Juldagarna

Så var julen över för i år. I det varma vädret infann sig ingen riktig julkänsla, men jag har haft tre fantastiskt fina dagar med familjen och släkten. :) Jag kom hem till Motala den 23e och samma dag dök mormor och morfar, moster och morbror och tre kusiner upp. Kvällen tillbringades med Bingolottos uppesittarkväll för de vuxna och marsipangodisbak för oss "barn".


Jag och Elin hade både marsipan- och chokladkrig.


Yummie!!

Sedan blev det då julafton. Farmor, farbror, faster och två små kusiner anlände. Julbord, Kalle Anka och julklappsöppning gicks igenom. Framåt kvällen åts det gröt och sedan var det sällskapsspel som gällde. :)



Hyfsat många klappar



Jag i en julkula :)



Tomten kom såklart :)



Massor av mysigt folk


Igår var det juldagen, och därmed kusin Elins nittonde födelsedag. Den firades med sång och frukost på sängen, en kort sväng till Elgiganten, fika och partybowling på kvällen. Under hela helgen har vi även haft en bordshockeyturnering. Jag åkte ut redan i gruppsepelet, men övriga släktingar tog spelet mycket seriöst :)



Fika


Hockey


Innan kusinerna åkte hem passade vi på att föreviga oss :)


En finfin julhelg har det varit

LOV!

Nu är det lov!! Eller ja, lov och lov, har ju en hel del plugg att göra under ledigheten, men jag väljer att inte fokusera på det just nu. Terminen (och årets) sista seminarium är avklarat, väskan är packad och nu väntar jag på att klockan ska bli 14.55 så jag kan ta bussen mot Oskarshamn och mormor och morfar för vidare hemfärd till Motala imorgon. Längtar!!

Jag är en av de sista av mina vänner som lämnar campus (precis som förra året), men innan alla försvann så hann vi förra veckan baka pepparkakor och dricka glögg ihop.  Det såg ut ungefär såhär:


Efter lite ommöblering av min lägenhet hade vi det perfekta bakbordet i mitten



Full koncentration














Häromdagen fick jag en avi på posten att jag hade ett paket att hämta. Spännande! Sprang iväg till ICA och när jag kom hem kunde jag packa upp en present från min värdfamilj i Schweiz. En raclette-ugn!! Alltså en liten grill/ugn för en speciell sorts ost som är så himla god! Helt galet snällt! Så fort julbordet har klarats av så blir det alltså raclette för hela slanten i jul. :)


Den lilla ugnen :)


Med det så vill jag önska er som läser en god jul och ett riktigt fint nytt år. Vi hörs 2012! :)

Kram


Lucia och snart snart snart lov

Igår var det Lucia. En av årets finaste dagar enligt mig. Började dagen med Lucia-firande på TV, massor tända ljus och frukost i sängen. Kollade även julkalenden, som jag gör varje dag. Himla bra i år faktiskt! Gillade förra årets också, men när vi tvingades analysera den i en tenta så tappade den lite sin charm och jag såg inte klart alla avsnitt. Men i år tycker jag det är riktigt spännande!!

På kvällen igår åkte jag och Sandra in till stan och domkyrkan för att titta och lyssna på firandet där. Helt sjukt mycket folk och lång kö, men vi fick ändå hyfsade platser. Såg inte allt, men det viktigaste är ju faktiskt att man hör. Och det gjorde vi. Himlans fint!

Nu är det bara åtta dagar kvar innan jag lämnar Växjö för julen. Längtar!! Inte att lämna Växjö kanske, men att bli lite "ledig". Ja, helt ledig blir jag ju inte, måste komma på en lösning på konflikten i Sudan och skriva en hemtenta, men i juldagarna tänker jag bara ta det lugnt! Blir välbehövligt!!

Innan jag drar så finns det dock en hel del att hinna med. Ett seminarie, packning, en riktig utgång och så pepparkaksbak och glöggmys med alla vännerna på fredag. Det ser jag framemot! :)

Hemtenta och sånt

Hej där.

Sitter hemma i Motala och borde skriva på min lilla hemtenta (har varit så hemskt lat på den de senaste dagarna). Men det är roligare att plita ihop ett litet blogginlägg (och det händer ju inte så ofta nu för tiden heller, tyvärr).

Sist vi sågs hade jag varit i Köpenhamn med Sandra. Sedan dess har vi faktiskt hunnit med ännu en liten resa, denna gång en timme bort med tåg, till Kalmar för att hälsa på vår kära Ida. Vi hade det himla mysigt med bland annat julmarknad på slottet.


Kalmar slott

Anledningen till att jag är hemma i Motala just nu är att jag igår besökte min gamla gymnasieskola och höll två små föreläsningar / föredrag / kalla dem vad du vill. :) Jag berättade för tyskaeleverna om mitt år i Schweiz (på tyska såklart :) ). Det var jätteroligt, och de verkade intresserade och engagerade. Var inte ens nervös, bara lite ;) Och många smarta och roliga frågor fick jag också. Det var nog första gången jag faktiskt tyckt att det enbart varit roligt att prata inför folk. Känns bra, ännu en liten rädsla som jag verkar ha övervunnit. :)

Ikväll bär det av mot Växjö igen och sista pluggrycket innan jul. Motivationen verkar redan ha tagit jullov, men jag ska försöka kämpa på ett par veckor till. Men först ska jag möta Erik för en fika om ett par timmar. Blir skoj.

Ja, det var en liten update det. Förhoppningsvis hörs vi snart igen :)

RSS 2.0