Nya skor

Hej på er!

Hoppas allt är väl!
Jag mår bara bra. Igår åkte jag som sagt till Elisabeth och Marco i Aarau. Där var också en annan tjej, Emma, som också är au pair. Hon var jättetrevlig, tyvärr ska hon dock åka hem igen nästa helg (hem till Kalmar.... hon hade världens finaste dialekt!)
Vi skulle egentligen titta på film, men det blev mest snack och chokladätande, vilket kan vara minst lika trevligt, om inte ännu bättre än film.

Jag sov över där, och efter frukost imorse (vid halv ett-tiden) tog jag bussen hemåt. Stannade i Frick och köpte mig ett par stövlar, så nu är jag redo för kylan och vintern!

De är egentligen inte alls min stil, men jag gillar dem skarpt ändå. Så de kommer nog användas flitigt..


De är knähöga minsann...


... och ser ut såhär



Som ni nog alla vet så är det Halloween. Jag har inga planer för kvällen, men Anna gav sig nyss ut för "bus eller godis"


Såhär fin var hon ^^

Nu måste jag gå, blev ensam med Michi och han tjurar för att han inte hittar tejpen = jag måste leta...

Aja, vi hörs nog senare ikväll

Spöka lugnt!
kram

Ännu en fredag!

Igårkväll när jag precis släckt lampan hörde jag en liten smäll. Först trodde jag att jag inbillat mig (höll precis på att somna), sen tänkte jag att det nog var något som trillat ner från nån hylla eller så, och sen slutade jag tänka på det.
Imorse vaknade jag 06.45 och gick sömnigt upp för att gå på toa. I hallen, bakom dörren till mitt rum, kunde jag i halvdunklet skymta något litet och mörkt. Tände lampan och fick årets chock! Det var en mus!! I en råttfälla!!! Mådde bokstavligen illa, och rusade ner för trappan för att underrätta de andra. Blev ett mindre kaos när båda barnen ville se musen, Olga ropade efter dem att inte röra den, och att hon skulle ta hand om den och jag försökte få bort bilden från näthinnan...
Usch och fy, jag gilalr verkligen inte möss!!! Blääää!!!

Olga tog i alla fall bort den, och gissa vem som skurat hallgolvet extra noga nu på morgonen! ^^

Nu ska jag försöka glömma synen och istället ta och byta lakan här, duscha och öva saxofon. I eftermiddag är det Basel med Michi som gäller, och ikväll ska jag till Elisabeth i Aarau och kolla på film och sova över. Det blir nog mysigt!

Så vi hörs nog i morgon igen, om jag inte hinner skriva mer idag..
Ha en bra fredag allihopa! Vad ska ni hitta på?

Kram



Ännu en av Gustavs bilder (de droppar in sakta men säkert ^^). Under bron i Rheinfelden är detta.

We are family





Kolla vad jag har fått idag!!! Ni bara: "Vaddå? En ny finne kanske?" Tjaaa, kanske det, det vet jag inte, men det är inte det jag menar. Vad jag syftar på är såklart min nya coola Jugendband-tshirt som jag fick idag på repet. Är ju konsert på söndag, och idag repade vi i kyrkan där vi ska spela. Och så fick jag som sagt en tröja! :) Snacka om att bli en del av "familjen", haha ^^


Hej hej, skitiga spegel!! Nu vet jag vad jag rengör imorgon, haha ^^


Om ni lyckas tyda den spegelvända hemsideadressen (svårt svårt!! ^^) så får ni hemskt gärna gå in och kolla. 

Das war alles für heute. Bis morgen! :) 


Pics

Tog med kameran igår när jag åkte till tyskan i Basel. Blev inte så många bilder, och inte så bra, men håll till godo.


Här är månen, en gatlykta och lite av kyrkan i Eiken. Var lite dimmigt igår kväll, och man kände att det snart är Halloween ^^ Lite scary sådär


Det är Herbstmesse i Basel, dvs tivoli/marknad/jippo ^^


På Barfüsserplatz där jag väntar på spårvagnen var det faktiskt massor folk och fullt hålligång, även om det kanske inte syns på bilden ^^

"Jag såg hösten vandra in och jag såg sommaren gå ut.."

Jaaa, hon har rätt, Lisa Ekdahl. Sommaren är verkligen definitivt borta, och hösten har gjort sitt intåg. Men det är en vacker höst här i Schweiz. Träden har precis börjat bli gula och röda, och solen strålar. Sisådär 10-15 grader varmt om dagarna. Det är fint.

Jag hade tänkt gå ut och fotografera den lite imorse. Men just idag var himlen grå och tung och ingenting var speciellt fint. (Har blivit finare och soligare nu, men orkar verkligen inte gå ut igen.. ^^). Eftersom jag knappast skulle kunna uppnå ett bra resultat med kameran imorse så bestämde jag mig för att jogga istället. Har helt tappat bort träning den här månaden, med först Kajsa- och sedan Gustavbesök har det mest varit film och godis. Mysigt, men knappast nyttigt. Så jag drog på mig löparskorna, satte i-poden på högsta volym och kände mig ganska peppad när jag gav mig iväg. Hann springa ungefär två minuter innan en extrem smärta i högerfoten tvingade mig att ge upp och börja gå istället. Men efter tjugo minuter till gjorde även det ont ont ont, så det var bara att vända om och sakta linka hemåt. Måste bero på att jag i lördags missade ett trappsteg i en trappa, trillade och landade med hela min vikt på sidan av högerfoten. Det gjorde ont såklart, men inte så farligt just då. Sen dansade vi som sagt en hel del, och mot slutet av natten och hela söndagen värkte fötterna. Men jag trodde att det var de högklackade skornas fel och att det hade gått över nu... Tydligen hade jag fel.... Nu känner jag dock ingenting, hoppas att det är på riktigt nu så att jag kanske kan jogga imorgon.


Tyvärr blir det alltså inga höstbilder idag, men däremot har jag fått lite bilder av Gustav, som ni kanske vill se:


I klassrummet innan tyskalektionen förra onsdagen, Jag låtsas vara seriös med ordboken i hand, men som ni ser misslyckas jag grovt ^^


Basel by night. Första gången jag var på utsiktsplatsen i mörker :)







Det var allt för nu.. Hörs senare!


Om att blogga

När man har en blogg så får man nästan lite dåligt samvete när man inte har något att skriva. Som idag. Det har inte hänt något speciellt, och jag har inte mycket till inspiration. Därför har jag inte heller skrivit något förrän nu.
Jag tittade tillbaka i arkivet och insåg att min blogg nästan börjar bli lite gammal! I november 2007 startade jag den, och trots att det ibland gick flera månader mellan inläggen så överlevde den. Den är alltså två år snart. I början skrev jag bara om det som hänt under dagen och jag hade aldrig några bilder (visste inte hur man gjorde).

Jag tror och hoppas att bloggen blivit lite bättre sen dess i alla fall, och att ni som läser den gillar den.
Det enda som saknas nu är en snygg och lite personligare design. Men inte heller det vet jag hur man gör ^^ Hjälp, nån? Det är krångligt va?

Men eftersom jag fortfarande har lite idétorka så kan ni väl tipsa lite? Vad vill ni jag ska skriva om egentligen? Ska jag leverera inlägg efter inlägg med "idag har jag...blablabla" även när det inte hänt något speciellt alls? vad vill ni läsa egentligen? Vad är intressant, kul? Ska jag försöka ta mer bilder och mindre text? Eller tvärtom?

Ge mig tips, eller ställ lite frågor som jag kan skriva svar på!! Merci för hjälpen! :)

Och nu ska jag snart sova på saken, så kanske jag kan leverera något intressant imorgon!

Kram


Funderar över vad tusan jag ska skriva om!! ^^

Positivitet

Hej!
Igårkväll skrev jag ett inlägg, men bloggen strulade en hel massa så det blev aldrig publicerat. Ni får det nu istället:


Ibland kan små saker få en att känna sig lite deppig och nere.

Som till exempel när man ser folk som är djupt försjunkna i en bok, och man inser hur många otroliga böcker det finns och att man inte har en chans att läsa alla innan man dör.

Eller när man sitter på en enmansplats på tunnelbanan eller ensam på en fyrapersonersplats på tåget, för man har ju ingen att åka med. Och när man tittar mittemot sig och brevid sig så är det helt tomt.

Så var det lite för mig idag när jag åkte till Basel. Kände mig ensam och lite ledsen. Men så tänkte jag att jag skulle öva lite positivt tänkande.

Jag tänkte först på mina favoritböcker. På all glädje jag fått av att läsa, och på all glädje som väntar i nya böcker i framtiden. På alla nya världar och människor jag upptäckt och på allt jag lärt mig genom att läsa.

Här är några favoriter, böcker som betytt extra mycket:


"Jag saknar dig, Jag saknar dig" av Peter Pohl och Kinna Gieth
En av få böcker jag gråtit till varje gång jag läst den. Men det är det värt, för den är alldeles alldeles underbar trots sin hemskhet

http://sv.wikipedia.org/wiki/Jag_saknar_dig,_jag_saknar_dig!



Dit man längtar” av Ylva Karlsson
Fin bok! Om kärlek, såklart, men också om revolution, om att protestera mot det som är fel, att stå för det man tycker är rätt och om att förändra samhället. Underbart språk, som poesi, och vacker historia som berör!

http://www.ylvakarlsson.se/ylva/langtar_info.html

När jag tänkt klart på mina böcker funderade jag på det där med ensamheten. Bara för att jag åker tåg ensam betyder ju inte det att jag ÄR ensam. Jag har många fina buss- och tågminnen då jag varit omringad av goda vänner, och jag vet att jag kommer få flera sådana. Så jag försökte istället njuta av lite ensamtid med min i-pod. Det gick ganska bra. När jag kom fram till Basel mådde jag mycket bättre. Positivt tänkande kan alltså funka :)

 

Men om det inte skulle göra det så får man faktiskt deppa lite. Man får lyssna på Elton Johns ”Blue Eyes” och låtsas att det är en själv han sjunger om:

http://www.youtube.com/watch?v=oul-lKr4t5I

Eller så lyssnar man på nästan vilken Lisa Ekdahl-låt som helst, bara för att hon sjunger som det känns. Tex denna:

http://www.youtube.com/watch?v=fdsmbQC9y1E

Man får åka hem, lägga sig under täcket och strunta i världen ett tag. Imorgon blir förhoppningsvis en ljusare dag.


Väggen

God morgon.

Kom på att jag inte visat er de senaste tillskotten på min vägg! Skandal! ;)
Så, here it comes:
(förlåt för dålig fotokvalitet.. Blixten är störig, men behövdes upptäckte jag..)


Kort från Kajsa...


...som hon skrivit fint i



Vykort från Samuel från när han var i Spanien


Teckning från Gustav :D

Jaa, det börjar fyllas på så smått där på väggen. Men än finns det plats, så det är bara att komma hit och lämna sitt bidrag ^^

Över till något annat. Igår när Gustav och jag skulle åka från Samuel så regnade det jättemycket. Gustav hade såklart paraply, men inte jag. Så jag fick ett av Samuel, ett som han hade fått en gång när han överraskades av regn. Alla tyckte det var ett fult paraply (även jag) och de sa att jag kunde slänga det när jag kom hem. Men sen började jag titta lite närmre på det, och insåg att det var rätt coolt. Fulsnyggt, sådär. Och det passade superbra till mina kläder igår. Så jag tänker behålla det :)

Vad tycker ni om det? Fult på ett coolt sätt, eller bara fult? ^^




Veckan med Gustav

Hej på er alla!!

Hur har ni det denna gråmulna söndagkväll?
Jag har det ganska bra.. Sitter i min säng med min dator och lite bra musik och chattar med Ellan. Tänkte berätta lite för er om veckan, även om ni redan vet en del. Nu har jag även lagt in bilder, kul va? ;)
Eftersom jag är big fan of struktur så delar vi upp det lite. Ska försöka komma ihåg vad vi gjorde varje dag. :) 

Tisdag:

Var en vanlig dag, men framåt kvällen tog jag med mig barnen (vi var själva hemma) till tågstationen och mötte upp Gustav. :) Riktigt nice att ses, det var ju faktiskt typ fyra månader sen sist! Vi gick hem, coh efter mycket om och men lyckades jag koka lite potatis och få igång raclettegrillen. När Christian kom hem blev det lite paketutdelning (ni har ju redan sett min snygga affisch! :P) och sen kollade Gustav och jag film; "Den gröna milen". Otäck, men bra!

Onsdag:

Förmiddagen spenderades hemma i Eiken, med liten promenad och annat fix. På kvällen blev det först Starbucks i Basel och sedan skola, som jag redan skrivit om. Vill minnas att vi gick och lade oss direkt när vi kom hem.

Torsdag:

Denna dag var vi också mest i Eiken. Sovmorgon, vilket var nice. Efter lunchen åkte vi allihopa (utom Christian) till Rheinfelden, där Olga och Michi hade nånsorts möte att gå på. Så jag, Gustav och Anna gick och tittade lite på stan och hamnade ett tag på en lekplats.


Anna på lekplatsen

I Rheinfelden finns en bro som går till Tyskland. Den var vi ju såklart tvugna att kolla in. Under själva bron visade det sig att det fanns en väldigt fin plats, där man bland annat kunde titta på svanar och kasta macka. Men fråga inte i vilket land vi var, för helt ärligt, jag vet inte! :)


Påväg ner under bron


Jag var den enda som inte kan kasta macka.. :( ^^


En egobild hann vi med också



På kvällen minns jag inte riktigt vad vi gjorde, men troligtvis var det isbjörnsgolf :)
Superduper spel på datorn, som dock inte är hälften så kul att spela ensam. Man behöver nog någon som hackar på en när man gör fel... Det blir på något konstigt vis roligare då ^^


Fredag:

Vi spenderade, som jag nog redan skrivit, typ hela dagen hemma med barnen, och på kvällen tog vi tåget in till Basel och spontangick på bio. "Away we go", fin film as I said :)

Efter filmen hade vi lite tid över innan tåget hem gick, så vi gick runt i Basel lite, och hittade några ställen jag inte sett förr, tex den här coola väggen:


En musikvägg :) Massa coola artister. Ska fota den i dagsljus och från andra hållet med nåndag


Där fanns också en lite annorlunda Frihetsgudinna, täckt av färger, hjärtan och peacemärken :)

Fredagskvällen blev även den relativt tidig, för vi visste ju att vi skulle ut på äventyr på lördagen... ^^

Lördag:

Gick upp sent, den var nog närmre tolv innan vi var duschade och klara. Förmiddagen var även den slapp, Gustav packade lite och sen slöade vi mest. Efter lunchen vid tretiden bytte vi om och gjorde oss klara för eftermiddag, kväll och natt i Zürich. Egentligen skulle vi träffa Samuel där halv åtta, men vi tänkte att det är roligare att vara i Zürich än i Eiken, så vi åkte in till klockan fem. Det visade sig att Samuel redan var där han med (hade pluggat), så vi möttes tidigare än planerat. :)
Först gick vi till Coop där jag köpte lite kvällmat till mig själv (bröd och bananer, känns det igen från en viss tågluff kanske? ^^), och Gustav köpte rostade kastanjer (men hallå, ska man äta skalen? ^^).
Efter det gick vi till myyysigaste stället där vi tillbringade några timmar. Var svårt att ta kort, men stället var täckt av saker. Det var tapetserat med kartor, saker hängde i taken och på väggarna och det fanns hur mycket som helt att titta på. Me like!


"Utsikt" ner över baren från där vi satt

Efter några timmar här drog vi vidare till Starbucks, där det blev kaffe och muffins (minus kaffe för mig ^^). Även här satt vi några timmar. Sen tog vi en promenad till stället där discot låg. Det regnade och var riktigt otrevligt väder, så jag var glad när klockan var 23 och de började släppa in folk. Väl framme vid ingången fick vi veta att det var 20-årsgräns för killar (18 för tjejer). Men, eftersom Gustav och jag är från Sverige så tyckte vakten att det var synd att vi skulle missa vår utekväll, så han släppte in oss. :)
Det var dock värsta proceduren för att komma in. Först skulle väskor genomsökas, sen skulle man kroppsvisiteras och slutligen betala och få stämpel. Väl inne hittade vi några riktigt sköna soffor och fåtöljer som vi parkerade oss i i väntan på att det skulle fylla på med folk.


Jag hade min blå tvilling med mig


Värmde upp lite med stekardanser i fåtöljen


Discoljus är grejen :)


Killen i fåtöljen brevid tog ett foto av oss

Sedan började vi dansa och det blidde inga mer foton. Men kul hade vi! :) Gustav och jag körde lite stekardans, till schweizarnas förtjusning. ^^
Vid fyra skulle vi ta tåget hem. Först skulle vi åka från tågstationen som låg vid discot till Hauptbahnhof (alltså huvudtågstationen) där vi hade låst in våra väskor. Enligt tidtabellen skulle vi ha nio minuter på oss, alltså lite stressigt, men ganska lagom. Men när vi stod och väntade vid discot fick vi plötsligt se att tåget var åtta minuter sent!! Dvs, vi hade bara en minut på oss att hämta väskor! Eftersom jag hade grymt ont i fötterna bestämde vi att jag skulle stanna vid spårent som tåget skulle gå ifrån och hålla dörrarna, medan killarna skulle springa och hämta väskorna. Så jag stod vid spåret och väntade nervöst. Vilket jag inte hade behövt, för killarna var sjukt snabba!!!! Tåget vi kom med hade inte ens hunnit åka innan de var tillbaka. Helt slut efter språngmarchen (Gustav hade ju sin stora resväska med sig!!), men med gott om tid. Så vi hann med tåget. Sen var det byte till buss och sista biten åkte vi bil med Samuels pappa, som snällt nog gått upp för att hämta oss. Halv fem (ny tid), dvs egentligen havl sex för oss, var vi hemma och kunde gå och lägga oss. Efter vad som kändes som en halv minut ringde dock Gustavs väckerklocka (som han ställt på kl 10 för att hinna med sitt tåg till Tyskland, varifrån han flyger hem imorgon). Han gick upp och duschade och kom sen och väckte mig. Jag kastar ett öga på min klocka och muttrar; "Den är ju bara kvart över nio!!" Visade sig att han glömt att byta tid och gått upp en timme tidigare!! Så det var bara att sova lite till ^^

Till slut masade vi oss upp i alla fall, åt frukost, sa hejdå till Samuel med familj och åkte tillbaka till Zürich. Där satte sig Gustav på tåget till Memmingen i Tyskland och jag begav mig hemåt. Kom hem vid halv fyra-tiden (pga av dumma busstider på söndagar så tog det låååång tid), och nu är jag ensam hemma. Det är "Herbstmesse" i Basel, dvs lite tivoliaktigt, som familjen är på.
Funderar faktiskt på att sova snart, men jag borde göra tyskaläxan tills imorgon. Har i och för sig tid på mig i morgon, men det var en rätt stor läxa. Fast å andra sidan, så trött som jag är nu så lär jag ändå inte få nåt vettigt gjort ^^
Kanske borde käka nåt med, har bara ätit frukost idag... men är inte så hungrig..

Aja, det får nog bli en film eller så, och sen sängen.
Back to work imorgon vt ni ;)

Hoppas ni har haft en fin helg!!
Vi hörs säkert imorgon igen
Kram


Away we go

Hej på er!

Ännu ett inlägg medan Gustav borstar tänderna. Har precis kommit hem från bio i Basel. Vi gick helt enkelt in på bion och köpte biljett till filmen som kom näst i programmet. "Away we go" hette den, och vi hade tur; den var riktigt rolig!! :)

Annars händer inte så mycket. Vi hänger rätt mycket här hemma med barnen, igår var vi en kort sväng i Rheinfelden.. och idag som sagt i Basel. Annars slappar vi, spelar isbjörnsgolf på datorn (Skiiiitkul spel som vi hittade ^^), sover, och leker med Anna och Michi. Nice.

Imorgon bär det av till Zürich där vi ska träffa Samuel och gå ut, sen sover vi hos honom, och på söndag drar alla till sitt...

Så vet ni lite vad som är på gång, jag lovar att skriva igen på söndag kväll. Nu kom Gustavino ut, så nu ska vi.... dumdumdum (trumvirvel..) facebooka!!! Ohh yeah! ;)

Så, lite trist och kort inlägg, men nu vet ni att vi lever i alla fall!! :)
Hörs på söndag om inte annat!!
kramar till er alla

Lite statistik :)

Jag gillar inte statistik egentligen. Finns det något tråkigare? ;) På mattelektionerna var det triiiiiiist. Men när man har en blogg kan statistik plötsligt bli kul. Kolla detta:


Syns jäkligt dåligt, jag vet, (har inte listat ut hur man gör detta på bästa sätt än) men 40 besök igår i alla fall :) Fett nice ;)

Nu; frukost! Vi hörs


Svenne Banan och sånt

Hej hopp!

Ni får dagen i korta drag medan Gustavino borstar tänderna. Har tyvärr inga bilder, för mina kamerabatterier är döööda, men jag har köpt nya så ska försöka komma ihåg att fota imorgon.

Imorse (förmiddags) tog vi alltså en promenad när vi vaknat för andra gången ^^ Först gick vi lite i byn och sen upp på kullen där jag joggar.
Vid tolvtiden gick vi hem igen och fixade lunch; det blidde pizza och en finfin sallad idag ;)

Hmm, sen chillade vi lite igen, innan vi följde Anna till en kompis, som såklart bodde i andra änden Eiken. Så det blev ännu en promenad.. Väl hemma igen spelade vi Svampbob-monopol med Michi, vilket involverade en hel del skratt och starka känslor. Det är riktigt skoj att spela med honom faktiskt :)

Vid femtiden drog Gustav och jag in till Basel och tog en fet fika på Starbucks innan tyskakursen. Chokladmuffin, I loooove!!! :D
Tyskan var rätt seg, vi håller på med konjunktiv II.. Inte helt lätt, men bitarna börjar falla på plats. Och går man efter känslan så blir det faktiskt oftast rätt.
Efter tyskan gick vi till utsiktsplatsen, ätade på varsinn banan. Vilket osökt fick oss att tänka på låten "Svenne Banan". För vi var ju faktiskt just det; två svenskar med varsinn banan. ^^
Utsiktsplatsen var riktigt nice by night, har ju bara sett den på dagen förut. Gustav tog lite kort, ska se om jag kan sno dem imorgon och lägga in i min dator :)

Sen åkte vi hem, på tåget hittade Gustavino en australiensisk peng som vi lekte "krona eller klave" med... Och sen var vi hemma igen.

Kollade på lite filmer på youtube, segade på facebook och åt ännu mer godis (fick ju en stoooooor påse lösgodis och en massa svensk choklad, typ plopp och sånt, av Gustav... fett nice present!^^)
Och nu är det dags att sova. Soooovmorgon imorgon, går inte upp innan tio! Gött!! :D

Natti natti på er allihopa, kul att ni är så många. Så fort jag får tid tänkte jag skriva nåt fint till er alla, både nya och gamla. Går och filar lite på ett inlägg, får se hur det blir och när det kommer!

Kram

Vadstena über alles???

Igår kom alltså Gustav :)
Jag och barnen mötte honom vid tåget, och sen gick vi hem och åt raclette. (efter mycket om och med lyckades jag koka potatis och få igång raclette-ugnen). Efter det blev det lite presentutdelning, och sen kollade jag och Gurkis film på mitt rum. "Den gröna milen". Hade aldrig sett den förr, men hört talas om den, och den var riktigt bra!! Hemsk, ja, men bra. :)

Imorse var vi uppe med tuppen för att få iväg Anna till skolan. Men tack vare att vi var två med städning och s¨nt så blev vi klara redan vid åttatiden. Så vi gick och lade oss igen. ^^ Nu har vi precis vaknat efter en massa snoozande. Jag har duschat och Gustav håller på. Snart blir det lite sightseeing i Eiken innan det är dags att laga lunch. Ikväll: tyskakurs

Hoppas ni har det fint allihopa!!

Kramar


Av Gustav fick jag en massa svenskt godis, och skönaste planchen ever. "Vadstena über alles", med Gustavs hus utmärkt med en pil. :)
Den fick sitta på dörren, för den var för stor för väggen.

Waiting

Nu sitter vi här, jag, Anna och Michael och väntar på Gustavs ankomst. Eller i alla fall ett sms som säger att han är på tåget. För då kan vi börja med maten. Alltså; jag måste koka potatis!! Oh je! :)
Kanske finns lite anvisningar på internet, hur länge det ska koka och så. Får titta efter...

Tjaa, annars kan jag väl bara önska er en skön kväll. Hoppas ni har det bra
kram

(förresten, kul att så många tittat in här idag!! Hoppas ni stannar allihopa!)

091020

Idag kommer Gustav! :D
Jag har städat mitt rum, så han slipper sova i damm, jag har gjort plats för hans kläder och för hans grejer i badrummet. Så nu är nog allting redo :)

Men innan jag kan hämta upp honom så är det de vanliga tisdagsbestyren som gäller. Anna har fiollektion, så i eftermiddag bär det av till Frick. Och sen när Gustavino kommer så bliré käk; raclette, mumma! :D Haha, tror det är min  nya favoritmat!!

Planerna för veckan är ännu lite diffusa, men imorgon blir det i alla fall tyskakurs och på torsdag orkester. Ska ringa Samuel ikväll och kolla när vi kan ses.

På tal om tyskakursen så började den ju igen igår. Har en ny lärare; David Schroeder heter han. Tjaaa, han var väl helt okej, men jag tror jag gillar Sandra bättre. Den här snubben kändes lite oförberedd och inte så pedagogisk. Med Sandra snackade vi hela tiden och det hände alltid något, medan det igår var helt tyst långa stunder när vi försökte komma på svar på en fråga som ingen riktigt fattade, och det slutade hela tiden med att David svarade själv. Men men, han kanske var nervös eller nåt. Får se hur det blir nästa gång.
Två från gamla gruppen var i alla fall där, Frederique från Geneve och Halil från Turkiet. Och så var det en ny tjej som, jag inte vet var hon kom ifrån, men hon var asiat i alla fall. Och så jag då. Hoppas att det kommer lite fler nästa gång.

Förresten; David såg precis ut som han i "Into the wild" när han börjar få långt hår och skägg! Skitlikt!!  :)


The man of my dreams

Idag har jag och Anna målat våra drömmän.
Säg hallå till Agaton.





Förutom att han saknar fötter så är Agaton den perfekta mannen. Han håller med om allt jag säger, han ger mig alltid fina komplimanger och han tittar på mig med sina stora, bruna ögon (som inte är helt jämna, men lite"skavanker" är bara fint ^^)

Han är helt klart här för att stanna :)

Hushåll och sånt

Godmorgon på er!
Jag är som vanligt galet trött, för jag kom som vanligt i säng alldeles för sent igår. Hela den här veckan har varit fel på det sättet, men nu ska det bli ändring på slappheten!! Och vi börjar idag; med byte av lakan och sortering av tvätt. Börjar bli riktigt haj på hushållsarbete nu! Kommer bli superbra när jag flyttar till eget sen (läääängtar efter eget place!).

Det enda jag fortfarande är riktigt usel på är matlagningen. Jag behöver aldrig göra avancerade saker här, till exempel kan det vara värma en soppa eller liknande. Och det klarar jag av. Men för några veckor sedan skulla jag koka potatis till lunchen. "Lätt", tänkte jag innan. Men sen stod jag där, med ett par potatisar och en kastrull med vatten, och då började jag fundera. Hur gör man egentligen? Ska man koka upp vattnet först och sen lägga i potatisarna, eller ska man göra som med ägg, att man lägger i dem först och sen kokar upp alltihopa samtidigt??
Försökte erinra mig hur mina föräldrar brukar göra, men har nog aldrig ägnat deras potatiskokning tillräckligt stor uppmärksamhet, för jag mindes inte. Vet inte om jag borde avslöja hur jag gjorde sen, för det är säkert fel... ;)
Men okej då, jag körde på "äggstilen"... Dvs slängde ner allt i kastrullen och  drog på värmen. Och visst, det funkade. Kanske blev de lite hårda, men men, vi överlevde ju! ^^

När jag ska laga all mat själv så lär det ju troligen bara bli pannkakor och mamma scans köttbullar, haha! Man ska inte göra det svårt för sig ;)




Förresten, på tal om nåt helt annat; jag länkade min kompis Cissis blogg här till höger. Kolla in den!! :)

Kväller

Ja, nu har det blivit kväller minsann ^^
Jag läste mitt senaste inlägg och slogs av hur tråkigt det var. Har jag börjat tappa stinget måntro? Det får ju inte ske!
Såklart tänker jag inte lämna er för dagen med en sådan trist hälsning.
Frågan är vad jag ska skriva istället...
Tål att tänkas på...

Kanske framtiden.. igen. Haha, ja, det är lite av ett favoritämne nu för tiden. Häromdagen satt jag ett tag och letade utbildningar, på allvar den här gången. (Till skillnad från tidigare, då jag tittat runt fem minuter och sen konstaterat att jag inte hittat nåt). Nu gick jag systematiskt igenom högskolor och universitet, och jag insåg att det jag känner mig mest dragen till fortfarande är gymnasielärare. Trots att jag på senare tid känt mig lite osäker på det med.

Vilka ämnen vill jag lära ut då? Svenska tror jag. Och ett till. Kanske historia? Eller religion? Förut tänkte jag på engelska, men herregud vad dålig min engelska har blivit!!! Det är fasen pinsamt, haha! ;) Dessutom känns både historia och religion roligare (Sorry, Mr Marcus!! ^^)

Vart ska man bo då? Lärarprogrammet finns ju typ överallt. ^^ Först tänkte jag på Kalmar, en myspysig stad, och nära till släkten också. Men sen såg jag att det såklart finns i både Göteborg och Stockholm också... Och då blev jag riktigt sugen på att prova på att bo i en storstad.


Vem vill inte bo i en stad som denna?! ^^

Tja, det kanske inte blev världens mest intressanta inlägg det heller, men i alla fall lite positivare än förra :)

Nu ska jag skriva några mail och sedan sova. Måste vara pigg nästa vecka! Imorgon börjar tyskan igen och på tisdag kommer Gustav!! :D :D :D
Yey! :D

Godnatt på er!


Dagens aktiviteter

11.30 vaknar
11.50 går upp
12.00 frukost
12.30 - 14.25 städar
14.30 byter från pyjamas till träningskläder
14.35 - 15.36 joggar
15.40-15.55 duschar
16.00 intar lunch i form av apelsinjuice, äpple och knäckebröd med ost.
16.30-20.00 städar lite mer, läser en bok

Snart ska vi äta och efter det tänker jag sova! Eller kanske kolla film och skriva mail ;)

Måste säga att  dagen varit extremt intressant och händelserik!!!
Vad har ni gjort?

Schoggi

Tog tåget in till Zürich och träffade Marina. Vi fikade på Starbucks, försökte undvika att få hagelkorn i huvudet (japp, spöregn och hagel hela dagen) och kollade i affärer.
Det var mysigt, och vi hade mycket att prata om. Hon kom hem från USA för några månader sedan, tillbringade ett år där. Så vi snackade mycket om det, att vara i ett annat land. Trevligt att ha nån mer som vet hur det är.

När jag åkte hem hade det slutat regna, och det var nästan lite vår i luften.. Svinkallt, visst, men tänk sen februari/ tidig mars.. Man kan liksom känna det i luften på nåt vis. När jag bytte tåg i Brugg fick jag en härlig känsla av någonting svårförklarat; kanske var det lycka? Jag vet inte, men bra kändes det! Solen höll på att gå ner, molnen var rosa, luften var klar och sådär ren som den känns alldeles efter regn, jag hade haft en bra stund i Zürich och jag hade härlig musik i i-poden. Mådde bra helt enkelt!!

Nu ska jag krypa ner i sängen med detta:


Nyinköpt bok. "Chocolat" och dess efterföljare (på svenska heter den "Karamellskorna" av Joanne Harris


900 tyska sidor ;)

och detta:


Schoggi :)

Hörs imorgon!!
kram

Gray day

Idag är en sån där grå dag. Vädret är grått, allt man gör känns grått och trist. Kanske kallas det vardag (okej, jag vet att det är lördag, men ni fattar grejen). Känns som en dag man hade kunnat klara sig utan nästan.

Jag har haft en extremt slapp och seg vecka, vilket har känts rätt skönt. Men nu börjar det bli lite tråkigt. Som tur är har jag lite planer för dagen; jag ska till Zürich och träffa Marina, en kompis till Samuel (och förhoppningsvis snart till mig med). På vägen hem tänkte jag köpa mig en chokladbit (har inte käkat choklad på typ hela veckan, det är bra för att vara jag i Schweiz) och ikväll blir det nog "Kalle och chokladfabriken".

För morgondagen har jag inte heller några planer. Om det inte dyker upp något så hittar kanske familjen på nåt, annars funderar jag på att kolla upp om det finns en simhall i närheten. Har tänkt göra det i evigheter, men det har inte blivit av än. Har varit så gött att jogga när vädret varit bra, men de sista två rundorna var extremt kalla och obehagliga. Kanske dags att flytta in träningen...

Nu ska jag nog lägga mig lite i sängen och läsa, innan bussen går vid halv två.

Hoppas ni har en lite färggladare helg än vad jag har.
Kramar

Pünktchen och Anton

Jag sitter i min säng, invept i mitt stora, mjuuuuuuka täcke och med laptopen i knät. Brevid mig har jag följande; vattenflaska, lypsyl, mobil, Sex and the city-DVD och näsdukar. Upplagt för lite mys med andra ord :)

Det har varit en ganska vanlig fredag. Lagade lunch till mig och barnen, sen blev Anna upphämtad av sin faster. Michi och jag åkte till Basel, och jag fick tag på "Friday" (sista exemplaret i Eiken blev mitt ^^)

När vi kom hem var Michi och jag själva så vi spelade Svambob-monopol, igen. Och jag förlorade, igen ^^ När Olga kom hem åt vi raclette (äääälska!!!) och massa glass (äääälska mera!!) Christian är på fest på jobbet, så han kommer sent. Det var alltså bara vi tre. Vi tittade även på en supermysig film, "Pünktchen und Anton" som jag tänka skriva lite om snart.

Michi tyckte att det var rätt  skönt att Anna är borta, och lite kan jag nog förstå honom. Visst, i vanliga fall retar han sig onödigt mycket på henne, men det var nog skönt för honom idag att få vara enda barnet och få lite mer uppmärksamhet. Anna är så energisk och glad och påhittig, så det är oftast hon som får allas uppmärksamhet ( eller "tar" snarare). Men idag hade vi som sagt mysigt, och riktigt roligt ihop :)

Såå, "Pünktchen und Anton" är som sagt var en finfin film, som jag lånat av Samuel. Det är egentligen en barnfilm och jag har sett den en gång förut med barnen. (Tror jag skrev det då). Den handlar om Pünktchen ("lilla punkten") och hennes bästa vän Anton. Pünktchens föräldrar är väldigt rika och de bor i stort fint hus, men ändå är hon inte riktigt glad. Hennes föräldrar jobbar extremt mycket och har nästan aldrig tid med henne. Anton har det tvärtom, han bor med sin sjuka mamma i en liten lägenhet, och för att få in pengar jobbar han på en glassbar varje dag efter skolan. Det är egentligen hans mammas jobb, men eftersom hon är sjuk har han tagit över det.
Pünktchen vill gärna hjälpa Anton att få ihop pengar så att han kan ta med sin mamma på en resa så att hon blir frisk igen. Därför börjar hon sjunga och dansa på tunnelbanestationen varje natt. Samtidigt försöker Anton ta reda på vad som egentligen hänt hans pappa, som verkar vara spårlöst förvunnen. "Död", säger hans mamma, men det tror inte Anton på.
Pünktchen har också egna problem, med sina arbetsnarkomaner till föräldrar, och med den franska au pairens pojkvän som inte verkar ha helt rent mjöl i påsen.


Anton och Pünktchen

Det är som sagt en finfin film, om vänskap och mod och fylld av glädje. :)
Barnfilmer är oftast riktigt bra, de har hjärtat på rätt ställe om man säger så

Friday

Fredag igen, fasen vad fort det går!!
Helt galet! ^^

Det har i alla fall varit en produktiv förmiddag. Har gjort den "stora" städningen, det vill säga inte bara sopat/dammsugit golvet utan även våttorkat dem. Hängt tvätt och diskat en massa har jag med gjort. Dessutom hann  jag öva saxofon en timme och göra en spellista på i-tunes med låtar jag kan springa till. Så slipper jag dra fram i-poden och byta låt mitt i joggingturen. Tipp topp! Och det är fortfarande en timme kvar innan barnen kommer, så jag hinner nog titta på ett avsnitt av Sex and the City också :)

Sen ska jag fixa mat (eller ja, värma en pizza i ugnen ^^) och efter det kommer barnens faster, farbror och kusin och hämtar upp Anna. Hon ska bo hos dem över helgen, kommer hem på söndag kväll. Michi och jag ska åka in till Basel, som vi gör varannan fredag. Är egentligen rätt trist, men det som är bra är att jag kommer till en tågstation och därmed kan få tag i en asbra tidning. Den kommer varje fredag, och man kan ta den gratis på alla tågstationer. "Friday" heter den, och är på precis lagom nivå för att jag ska kunna läsa den relativt obehindrat. har lyckats få tag i nästan varje nummer sen jag kom hit och det planerar jag att fortsätta med ^^

Ikväll har jag inget planerat, men imorgon ska jag träffa en tjej som heter Marina i Zürich. Hon är en kompis till Samuel och vi träffades på Nadines fest för massa veckor sen. Vi tänkte ta en fika eller nåt, får se vad det blir. Ska bli kul i alla fall.
Söndagen är också oplanerad, men familjen brukar ju alltid hitta på nåt. Annars blir det rätt mysigt med en slappardag med (som om inte varenda dag här är mer eller mindra slappardag ^^).

Tjaa, det var nog allt för tillfället. Nu; DVD.

Ha en fin fredag!
Kramar

Orkestern, I loooooove

Titta vad jag möttes av när jag kom hem:


Ett glas med pyttelite apelsinjuice, och en lapp där det stod: "Von Anna für Ronja. selbst geprest" (Från Anna till Ronja. Självpresad) (med gulligt stavfel och allt ^^)

Verkar som om man är saknad i alla fall ^^

Kvällens orkesterrep var myspysigt! Precis som förra, med enda skillnaden att min tenorsax nu funkade hur bra som helst, och jag kunde spela en hel del. Kändes fint, även om jag har mycket kvar att sätta innan konserten den 1 november.

Efteråt gick vi till samma ställe som förra gången och drack varm choklad (är förbaskat kallt här nu!) Vi var rätt många, typ femton personer, och trots att det var många som snackade samtidigt och såklart på schweizertyska, så lyckades jag hänga med rätt bra. Dessutom är de väldigt snälla, och snackar med mig på högtyska och frågar saker och så, så jag känner mig verkligen inte utanför. :)

Nu ska jag snart hoppa i säng, men först ett svar på Gustavs kommentar till föregående inlägg:


Gustavone om 091015:
Hahaha, jag har sovit till typ kl: 12 varje dag i två veckor nu :) Älskar denna tillfälliga arbetslöshet (praktik som pensionär). Fråga om jag kan vara med på ett hörn med triangel eller nått, i orkestern, när jag kommer. :p

Svar: Tjaaa, här lär du ju inte få sova till halv tolv många dagar ska jag säga dig! ^^ Prepare! ;)
Har kollat med Valentin, dirigenten, om du får hänga med, och självklart får du det! Han behöver lite hjälp att dirigera och att stämma instrument, det sa jag att du klarar... För det gör du väl? ;)


091015

Idag vaknade jag halv tolv! Halv tolv! Det vill säga lunchtid! Alltså, det är ju min lediga dag, så jag får sova hur länge som helst, men hade ju tänkt gå upp vid nio... Och väckarklockan ringde också då, och jag gick upp. Hann gå till dörren innan jag kände att jag hade en sprängande huvudvärk! Aooch! Så, jag gick och lade mig igen. Klarade bara inte att gå upp. Och sen vaknade jag alltså halv tolv!
Käkade en banan till frukost, och en halvtimme senare blev det lunch när Anna kom hem.

Nu har hon gått till skolan igen, och Olga har en privatlektion i englska där nere. Själv sitter jag här och chattar med Ida, lyssnar in mig på Reginas nya skiva och tänkte börja kolla lite på olika högskolor och universitet för att se om de har nåt som verkar intressant. :)

Ikväll blir det orkester. Ska bli skönt att komma ut lite och träffa lite folk (typ första gången dennna vecka)
Och kul att spela såklart.

Hoppas ni får en fin dag (eller "har en fin dag" kanske, det har ju gått ganska länge på dagen ^^)

Jaaaaa!!!!!!

Jag ska gå på Regina Spektors konsert i Zürich 17 december!!! GLAD!!!!!!!!!!!!!

Hahaha, Regina!! I loooooove!!!

Känns synd dock att jag kommer förlora fyra dagar hemma i Sverige, och dessutom blir det dyrare.. Men tack vare mina fina föräldrar och morföräldrar som står ut med mitt krångel och alltid hjälper till, så löste sig allt till slut!! TACK!! <3

Åhh, glad!! Nu ska jag boka biljetterna!! 

hihi! :D

Min vanliga otur!!!

Fick nyss SMS från Samuel. Han skrev att Regina Spektor kommer till Zürich i december och frågade om vi ska gå på konserten. Jag blev så glad att jag hoppade runt här ett tag, innan jag fick en obehaglig känsla i magen. December.... Sverige... Kollade snabbt upp det på internet, och fick det bekräftat, jag är förföljd av otur. Jag åker hem 14:e. Regina kommer 17:e.

Helt allvarligt, kan man boka om flyg ett par dagar?? Det kostar mycket va? Åhhhhhhhhhh Aaaaaaarrrrrgh!!!!!!!!!!!



Måste. Få. Se. Regina!!!!!!!

Skrivförslag

Jag sa att jag skulle skriva igen ikväll, så det gör jag, trots att jag inte har nåt att skriva om.
Känns som om jag mest upprepar mig nu för tiden; det händer inte så mycket nytt.

Jag hade en lista på min dator med saker man kunde skriva om när det inte fanns något att berätta. På den listan stod tillexempel "Mina favoritfilmer" HÄR och "Mina favoritstäder" HÄR

Nu är den listan tom, och jag sitter här med min skrivlust och vet inte vad jag ska fylla på den med. Har ni några förslag? Nåt speciellt ni vill läsa om? Det måste inte handla om min vardag eller mitt liv i Schweiz eller så, det kan vara vad som helst som ni vill veta lite mer om.
Hoppas nu på att nån mer än min familj känner för att kommentera, det var ett tag sen ;) Det är skumt det där; jag har fått en massa mer läsare enligt statistiken, men mycket mindre kommentarer... ^^
Så kom igen nu, hjälp mig att hitta på nåt att skriva om!! 

Merci ! :)


Ännu en dag

Ännu en förmiddag är förbi! Vart tar de vägen?
Idag har jag haft det slappt och tagit det lugnt. Gick upp kvart i åtta, precis när Olga gick till jobbet. Såg till att Anna borstade tänderna, och fick iväg henne till skolan vid åtta. Åt mina frukostmackor, drack min oboy och läste tyska Glamour som jag köpte för flera veckor sedan, men som jag ännu inte är klar med. Sedan fixade jag det som behövde fixas; golv, tvätt, disk m.m, och efter det gick jag faktiskt och lade mig igen. var så trött så trött!! Måste se till att somna tidigare om kvällarna; halv ett /ett duger inte om man går upp innan åtta på morgonen!
Sov till kvart i tio, gick upp, bytte lakan, duschade, skrev några mail och övade saxofon (svååååårt). Och här är vi nu. Klockan är tjugo i tolv, Olga lagar mat därnere, och snart kommer barnen hem.

I eftermiddag är det Annas fiollektion i Frick som gäller, sen får vi väl se vad som händer.
Om nåt kul händer så uppdaterar jag er i kväll (gör jag troligen även om inget kul händer ^^)

Ha en bra dag!

(Märker ni förresten att min svenska blir sämre? Mer felstavningar och formuleringar som inte är helt klockrena (klockopotch). Det är lite frustrerande, men sant; ibland minns jag inte hur vissa ord stavas, och jag känner att det är svårare att formulera mig snyggt. Suck! Hoppas bara att det betyder att tyskan blir bättre, för annars är det ju skit ;) Om båda språken blir sämre, menar jag ^^)

Saker jag är glad för

  • Idag är jag glad för följande saker:

 

  • På tisdag nästa vecka kommer Gustav hit :)


Gustav och jag på studenten

 

  • På torsdag får jag spela med underbara orkestern igen! (Även om de inte slår mitt älskade Saxess, som jag saknar massor!!)


Del av Saxess på SM i Örebro 2007

 

  • I november tänkte jag försöka ta en helg i Wien med Ellan :)


Inte i Wien, men väl i Barcelona

  • När jag kommer hem till jul (kommer 14 december) så ska jag åka till Ida i Jönköping!! (17-20/12) Kolla hur hon har det, äntligen träffa hennes vänner där, och såklart mysa massor med min Ida-Ida!!


Ida och jag; också kända som "Två Kilo Socker" :)

  • Tänkte även passa på att ha födelsedagsfest (fyller ju 20!) när jag är hemma. Och träffa folk såklart! Hör av er om ni vill ses mellan 15 december och 2 januari ;) Ta en fika eller nåt ^^ Det blir nog skoj. (Inte alls planerat för långt i förväg, inte då! ^^)

 

  • Sen när jag kommer tillbaka fyller jag 20 på riktigt, och då ska jag banne mig göra nåt skoj här, även om det är en vanlig måndag!

 

  • I februari blir det sedan en veckas skidåkning i de vackra alperna, och samma månad dyker kanske Ida upp här :)


Jag och Erik på skidor i Schweiz i februari i år

 

  • Sen blir det påsk, och fina familjen från Sverige kommer på besök

 

  • Emellan allt detta tänker jag besöka en hel massa fina platser i Schweiz (Bern, Geneve, Tessin igen och en massa annat vill jag se, och gärna en hel massa berg också ^^)

 

  • Sen är jag glad för små saker med, tex när jag får fina mail från mina vänner, eller när solen skiner och luften går lätt att andas, eller när det regnar och smattrar fint på fönsterbrädan, eller när jag vaknar efter en fin dröm... Tror det är viktigt att vara glad över sådant med.

Vad är ni glada över just nu?


It´s monday again

Återigen en måndag. Tiden är annorlunda här i Schweiz, den går mycket snabbare än på andra ställen. Och det är sant.

Idag började jag dagen med en joggingtur. Det var sisådär 13 grader och strålande sol. "Blir fint", tänkte jag. Och det var det. Såg till och med en regnbåge. Idyll, tills jag hade sprungit en halvtimme och var som längst bort. Då började det regna. Och blåsa. Och sen blev regnet till hagel. Det var hemskt! Jag frös supermycket, och var helt dyngsur när jag kom hem. Det droppade från hås och kläder och jag hade svett och regnvatten i ögonen. Fy!
Men nästan aldrig har en varm dusch känts så bra!!

Vi har väldigt växlande väder idag. Tio minuter ösregn, tio minuter sol, tio minuter regn igen, och så håller det på. Ganska kallt är det också, runt tio grader. Hösten är här. Rätt mysigt.

Nu ska jag snart iväg till posten och köpa lite frimärken. Var där för en timme sedan, bara för att upptäcka att det öppnar klockan tre. efter lunchen. Suck. Aja, tur att det bara tar fem minuter dit.

Annars är det väldigt lugnt här idag. Barnen är i skolan (har sen dag idag), Olga läser där nere, Christian sover (sjuk), och jag har precis tittat på ett avsnitt av "Sex and the city". Känner mig lite trött, och fryser fortfarande lite. Är kanske lite förkyld fortfarande.

Tjaa, blev inte vidare intressant detta ^^ Typiskt måndagar ;)
Ha det bäst, så skriver jag igen när jag har nåt kul att skriva.

Kramar

Regina, Lisa och jag i regnet

Idag har vi varit i Tyskland och plockat svamp. Det var ganska blött, ganska kallt (med schweiziska mått mätt, dvs för kallt för bara t-shirt, man behövde en kofta också), ganska skitigt, ganska brant och riktigt mysigt :)
Vi fick en hel korg full av fina svampar, varav typ tre plockades av mig. Woohoo! Jag har verkligen noll koll på svamp! Nästan lite pinsamt.

Där gick jag i alla fall i skogen, käkade ett äpple, tittade efter svamp, andades skogsluft och filosoferade lite.
Utan mina bästa vänner Berit och Kurt hade det dock inte varit lika mysigt.


Berit och Kurt

Berit och Kurt är ganska diviga. De kliver inte ner från skohyllan för mindre än 1000 kronor, och så fort en strumpa är lite tillskrynklad så klagar de högljutt och hämnas med att skva mot foten.
Men när de är nöjda så gör de sitt jobb mycket bra. De räds vare sig väta eller smuts och håller ett stadigt grepp om en när man är ute på farligheter.
Precis som bra vänner gör.

När vi kom hem käkade vi svampsås och rösti, mumma!!!
Och praliner och te till efterrätt.. (börjar bli en riktig liten tjockis!)

Vad har jag gjort mer idag? Hmmm... jo! Jag har ju snackat lite med Gustav om hans Schweizresa! Tisdag den
20:e kommer han! Blir så kul! :D

Nu sitter jag i sängen, fryser lite för att jag har fönstret öppet. Men det låter så fint när det regnar där ute, så det är värt det. Lyssnar, förutom på regnet, på Regina Spektor och Lisa Ekdahl. Musik som går rakt in i hjärtat och får det att göra lite ont, på ett fint sätt. Mycket nostalgi till de låtarna.. fint.

Snart är det dags att krypa i säng. Imorgon är det skola och jobb som gäller igen, efter två veckors lov. Tillbaka till vardagen. Känns helt okej faktiskt. Skönt med lite rutiner igen..

Hoppas ni har haft en bra helg. Vad har ni gjort?

natti

Ni får fredagen och lördagen (idag) med..

...så är det klart sen. :)

I fredags, alltså igår, åkte vi till en stad i fransktalande delen av Schweiz som heter Neuchatel. Eller Neuenburg på tyska. ^^

Tog typ två och en halv timme dit med tåget, och väl där gick vi på museum. Inte så värst speciellt; fanns uppstoppade djur och lite annat.. Men inget speciellt som sagt. Eftermiddagen spenderades på stan, bland annat med glass och besök uppe på borgen som gett stan namnet (Det betyder typ Nyborg).


I Neuchatal har de konsten på väggen, fast på utsidan ^^


Hittade en myyysigt litet franskt antikvariat, vars innehavare satt och skrev på en gammal fin skrivmaskin.. och så luktade det böcker... och allt var på franska... åhhh <3




Barnböckerna bodde under ett träd



Avslutade vårt besök nere vid sjön. där barnen kastade macka och vi andra njöt av utsikt och skönt väder.



Tog ett tag innan jag upptäckte bergen där borta, men när jag väl gjorde det kunde jag inte ta ögonen ifrån dem

Tågresan hem kändes oändlig, vet inte varför.. Men tillsist var vi i alla fall hemma och kunde käka kvällsmat: raclette. Det är en sorts ost som man skär tjocka skivor av, lägger på en spatel och skjutsar in i en liten ugn som man har på bordet. När den smält och blivit lite gyllenbrun tar man ut den och häller ner den på tallriken och äter den. Till det har vi potatis, ananas, majs, minigurkor, svamp och paprika, men man kan såklart ha vad man vill. Är riktigt riktigt mumsigt!! :)
Till efterrätt blev det ännu mer glass.. Börjar närma mig min målvikt; 100 kilo.. ^^ Haha, näää, men måste sluta äta så mycket onödigt. Eller börja motionera mera!

Vi kollade lite på TV och sen gick Kajsa och jag  upp och packade och vägde hennes väska innan vi gick till sängs.

Imorse sov vi länge, och efter frukost och allmänt fix skjutsade vi Kajsa till flyget... snyft!
När hon kommit in ordentligt åkte vi och storhandlade i Tyskland. Och då menar jag storhandlade!! Två fulla kundvagnar på Lidl och två på Aldi... Tog flera timmar, kom hem klockan halv fem, då hade Kajsa redan varit i Sverige ett tag antar jag!
Utsvultna var vi, så vi tog brödpåsen som låg överst i kassen med inköp och åt upp allt direkt. ^^

Resten av kvällen tillbringade jag i mitt rum; städade, plockade i ordning, vek kläder, sorterade bilder och läste bloggar. Vilade lite också, säkert därför jag inte är trött nu. ^^

Vid niotiden blev det mat igen, fiskfondue och glass till efterrätt. (Fem olika smakar, alla lika goda, åt alldeles för mycket!!)

Och nu sitter jag alltså här, och ska krypa till sängs...
Får se vad som händer imorgon, jag håller er uppdaterade!!

Kramar och godnatt

Om torsdagen

Jag är inte så värst trött, och tänkte att jag lika gärna kan fortsätta blogga lite.

Så, here comes the torsdag! ^^

Jag, Kajsa, Olga och barnen tog en sväng till en stad i närheten som heter Laufenburg. Det är liksom en delad stad; ena halvan är schweizisk och den andra ligger i Tyskland. En liten bro skiljer dem åt.

Först spatserade vi runt lite i den schweiziska delen:


Utsikt från borgen som staden fått namn av (Burg = borg)


Söta söstra mi


Fiiiiiina hus!!


Hösten börjar komma så smått till Schweiz också


Om gatan lutar så får man fixa bänken med en sten. ^^

Vi åt lunch på den tyska sidan, supergod kinamat! Därefter skjutsade Olga mig och Kajsa till Frick, varifrån vi skulle ta tåget till Rheinfelden. Vi sprang fram till tågdörrarna precis som de stängdes, och jag tog tag i dörrhantaget och försökte öppna. Det gick inte, och medan jag stod där och drog så började tåget rulla.. Hade vi kommit två sekunder tidigare hade vi hunnit! Nu fick vi ta bussen istället, vilket i och för sig också gick bra, men tog längre tid.

Väl framme i Rheinfelden promenerade vi genom ösregn till badet Sole Uno. (SPA:t som jag var på för några veckor sen om ni minns) Det var min födelsedagspresent till Kajsa. Där tillbringade vi två mysiga timmar, i bubbelpool, tropisk dusch och vaniljdoftande ångbastu.

På tåget tillbaka hem till Eiken hörde vi plötsligt svenska! Och inte nog med det, det var östgötska!! Fy, vad fult det lät! Haha, man skäms ju! ^^

Hemma åt vi snabbt, för det var ju dags för mitt första rep med nya orkestern!! Jag var sjukt nervös när vi gick ut för att bli upphämtade! Killen som hämtade oss heter Simon och är slagverkare, och han var jättetrevlig! Precis som alla andra i orkestern, skulle jag upptäcka. Alla hälsade och pratade med mig, och verkade glada att jag var där! Fick låna en tenorsaxofon, som såg superfin ut vid första anblicken, men som tyvärr var galet trasig. Gick inte alls att spela på, så efter att en klarinettist vid namn Lorenzo försökt laga den tre gånger men misslyckats så fick jag spela på min altsax istället. Lorenzo skulle ta med tenoren till en verkstad och få den reparerad.
Vi spelade ungefär en och en halv timme, och det var jättekul! Är nog ganska lagom svårt för mig. Strängare diciplin än hemma, helt klart, men tror det blir bra i alla fall. (Till exempel fick alla klarinetter spela en svår bit en i taget så att dirigenten kunde se vem som inte kunde..)

Efter repet åkte några stycken iväg till en liten pub och tog en dricka och snackade. Kajsa och jag blev bjudna (de bråkade t.om om vem som skulle betala för oss) och det var hur mysigt som helst! Känns som om detta kan blir riktigt bra! Längtar redan till nästa torsdag!


Onsdag 7 oktober

När jag ändå är igång så får ni onsdagen också.

Vi begav oss mot Basel, men gjorde först ett kort stop i Rheinfelden för att hälsa på åsnan Ronja.




Det var en riktigt varm dag, närmre 30 grader i solen, så när vi kom fram till Basel sökte vi skydd i skuggan vid Creperiet och åt vår lunch; goda, men starka pannkakor med ost och skinka. Mumma!





Eftermiddagen ägnades åt shopping i Basel. Vi köpte bland annat fina vykort, choklad, och så hittade Kajsa två finfina tröjor.
Efter ett par timmar tog vi en liten paus på utsiktsplatsen vid kyrkan. Glass behövde vi i värmen!






Innan vi åkte hem tog vi en sväng till Frankrike på fem minuter sådär ^^

 


Porten till Frankrike


Syster på fransk mark

När vi kom hem igen så målade vi lite med barnen, men det spårade snart ur och blev en galen fotosession istället ^^
Av kanske tjugo kort blev typ två av dem något att ha. Men skoj hade vi


Mys


Om tisdagen den 6 oktober

Hej!
Nu har Kajsa åkt hem (snyft) och jag har städat och fixat lite. Alltså dags för ett blogginlägg.
Fortsätter min redogörelse för veckan.

Tisdagen den 6 oktober 2009 åkte Kajsa och jag till Zürich. Tog först en slapp förmiddag hemma, och hoppade sedan på bussen vid halv tolv. För såklart måste vi först ta buss och sen byta till tåg. Så är det att bo på ett minipluttigt ställe ^^


Käkade glass och läste tidningen på tåget



Min syster är söt :)

Vi kom fram till Zürich cirka en timme senare och började med lunch innan vi tog en sväng på stan. Lite shopping blev det, mest för mig. Lila strumpbyxor och ett skärp.


På språng i Zürich ^^

Tittade också lite på fina ställen i stan såklart. Jag hittar inte jättebra i Zürich, men litegrann vet jag.
Bland annat måste man ju se kyrkan, Grossmünster.



Kyrkan


Kajsa nedanför kyrkan, med lite Zürichutsikt. Och i pelaren bor en människa??! ^^

Vi tog även en sväng i de lite dyrare kvarteren (Luis Vouitton-butik med kille i kostym som öppnar dörren för en till exempel ^^)

Ett av få ställen vi faktiskt hade råd att gå till där var Starbucks, och eftersom Kajsa aldrig varit där förut (!) så var ju ett besök ett måste!!!


Kajsas premiär-Starbucks!

Efter detta satte vi oss återigen på ett tåg, som den här gången tog oss till Wildberg och Samuel.
Där drack vi te, tittade på film på deras "bioanläggning" (en hel vägg är vitmålad och där ser man filmen) och tog sedan en kvällspromenad, alla tre iklädda varsinn av Samuels jackor. För såklart var det kallt, och såklart hade Kajsa och jag inga jackor med oss ("Det var varmt i morse ju!") Tur att han har många! ;)
Därefter fick vi lite kvällsmat och sen tog Kajsa och jag sista tåget hem till Eiken igen.

En mysig dag var det :)



SANDRA!!

Min fina, äslakde vän Sandra fyller 19 år idag; 9 oktober 2009!!! (Ja, klockan är över tolv!)

Grattis Grattis!!! Jag önskar jag kunde vara hos dig nu! Hoppas du får en toppendag trots att jag tyvärr inte kan komma... ^^

Love!





<3 <3 <3 <3 <3

Söndag och måndag på berg och i Italien

Söndagen.. Måste tänka efter lite, haha, känns så länge sedan!
Vi åkte i alla fall iväg på förmiddagen, mot kantonen Graubünden. (kolla in den här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Graub%C3%BCnden)

 Åkte läääänge och såg myyyyycket av Schweiz, som är så sjukt vackert!!!

Vi åkte alltså bil i många, långa timmar, och stannade lite ibland. En gång på en superhög bro, och en gång för att köpa varma kastanjer (marroni). Det luktar himelskt, men smakar tyvärr inte så gott...



Anna i bilen, glader såklart



Framåt femtiden kom vi fram till hotellet vi skulle bo på, högt uppe på ett berg. Mysigt!! Där fanns en massa kaniner och en hund, som barnen (och Kajsa ^^) såklart älskade.


Hotellet, litet med myyyysigt!




Kajsa på hotellets gård. Bergen tillhör Italien



Eftersom det skulle dröja två timmar till maten så begav vi oss ännu högre upp på berget, för däruppe ligger en fin liten kyrka. Fick gå lite för att komma dit, typ 50 minuter fram och tillbaka. Lite jobbigt, för det var riktigt riktigt brant på sina ställen. Men belöningen gjorde det som vanligt värt det; oerhört fin utsikt, bland annat mot Italien, som vi ju nästan var i.


Kyrkan


När vi kom ner för berget åt vi en två timmar lång fyrarättersmiddag, och sedan blev det bums i säng!

På måndagen bar det av över gränsen till Italien. Började med att stanna vid en affär och köpa på oss massor av bröd, kött och annat ätbart. Sedan körde vi på, följde nog gränsen ganska mycket tror jag. Har inte riktig koll, för vet ni vad jag gjorde? Joo, jag sov!! Var vaken en timme kanske, sen vaknade jag ganska lång stund senare och upptäckte att vi var vid gränsen till Schweiz igen!! Fast denna gång vid Tessin, en annan kanton..  (Här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ticino)

Suck, jag sov bort Italien, bra gjort!!! inte..

Tessin var i alla fall fint!! Åkte igenom städerna Lugano och Locarno och sedan upp på ännu ett berg. Där käkade vi stora, goda pizzor innan vi gick ner i en sorts flodbädd av sten. Jättesvårt att förklara, så jag låter bilderna tala.









Efter denna upplevelse stannade vi till vid ännu en; en jättehög bro där man kan hoppa Bungeejump, och där en del av Bondfilmen Golden Eye spelades in. Det ni! ^^


Anna och Kajsa och den fina lilla 007-reklamen på bron



Den inte så höga delen av bron


Anna hade lite höjdskräck ^^



Från den här telefonkiosken kan man bara ringa ett ställe; psykakuten! Och det är sant! Tjaa, vad ska jag säga? Funderar man allvarligt på att hoppa från den här bron, så är psykakuten nog rätt ställe att ringa ^^


Sista stoppet på vår lilla resa blev en skog där vi plockade flera påsar fulla med marroni att ta med hem och käka. För de som gillade dem alltså! ;)

Några timmars bilåkande genom den schweiziska kvällen senare var vi hemma igen.
En mysigt liten resa :)



Lördag 3 oktober

Nu kommer det ett ordentligt blogginlägg. Wieehiee ;)

Eller ja, kanske blir lite kort, börjar med lördagen, så kommer resten senare.

I lördags hämtade vi upp Kajsa på flygplatsen, och åkte sedan hem till Eiken, där vi först käkade mat. Efter det hängde vi lite i mitt rum, snackade, packade upp och kollade på bilder som Kajsa hade med sig, bland annat från Draget (som förresten var lite av en besvikelse... Vi som startade en sån fin tradition förra året, och redan bryts den ^^)

På eftermiddagen tog vi en promenad, först genom byn och sedan upp på kullen där jag brukar jogga ibland.


En av de små vägarna som finns där uppe.. plus en hög med.. hmm..."grödor" ^^



Kajsalajsa blidde lite trötter


Ännu mer.. vyer, typ ^^

På kvällen tog vi bilen genom kringelkrokiga vägar till Schwartzwald i Tyskland. Upp för berg, och nerför berg..
Väl framme åt vi massa mat, Kajsa och jag käkade schnitzlar, eller ja, jag åt, Kajsa tog med sin hem inslagen i folie ^^ Doggybag!!

Kom hem ganska sent, så efter lite glass somnade vi gott :)

Dagen efter gav vi oss av på en tvådagars utflykt, men den får ni höra om senare, för nu ska Kajsa och jag till Basel och shoppa! :)

Ha det bra
 Kram

Idag...

...har jag gjort detta!!!
Det ni!





Nån som trodde att jag var hundrädd? ;)

Nu sova!
Hörs
Kram

Heading south

Hejsan!
Titta, här kommer ett inlägg :)

Snart ska jag dock hoppa in i duschen och göra mig klar för resan neråt, mot kantonen Tessin och senare Italien. Ska bara vänta på att Kajsa har duschat klart först.

Igår hade vi en mysig dag. När vi kom tillbaka efter att ha hämtat Kajsa så käkade vi först soppa, och Kajsa delade ut uppskattade presenter.
Sen chillade vi lite på mitt rum, Kajsa packade upp och fick födelsedagspresenter och så. Eftermiddagen ägnades åt promenerande; först i byn och sedan där jag brukar jogga.. Tror Kajsa blev liiiiiiiiite trötter, haha!! :)

På kvällen åkte vi till en restaurang i Schwarzwald i Tyskland och åt. Jag käkade schnitzel med svamp, Kajsa panerad schnitzel utan svamp ^^ Det hon inte orkade äta fick vi med oss hem, inslaget i folie :)
Servitrisen pratade förövrigt precis som Yzma i Kejsarens nya stil, för er som sett den :)

Tjaa, det var nog alles. Efter lite glass och TV härhemma gick vi och lade oss vid halv tolv-tiden.
Och nu är vi alltså vakna och gör oss redo att åka.

Skriver kanske imorgonkväll när vi kommer tillbaka.
Ha det bra tills dess

Säg mig min framtid!

Medan jag sitter här och väntar på att åka och hämta Kajsa så funderar jag återigen på min framtid. Lärare känns inte längre 100 % rätt... Skulle kanske vara kul att läsa historia av nåt slag, men blir man nåt av det? Känner mig också lite trött på att plugga utan att bli ett yrke. För då vet man att man måste fortsätta efter detta också.

Har ni nåt bra förslag? Vad tycler ni jag borde bli? Vad passar jag som? Perfekta yrket för mig?
Eller pluggar ni själva något som är kul? Nåt ni tror att jag skulle gilla? Nåt som verkligen känns bra?

Ge mig tips, tack!! :D




Min framtid??? :S

091003

Goddag!

Ber om ursäkt för igår, men jag var verkligen inte på blogg- eller datorhumör. Så kan det vara.
Idag kommer i alla fall ett riktigt inlägg.

Kan ju börja med att berätta om gårdagen då.
Vaknade och var galet förkyld, ni vet sådär täppt så att det känns som om huvudet ska explodera av trycket, så ont i halsen att man inte kan svälja osv osv. "Scheisse, jag får ju inte bli sjuk tills Kajsa kommer!", var min första tanke. Så jag masade mig upp, trots att det kändes som om benen skulle vika sig under mig. "Om jag inte låtsas om den så kanske förkylningen försvinner." Genial idé! ;)
Lyckades städa badrummet med Anna, och sedan vila en halvtimme. Efter det gick vi till lekparken ett par timmar, och hade riktigt kul, trots att jag inte orka leka så värst mycket.
Efter lunch kollade vi på Türkisch für Anfänger och bara slappade i soffan.. sköööönt!!!

På kvällen åkte Olga och Christian in till Basel för att gå på konsert. Detta betyder; jag ensam med barnen, som ska bada, öva instrument, ta hand om kaninerna och slutligen läggas i tid. Kan säga att jag var lite nervös, med tanke på senaste tidens bråkighet.
Men oj, vad bra det gick! :)
De hade stenkoll på vad som skulle göras, och var så himla duktiga och hjälpsamma! Klockan halv nio var kaninerna inne för natten, instrumenten var övade på, barnen var badade och iklädda rena pyjamasar och satt så fint brevid varandra i soffan.
Vi poppade popcorn och kollade på Ice Age två, och till och med när vi skulle välja film gick det hur bra som helst! Michi ville se "Tillbaka till framtiden" och Anna "Ice Age", och jag anande bråk. Men efter lottning som Anna vann suckade Michi bara lite, och det var allt. :)
Klockan  kvart över tio gick de och lade sig, vi läste lite i Guiness Rekordbok, och halv elva sov de båda sött. En halvtimme senare kom föräldrarna hem.
En perfekt kväll helt enkelt!

Idag är en bra dag. Jag är visserligen förkyld fortfarande, men Kajsa kommer ju!! :D :D :D
Är glad!!
Har ställt in en extra madrass i mitt rum, lagt fram hadduk, lakan och annat nödvändigt, och nu väntar jag bara på att klockan ska bli halv ett så att vi kan åka till flygplatsen :)

Imorgon åker vi till Tessin och sen Italien, kommer hem på måndag. Får se när jag bloggar igen, har jag tid kommer det säkert ett inlägg då och då, men främst ska jag såklart umgås med söstra mi! :)

Ni får ha en fin helg, så hörs vi när vi hörs!
Kraaaaaam



Don´t you just löööööööve Ice Age? ;)

En sån där dag

Skrev nyss ett totalt onödigt och tråkigt inlägg. Precis när jag tryckte på publicera så lade internet av och allt försvann.. Känns lite typiskt för en dag som denna. Så, låt oss lämna det så och höras imorgon istället.
Seems to be internets will!

kram

Ännu ett Zoo, och så lite fransk glass

Idag tog jag, Olga, Michi och Anna tåget till den lilla franska staden Mulhouse. Från att vi klev utanför dörren här hemma, tills att vi steg av tåget i Frankrike tog det en timme och fem minuter. Och vips, så var vi i ett annat land. Ett land där även den minsta lilla stad har en storslagen kyrka:







Ett land fullt av små, charmiga chokladbutiker:


Förlåt för halvtaskig bild, tagen i farten




Ett land där till och med lyktstolparna är romantiska!




Solen strålade från en (nästan) molnfri himmel och vi gick till ett zoo. (zoo-rekord; två stycken på mindre än en vecka!). Det var ett helt okej zoo, men lite synd om djuren tyckte jag. Deras burar var ganska tråkiga, och de verkade inte speciellt glada. Förutom aporna, som drog igång en rejäl show när vi gick förbi. Hur roliga som helst, jag ljuger inte när jag säger att jag skrattade högt åt dem, ni vet, riktigt gapskrattade som man gör när något är jätte- jättekul! :)

Efter zoo-besöket tog vi en sväng på stan och åt varsinn glass. Mumma!! Choklad och ananas käkade jag, en riktigt fin blandning. :)

Tog tåget hem, och sen åkte vi och storhandlade, innan vi käkade mat och tittade på Türkisch für Anfänger. Fasen, det börjar bli riktigt spännande ju! :)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Imorgon blir det i alla fall lång sovmorgon, sen jogging och städning av rummet innan Kajsa kommer imorgon :) Ska handla lite också. En slapp- och fixardag med andra ord.

Ha en mysig kväll, kanske knåpar ihop ett inlägg innan jag somnar. Får väl se

Ps. Svar på pappas kommentar om att hästkött finns i sverige, som pålägg under namnet hamburgerkött:
Jaaa, jag vet. Men här är det annorlunda. Det är en stor, fet köttbit (typ ett lår eller så) och på förpackningen står det klart och tydligt "Pferd" och så är det bilder på små hästar som galopperar fram med flygande manar... ^^

Ps2:
Notera rubriken. Jag skrev zoo med stort Z. Det är ett substantiv. Jag skrev det omedvetet; börjar jag bli tyskskrivande måntro??!!




 

Kajsa 18 år!!

Idag fyller min älskade syster 18 år!!
Det hurrar vi för!!!


Jag älskar dig!

Ha en bra dag, allihopa! Jag drar till Frankrike en sväng, vi hörs ikväll!
Kram

RSS 2.0