Fyra kilo :)

Titta vad jag vann i helgen:



Fyra kilo choklad! :) Bästa dagen i mitt liv.. typ ^^

I fredags tog jag bussen till Göteborg och tillbringade en fin helg där med hela familjen. Inledde med lite shopping (ett par finfina skor och en kjol) innan vi begav oss mot jul på Liseberg. Det var hur mysigt som helst, och så vann jag ju som sagt fyra kilo choklad. (ska sluta tjata snart, haha ^^). Trots kyla och blåst så hade vi det superbra. Söndagen spenderade vi på museum innan jag tog bussen tillbaka mot Växjö igen.






Franska noveller, kardemummaskorpor och chai-te



Detta är vad jag har framför mig just nu. En liten bok med franska noveller, några kardemummaskorpor med ost och ett glas chai-te. Fint avslut på en dålig dag. Vet inte varför den kändes så hopplös, det var bara så. Kanske för att vädret var hemskt, kanske för att jag sov alldeles för länge, kanske för att jag inte hade något annat än kurslitteratur att göra... jag vet inte.

Något som inte var dåligt var den gångna helgen. Gustav var här och det var toppen! :) Fredagskvällen tillbringades hemma hos Sandra med gänget. Idol och spel stod på schemat. På lördagen promenerade vi in till stan och tog en sväng där. Det blev lite shopping och kina-mat tills vi nästan inte kunde gå ^^ Så gott var det.
Kvällen bjöd på discobowling, och avslutades med kanelbullar, te och film.
På söndagen tog vi en liten promenad på campus och en fika på universitetsbiblioteket innan Gustav återvände till östergötland igen.

Nu ska jag snart hoppa i säng, föreläsning imorgon. Vi höres.

Bilder från helgen:


I fredags


I bowlinghallen



Gustav var på G (haha) ^^

Snö, pannkakor och besök

Hej på er!

Jag sitter och blickar ut genom mitt fönster. Därute är det redan mörkt, och snön faller. Det har till och med lagt sig lite på marken. Tycker det är mysigt.



Sandra gick för en stund sedan, vi har haft pannkaksdejt, dvs ätit pannkakor ihop. Är så trist att äta ensam ibland! :)
Om lite mer än en timme ska jag ta bussen in till stan och försöka fixa de första julklapparna, och sedan ska vi hämta upp Gustav vid bussen! :D
Så himla skoj att han kommer på besök!! :D Blir nog en riktigt rolig helg! :D
Ikväll börjar vi med idol- och spelkväll hemma hos Sandra, och sedan får vi se vad lördag och söndag har att bjuda på.


Je suis parfois parfait

Åhh, jag känner mig himla duktig faktiskt! Mitt livs första tenta är färdig och inskickad! :)
Gick upp vid åtta imorse och förberedde mig, och prick klockan nio loggade jag in och hämtade tentan. De första fyra frågorna var inte så svåra, räckte att svara med ett par meningar, så vid tio-tiden var jag klar med dem. Tog en paus för en kopp te och en clementin innan jag fortsatte med de två sista frågorna. De var betydligt klurigare och längre, skrev nästan tre sidor till varje. Dessutom krävdes det en del läsande i kurslitteraturen för att fräscha upp minnet. Vid halv fyra hade jag i alla fall en hel text och kände mig ganska klar. Dessutom började ögonen gå i kors och bokstäverna hoppade på skärmen, så jag tog en snabb promenad till ICA och köpte mjölk (min o'boy-konsumtion har varit hög idag ^^) och när jag kom hem korrekturläste jag. Strax innan fem skickade jag in tentan, lade böckerna utom synhåll och översköljdes av en stor lättnad!! Nu blir det promenad med Sandra innan förhoppningsvis lite folk kommer hit för spel och mys.
Helgen är här för vår del! (Förutom franskan imorgon, men men.. pettitesser ;) )
Känns finfint! :)

Vi hörs, bloggiz ;)

Kram

En kopp kaffe senare

Jag sitter här vid mitt kombinerade skriv- och köksbord och försöker plugga. Det går inte så bra, det är mycket annat som tar min uppmärksamhet. Facebook, musik, TV, människor utanför fönstret och alla spännande böcker jag inte läst, böcker som inte är kurslitteratur, men som jag är övertygad om att man lär sig minst lika mycket av. Synd att det inte är sådant som kommer testas på överdagententan imorgon bara...

En helt annan grej, min fina Sandra har startat en blogg. Kolla in den! :)
http://enkaffekoppsenare.blogg.se/


Ovomaltine und Dampfnudeln

Idag när jag öppnade postfacket hittade jag tre saker. Två av dem var tråkiga; en inbjudan till försäkringsbolagets kundträff och ett paket med kurslitteratur, dvs mer räkningar att betala. Men den tredje saken var finfin!


Såhär såg den ut. Det var ett litet paket med utländsk stämpel på



Inuti låg världens utan konkurrens godaste choklad (som man bara kan hitta i Schweiz) och två små brev



Det ena var ett brev (på svenska!) och det andra var receptet på Dampfnudlar, en supergod grej som jag och min vän Muriel gjorde när jag bodde hos henne i Schweiz i oktober. Och då kan ni ju såklart lista ut att det var Muriel som skickade det lilla paketet och gjorde min måndag ljusare :)


Söndagen i bilder

12.30 Vaknar och får panik! Skulle ju inte gå upp såhär sent! Skyller på grannarna som hade fest i natt.




13.00 Äter frukost. Känner mig som Smelly Cat, vilket gör valet av mugg enkelt





14.00 Har duschat och klätt på mig. Dags för kurslitteratur





16.00 Tar mina gummistövlar och mitt paraply och beger mig mot Café Tufvan





17.00 Dricker te och agerar domare i poesitävling tillsammans med Anna





18.00 Kommer hem, sätter på TVn och ser ett avsnitt av underbara "Türkisch für Anfänger"






19.00 Äter tortillapizza och slözappar på TVn





20.00 Skriver ett litet opponeringsdokument inför morgondagens skola





21.00 Sätter på en film på datorn, lägger mig i sängen och gör inte många fler knop denna söndag


Fredag och lördag på campus

Så är helgens sista dag här. En helg som tillbringats i Växjö, känns som länge sedan sist. Fast det var bara två veckor. Hur som helst har det varit en lugn helg, lugn och fin. :)

I fredagskväll var det skånsk Mårten Gås-middag som gällde, fast med pizza. Emma hade fixat finfina pizzor och vi åt, såg Idol och spelade roliga spel.

 


Värdinnan :)


Igår var vi inte så många som var kvar i Växjö, men på morgonen tog Cassandra och jag en sväng på stan för att fixa lite nödvändigheter såsom pennor, block, pärmar och termosmugg till Cassandra. Jag hann även med en handling på ICA, och kände mig som ung och bortskämd när jag sprang runt och inte visste vart något var. ICA i Teleborg är jag van vid, men inte ICA i stan :P

Eftermiddagen spenderades med plugg, plugg och åter plugg. På kvällen gick jag och Cassandra hem till Malin för att se film. Tända ljus överallt, en flaska vin, vindruvor, ost och kex, kladdkaka och två bra vänner. Blev en himla fin kväll. Kunde dock inte sova riktigt när jag kom hem, var en massa tyskar som härjade utanför fönstret. Detta ledde till att jag sov till tolv i morse.....
Nu har jag dåligt samvete för det, och dessutom huvudvärk. Suck. Får bli en sväng till bibblan sen, för plugga, det måste jag idag med.

Hoppas ni har en fin söndag, fars dag är det ju och allt.
Nu ska jag ringa papi och sen duscha.
Vi hörs
Kram

I min lilla bubbla


Så här såg det ut på campus för ett par veckor sedan

Nu har träden tappat sina löv, de ligger som en blöt gegga på marken och träden står nakna. Fast det ser man inte så ofta, för det är så himlans mörkt hela tiden.

Dagarna rullar på, med plugg, plugg, plugg, ofta nära tio timmar om dagen. Det är stressande och jobbigt, men när man väl kommit in i det, dykt in i plugg-bubblan, så går det ändå ganska bra. Idag ska vi göra klart vårt grupparbete, helgen kommer spenderas på Lövö, men med näsan i en bok för det mesta, och på måndag blir det redovisning och nytt grupparbete. Det ska nog gå. Jag får helt enkelt sätta resten av livet åt sidan och bry mig om det senare ^^

Hoppas ni har det fint och att ni som har lov njuter av det ;)

RSS 2.0