Gränna

Hej!

Idag har varit en trevlig dag! :)
Vi vaknade ganska tidigt, jag av en mastodontgräsklippare drog i gång utanför mitt fönster...suck! MEn sen blev det bättre. Vi hämtade upp farmor och åkte iväg mot Gränna. Det regnade lite, men det var inte så farligt, så vi klarade oss bra utan paraply, jippie ;)

Föräldrarna och farmor köpte fisk, vi åt lunch på en bänk under ett träd (blev utstirrad av en massa folk på kuppen ^^) och sen shoppade vi plokagrisar såklart. Jag fixade blandannat två kilo polkaskruvar till jobbet. Jag jobbar på ett glasscafé och där har vi en söt liten glass som heter Lilla Grisen. Polkaskruvarna använder vi som knorrar :)

Därefter blev det en promenad längs gatan, jag köpte chokladpraliner och två August Strindbergböcker på ett antikvariat. Älskar antikvariat, kan vara där inne hur länge som helst! :)

Nu ska vi snart iväg på bio, ska se Harry Potter och Halvblodsprinsen. Vi hörs!


Gränna har finfina hus, och jag älskar skyltarna till affärerna! :)


Åhhh, härliga plats! :)

Knutte och jag

Idag har jag umgåtts med Knut hela dagen. Detta är vad vi har gjort:


Långsamt

Här sitter jag och har det lite tråkigt. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Det är lite för fint väder för att typ.. sitta inne och kolla på TV, men samtidigt lite för blåsigt och kallt för att lägga sig ute i hängmattan eller något. Har precis varit ute och gått en sväng, så kanske ska ta mig en dusch snart.
På förmiddagen var mamma och jag på stan och shoppade lite; det blev en laptopväska, ett par nya solglasögon (har tagit sönder de gamla, vem är förvånad? ^^) och en t-shirt för mig, alltid hittar man något.

Jag bloggade inget igår, orkade helt enkelt inte. Och dessutom hade jag inte så mycket att skriva om; det var en ganska händelselös dag. Det regnade. Jag jobbade några timmar, sedan kollade jag på film. "Maria Larssons eviga ögonblick" blev det, med bland andra Mikael Persbrandt. Den var bra, fin. Och lite sorglig med.

Nähä, nu ska jag nog gå och ta den där duschen. Sen får vi väl se. Vi hörs

      
T-shirt från Byoung, Solglasögon från H&M  (som värsta modebloggaren, haha ^^)

Filmer

Nu har jag piggnat till lite, med hjälp av ett bubbelbad och en stor "balja" o'boy.  :)
Sitter och tittar på femte Harry Potterfilmen. På torsdag ska jag gå på bio och se nummer sex tillsammans med mamma och min syster, så jag måste ju uppdatera mig lite.
På tal om filmer så tänkte jag tipsa om några bra filmer.
Utan inbördes ordning, here it comes:

"Le Fabuleux Destin d'AméliePoulain" / "Amélie från Montmartre"

Det här är nog min favoritfilm. Har sett den typ 20 gånger, minst! Det är en fransk film som handlar om en ung kvinna, Amélie, som bor i Paris.  Hon lever ett ganska ensamt liv, men en dag hittar hon ett fotoalbum på gatan, och det ändrar allt. "Amélie" är en fin film, en orange film, en film som tar en bort från en tråkig dag och som alltid gör en glad.





"Ensamble cést tout" / "Tillsammans är man mindre ensam"

Ännu en fransk film med Audrey Tautou. (Ni fattar min filmsmak va? :P)
Innan jag såg filmen läste jag boken, och ni vet hur det brukar vara, boken är i 99 % av fallen bättre. Men "Ensamble cést tout" är precis lika bra både som bok och som film.
Den handlar om några människor som utåt sett inte verkar ha mycket gemensamt. På grund av olika omständigheter så delar de lägenhet i Paris, och man får följa dem under ett år. Fantastisk film, och det blir ju inte sämre av att han som spelar Franck är riktigt snygg ^^




"Benjamin Buttons otroliga liv"

Häromdagen såg jag och min syster "Benjamin Buttons otroliga liv", och jag skrev direkt upp den på min filmer-jag-vill-ha-lista. Trots att den var lång så satt jag som fastklistrad hela tiden, och det säger mycket, för jag blir alltid otålig när jag kollar på film. Filmen handlar om Benjamin Button, som spelas av Brad Pitt, som föds som åttioåring, och sedan blir yngre och yngre. Samtidigt som det är en originell och väldigt spännande filmidé i sig självt så är det också en väldigt fin kärlekshistoria.




"Chocolat"

Åhh, jag vill också ha en chokladaffär i en liten fransk stad! Det är vad den här filmen handlar om. En kvinna och hennes dotter kommer till en grå liten by, där allt och alla styrs av borgmästaren och hans stränga gudstro. Men när byn får besök av först Vianne och hennes dotter och sedan även pirater börjar byborna förstå att det finns mer än fasta och kyrkobesök. Underbar film, och man blir grymt sugen på choklad! ^^ Och så är ju Johnny Depp med också! :)





"Charlie and the chocolatefactory"/ "Kalle och chokladfabriken"

Ännu en film med Johnny Depp som handlar om choklad. Haha, jag har verkligen en bestämd filmsmak!
Den här boken var min favorit när jag var mindre, och när filmen kom var jag såklart spänd på den. Såg den med familjen och jag var den enda som gillade den.  Den är lite konstig, det erkänner jag, men det är ju det som är dess charm!
Handlar om Charlie Bucket, vars fattiga familj bor i en liten stad som domineras av den mystiska chokladfabriken, ägd av den underlige mannen  Willy Wonka. En dag sprids nyheten att Wonka har gömt fem gyllene biljetter i sina chokladkakor, och de barn som hittar dem ska få besöka honom i hans fabrik. Lyckan är såklart total när Kalle hittar en av biljetterna, och ett makalöst äventyr i fabriken väntar.




Det finns såklart en hel massa mer filmer som jag gillar, men nu orkar jag inte mer ^^ Tog en jäkla tid att skriva, hitta bilder och ladda upp allt.
Så, sätt er och kolla film nu!
Kramhej

Kort update

Nu har jag precis kommit hem från jobbbet. Idag var det mycket folk, men jag blev ändå inte så trött... trodde jag! Nu känner jag mig faktiskt totalt utmattad. Hade tänkt hitta på något roligt inlägg till bloggen (har ett dokument på datorn som heter "förslag på vad man kan skriva om på bloggen"), men nu är jag faktiskt alldeles för trött.

Så det får bli lite filmjölk och senaste Veckorevyn nu, så får vi se om jag orkar skriva mer i kväll. Kanske.
Ha det bra tills dess.


Klippning, bad, picknick och minigolf

Hejsan.
Nu är jag hemma från en mycket trevlig dag. Den började hos frissan, där jag kapade av lite hår..
 


Här får ni en halvtaskig bild på frisyren, samtidigt som jag sitter och bloggar. I bakgrunden ser man katten Knut, som är heeeelt galen just nu ^^ (Japp, katten Olga visade sig vara en Knut.. )


Sedan åkte jag med familjen till Karlsby, där det finns en finfin liten strand. Det var länge sen jag var där sist, men när vi var mindre åkte vi jämt dit, så det var lite nostalgi.
När vi kommit hem fixade jag lite matsäck, och jag, Sandra och Ida begav oss till Motalas finfina strand Varamon för lite picknick och minigolfspelade (att jag förlorade gjorde ingenting, nejdå, ingenting alls ^^)

Här kommer lite bilder:


Ida och Sandra på picknick


Picknick


Fotbad


Varamon är en fin strand, och Nordens största insjöbad


Sedan blev det minigolf - här står Ida och puttar


Till sist satte vi oss på bryggan och snackade om ditt och datt ^^

Det har varit en härlig dag, tack för en mysig kväll, Ida och Sandra :)

Idas blogg!

Nu har även min fina vän Ida skaffat en blogg!! (wieehieee) :D
Titta in på iwe.blogg.se, och gör oss glada!

Natti


Ida och jag

Halsduk, choklad, hängmatta och böcker

Här kommer som utlovat bild på presenterna från Skottland:


Japp, jag har börjat på chokladen ^^

Igår tappade jag min mobil i golvet på jobbet. Tänkte inte mer på det, jag menar, jag tappar ALLTID saker (är riktigt klantig), men sen när jag kom hem upptäckte jag att displayen var helt vit. Kunde inte se något alls. Så, idag var pappa och jag och lämnade in den på lagning. Som tur är så har jag nu lånat pappas gamla telefon och satt i mitt SIM-kort, så det funkar ju bra i alla fall..

Efter att vi hade lämnat i den, så stannade vi på ICA fö att jag skulle springa in och köpa tacokrydda. När jag kom fram till kön så stod Robin från filosofigruppen där (vi träffades häromdagen också, vem förföljer vem? ^^)  Han hade också köpt endast tacokrydda! :) Tror expediten tyckte det var lite kul, speciellt eftersom vi uppenbarligen kände varandra, och köpte varsinn påse tacokrydda och inget mer. Tjaaa, kanske var man tvungen att  vara där, men jag tyckte i alla fall att det var lite roligt. ^^

Annars har jag inte gjort så mycket idag, mest legat och läst i hängmattan. Ett språk som är mysigt att läsa på är faktiskt tyska. Just nu läser jag "Hectors Reise oder die Suche nach dem Glück" ("Hectors resa eller sökandet efter lyckan"). Den är riktigt bra; handlar om psykologen Hector som undrar varför han inte lyckas göra människor lyckliga. Därför ger han sig ut på en resa runt jorden, för att undersöka vad lycka egentligen är, och hur man blir lycklig.


Hector

Men min favorit på tyska är fortfarande "Der kleine Prinz" ("Den lille prinsen").


Den handlar om en prins som bor på en liten, liten planet:


En dag kommer han till jorden, och där träffar han en massa olika individer, till exempel den här räven:


Det är en väldigt filosofisk och fin bok. Och lite sorglig också. Till exempel står det såhär:

Det betyder ungefär (egen översättning :P):
"Man ser endast bra med hjärtat. Det viktigaste är dolt för ögonen"
Det tycker jag är fint. (Fast det låter finare på tyska faktiskt. Tänk då hur det låter på franska... åhhh...)



Egentligen är det en fransk bok , precis som "Hector." (vilket jag tycker märks på stilen på något sätt.), men eftersom jag inte kan franska så vidare värst bra så läser jag dem på tyska. Vilket som sagt var är fint det med :)

Nu får det räcka för idag, vi hörs igen imorgon. Då ska jag till frissan... Hur tycker ni att jag ska klippa mig? Mycket? Lite? Amelie.-style? Eller ska jag spara ut håret? Help me! :P

Presenter

Jag fick choklad, och en jättefin, randig, färgglad halsduk! :D
Bild kommer imorgon
G´natt

090715

Hejsan!

Tänkte jag skulle skriva något här, bara för att inte tappa stinget så att säga ^^
Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, har inte så mycket att säga faktiskt.
Idag har jag jobbat, egentligen skulle det ha varit allsång nere på cafét, men det örjade ösregna, så tyvärr blev allsången inställd. Så vi fick gå hem ^^
Jag fick skjuts av  Ida och hennes pappa (TACK!!), så jag slapp cykla hem i ösregnet. :)
Men några timmar senare så kom solen fram igen, så jag tog mig en liten promenad längs kanalbanken. Fint.
Nu sitter jag här, käkar lite filmjölk och kollar på nåt skitprogram på TV.

I natt kommer föräldrarna hem från Skottland, jag hoppas de har med sig presenter ;) Haha ^^

Nää, nu ska jag sluta babbla om ointressanta saker. Jag skriver igen när jag har nåt vettigt att säga
Ha det!

Inte långt kvar

Idag drabbades jag av lite deppighet ett tag. Kajsa och jag hade varit hos farmor och ätit lunch och sett en gammal svartvit film, vilket var mysigt såklart.



Film. "Eva går ombord" från 1934
http://images.filmtipset.se/posters/41177234.jpg



Sedan åkte vi till banken och ICA. Klockan hade blivit fem, och jag hade absolut inget att göra. Detta var anledningen till min deppighet. Men samtidigt orkade jag inte hitta på något kul att göra. Så jag gick ut och sprang en runda, vilket var skönt. Nu sitter jag här och tittar ut på ösregnet (näääär ska det sluta??) och funderar på om jag ska städa mina skrivbordlådor. Rensa lite och  se vad jag vill slänga, vad jag vill behålla och om jag vill ta med något till Schweiz. Om tre veckor och fyra dagar åker jag. Börjar bli lite nervös, men samtidigt kan jag inte vänta! På ett sätt känns det som om det är det enda jag gör - väntar på att få åka iväg. 
Det ska bli spännande, definitivt ett äventyr! 

Nu lämnar jag er för idag, som hejdå får ni en bild av mig från när jag var i England, också det ett äventyr. 

 

Boktips

Bästa boken just nu:
"Saffransköket", av Yasmin Crowther.

Det är inte, som man skulle kunna tro, en kokbok. Nej, det är en bok om kulturkrockar, längtan, vänskap, kärlek, om att slitas mellan två världar, om sorg och om värme.
Fin är den!
Läs den en regnig dag


Saffransköket

Det regnar här i Motala idag

Idag har jag varit hemma hos Ellan, i hennes nya lägenhet, för första gången. Det var mysigt tycker jag, precis som hennes förra ställe. Vi fikade lite med varm choklad och goda bakelsegrejer, kollade på Google Earth och drömde om resor till Venedig. Ute regnade det... Svensk sommar!

     
                                                Regn

 
Undrar när regnet ska sluta? 

 
Google Earth


Vi och världen

Nu är jag åter hemma, efter ett snabbt besök på ICA för att fylla på förrådet lite. Mjölk och bröd hade vi inte mycket av. Nu har vi så det räcker igen :)
Jag lyssnar på Lisa Ekdahl sings Salvadore Poe, äter en gurkmacka (tänker på Gustav och Markus.. Gurkan och Mackan ^^) och tittar på katten Knut som leker med mitt gamla halsband på golvet. En helt okej söndag med andra ord. Nu måste jag dammsuga.. Vi höres!

En orange natt

Det är natt. Därför har jag svårt att se bokstäverna på mitt tangentbord, trots att jag faktiskt har en lampa tänd. Den är orange, och gör att hela mitt rum får en orange känsla. Precis som i filmen "Amelie", som förövrigt står på i bakgrunden. Älskar att bara höra musiken, och det franska språket.
Det luktar rökelse här: jag, Erik och Linnea eldade lite igår kväll/natt. Lukten fastnar, både i väggarna och i mig. Rökelse är nostalgi.
Om mindre än en månad åker jag till Schweiz. Jag ska ta med Amelie, och min rökelse. För nostalgins skull.
Enligt Google Earth är det 1613 km mellan Motala, Sweden, och Eiken, Switzerland. 15 timmar och 45 minuters bilfärd. Jag har världen i mitt oranga rum.


rökelsen                                      hjärtmuffins

Jag rensar mina mail. Hittar ett utan text, från mig själv. Det innehåller en bifogad fil; följande:
 
"du gör en ängel av snö
du reser dig, borstar skrattande av dig de vita flingorna
de singlar genom vintermörkret, likt glittrande små stjärnor.
du säger: följ dem och jag ska vänta där på dig.
långt efter att du försvunnit finns fortfarande ängeln kvar
och jag följer hoppfullt hans spår i snön"

Jag vet inte när den kom till, men jag antar att jag måste ha skrivit den en gång i tiden. Sparar den på datorns hårddisk.

Amelie klipper och klistrar, ett kärleksbrev till portvakten från hennes man.. Det är fint, tycker jag.
Jag tror att det regnar ute, och jag vet att jag borde sova

Paris.

RSS 2.0