I'd do the stars with you anytime

Igår var det äntligen dags för det som vi sett framemot sedan nollningssittningen, nämligen Kommedias Halloweensittning!
Började med förfest klockan tre och sedan rullade det på tills jag kom hem strax efter två på natten. Elva timmars roligheter alltså.
Efter förfester gick vi till sittningen på Sivans, det bjöds på middag och underhållning :) Trevligt trevligt!
Sedan var det mellanfest och efter det gick vi till Stallarna där de hade Halloweentema. Bland annat såg vi en haj, en centerrulle och en tiger. En hel massa djävular och änglar fanns det också.
En helrolig kväll som avslutades med efterfest hos Max. Tack alla fina!



Jag körde på ängelutklädnad :)



Gänget som var på samma förfest som jag



Clownen Martina och Edward Scissorhands aka Johan


Ordförande-Elin var riktigt cool som the Mad Hatter :)



Sandra och Cassandra var grymt snygga och körde på samma tema...



...precis som Malin



Filip och Max var B1 och B2. Klockopotch!

We were dancing in the streets of Paris, it was spring and we were young

I maj var jag i Paris (ni kan läsa mer om det HÄR, HÄR, HÄR, HÄR,  och HÄR)
Nu har jag fått Samuels bilder från resan, och de är bara så underbara att ni måste få se dem. Det är såna där bilder som gör en lite vemodig för att man saknar Paris, våren och vännerna som är alldeles för långt borta. Det är bilder som jag tog med mig till Ellan i Uppsala och som vi skrattade åt så att vi fick ont i magen. För vi ser inte riktigt kloka ut. Men lyckliga :)
De fångar stämningen från resan så på pricken! Här får ni se några.
Men innan ni bläddrar ner till bilderna måste ni sätta på den här låten. För det är den man ska lyssna på när man tittar på dessa bilder:





C'est Paris



I Montmartre


Vid Moulin Rouge


Ellan, hatten och fisken :)


Åh, jag vill alltid leva så!


På Metron


Det var ett pluttigt litet torn det ^^









Vårt lilla "camp" vid tornet


Chokladkex och meditation


Ibland slappade vi i en park ett tag


Efter bion


Ännu en park


<3


Självutlösare är en bra uppfinning


Åh, det var en av de finaste resorna :)

Helgen i Uppsala

I torsdags hoppade jag på tåget igen, denna gång mot Uppsala för att besöka min fina vän Ellan, och dessutom göra ett tyskaprov i Stockholm. Ellan hämtade mig på stationen och sedan transporterade vi oss hem till henne på hennes cykel. Jag på sadeln och hon på pakethållaren :)

Fredagen spenderade jag i Stockholm, i ett rum med väggar av glas, där jag gjorde mitt tyskaprov.


Det var riktigt äckligt väder i Stockholm, tur att jag hade mitt prickiga paraply med mig :)

Provet gick nog okej, tror jag. Får resultatet denna vecka någongång.
Sedan åkte jag tillbaka till Ellan och Uppsala, där det vankades utgång med en himla massa utbytesstudenter.


I Uppsala var vädret finare...


... men kallt!

Efter lite förfest på två olika ställen fick vi stå i kö i typ två timmar för att komma in på själva festen!! Helt sjukt, och det var grymt kallt!! Men när vi väl kom in var det riktigt trevligt :)
Vet inte riktigt när vi kom hem, men det var kanske vid halv fyra-tiden. Två timmar till och jag hade varit vaken ett dygn :P 

På lördagen sov vi galet länge, kom iväg till stan först vid tvåtiden. Vi gick på loppis, shoppade kläder och fikade på ett myspysigt ställe. Hela Uppsala är ganska myspys.


Frukost :) 


Och jag var fortfarande trött... Börjar bli gammal?! :P





Myspysiga Uppsala

Framåt kvällen gick vi till Kalmar Nation och åt mat och träffade en av Ellans kompisar, och sen hem och sova ganska tidigt. 
På söndagmorgonen tog jag tåget hem igen. En mysig liten helgtrip, var finfint att träffa Ellan igen, och så är Uppsala som sagt en riktigt mysig stad som jag aldrig varit i förut :) 



Ellan med sin enorma nachotallrik på Kalmars  :) 

Schweiz 12-19 oktober 2010

Tisdagen den 12 oktober åkte jag iväg med tåget till Arlanda och satte mig på ett plan mot Schweiz för en veckas besök i mitt favoritland. Kom fram och möttes av Samuel (som hade väntat tre timmar! Fin!) och min före detta värdfamilj. Åkte med familjen hem och spenderade onsdagen och halva torsdagen med dem. Vi var i lekparken, spelade spel och tog det allmänt lugnt och mysigt. På onsdagskvällen följde jag med den nya au pairen Julie, från Danmark, till en au pair-träff i Basel. Där träffade vi folk från Sverige, Danmark och Finland, lekte lekar och så. Var trevligt.

På torsdagen åkte jag till Basel igen, denna gång för att träffa min kompis Sämi och hans kompis Viola. Vi promenerade runt, åkte färja över floden Rhein och åt crepes.


Sämi, jag och Viola när vi väntade på färjan



På båten över floden


På hemvägen hittade vi den här affischen. Senare upptäckte jag att den satt lite överallt i Schweiz :)

På kvällen träffade jag några ur orkestern som jag spelade i, Jugendband. Vi kollade på film från vår årskonsert och åt massor av godis och kanelbullar. Lakritsen som jag hade med mig togs emot med blandade känslor. En del gillade det, andra spottade till och med ut det i handen ^^


Sandra, Martina, Line och Fibi.

Sov hemma hos Sämi och Martina, som är syskon btw, och på fredagen åkte jag till en annan kompis, Muriel. Hon bor i grannbyn, och där tillbringade vi dagen Cyklade runt, var i en jätterolig secondhandaffär, vid en fågelstationm och så bakade vi små jättegoda degbollar som kallas Dampfnudeln. Var godare än det låter. :P 
På kvällen åkte vi till en konsert där en massa av mina kompisar spelade med, och de som inte spelade var där och lyssnade. Förutom att jag välte en stol inför typ alla (vem är förvånad? :P ) så var det en jätterolig kväll, underbart att träffa alla igen! 

Gick upp tidigt och åkte till *trumvirvel* Basel! Denna gång för att träffa Elisabeth! :D Sooo nice! Vi gjorde inte så mycket, gick lite i affärer och fikade och så, men man måste inte göra så himla mycket när man är med goda vänner! :) 
 


På Starbucks

Framåt eftermiddagen åkte vi till Zürich och lekte töntiga turister ett tag, innan vi mötte upp Samuel för ännu en fika.


På.... Starbucks! Big surprise! ^^



På Zürich tågstation har de stora förvaringsskåp ^^ Bra för min väska, och för Elisabeth :P

Sedan sa vi hejdå till Eli och Samuel och jag begav oss hem till honom i Wildberg, där jag spenderade de sista dagarna. Vi tittade på en massa film, var på bio i Zürich (Social Network, kolla på den!!), fikade en massa, köpte choklad och så hann vi med att träffa en annan kompis i Wildberg, Nadine :)


Var i Turbenthal och köpte choklad, och hade lite photosession i väntan på bussen hem igen.

På tisdagen jobbade Samuel så jag spenderade dagen med hans föräldrar. Först var vi på ett fotomuseum med coola bilder och sen åt vi lunch där. På eftermiddagen fikade jag och Susanne (hans mamma) innan jag tog tåg och plan till Stockholm igen. Sov ett par timmar på ett vandrarhem, och vid femtiden på morgonen tog jag tåget hem till Växjö igen. Hade verkligen en toppenvecka i chokladlandet.. Funderar faktiskt på att någon gång åka tillbaka och bo ett tag... Men vi får väl se ^^

Kram på er !

Just nu

Hej på er,

som vanligt har det gått tusen år sedan jag senast uppdaterade er. Men nu känner jag faktiskt att blogglusten har återvänt, och jag har ett par ideér om vad jag ska blogga om inom den närmsta tiden. Till exempel så har jag ju varit i Schweiz och Uppsala, och det vill jag såklart berätta om. Men medan jag jpbbar lite med de inläggen så får ni se ett par bilder från just nu.


Här sitter jag och tittar på Tv just nu


Och så har jag såklart min dator, lite choklad och det fina brevet jag fick av Sandra idag :)

Vi hörs snart igen hörni!

Motown

Hej på er!

Jag sitter vid datorn hemma i Motala. Kom för några timmar till och har bland annat hunnit med en fika på stan med mamma, syster och systers kompis och en liten tupplur i mitt ganska tomma rum. Nu lyssnar jag på den här fina låten och känner lukten av mat sprida sig i huset.



Känns himla lyxigt att det är mor och far som lagar den, och att jag slipper. Efter maten blir det jacuzzin och en god bok, och sen  dyker fina släkten upp. Åhh, det känns som jul... eller som när man var lite och allt var  mysigt.
Är fint att vara hemma, även om jag redan saknar vännerna i "Växjö-hemma" lite... ¨

Min fina syster fyller 19 år idag.
Hon är den finaste syster man kan ha. Älskar dig!





RSS 2.0