Paris dag 3: 14 maj 2010



Fredagsfrukost med Jean-Paul Sartre ^^



På fredagen hade Ellan prov i skolan, så Samuel och jag fick klara oss utan henne ett par timmar. Vi tog metron till den finfina parken Jardin du Luxumbourg där vi hängde lite innan vi skulle träffa Ellan igen.


Staty i Jardin du Luxumbourg




Maria Stuart står staty i parken

Sedan mötte vi upp Ellan och gick för att käka lunch i en matsal som tillhörde universitetet på nåt vis. Hur bra som helst! Fick pasta, kyckling, bröd, sallad, dricka och en stor bit ananas för 3 euro! :)


Ellan kom emot oss; en underbar syn!

På eftermiddagen var det Montmartre som gällde; denna underbara men ack så turistfyllda stadsdel. Vi mötte upp några av Samuels schweiziska kompisar som också var på minisemester i Paris och tog en fika med dem. Regnet hängde hela tiden i luften, men bröt ut först när vi kom till Moulin Rouge som var sista stoppet i Montmartre så då kunde vi fly in i metron. Bilder:


Kyrkan i Montmartre: Sacre Coeur


En kille gjorde helt galna grejer med en fotboll och en lyktstolpe. Nästan magi!


Gick förbi "Les deux Moulins", cafét från filmen "Amelie från Montmartre"


Vid Moulin Rouge började det regna

Metron som vi flydde in i tog oss till Champs Elyseés och Triumfbågen.
Vi gick längs gatan och spenderade en timme eller så i en stor skivaffär. Alla gick vi därifrån med varsitt fynd. Ellan köpte fodral till sina skivor, Samuel köpte musiken från Hair och jag köpte en skiva med jazz.


Triumfbågen

Trötta, trötta, trötta åkte vi hemåt igen. Skrev lite vykort, käkade och slappade. 


Provade Ellans fina hatt samtidigt som jag författade lite


Trots tröttheten bestämde vi oss för att gå ut. Målet var en sambaklubb, och vi gjorde oss iordning i rekordfart för att hinna innan klockan tio då det blev dyrare (eller stängde, jag vet inte riktigt). Kom i alla fall i tid, men fick inte komma in för att Samuel råkade ha en öl i handen. Inte ens när han slängde flaskan fick vi inte komma in... Suck!
Men vi hittade ett annat mysigt ställe, ett café som hette "Café Cheri(e)". Det var mysigt, och där träffade vi också en schweizare, en tysk och en japan som vi hängde lite med. Dansade lite och hade kul.



När vi kom hem var vi dock ännu tröttare än innan så då var det sooooova som gällde. :)




Kommentarer
Postat av: k

alltså om du klipper bort kepsen på det där kortet med killen och lyktstolpen kunde det lätt bli värsta häftiga vykortet! :) Ge mej det i komma-hem-present :) hihih puss<3

2010-05-18 @ 14:16:26
URL: http://kattblues.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0