cassandra och jag åkte inlines och gick på allkårsfestival i stora tält, och jag läste på en massa om Heidenstam inför sommarens guidejobb.

Sedan kom sommarlovet, 82 dagar långt och jag tog pick och pack och åkte hem till Motala. Gick på kusinens studentmottagning och jobbade annars mest. Fantastiskt sommarjobb hade jag lyckats få. Cassandra kom på besök i några dagar och jag firade midsommar på ett tåg påväg till Lövö.

I juli var det dags för det som jag planerat ett år, nämligen schweizarnas besök i Sverige. Det blev stressigt, svettigt, sömnlöst och alldeles underbart!! När veckan var över återgick jag till Övralids-bubblan och tittade bara ut för att besöka ett regnigt Söderköping med Erik, Linnéa och Daniel och åka till Stockholm över dagen med Sandra


Jugendband

När jobbet var slut för sommaren packade jag väskan, tog mitt interrail-kort och åkte till Schweiz. I nästan två veckor åkte jag runt bland mina vänner och blev bortskämd. Det kändes både fint och viktigt att komma dit igen.
Stannade i Småland på hemvägen och firade mormor och morfars guldbröllop, och sedan var det dags för skolstart i Växjö igen.


I fotoautomaten i Zürich

Så kom då september med nollning för de nya informatörerna som avslutades med storslagen Kommedia-gala. Tog en trip hem till schlätta också för att gå på inflyttningsfest.

Oktober bjöd också på sittning, denna gång med Halloween-tema. Vädret tillät årets sista änghäng och Erik och Daniel kom på festfyllt besök till Växjö. Jag började även försöka lära mig själv att spela gitarr på allvar.



I november fick Sandra och jag nog av Sverige, och det 11/11-11 klockan 11.00 tog vi tåget från Växjö till Köpenhamn! Inte långt, men en helt annan värld. Under denna magiska helg gjorde vi danskarna (och våra tyska rumskamrater) osäkra, och myntade många odödliga uttryck. Helt klart en kandidat till 2011 års bästa helg!


Med H.C Andersen i Köpenhamn

November bjöd också på en mini-weekend i Kalmar hos Ida. Den innehöll besök på antikvariat, julmarknad på slottet och en massa mys.

Så var det då plötsligt december, men inte kom julkänslan med den. Istället blev det en hektisk pluggmånad. Jag åkte också hem till Motala och höll ett litet föredrag på min gamla skola om att åka utomlands efter studenten.

Jul och nyår firades hemma hos familjen, och så var 2011 då slut. Något jag inte sörjer över. Trots en del mycket starka ljusglimtar så var det i stora drag ett ganska jobbigt år och min önskan för 2012 är att det värsta är över och att det blir ett lite lugnare år rent känslomässigt. Det ska jag se till! :)





RSS 2.0