Tillbaka igen

Hejsan hejsan!

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden! Ber om ursäkt för min frånvaro denna helg, men jag har faktiskt haft en bra anledning. Julie från Danmark som ska bli nästa aupair har varit här på besök. Vi har hunnit med en hel massa, bland annat varit på SPA-badet i Rheinfelden, åkt till Schwarzwald för att äta på restaurang, bara för att upptäcka att det ställe vi ville äta på var stängt, vilket ledde till en timmes letande efter annat lämpligt matställe innan vi, klockan tio på kvällen, tillslut fick i oss lite Rösti. ^^ Vi har även varit uppe i tre olika torn; ett ute på landet och två inne i Basel; kyrktornet och Messeturm (Schweiz högsta byggnad) där vi även fick oss lite te och varm choklad på 30:e våningen, 101 meter över stan. Dessutom innehöll helgen en blåsig liten vandring i skogen, en Eiken-promenad, Raclette, Fondue och glass. Trevligt har det varit. Här kommer bilder:

 
Torn nummer ett


Julie


Torn nummer två; kyrkan i Basel


Torn nummer tre; Messeturm


Blåsig vandring


Med fin utsikt som belöning

Tjuvåkning och solsken

Sådärja, nu tänkte jag berätta om gårdagens äventyr.
Planen var ju att jag skulle till Fasnacht i Basel med Elisabeth, men när vi vaknade upp och såg att det regnade ändrade vi våra planer. Konfetti plus regn lika med inte så bra. ^^ Så, den nya planen blev fika. Fast i Zürich. Kombinationen regn, massa folk och Basel kändes som ett recept på fulla cafeér.
När vi anlände till Zürich sken dock solen, och vi bestämde oss för att dissa café. Istället köpte vi oss lite lunch på Coop och satte oss på trappen till Finansdepartementet (fancy ska  det vara ^^)



Sedan promenerade vi helt enkelt runt i solen, kollade lite i affärer och så. Elisabeth köpte snygga skor, och sen gick vi till sjön, lyckades precis undvika att bli bajsade på av en ful fiskmås och njöt av solen.



Sedan var det dags att bege sig hemåt. Vilket blev ett litet äventyr. Jag glömde helt enkelt att köpa biljett! Satt i godan ro på tåget med Elisabeth när de ropade ut "Brugg" i högtalarna. Det var där jag skulle gå av och byta tåg. Samtidigt närmar sig en konduktör, och när alla börjar plocka fram sina biljetter så inser jag att shit, jag har ju ingen!! Panik!! Reser mig och bestämmer mig för att låsa in mig på toan tills tåget stannar. Så i all hast rusar jag iväg bakåt i tåget. Första toan är upptagen, och paniken sprider sig. Jag visste ju att jag hade en konduktör bakom mig, och högst sannolikt framför mig, och honom ville jag ju inte springa på. Som tur var så var nästa toan ledig och där låste jag in mig tills tåget stannat och jag kunde kasta mig av. Pust! Lättnad! Behöver nog inte säga att det första jag gjorde i Brugg var att köpa biljett för resten av resan. ^^
Nåja, "sparade" i alla fall 5,60 Franken (typ..40 spänn) på det :P Vilket det definitivt inte var värt! Hade jag åkt fast hade jag fått betala 80 Franken!! (gånger sju). Nästa gång köper jag biljett!


Idag har jag inte gjort så himla mycket egentligen. Har fått ful hosta (hade väl  för lite på mig igår ^^) så tar det mest lugnt. Har städat lite, imorgon kommer ju danska Julie och hälsar på (hon är kanske nästa aupair här, Becky tackade ju nej). Sen var barnen ute och cyklade och jag gick. Och efter det lite studsmatta. Nu funderar jag på att bara lägga mig raklång på sängen och läsa. Känns som en bra syssla :P

Ha det
Kram

Böcker

Kom på att jag ju typ lovade en bokrecesion precis innan skidsemestern! Hade totalt glömt bort det (säkert ni med ^^) men här kommer den i alla fall.

Precis innan vi åkte läste jag fem böcker i en serie (jag har det bra jag, får alltid låna böcker av Elisabeth). De heter, i kronologisk ordning; "Utan en tanke", "I skuggan av värmen", "Bortom ljus och mörker", "Kärleksbarn" och "För kärleks skull", är skrivna av Lotta Thell och ser ut såhär:


Upptäckte att de inte ligger i rätt ordning, men men ^^

Böckerna, som vad jag förstått är lite (mycket?) självbiografiska, handlar om Eva, som redan som tonåring är beroende av heroin. Hon tas in på behandlingshem, och böckerna handlar helt enkelt om hennes liv på hemmet, på Plattan i Stockholm, hennes möte med kärleken, livet i ett förhållande och framförallt drogberoendet.

Redan när jag läste på baksidan av böckerna kände jag att detta inte var böcker för mig. Jag gillar helt enkelt inte böcker av det här slaget, med droger, utsatthet osv osv. Får mig att må rätt dåligt. Men, jag hade inget annat att läsa och bestämde mig för att ge dem en chans. VIlket jag ångrade till en början. Jag gillade inte språket, jag gillade inte storyn, jag kom på mig själv med att tänka: "Hon får väl skylla sig själv om hon började knarka från första början" (jaa, det låter hårt, men så tänkte jag faktiskt.) Kändes lite som att det blev för mycket "Snyft, snyft, det är så synd om mig!" Dessutom är beskrivningarna av hur Eva och hennes vänner injicerar drogerna alltför detaljerade och fick mig till och med att må fysiskt illa och inte kunna äta på en timme eller två!

Men trots allt detta fortsatte jag alltså att läsa. Någonting höll mig kvar och jag vet inte vad det var. Störde mig fortfarande en del på språket, och "buhu"-mentaliteten låg kvar hela tiden, men jag var bara tvungen att läsa vidare.
Och jag rekommenderar de faktiskt (om man har stark mage och klarar att bortse från medelmåttig svenska). Fast bara om ni inte har nåt annat för er ^^


Såå, en liten bokrecension som jag skrev för ett par dagar sen och har haft i lager. Orkar verkligen inte blogga idag, rasar snart ihop. Men jag har haft en fin dag! Ni får höra imorgon! 
Kram 


When it rains, it rains

Idag regnar det. Men trots det är det väldigt vårigt, till exempel har alla fåglar blivit totalt kvitterfierade och drillar på som galningar utanför fönstret. Me like :)

Har varit en rätt bra dag. Vaknade halv nio och gick ner och kollade lite morgonTV med Anna. Sen vek jag lite tvätt, och vid nio kom Michi. Vi käkade frukost, sen spelade barnen dator tillsammans (utan att bråka!!!!) medan jag diskade och städade golven samtidigt som jag chattade med Ida.
Vid elva kom Olga hem från jobbet, och hon och barnen åkte till en kompis och hälsade på. Jag städade mitt rum, plockade i ordning garderoben och skrivbordslådorna, samtidigt som jag kollade på en film. Framåt tretiden tog jag en joggingtur i regnet, var inte så farligt som jag trodde, det duggade mest. Dessutom nio plus, så frös gjorde jag inte. Efter lite dusch käkade jag nudelsoppa och ostmackor till lunch och kollade klart på filmen. Nu är Olga och barnen hemma igen sedan några timmar och Olga lagar mat medan barnen spelar xBox. Själv har jag tillbringat ett par timmar i soffan med en bok, och börjar faktiskt känna mig sömnig, tro det eller ej. Måste bero på relativit tidigt uppstigning i kombination med fysisk aktivitet. :P

Imorgon blir det troligtvis Fasnacht med Elisabeth igen, sista dagen. Blir skoj! Men då tar jag inte på mig indiankläderna, utan nåt lössittande!! Har sopat konfetti som en galning här, och det tar aldrig slut!!! ^^

Ha det fint, så hörs vi!

Kram

Fasnachtseftermiddag

Efter några ttimmars sömn i förmiddags så begav jag mig som sagt ut igen. Återigen var målet Basel och Fasnacht. Väl där mötte jag Elisabeth och svidade om till min indiankostym.





Sedan gick vi runt bland paraderna och försökte få oss en blomma eller kanske lite godis av de på paradvagnarna. Men någonting hade de emot oss, för det enda vi fick var en massa konfetti innanför kläderna ^^
Eller tja, lite godis fick vi. Men det var ytterst lite :P


Som sagt var, en hel del konfetti









En fin och vårig dag i Schweiz. Som ni ser hade jag inte ens jacka på mig!! (Den låg såklart i väskan, tillsammans med halsduk, vantar och mössa; är man svensk så är man ^^)
Såg en termometer på en husvägg som visade 14 plusgrader när jag åkte hem vid sextiden och solnedgången genom tågfönstret var underbar! Gud vad glad jag är att våren kommit! :)

Nu chattar jag lite med min fina Sandra innan jag ska lägga mig (sköööönt att sova. Snacka om lång dag!!) Imorgon tar jag dagen som den kommer. Blir nog fint!

Natti på er allihopa!
Kram

Morgenstreich

Imorse, eller kanske snarare i natt, ringde min väckarklocka kvart i två. Trots att jag lade mig vid typ..nio igårkväll så hade jag ändå bara sovit typ två timmar. Men trots det var jag rätt pigg när jag klev upp, klädde på mig och vandrade iväg mot tåget för att åka till Basel och startskottet för Fasnacht. Fasnacht är som en sorts karneval med dans, musik, utklädda människor, parader m.m m.m som äger rum varje år i februari. Varje liten by här omkring har redan haft sitt i flera veckor och i natt började det alltså i Basel. Klockan 2.26 satt jag på tåget, som var ett extrainsatt Fasnachtståg; två våningar och knökafullt!!
3.12 kom vi fram till Basel och såhär såg stationen ut. Har aldrig sett den så full, och detta var en måndagmorgon klockan tre!!




Mötte upp australiensiska Molly och några andra, och klockan fyra drog det igång. Precis när kyrkklockorna slog slocknade all gatubelysning och alla började jubla. Paradvagnarna började rulla, musikerna började spela och...det började regna :P
Men coolt var det i alla fall :)
Lite bilder:










Klockan sex var jag hemma igen och sov några timmar. (Sisådär..tre). Förmiddagen spenderades med lite städning, dusch och sen drog jag iväg igen. Men det får ni se och höra om om ett tag. Vill ju inte överdosera blogginläggen ;)
Hörs!

Snygg? :P

Tjaba!

Nu är jag vaken igen, nyduschad och fin, efter en natt/morgon i Basel. MEn det får ni höra mer om sen, nu ska jag städa och sen iväg igen.
Tänkte bara bjuda på en bild på min snygga "skidsolbränna" ^^ Vackert, inte sant! :P


Me love snigelpost

Något av det finaste jag vet är den gamla hederliga snigelposten. När jag kom hem från skidsemsestern väntade två vykort på mig.


Ett finfint från Sandra, jag fällde nästan en liten tår. På riktigt <3


Ett från New York och Samuel, som också det var underbart fint!



Fina, underbara människor!!!

Slapparsöndag

Godmorgon
skriver jag. Vaknade i och för sig vid halv elva, men kom nyss ur pyjamasen. Har inte gjort ett dugg idag. Duschat och spelat spel med barnen, det är allt. Tar nog en promenad om en stund, det är så fint väder. Riktigt vårigt. Soligt och sisådär 7-8 plusgrader. Skönt!!! Blir tidigt i säng ikväll för tidigt imorgonbitti (klockan 5.37 närmare bestämt) åker jag in till Basel för att kolla Fasnacht. Det är en karneval kan man säga; parad, musik, dans, utklädnader, godisregn m.m m.m. Ska träffa en annan aupair där; Molly från Australien. Och sen på eftermiddagen ska jag möta Elisabeth. Får väl se om jag åker hem emellan. ^^ Lovar att ta en massa bilder och visa er! :)


Resten av skidresan

Onsdag 17/2-10 klockan 19.30:

Vädret har slagit om, i alla fall lite. En del moln har dragit sig in över Alperna, och skapar lite snöfall. Men det är rätt nice. Jag menar; mitt ansikte är redan ganska rött, jag behöver ingen mer sol! Idag gick skidåkningen...sådär. Har fortfarande ont, speciellt i knät. Det var där jag slog mig mest vid mitt lilla fall i måndags. Annars var det ”som vanligt”. Åkte på förmiddagen, åt lunch (varmkorv och pommes idag), åkte på eftermiddagen, hämtade barnen vid skidskolan och åkte ner till byn. Vid kvart i fem var vi hemma, jag duschade och sen åt vi. Raclette. Mumma! Ikväll blir det dock ingen skridskoåkning, vi är alla för trötta. Nu sitter vi framför TV:n, och om typ en timme eller så tänkte jag lägga mig. Natten tills idag kändes alltför kort. Somnade vid halv tolv ungefär, och när jag vaknade vid åtta kändes det som om jag sovit en timme eller nåt. Dessutom protesterar hela min kropp, vill bara sträcka ut sig. Så... snart natta :p

Har förresten pratat med Samuel i telefon idag, vi bestämde att vi drar till Paris 12-16 maj. :) Ska bara kolla med Ellan först om det går, och om Sandra också kan komma då. Hoppas!! :)

Han berättade också att han har hittat nåt skoj till mig i New York, gissa vem som är nyfiken!?!!! ^^

Sammantaget en bra dag alltså, och smärtan i kroppen är okej den med, det visar ju att man gjort nåt.

Såå, ha det bra, vi hörs snart igen.

Torsdag 18/2-10 klockan 20.00:

Det har snöat hela natten tills idag, och trots att det slutade innan vi kom upp i skidbacken så var naturligtvis alla pister täckta av nysnö. Härligt; första åket! Innan det hunnit bildas omväxlande snöhögar och isiga ytor. Jaa, idag var det lite ansträngande, och inte blev det bättre av att mitt knä fortfarande gör ont. Därför blev det fler pauser idag än annars, först en vid elva med varm choklad, sedan middagen vid tolv då Olga kom upp och vi åt morötter, mackor, pommes och äpplen. Sedan igen vid tretiden, då åkte Christian lite ensam medan jag och Olga åt Sachertårta på restaurangen. Gött. På eftermiddagen, när liftarna stängt, åkte vi ner till byn med barnen och när vi kom hem åt vi mat, idag resterna från igår, dvs lite potatis, lite tomater, lite svamp och på alltihop ost. Smakade bra. Sen kollade vi film, och åt onyttigheter. Nu ska föräldrarna åka skridskor, jag och barnen stannar här, pga mitt knä och dessutom är vi trötta. Snart i säng med andra ord. Vi hörs imorgon.

Fredag 19/2-10 klockan 17.00:

Idag var det scheisseväder! Inte kul alls! Häftigt snöfall, extremt dålig sikt och massa djup lössnö i pisterna. Blää! Dessutom har jag sovit dåligt pga mitt knä; vaknade flera gånger i natt av att det gjorde ont. Såå, sista dagen i backen blev ingen toppendag rent skidmässigt. Men med många pauser så gick det. På eftermiddagen hade barnen avslutning med skidskolan, vilket betydde slalomtävling. Michael vann sin grupp och Anna kom trea. :) Finfina medaljer fick de, och de var väldigt stolta. :)
Vid fyratiden lämnade jag tillbaka mina skidor, och sen tog jag och barnen bussen hem, medan Christian åkte skidor ner.





Och där tar min offlinebloggning ett plötsligt slut. Vi åt och sen kan jag säga, för att inte gå in på mer eller mindre ofräscha detaljer, att jag var oförmögen att sätta på datorn. Någonsorts magsjuka drabbade mig och jag sov inte många timmar natten tills idag. Usch!
Idag åkte vi hem, tog en sväng genom Italien och Österrike på vägen. Jag mådde inte bra, det kan jag säga, men mycket bättre än i natt. Dock känner jag fortfarande av det, så snart blir det sängen för min del.
Men först, lite bilder. (Klicka så blir de större.. ni vet ^^)

                


Im back!

Hej på er!
Är hemma i Eiken igen, efter en mysig skidresa! Har bloggat offline åt er varje dag, så nu får ni de fyra första dagarna. Bilder kommer ikväll.  Enjoy så länge ^^

Lördag 13/2 -10 klockan 22.30:

Uppstigning vid nio; frukost, packa det sista, ladda mobil (något sätt att ha kontakt med omvärlden måste man ju ha) och kolla mailen.

Vid halv tolv var alla klara, och vi begav oss mot Graubünden, Engadin, Münstertal, Val Müsatir, Tchiev (?).

Att resan tog nästan sex timmar gjorde liksom ingenting. Man hinner läsa en del, sova lite och så, men framförallt titta ut genom fönstret. På Autobahn är det inte så kul, men sen! När man kommer upp i Alperna, solen skiner, snön längs vägen är sådär gnistrande vit och djup, himlen är blåare än blåast och bergen sträcker sig mot himlen, då vill man helst inte sluta åka ^^

Men jag säger då det; tur att man tog med solglasögonen!! För denna sol i denna snö; Bländar!!!!

När vi kom fram stannade vi på Intersport och köpte skidglasögon till barnen innan vi åkte till lägenheten vi hyrt. Den är på övervåningen i ett hus och på undervåningen bor paret som hyr ut den. När deras barn kommer på besök är det de som använder lägenheten. Den var toppen!! Stor, rymlig, och hade allt man behöver. Tre sovrum, kök, vardagsrum med TV, badrum med badkar och stor hall. Mitt rum var superfint, och hade jättevacker utsikt.

Vi packade upp våra grejer och sen åt vi mat, vilket smakade bra. Känner mig redan mer hungrig än vanligt, måste vara nåt med luften här. Sedan blev det slappande framför Tvn och lite sällskapsspel, och nu ska jag sova. Imorgon blir det skidåkning! Yey!

Natti

 

Söndag 14/2-10 klockan 21.20:

Oh mein Gott, bin ich müde!! Jag är så trött, så trött! Men har haft en fantastisk dag i skidbacken! Solen sken, snön låg djup (djup = nere i byn kunde man se toppen av en torkställning.. men endast toppen!), backarna var precis så som de ska vara; inte för hårda, inte för mjuka, inte för branta, inte för flacka. Super, helt enkelt. Christian och jag åkte mellan tolv och fyra, efter att jag hyrt skidor som även de var toppen. Till lunch åt vi grillad korv och gott, ganska mörkt bröd på en uteservering, och det var såååååå fint väder! Soligt, varmt och vit vacker snö! Älskar't!

När liftarna stängde vi fyra åkte vi ner till byn. Japp, man kan åka skidor från toppen av berget (ca 2500 m.ö.h) till vårt hus (ca 1500 m.ö.h) En skillnad på tusen meter alltså, vilket märktes i mina öron (tryckutjämna it is) och på min vattenflaska som antog de mest roliga former på nervägen. När vi kom hem var Olga och barnen redan där. De hade varit och åkt skridskor hela dagen, men barnen hade inte fått nog. Så efter att ha ätit (en massa) Raclette så begav vi oss åter till isbanan. Barnen åkte skridskor medan vi tog en promenad runt byn. Var fint, med gamla rätoromanska hus, galet mycket snö och en otroligt klar stjärnhimmel. Det är som min fina vän Sandra en gång sa/skrev: ”Aldrig lyser stjärnorna så klart som i Engadin.” Och det är nog sant. Sedan roade vi oss lite på isbanan allihopa, även vi som inte hade skridskor (ännu, imorgon ska vi hyra). Det är fantastiskt vad kul man kan ha i en stor snöhög! Som ett litet barn på nytt! Michi och jag åkte rutschkana från snöhögen (thank God för termobyxor) och hade hur skoj som helst. Sen gick vi hem, kollade på TV och filmerna som Christian gjort idag (jag ser ut som ett skidproffs!!... Eller tja.. :P)

Och nu ska jag lägga mitt trötta huvud på kudden och soooooooova!! Gött!

Ha det!

Måndag 15/2 -10 klockan 20.00 :

Idag började barnens skidskola. Därför var vi tvungna att ta bussen vid nio istället för elva. Men eftersom hållplatsen ligger precis utanför vårt hus så var det inga problem. Klockan tio skickade vi iväg dem med skidlärarna och sen åkte vi till tolv. Lika fint väder idag, i alla fall på förmiddagen. Vid tolv hade skolan lunchrast så vi mötte upp barnen och Olga (som promenerat upp) och käkade lunch på restaurangen i backen. Ganska god soppa med ris och korv i. På eftermiddagen blev vädret liiiiite sämre, dvs ett par tre moln dök upp. Jag ramlade några gånger och gled flera meter i en svart backe. Lite läskigt, men bara på't igen. Fast lite rädd var jag allt efteråt.

Tjaa, sen åkte vi ner till byn, en annan väg idag än igår. Denna väg innefattade bland annat en bro och en tunnel. Och dessutom gick den hela tiden precis bredvid vägen så vi åkte ikapp med bussen som Olga och barnen satt i. ^^

Hade ont precis överallt när vi kom hem, men på ett bra sätt. Sådär att man känner att man verkligen gjort nytta.

Låg ett tag i soffan (hade liksom inget val, hela kroppen skrek ut sina protester när jag försökte resa mig ^^) innan maten. Idag: Potatismos och korv. Gott! Snacka om att jag äter som en häst här! Hade det inte varit för all skidåkning hade jag blivit feeeeet!!! Men, som sagt, vi åker mycket. Idag hade Christian med sig sin GPS; vi åkte 45 km, sammanlagd skidåkningstid; 3,5 timmar. Och det känns! :)

Nu har jag precis duschat och sitter och skriver lite annat skruffs parallellt med detta lilla blogginlägg. Vi ska snart ut och åka skridskor; jag, Anna och Christian. Michi slog sig i huvudet igår, inte farligt, men en liten hjärnskakning. Därför stannar han och Olga hemma. Nu ska vi dra, vi hörs igen imorgon, fast för er blir det kanske samma dag (har inte riktigt klurat ut hur jag på bästa sätt ska publicera detta när jag kommer hem.. Tål att tänkas på ^^)

I alla fall; hadet! :)

Kram

 

Tisdag 16/2-10 klockan 21.45:

Ont ont ont ont ont, i hela kroppen!! Tror det beror lite på fallet igår, jag känner det i knät (+ en massa träningsvärk såklart^^) Ändå en fin dag i backen; soligt och glittrande snö. Toppen! Precis som igår så var barnen i skidskolan på förmiddagen. Christian och jag åkte, och det gick ändå ganska bra. Sämre än de andra dagarna, men det hade jag räknat med. För nu har som sagt träningsvärken satt in. Till lunch blev det spagetti och köttfärssås, och snaps till efterrätt (som jag dock inte drack ^^). Det är nämligen så att en schweizisk långfärdsskidåkare som kommer just från denna lilla dal (ca 3000 invånare allt som allt, i ”vår” by 172) vann OS-guld igår. Därför firar man såklart stort; bussarna heter Dario Cologna, överallt hänger skyltar, folk som jobbar här har tröjor med ”Super-Dario”-tryck osv osv. Och så fick man gratis ”Dario-snaps” på restaurangen. :)

På eftermiddagen var det åter igen skidskola, och när den var över åkte vi alla fyra; jag, Christian, Michi och Anna hela vägen från toppen och ner i byn. Svårt att säga hur lång tid det tog, men skulle gissa sisådär 30-40 minuter i alla fall. Barnen är verkligen duktiga, efter bara två dagar klarar de ganska svåra backar.

Väl hemma åt vi mat; pasta och pesto, och sen var det skridskor som gällde igen. Nu är vi precis hemkomna och har ätit glass, och nu är det sängen som gäller.

Ha det gott


Min dagliga dos..

Varje dag läser jga ett helt drös med bloggar. Efter ett tag börjar det kännas som om man verkligen känner personen som skriver, och man undrar nästan vad de ska hitta på just idag.
En del dagar, som idag, när jag har lite tråkigt och det känns som om alla i hela världen gör något roligt/nyttigt/viktigt/bra och jag bara sitter, då brukar jag leta efter nya bloggar. Många av dem läser jag bara en gång och glömmer sedan, medan andra fastnar och får en plats på "mina favoriter".

Tänkte ge er lite tips på fina/roliga/bra bloggar som jag läser (inte alla, för då skulle detta inlägg aldrig ta slut ^^), som ni kan kika in på om ni har det lite grått och tråkigt hos er.

 Niotillfem

Den här bloggen är full av klänningar, rosetter, resor och vackra bilder. Stockholm ser alltid ut såhär genom denna bloggares lins:






Egoinas värld

Den här bloggen kan vara både underbart rolig och viktigt allvarlig, på samma gång. Hon skriver om saker som man själv gör, fast man kanske inte tänker på hur roligt det egentligen är. Piggar helt klart upp en småtrist eftermiddag!


 Ducks like tea

Hit hittade jag för ungefär en halvtimme sedan, och redan vid första anblicken visste jag att den skulle hamna bland favoriter. För bildernas skull.






Hallonte

Bara det faktum att alla rubriker är på franska gör ju att man faller för den. (Även om man inte kan franska ^^). Sedan är det faktiskt en väldigt viktig blogg också, om ett allvarligt ämne. Väldigt värd att läsa, tycker jag!



Sist, men absolut inte minst (snarare störst i mitt hjärta) så tittar jag alltid in på följande bloggar för att se vad som händer hos mina fina fina vänner:
Ida, Sandra, Linnéa, Erik och Cissi


Sådär ja, hoppas ni hittar nåt ni gillar :)

Jag har förövrigt packat klart för skidsemestern nu, och det är mycket möjligt att detta blir sista blogginlägget innan vi åker (planen är att lämna huset senast 10.00 imorgon). Vi är borta en vecka, och jag har ingen aning om internetmöjligheterna, så vi hörs nog inte förrän jag kommer hem nästa lördag (20:e). Måste säga att det ska bli skönt med lite miljöombyte. Inte för att jag inte trivs här, för det gör jag, men känns lite som om jag står och stampar på ett och samma ställe och inte kommer nånvart (i mina tankar, funderingar och filosofier alltså). Kanske kan en annan plats råda bot på den saken, och det skadar nog inte att den platsen säkert är underbart vacker! (Massvis av bilder utlovas).

Nu ska jag lägga mig snart, och drömma om tågresor runt hela världen.
Ha det gott, vi hörs om en vecka!

Kramar till er alla


En dag

Det HÄR är en riktigt fin blogg det, och just detta inlägg kände jag att jag bara MÅSTE härma lite.


Så här skulle min dag vara om jag fick bestämma!

Jag skulle vakna av att solen sken in lite genom persiennen, en sån där röd höstsol (fast kanske blir solen röd först på kvällen? Nåja..). När jag steg upp och satte ner fötterna på det lite kalla trägolvet så skulle en liten liten svart katt vid namn Agnes Cecilia komma och stryka sig mot mina ben och titta på mig med stora ögon.
Med Agnes i famnen skulle jag se ut genom fönstret och se ungefär det här: (fast det skulle inte vara Basel utan kanske allra helst hustaken i Paris)





Jag skulle lyssna på den här låten hela dagen, och speciellt när jag satt på tunnelbanan och hittade på små historier om folket jag såg:





Jag skulle träffa det här fina folket någonstans, och trots att det vore höst så skulle vi ändå kunna njuta av solen som varken var för varm eller för kall, och gå runt i fina klänningar och vippiga kjolar.



Vad skulle vi göra sen? Tjaa, det som föll oss in. Strosa runt i Paris, äta baugetter, lyssna på dragspelsmusik, skratta och må fint. Kanske gå till Amelies café, fast denna gång skulle drickan smaka bra och toan skulle vara fräsch ^^:



När det började mörkna skulle vi äta god mat på en restaurang där alla kypare hade vit skjorta men ändå inte var snorkiga och sedan skulle vi bege oss till en jazzklubb där en ensam saxofon vemodigt skulle spela tills det åter började ljusna ute. Där skulle vi tala om allt som är viktigt, och kanske skulle vi få sällskap av resten av "Filosofiska Fredagsklubben" (Vi som hade fliosofi ihop på fredagarna när alla andra slutat sista året på gymnasiet. Vi som istället för att gå hem och glo på TV eller liknande försökte förstå varifrån vi kommer och vad meningen är^^). Sedan skulle vi dansa hemåt längs boulevarderna medan solen långsamt gick upp igen.

Det skulle nog vara en fin dag!

Svar till mor


christine
om Stor och liten:
Hej gullet!
Du är söt i långt hår! Hoppas att muskeln blir ok innan skidsemestern. Du får vila så mycket det går. Åker ni på lördag? Är det långt att åka?
Kram o puss
mutti
PS:Blir det inget bloggande nästa vecka ? DS



Hej Mami :P

Svar:

Vi åker på lördag, någongång på förmiddagen antar jag. Enligt Christian tar det ca fyra-fem timmar att komma dit och så ska vi hämta ut mina skidor.
Jag tar med datorn för att kunna lägga in alla kort jag tänkte ta (annars blir kameran full så fort), men det finns nog inget internet, så bloggandet blir glest. Däremot är ju alltid mobilen med, så oroa dig inte ;)


Exakt ett år sedan på måndag. Skidsemester i Engadin med bästa folket :)


Stor och liten

Hej!

Struntade i frissan idag, orkade inte. :P Tar det nån annan dag, och dessutom är det ju rätt bra att ha lite längre hår när vi ska åka skidor. Så kan man sätta upp det och slippa ful hjälmfrisyr, till exempel ^^

Shopping blev det däremot lite. Lite underkläder och en grå långärmad tröja. Vädret i Basel var verkligen scheisse, snö och blåst och KALLT, så jag stannade inte länge. Dessutom har jag fortfarande galet ont i muskeln i sidan, har sovit skit i natt (både på grund av det och på grund av äckliga mardrömmar som suttit kvar i medvetandet hela dagen.) Börjar bli lite orolig för skidåkningen, hur ska det gå? Kan ju inte ens röra mig normalt utan att hela muskeln typ..krampar.. :S
Har dock fått en salva av Olga, hoppas den hjälper lite...

Som tur är så kan jag lägga mig tidigt i kväll, det är nämligen inget Jugendband, pga att Fasnacht har börjat lite här och där, dvs många frånvarande. Dessutom är det ju snart lov och så. Så det blidde inget. Gör inte så mycket just idag faktiskt.

Lämnar er med två bilder som jag knäppte i all hast
Hade


Basel är uppdelat i två delar; Grossbasel och Kleinbasel (Stora och lilla). Precis där Grossbasel tar slut sitter den här kungen på ett hus och räcker ut tungan mot Kleinbasel.


Kleinbasel ligger på andra sidan bron

Ps

En bild :P


Abend

Postat av: christine

Hej sötis!
Hoppas muskelsträckningen blivit bättre. Vem ska ha flower powerfest? Låter kul! Hoppas att du hinner gå.
Kram mor

Svar: Det är ingen privatperson, det är ett Fasnachtsdisco (Fastnacht = karnevalen som håller på i flera veckor här i Schweiz, och speciellt i Baselområdet, det är som gälna ^^). Fast inbjuden till, eller kanske snarare tipsad om, detta evenemang blev jag av en kille i Jugendband, Samuel heter han. Hans band spelar på den här festen och han skrev att han skulle tycka det vore kul om jag kom. Och jag blev såklart glad att han tänkte på att bjuda in mig, och som sagt, temat är ju klockopotch! :) Så jag hoppas jag kan gå.

Tjaa, vad annars? Inte så mycket, har varit i skolan, det var som vanligt, lite trist, och usch vad jag INTE gillar muntliga övningar!! Låtsastelefonsamtal och arbetsintervjuer och jag vet inte allt! Nää, blää, säger jag bara! Blir så nervös att jag glömmer all grammatik och alla ord jag faktiskt kan, och så sitter jag där och känner hur jag rodnar och stammar fram felaktiga meningar!! Mycket lättare att prata utanför skolan, där ingen bryr sig om det blir lite fel. Huvudsaken är ju att de fattar, vilket nästan alla gör för det mesta.

Nu ska jag sova; imorgon blir det shopping i Basel med mig själv (det är faktiskt det bästa shoppingsällskapet, jag gör det helst ensam har jag upptäckt) och sedan hänger jag nog med Anna och Olga till frisören och kollar om det finns en ledig tid. Börjar känna mig som ett troll i skallen, måste vara nåt med luften här för håret växer ÄNNU snabbare än hemma! Crazy!
Och sen på kvällen är det Jugendband såklart. Känns som om det kan bli en bra dag.

Adieu


Resor och sånt

Goddagens.

Här sitter jag och lyssnar på Savage Garden och chattar med min lilla fransyska Ellan, som äntligen hittat en lägenhet i Paris!! :) Hur toppen är inte det?! Nu ska jag snart åka och hälsa på, yey!! :) Förhoppningsvis tillsammans med Sandra och Samuel. Det blir nog toppen!

Jag planerar även en liten trip till Innsbruck i mars för att träffa Gustav. Och så vill jag såklart se mer av Schweiz! Känner verkligen reslust nu! :)

Skidsemester nästa vecka med familjen Senft, det blir nog också kul. Gött att åka skidor igen. Till Val Müstair ska vi, det kan ni kolla på google om ni vill :P

Idag händer annars inget speciellt. Ska snart duscha och sen fixa mat tills barnen kommer. Har idétorka verkligen, så det får väl bli soppa igen :P I måndags var det müsli och igår pasta, vilket är två av de tre maträtter jag klarar. Så idag blir det alltså den tredje, dvs soppa. ^^ I eftermiddag har barnen religionsundervisning så då funderade jag på att ta mig en promenad. Min muskel mår bättre, men är fortfarande lite öm och värker lite, så jogga vågar jag inte riktigt. Dessutom har det snöat hela natten (suck) så skulle mot förmodan muskeln klara sig så skulle jag säkert halka istället. :P

Ikväll skola igen, sista lektionen innan lovet. Börjar igen den 1 mars, men den dagen kommer ju Ida-Ida, så tror inte jag hinner med skolan då.. Oj så synd... inte! :P
Ska nog till Starbucks ikväll efteråt i alla fall, med min kompis Molly från Australien. Förra veckan insåg vi att vi har lektion samtidigt (fast olika grupper) och då tänkte vi utnyttja tillfället att umgås. Så det är tänkt att bli en liten tradition ^^

Nu måste jag duscha.
ha det
kram

FlowerPower

Guten Tag!

Jag har ont i mina revben... Eller kanske snarare nån muskel där någonstans. Tror jag måste ha gjort något när jag var ute och joggade igår, det känns som en sträckning eller nåt. Vaknade flera gånger i natt av att det riktigt krampade i muskeln, gjorde fruktansvärt ont! Har varit lite bättre under dagen, men om jag rör mig för häftigt eller vrider på mig åt fel håll så hugger det till direkt. Aoch!

Annars mår jag rätt bra. Spenderade förmiddagen med "Vänner" och nästan hela eftermiddagen har jag bara läst. Anna hade nämligen kompisen Marino här och de lekte hur bra som helst, så det fanns inte så mycket för mig att göra.

Ikväll ska jag verkligen försöka komma i säng i skaplig tid, sov som sagt inte så bra i natt. Sedan att jag tänker detta varje kväll och sedan ändå inte sover förrän efter midnatt är ju ett faktum som vi just nu kan ignorera. ^^

Hmm, vad mer ska jag skriva om? Joo, just det, jag blev bjuden på FlowerPower-fest idag. Känns ju som ett tema som passar mig, inte sant? :P Tyvärr är det på samma dag som vi komemr hem från skidresan, men kanske ska jag gå i alla fall. Man ska tydligen vara utklädd... hmmm.. frågan är HUR utklädd..? Detta tål att tänkas på :P

Nu ska jag fortsätta läsa min spännande, men obehagliga bok. Berättar mer om den när jag läst klart.

Ciao

100208

Ett litet inlägg innan jag drar iväg till skolan. Har inte varit där på en hel vecka ("skolkade" ju i onsdags), men kan inte säga att jag saknat det precis. Är inte så kul. Men men, åka tåg är ju mys. Idag har jag pysslat lite i rummet, städat garderober osv. Kollat "Vänner" såklart, och sen tog jag en härligt uppfriskande joggingtur.

Kolla här förresten vad jag hittade i brevlådan:


Svårt att ta en klar bild, men det står i alla fall; "Here´s sending you...a little sunshine...a little love...a little kitten...a little hug....a little flower...a little kiss.... a little sprkle...a magic wish!" 
Och på baksidan: "How wonderful life is, now you´re in the world"

Måste bara säga att min Sandra är den bästa Sandran i världen! <3

Nu; till bussen
Vi hörs 

Helgen som varit

Hej på er.
Har inte bloggat på sisådär hundra år, jag vet, men nu är jag tillbaka. Låt oss ta det i den kronologiska ordning vi alla älskar ^^

I fredags förmiddag städade jag mitt rum, bytte lakan och packade min sova-över-väska. Städningen och lakanbytet var för att den engelska tjejen som kanske ska bli nästa aupair, Becky, och hennes kille skulle komma, och jag hade erbjudit dem mitt rum. Sova-över-väskan var för att jag skulle tillbringa natten i Wildberg.
Sedan bakade jag muffins. :)


När jag bakar muffins behöver jag två datorer; en med recept och en med "Vänner" :)

På eftermiddagen drog jag mig mot Wildberg (tack vare tågförseningar tog det två och en halv timme... ^^)
Där åt jag pizza med Samuels mamma och lillasyster (Samuel själv är i New York den lilla muppen!! Avundssjuk? Jag? Inte då! :P), och två andra familjer. En av dem som var där var Nadine, en kompis till Samuel som jag också känner rätt bra. Hon har varit i Australien i ett par månader (vi har chattat en massa) och kom hem i onsdags. Så hon visade lite bilder och så. Det var mysigt.

Åkte hem tidigt på lördagsmorgonen för att hinna umgås lite med den engelska tjejen Becky som kanske ska bli nästa aupair. Hon har varit här i helgen och hälsat på med sin pojkvän. På dagen tog vi därför en promenad (fyra timmar) i skogen. Farligt vackert!!







På kvällen var jag hemma hos Elisabeth och Marco. Det var vi tre och så två andra kompisar till dem; Bettina och Mauro. Vi åt spagetti och köttfärssås och svensk kladdkaka och spelade Wee. Super Mario :) Jag var den lilla söta flugsvampen Taud och jag var sämst av alla. Men ändå vann jag!! :) (turspel, jag erkänner) Det var riktigt kul dock, och tiden flög iväg! Vid tvåtiden kom jag hem och efter att ha jagat bort katten ur bäddsoffan (har aldrig hört en katt jama så argt!!) så somnade jag som en stock.


Matlagning hon Elisabeth och Marco

Imorse hade jag ett ganska mysigt uppvaknande faktiskt. Klockan åtta kom Anna tassande och frågade om hon fick se på TV, vilket hon såklart fick. Så hon kollade och jag halvslumrade framför tecknade serier, och det var jättemysigt att halvsova framför TVn! :)

Efter frukost åkte vi in till Basel allihopa. Det var rätt regnigt och lite dimmigt, men rätt fint ändå. Och eftersom jag äntligen fått reda på hur man tar svartvita kort med nya kameran (tack vare Marco och Mauro igår) så fotade jag en del.


Vi var uppe i kyrktornet. Detta är ängeln som sitter på taket


Basel blev ett tak :)

Sedan lämnade vi av Becky och hennes kille hos den andra familjen de skulle träffa och drog vidare till Frankrike, där vi käkade på restaurang. Gött. Nu är vi hemma, och i alla fall jag är dödstrött. Så nu gör jag inte många knop, sitter i sängen med datorn på magen och ska snart sova.

Hoppas ni har haft en bra helg!
Kramar

Deppig..

Bosse om Wetzikon:

Är det något speciellt som gjort att sinnesstämmningen varit som den varit?



Haha, tjaa, jag visste att nan skulle undra det. Svaret: nej. Jag har det egentligen bra. Familjen är finfin, har ju hittat en hel del vänner, och trots att de saklart inte är sa nära vänner som de där hemma (vore ju konstigt :P) sa är de toppen. Jag ser mycket, gör roliga saker, träffar lite folk ibland, spelar saxofon... har inte sa farlig hemlängtan som jag hade i höstas ett tag (i alla fall känns det inte som det). Det är bara att inget känns riktigt roligt egentligen. Tror att jag tänker för mycket helt enkelt. Pa framtid, pa att bli vuxen och sant. EN vuxen-kris typ.. ^^

Men jag är helt säker pa att det kommer ga över snart. Det vet jag. Lite tid bara :P

Kramar

Wetzikon

Igår var jag i Wetzikon, en stad som ligger tjugo minuter utanför Zürich. Där går Samuel i skolan, och jag och hans föräldrar åkte dit för att vara med när de fick veta vilka fem projektarbeten som vunnit (av de tjugo nominerade). Det var en liten ceremoni i aulan; med dans, sång, alphornsmusik (en snubbe hade byggt ett alphorn som projekt ^^) och tal. Tyvärr vann inte Sam, men det var trevligt i alla fall, och kul att se hans skola. (Som i och för sig såg ut som vilken gymnasieskola som helst, men men ^^). Blev inga bilder tagna där, men  i Zürich knäppte jag några.

 
Zürich 16.20


Exakt samma plats 3,5 timmar senare

Idag har jag inte gjort så mycket hittills. Planerat helgen lite.
Imorgon åker jag till Wildberg igen, träffar Nadine som kommit hem från Australien och äter pizza med hennes och Samuels familj. Övernattar där och åker hem tidigt på lördag morgon. Då är Becky här, den engelska tjejen som kanske ska bli nästa aupair. Så, jag tillbringar lördagen med henne och familjen innan jag åker till Elisabeth på kvällen och firar hennes födelsedag. Sover där till söndagen. Och på dagen på söndag har jag inget planerat, men känner jag mig och Elisabeth rätt så lär vi sova till ett eller nåt sånt och då är jag inte hemma förrän seneftermiddag i alla fall. Så det är lugnt.

Känns bra att helgen är fullspäckad. Har känt mig lite låg och nere denna vecka, och min medicin stavas "Fullt upp". För då hinner man inte tänka, vilket just nu är bra. Ett annat bra botemedel är promenader, speciellt när termometern visar noll grader och solen strålar. Så det är vad jag ska göra nu; promenera.

En ovanligt vanlig dag

Svar på en kommentar till att börja med:

Christine om Första veckan i februari:
Hej!
Kul, kul!
Vad ska du göra på Samuels skola?
kram mamma

Hmm, alltså, imorgon ska jag till Samuels skola på eftermiddagen. Hans projektarbete har blivit utvalt till ett stipendie bland 19 andra, och imorgon får de veta vilka fem som vinner. Det är någon typ av ceremoni, med tal, musik och så "prisutdelning" såklart. Så det ska jag åka och titta på. Blir kul att träffa Samuel med innan han åker iväg till New York i helgen (den lilla fuskisen, inte alls avundssjuk inte.. ^^)

Idag har det dock varit en helt normal dag. Började dagen med en promenad, ett avsnitt av "Vänner" (lånade två säsonger av Sam i helgen :P), lite städning och mailskrivande. Sedan kom Anna hem, jag lagade mat, hon gjorde läxor, sen fick hon besök av tre kompisar, vid halv fyra kom Michi hem, Olga kom halv fem, vi åt kvällsmat och nu sitter vi här i vardagsrummet; Christian, Michi och Anna vid xboxen och Olga och jag framför varsinn dator. Det är så man umgås nu för tiden :P
En helt vanlig dag som sagt, och det finns inte mycket mer att berätta.
Så vi hörs imorgon igen helt enkelt. :)

Ha det bra tills dess.
Kramar


Ida i "Vem vet mest?"

Idag var mi fina vän Ida med i "Vem vet mest?" på SVT! :D
Om ni inte redan har sett det så måste ni kolla; HÄR


Hon var GRYM!!! :D

Första veckan i februari


RSS 2.0