Glad

Saker jag är glad över idag...


...snart sitter min familj på ett flygplan påväg till Schweiz

...solen sken på mig på joggingturen imorse

...jag fick ett sms som istället för den vanliga hälsningsfrasen "hallo Ronja", började med "Liebe Ronja"

...jag fick ett brav från Paris, från min kära, fina vän Ellan som jag inte pratat med på hur länge som helst

Vad är ni glada för?


Brev från Paris

Coco

Alltså; igår såg jag på "Coco avant Chanel" (Coco före Chanel) som jag köpte i fredags. Hade höga förväntningar på filmen, dels för att det är Adrey Tautou ("Amelie") som spelar Coco Chanel och dels för att jag bara hört/läst positiva saker om den.

Och visst var den bra. Riktigt riktigt bra. Jag är glad att jag har den i min filmsamling. Den var vacker; fina kläder, fina miljöer, vackert språk, vackert ljus, fin musik osv. Sådär väldigt väldigt fransk. :)

Det enda jag kan klaga lite på var att den ibland kändes lite lång. Hon red rätt mycket till exempel. Red och red och red.. Utan att det egentligen ledde någonstans. Men, med de fina omgivningarna och musiken så gjorde det inte så mycket.

En ganska sorglig film var det också; det gillar jag med filmer som handlar om riktiga personer, att allt inte är rosenrött.. Och så blir man nyfiken! Har redan läst en hel del om den riktiga Coco Chanel nu, och mer ska det bli. En spännande person, helt klart!

Så; "Coco avant Chanel" är helt klart värd att hyra en kväll! Eller till och med köpa. För det är en film man vill se igen... och igen... :)






Tisdag

Hejsan!

Kände att det var på tiden att jag bloggar lite.

Har varit ute och sprungit, har skurat golvet, städat kylskåpet, diskat lite och hängt tvätt. Snacka om vanlig vardag ^^

I kväll är det konsert igen, men bara en kvart. Det är nån politisk höjdare som ska tillträda sin post eller nåt liknande. I alla fall skulle det tydligen vara en massa kända politiker där, lovar att jag kommer gör bort mig på ett eller annat sätt och sabba Sveriges goda rykte hos den schweiziska makteliten :P

Igår var en seg dag... Hände ungefär ingenting ^^ Lite jogging, lite cykling, lite studsmatta... blablabla
Så på kvällen gjorde jag det enda man kan göra en astrist dag; jag såg på fransk film :)
"Coco avant Chanel" ni vet. Den var bra bra bra bra!!!! Recension kommer, jag lovar. Men det hinner jag inte nu.. för snart kommer Anna hem och vi ska käka.

Höres

Om helgen som gått

Hej, Im back!

I helgen var det födelsedagsfest i Winterthur för två kompisar; Nadine och Marina. Samuel och jag träffades några timmar tidigare och tog en fika på ett jättemysigt ställe. Vädret var scheisse, annars hade vi kanske kollat lite på stan, men fika var fint det med. Sedan mötte vi Samuels syster Annika och tog bussen till festlokalen. Man var tvugen att gå en liten bit, och shit vad det regnade! Helt sjukt! Kom fram dyngsura ^^

Marina och Nadine och två till som jag inte känner hade hyrt en lokal med bar, dansgolvoch allt man behöver. Jag vet inte riktigt hur många som var där, men runt åttio tror jag. Vi hade jättekul, i alla fall i början. Sen var det några som fick lite för mycket att dricka, vilket var trist för det sabbar ju för alla. Speciellt synd om de som ordnat festen...
Nåja, jag, Samuel och Annika tog en taxi därifrån vid tretiden och vid halv fem ungefär somnade vi. (Kollade inte exakt på klockan, men ungefär så)

Igår sov vi till klockan ett (!), åt frukost till halv tre och sen såg vi en film. "Paris, je t'aime" (Paris jag älskar dig). Det var en massa kortfilmer av olika regissörer, alla handlade om Paris och kärlek på ett eller annat sätt. En del var riktigt bra, en del var mindre bra, en del var bara konstiga.. Men en bra film för en regnig söndag i alla fall. Åkte därifrån vid sextiden och kom hem kvart över nio (hatar att åka på söndagar, går inga bussar så det tar hundra år!) Då var jag såååå trött, så jag orkade inte blogga... Sorry! :P

Idag gick jag upp vid nio, tvättade lite grejer för hand (allt stank rök och alkohol från i lördags, not very nice!), joggade, duschade och fixade mat till mig och Anna. Och det var nog ungefär allt. 

Ni får lite bilder här nere, la upp dem i litet format för att spara plats, men om ni klickar på dem så blir de större.  


              

Astrid-maraton

Bonjuor cheries!

Ca va? Haha nee, jag ska sluta låtsas att jag kan franska, för det kan jag ju (tyvärr) inte.
Istället kan jag ju använda mitt vackra modersmål och berätta för er om fredagskvällen.

Det hela började i Frick, ditt jag tagit mig med tåget, nemas problemas. Kom dock lite tidigt; det var 20 minuter kvar tills bussen gick. Fast jag trodde det var sju, så jag travade fram och frågade busschauffören om det var okej att jag gick på (han höll på och städade). Visst var det okej, och när jag betalat frågade han varifrån jag kom. Han visade sig vara en riktigt cool snubbe, och såklart hade han varit i Sverige (som typ alla jag träffar här) och såklart äääääälskade han det. Vi pratade i sisådär en kvart; om Sverige, Schweiz, språk, musik, utbildningar, framtiden och sånt. Riktigt djupa grejer. ^^ Tycker det är rätt coolt vilka möten som kan uppstå, bara sådär!

Vid kvart i åtta kom jag i alla fall fram till Aarau, och vid åtta var jag hemma hos Elisabeth. En kopp te, lite choklad, lite fanta och två Astrid Lindgren-filmer och mer behövs inte för en toppenkväll! Började med "Bröderna Lejonhjärta" där vi ibland tog oss friheten att hitta på lite egna repliker. (förresten, visst borde han inte hete Jonatan utan typ.. Knäckebrödet eller nåt? :P Skorpan och Knäckebrödet liksom ^^) Vi kom överens om att om man älskar en film så är det okej att driva lite med den. Till exempel FÅR man skratta åt Katla som är så uppenbart fejkad. Det betyder inte att man vill att hon ska "moderniseras" eller nåt :)

Nästa film blev "Rasmus på luffen" och åhhhh, vad vi längtade till Sverige och svensk sommar!!! Så underbart vackert! Småland! <3

Vid halv ett-tiden fick jag skjuts hem, och så bums i säng.

Idag är det födelsedagsfest och övernattning i Wildberg som gäller. Vi hörs kanske innan jag drar, annars imorgon.
Ha det bäst!
Kram




Coco avant Chanel

Åhh, titta vad jag köpte idag! På rea dessutom! Ibland kan en regnig fredag bli helt underbart fin! :)



Jag känner att jag nästan inte kan vänta tills jag hinner se denna film. Men det måste jag. Kanske ända tills söndag. Men den ligger som en liten skatt på min hylla och väntar på mig. Det är fint!

Nu ska jag äta lite snabbt och sen iväg till Aarau och Elisabeth. Helgen har börjat, det gör mig glad i magen!

Ha det fint!

"Mitt horn heter Erwald och vår relation är strikt platonisk"

Hej hej!

Usch vad jag varit seg på att blogga känner jag. Fast det händer inte så mycket. Eller jo, egentligen händer det saker, men det känns inte riktigt värt att skriva om. Det är liksom samma grej varje gång.

Men men. På order av min kära Papi ska jag inte säga att det var varmt idag (var ändå bara 16 grader, ingen big deal :P) så istället säger jag att jag var och simmade och att det var HÄRLIGT! Hade tänkt mig en timme som vanligt, men det gick så fort så jag körde 20 minuter till. Sen var jag tvungen att gå för att inte missa bussen. 2500 meter blev det i allafall.

Sen åkte jag hem, hopapde studsmatta med barnen (känner mig galet gammal när jag håller på att svimma av ansträngning efter typ en timme och de fortfarande hoppar som galningar ^^), åt och sen var det orkester.
På tisdag har vi konsert igen (en halvtimme, tydligen nån kvinna från Wegenstetten, där vi repar, som blivit utnämnd till nån politisk post. Kommer vara massa högt uppsatta människor där i alla fall) så vi övade till den. Som tur är så spelar vi bara låtar vi haft förut, så det var inga större problem.

Efteråt packade jag och "mitt grabbgäng" som jag kallar dem, in oss i Jans bil (han tog körkort idag), satte på blåsmusik på stereon på högsta volym och åkte till vårt stammisställe. Det var galet trångt i bilen med alla människor och instrument, och såklart hamnade jag i mitten. Kunde knappt andas ^^ Beat och jag hittade dock världens roligaste nalle i baksätet; stor och vit och när man vände den uppochner lät den som ett får! Sjukt kul, ju! :)
Det var också under denna bilresa som citatet i rubriken sades, av Beat. Det blev nämligen lite slagsmål om vem som skulle få krama nallen, och jag vann! Så Beat fick krama sitt horn istället. "Mitt horn heter Erwald och vår relation är strikt platonisk" :P

Satt en timme eller så på Adler ("puben") och jag lyckades bli av med alla mina 5-Rappenmynt som jag samlat på mig (ca 35 öre, helt värdelösa mynt!!) Jag hade ungefär 30 stycken och de andra vid bordet "skramlade" ihop tio till och så var min dricka betald. Servitrisen skrattade gott och sa; "Wow, så många 5-Rappenmynt har jag inte sett på länge!!" Nu är i alla fall min plånbok mycket lättare. ^^

Fick skjuts hem av  Jan och några till och nu sitter jag här och ska snart sova. Så fort jag skrivit klart.Vilket jag har nu :P

Så; godnatt på er!
Kram

Godnatt

Jag går till sängs. Vi hörs imorgon



Onsdag

Imorse vaknade jag återigen av stålande sol. Fast idag tänkte jag först att det lika gärna kunde fått regna. För jag var inte på så bra humör. Eller, jag var inte sur eller ledsen eller så, bara lite..trött. Så när barnen gått gick jag faktiskt och lade mig igen.

Som tur är så hade jag ju vilodag i mitt träningsschema. (Jogging måndag, tisdag, fredag. Simning torsdag. Det är planen.) Så min lilla sovmorgon gjorde inget. Sen fixade jag lite i mitt rum, gick lite ärenden (hemligt ^^) och sen fixade jag soppa till mig och barnen.

På eftermiddagen hade de kompisar här, och eftersom Olga var hemma var jag lite ledig. Termometern visade 23 grader så jag packade vattenflask, bok och solbrillor och begav mig till Basel. Köpte mig en glass och satte mig vid floden. Ungefär såhär såg det ut:




Här sa nån att det var 25 grader. Och jag tror dem! Galet varmt; doft av asfalt, sololja, ljud av vatten och fågelkvitter, solvärme mot huden = UNDERBART!!




"lyssna till ditt hjärta" (inte min ölburk ^^)

 

Efter ett par timmar tog jag tåget tillbaka hem. Vi åt och sen gick jag och Michi till biblioteket. Lånade två böcker till mig, varav en är skriven av den schweiziske författaren Peter Bichsel. Vi har läst lite av honom i skolan (här alltså, inte i Sverige) och det är rätt enkelt, men bra! Så jag har förhoppningar på den :)

 

Annars inte så mycket på gång idag. Imorgon blir det simning och orkester, på fredag jobb och sen film med Elisabeth och i helgen är det fest! :D

Känns som ett par bra dagar.

Ha det!
Kram



Cykeltur

Idag var vädret återigen oförskämt fint, ca 21 grader och soooooool, så Anna och jag tog cyklarna till hennes fiollektion i Frick. Tar ungefär en halvtimme att cykla dit. På halva vägen tog vi drickepaus, såhär såg det ut:







När vi bikade hemåt igen blev vi stoppade av två tjejer som hade haft picknick och ville ge oss sina överblivna kex. Tackar man ju inte nej till! :)
Resten av dagen har i stort sett bestått av slapphet i solen och studsmatta. Våren är fin den!

Jorden runt

Guten Morgen

Igår  var jag som sagt i skolan. Fast mycket till skola var det inte. Vi läste en berättelse, sen fikade vi och snackade om allt möjligt. Var väldigt trevligt att lära känna sina kurskamrater lite bättre. Var sista gången denna "termin", i april drar det igång igen. Fast då har vi inte längre vår lärare David, utan Sandra som vi hade förut.

Lite bra, kan jag tycka, för fast att David är cool och så, så är Sandra en bättre lärare. Anledningen till bytet är att David ska ge sig ut på jorden-runt-resa Häftigt va? Han berättade att han ska börja i Amsterdam hos ett par kompisar och sen till Spanien, söka ett jobb, tjäna lite pengar och se vart han kommer. Helst åt Asien-hållet sa han. Sen berättade han att han gjort det förut; då hade han besökt vänner i Berlin, skulle egentligen stanna tre dagar, men kände inte för att åka hem, så han gjorde inte det. Var borta två år!!! Och skrev ett mail hem varannan månad, inte mer! Tänk dig det, mamma! ;)

Det var kul att se folks reaktioner när han berättade. Jag och Frederiquê som är de yngsta sa typ: "Wooow, gud vad häftigt" och Ella som är runt 45 sa; "Oj vad jag är glad att jag inte är din mamma!" Haha, snacka om olika sätt att se på saken :)
Nåja, lite sugen på en långresa blev man allt, det ska jag inte förneka. Men oroa er inte, först kommer jag hem i juli. ^^

Innan skolan hade vi en fin vår/sommardag här i Eiken. Vi hoppade trampolin och cyklade, såklart i t-shirt (Anna hade till och med kortbyxor) Hur fint som helst, och jag älskar att jag måste använda mina solglasögon nu! Underbart!

Nu ska jag ta tag i städningen här och sen blir det joggingtur.

Ha en fin dag!
Kramar



Ett bildlöst inlägg är trist, men har inga bilder här (är inte på min dator) så ni får underbaraste lilla filmen istället.

Nästan som i Taizé men ändå inte alls...

Igår var jag som ni vet på Taizémässa i Basel. Till en början var det överraskande bra. Rätt sånger, massa ljus, levande musik som lät som i Taizé på riktigt... Kändes fint. Sen att kvinnan som satt brevid mig sjöng jättestarkt i helt fel tonart och med helt fel text (trots att vi hade papper med texten på) är väl sånt man får leva med antar jag. Och att prästen var tvungen att läsa lite ur Bibeln kan jag också gå med på, även fast jag inte minns något sådant från Taizé. Den tio minuter långa tystnaden däremot, den minns jag mycket väl och den var såklart med här. Underbart, och coolt att så många människor (ca 60 st) kan vara så tysta...

Men vid sista sången sabbade de allt! Den finaste sången. Då skulle alla plötsligt stå i en ring och hålla varandra i händerna och sjunga! Det kändes väldigt "sektigt" och inte alls som i Taizé, så där försvann känslan lite...

Allt som allt får de 3,5 av 5 poäng. Ett mycket bra försök, men går inte alls att jämföra med äkta varan. :P

Idag har jag inte gjort överdrivet mycket. 5 kilometer jogging, dusch och lunch.. Lite dataspel med Anna innan hon gick tillbaka till skolan. Ute är det verkligen vår; 18 grader och sooooool! Älskar det, trots att ögonen kliar och rinner en smula. Det skiter jag faktiskt i, huvudsaken är att det är vår! :)

Ikväll är det skola igen, vilket jag ser framemot faktiskt. Var ju inte där på hela förra veckan p.ga konsert och så.
Hoppas ni har en fin start på veckan, allihopa! :)



Kyrkan i Taizé


Taizéfrukost

HÄR kan man förresten läsa mer om Taizé om man är intresserad :)

21 mars 2010

Hejsan!

Hur har ni det? Allt väl?

Jag sitter här och bråkar med min dator. Jag ville bränna mina bilder på CD-skivor. Det vill inte min dator! Men jag är fast besluten att vinna detta krig! Tänker inte ge upp ^^

Annars är allt fint. Har städat lite och sitter nu och hoppas att det tunna molntäcket ska lätta så att solen kommer fram. Det är fortfarande rätt varmt, ca 14 grader, men molnigt som sagt.

I eftermiddag ska jag in till Basel och gå på Taizémässa. Ska bli spännande.

Men först ska jag som sagt återgå till kriget med datorn. Håll tummarna för mig!

Ha det!

Jugenband i tidningen... igen

Just det, skulle ju visa er! Jugendband var i tidningen igen... Och jag syntes inte på bilden denna gång heller. Men en bra recension fick vi... som vanligt ^^


Museumsdag

I Basel finns hur många museum som helst, och idag besökte jag tre av dem. Egentligen hade jag bara planerat att gå till Historiska, men det var så trevligt att jag tog två till av bara farten. Det var en perfekt dag för museumsbesök. Ute duggregnade det, men trots det var det väldigt lite folk. Idealt!

På tåget in till Basel träffade jag min kompis Beat och hans tjej Muriel, så tågresan gick fort och var inte tråkig som den kan vara ibland. En bra start på en fin dag.






Historiska Museét (förlåt för suddig bild, min kamera gör så ibland... )

Historiska är riktigt fint! Ligger i en ombyggd kyrka, vilket gör det väldigt maffigt! Handlar mycket om religion och om Basels historia, vilket var väldigt intressant! Fast inte så rolgit när man hittar föremål från sitt eget födelseår på ett historiskt museum ;) Visserligen bara en registreringsskylt till en bil, men i alla fall!


Från övervåningen på historiska

Sedan tog jag en liten glasspaus innan jag begav mig till Musikmuseét. Det låg mitt i en idyllisk liten park utanför en kyrka och vid Musikakademien! Helt klart min nya favoritplats i Basel!


Där var riktigt fint!


Musikmuseét

Musikmuseét gillade jag bäst, men man var tvungen att lämna in väskan, dvs inga foton..
Det bästa var rummet fullt av saxofoner! Till och med ett par som Adolphe Sax själv tillverkat! Det ni! :)

Nästa stopp blev Museum der Kulturen (Kulturernas Museum). Just för tillfället hade de två utställningar; en med afrikanska tyger och vävnader som var helt okej, och så en med Basler Fasnacht (karnivalen ni vet) som var riktigt rolig.


Museum der Kulturen


Fasnachtsutställning

Sedan började jag känna mig trött både i ben och huvud, så jag gick mot tågstationen. På vägen såg jag detta:


Någon hade ställt ut en låda med böcker som man fick ta.

Hur fint som helst ju! Jag tog visserligen ingen, de som fanns kvar var enormt tjocka och jag förstod inte ens titeln. Tror de handlade om politik allihopa. Men en cool idé inte sant? Blir glad i magen av folk som kommer på sånt.

Nu är jag hemma igen sedan ett par timmar. Lite trötter, men glad. För det blev en bra dag, trots allt.


Kulturhelg

Hejsan!

Denna helg hade jag inte riktigt planerat, så jag vaknade upp i morse och visste inte vad jag skulle hitta på. Men nu är det bestämt. Idag blir det museum i Basel, definitivt historiska och kanske konstmuseum med om jag hinner. Imorgon ska jag gå på Taizémässa i kyrkan i Basel. Det ska bli spännande! Har ju varit på Taizémässa i Motala en gång, vilket inte var nåt att hänga i julgranen precis (bättre en vanlig gudstjänst, men inte så speciellt Taizé-aktigt) Får väl se hur de gör det här :)

Igår var vi i Tyskland på kvällen och åt kinamat. Fyrarätters!!! Tur att jag varit flitig med träningen denna vecka! (Jogging måndag, tisdag, fredag, promenad onsdag och simning torsdag. Nu blir det två vilodagar ^^) Väldigt gott var det i alla fall!

Nu ska jag bränna lite bilder på CD-skivor innan jag drar till Basel.
Vi hörs säkert ikväll. Ha en fin dag!
Kram

VARMT!!

Hejsan!

Här sitter jag och svettas! Man skulle kunna tro att jag tagit en andra joggingtur idag, men inte då. Anledningen till svetten är att det är närmre 20 grader ute! Helt sjukt, och underbart!! :D

Kom hem från Rheinfelden nyss. Michi hade tid hos sin kurator. Medan han var där tog jag mig en promenad och köpte mig en glass. Sen satt jag på en bänk i solen och läste tidningen och åt glassen och mådde fint.


Rheinfelden


Min lilla goding till glass ^^

Nu harj ag världens lust att picknicka i kväll, men inte ensam och jag tror inte jag lyckas hitta sällskap med så kort varsel. Sånt som är trist med att inte vara hemma i Motala, där hade jag lätt hittat nån.... Men men...

Har i alla fall hittat lite bilder från onsdagens konsert på facebook. Bjuder på tre av dem







Ha en fin eftermiddag, vi hörs kanske senare ikväll!
Kram

Guten Morgen

Hej hopp

Här sitter jag i min säng och förbereder mig mentalt på en liten joggingrunda. Ska alldeles strax dra ut. Är finfint väder idag med, redan sex grader och sol, och tempen stiger hela tiden. Har fönstret på vid gavel och lyssnar på fåglarna där utanför. Myspys. Dessvärre har jag redan börjat känna av min allergi lite lite, det är lite irriterat i ögonen. Men än så länge inte alls så farligt att jag behöver börja med medicinen. Den sparar jag tills det blir riktigt illa, vilket jag förmodar att det kommer bli, som varje år. Men men... Det tar jag när det kommer.

Har egentligen inte mycket att säga, så vi hörs lite senare igen.

Ha en fin fredag!
Kramar

Om en onsdag

Sådär, nu har jag vaknat ur min dvala, ätit frukost, städat och klätt på mig, och nu är jag redo att blogga lite igen.

Igår hade vi som sagt var en finfin konsert. Det var en gemensam konsert med arméns "Rekrutenspiel", vet inte vad det kallas på svenska. Rekryter??? I alla fall, först spelade vi i Jugendband våra låtar, sen spelade de sina och på slutet spelade vi två låtar ihop. Det hela ägde rum i ett enormt tält, ett så kallat Kulturtält i byn Zuzgen, som ligger en bit härifrån (alla dessa småbyar, tar ju ett helt liv att lära sig alla! :P)

Började med att repa en timme ihop med militären, var ju tvugna att kolla så att alla fick plats på scenen m.m. Det var knappt kan jag tala om! Jag och Lukas (som också spelar tenor) och Patrick (som spelar barytonsax) fick stå BAKOM trummisarna, ungefär tre centimeter från scenkanten! Det enda vi hörde var trummorna, och lite oss själva. Resten av orkestern?? Glöm det :P De hade kunnat spela en helt annan låt, vi hade inte hört nåt ;)
Men, det gick bra, vi trillade inte ner, och vi spelade rätt låt ^^

Och publiken (ca 500 pers hörde jag nåt om) stod upp och busvisslade och skrek efter varje låt. Så jag tror det lät rätt bra faktiskt. Och Rekrutenspiel var toppen! Herregud vilket trumpetsolo en av dem  spelade. Vi satt bara och gapade! Hur kan man göra nåt sånt genom att "bara" blåsa och trycka på några knappar?? Helt otroligt!

Efteråt käkade vi upp alla mackor som publiken inte köpt, städade undan lite och sen blev det "mingel" i tältet. Vid kvart i tolv sa vi hej och godnatt och kindpussades i en halv evighet innan vi drog hemåt. Och sen bloggade jag ju, som ni vet, innan jag trillade i säng.

Dagens planer är inte så omfattande, men det blir nog bussen till Frick framåt halv två och sedan promenad till simhallen i det vackra vädret (15 grader och strålande sol) och sen en timmes simning. Hade helst velat jogga, men efter jogging i måndag och tisdags och en timme och tjugo minuters promenad igår så känner jag att mina ben vill göra något annat idag. Satsar på en tur imorgon istället.

Nu ska jag kolla vad vi kan hitta på till lunch idag. Ha det fint!!
Kram

Natt

Hej!

Jag har precis kommit hem från ännu en toppen-konsert med Jugendband, men just nu är jag för trött för att skriva mer om den. Gör det imorgon istället. Ville bara titta in och säga hej (har ju inte bloggat på hela dagen :P) och godnatt och hörs imorgon!

Sov gott!


Hade tänkt blogga innan jag stack förut, men hann inte.. Så här såg jag ut då i alla fall :P

Soliga tisdag

Hej hopp!

Har ni det bra?

Jag har haft en fin dag. Känner mig energisk och glad, det är nog tack vare våren. Fast imorse öste regnet ner... Inte helt kul, men ignorerade det och tog mig en joggingtur i alla fall. Sedan åt Anna och jag pannkakor och sen somnade jag i soffan medan hon gjorde läxor, haha (så mycket för "energisk" ) Sov dock inte länge, max tjugo minuter, för sen kom Annas  kompis Marino och då gick vi ut och hoppade studsmatta en stund. Vädret hade helt slagit om och solen sken och värmde en hel massa. Så när barnen sen spelade badminton satt jag på en stol med ansiktet mot solen, helt underbart! :)

Efter att ha lämnat av Anna på fiollektionen som vanligt tog jag buss och tåg in till Basel för att möta Elisabeth. Vi käkade lite och gick i mataffär.. Och inte så mycket mer, haha! Men som vanligt var det väldigt trevligt, och mycket att snacka om. :)


Lite här och var sitter reklam för morgondagens konsert. Blir nog skoj, don't you think? :)

Jacka

På begäran från min mor och sandra. Så här ser min nya vårjacka ut. (förlåt för dåliga bilder, svårt att fota sig själv och få med allt.)




Bilder

Har en mapp på min dator med namnet; "Bilder som gör en knäsvag och som liksom betyder något".
Fyra av dem vill jag visa er nu:


Denna bild tycker jag passar hur bra som helst till temat vänskap. Man går till Starbucks och den ena får grädde på chokladen, fast hon inte gillar det. Den andre ser det och säger; "Oj fick du grädde? Jag tar den", och så tar han grädden utan att vänta på svar, för han vet redan att han får.


När jag ser den här bilden och tänker på att den ena lilla pricken till vänster är jag, då får jag nästan lite svindel, på ett bra sätt. För man inser dels hur liten man är på jorden, men också vilka fantastiska saker livet kan bjuda på


Den här är fin bara för att den har med franska, poesi och riktigt gamla, härliga antikvariat att göra. Bara för att alla tre är underbart! :)


Detta är den enda bilden som inte är "min". Snodde den från denna blogg:
http://ducksliketea.blogspot.com/
Jag föll för den för att den säger precis som det kan kännas ibland, när man som jag är dålig på att leva i nuet och bara tänker på att man snart kommer sakna den man är med istället för att njuta av tiden med dem. Men jag övar mig på nuet!




Ps Ida: Jan är en av de andra, en av de som spelar xylofon på en låt om du minns?

En fin måndag

Jag har haft en fin eftermiddag/kväll. Var ute med Anna och spelade badminton och hoppade studsmatta. Riktiga vårkänslor, sådär som när man var liten och våren betydde cykelrace runt kvarteret, kojor i skogen, lek vid Strömmen (fast vi inte fick) och kulspel i sandlådan på skolan varje rast. Sand i skorna, gräsfläckar på knäna och sladdspår från cykeln i gruset.. Fint!

På kvällen var det genrep inför konserten på onsdag. Har haft en liten downperiod med orkester och musik känner jag. Har spelat dåligt och ofokuserat och inte riktigt haft någon lust, men idag var det precis så underbart som det varit förut. Det flöt liksom. Helt plötsligt konstaterade jag att jag faktiskt spelade det där svåra, snabba som jag övat på men aldrig klarat. Nu lät det ju som det skulle! oj! :)

Efteråt gick vi till Adler, ett av våra stammisställen. Hamnade vid grabbarnas bord :P Jag med varm choklad och fem killar med varsin öl, haha! Vilken syn! Men de tyckte det var kul, skålade med min lilla chokladkopp! Jag hade trevligt jag med.
Och helt plötsligt bjöd de in sig själva på min avskedsfest i juni innan jag åker hem. Jag som inte ens visste att jag skulle ha en sådan, men enligt dem ska jag tydligen det. :P Så får väl fixa det då.
I gengäld blev jag hembjuden till en trummis, Jan, den tionde april då han har födelsedagsfest! Tackade såklart ja, kommer säkert bli toppen! :)

Nu är det dock seeeeent,  så jag ska ta och sova litegrann tror jag. Kan ju vara nice.
Har förberett ett litet inlägg som jag faktiskt blev rätt nöjd med, men det får ni imorgon förmiddag. Cliffhanger! :)
Natti


Au revoir, people



I´m off to the orchestra. (snart i alla fall) See you later! :)

Just walk straight ahead towards your future

För ungefär tio minuter sedan anmälde jag mig tilltre universitetsutbildningar till hösten.
I denna ordning:

1. Informatörsprogrammet med inriktning freds- och utvecklingsarbete i Växjö http://lnu.se/utbildning/program/MGIFU
2. Lärarprogrammet, svenska i Göteborg
3. Lärarprogrammet, historia i Göteborg http://www.utbildning.gu.se/ViewPage.action?siteNodeId=541811&languageId=100000&contentId=-1&d=1&langCode=sv&detailPageSiteNodeId=541811&programType=&programid=L1LÄR

Det känns ganska stort faktiskt. Det är ju i alla fall minst tre år av mitt liv som jag nu "anmält mig till". Men bra. Jag gillar ju att ha det planerat och bestämt (även om såklart inget är bestämt än, vet ju inte ens om jag kommer in.)

Men jag vet att jag kommer gilla studentlivet. Plugg, bibliotek, föreläsningar, massa nya människor, bo i nåt eget (även om det bara är ett rum i en korridor) osv osv. Kommer bli kul, det vet jag!
Så nu är det bara att vänta... och så smått börja undersöka bostadsalternativ. :)


Kanske dags att inse att jag är vuxen, även om det inte alltid märks eller känns som det. ^^


Men jag tror jag valt rätt. (fint kort från New York, från Samuel såklart)


Förutom att ha tagit första steget på vägen mot framtiden så har jag gjort lite annat smått idag. Joggat, duschat, plockat i ordning lite i mitt rum (men inte tagit undan madrassen än, jag har ju lite problem med det som ni vet.. SÅHÄR )

Ikväll blir det genrep med orkestern inför konserten på onsdag, det blir nog kul. Helgen är fortfarande lite oplanerad, men funderar på att ta mig en liten sväng i Basel och gå på några museum (Finns hur många som helst där!!). På söndag ska jag i alla fall på Taizémässa i kyrkan i Basel, det ska bli spännande att se hur de gör det här. :)

Det var nog allt jag hade att rapportera för stunden. Återkommer senare.


Zweimal fika, trasiga brillor och ofrivillig raggning

God kväll på er!

Hur har er helg varit? Min har varit finfinfinfin!! :)

Började igår, lördag, med sovmorgon till elva. Gött :)
Sedan begav jag mig till Basel. Köpte mig faktiskt en ny vårjacka, något jag funderat på länge. Och så gick jag förbi H&M och såg i deras skyltfönster att de hade 20 Franken rabatt på alla jackor! (ca 140 kr). Hur bra som helst! Naturligtvis var det rena kaoset där inne, det är inte bara jag som gillar rabatt, men lyckades i alla fall få tag på exakt den jackan jag spanat på, fast 20 Franken billigare. Toppen! :)

Sedan åt jag bröd till lunch på en trappa i solskenet och lyssnade på musiken som spelades från en utomhusscen lite längre bort. Hur underbart som helst, och nästan varmt i solen (trots att jag vid det laget bytt från vinterjackan till den nya vårjackan. Vid fyratiden promenerade jag till tågstationen och på vägen gick jag genom parken, som stod i full blom



Mötte upp Samuel på stationen och vi begav oss mot bion för att köpa biljetter till "Alice i underlandet". Efter en halvtimmes köande fick vi dock veta att alla datorer lagt av, så man kunde inte köpa biljetter förrän halv åtta, alltså bara en halvtimme innan filmen började. Istället gick vi till Tibits, ett jättemysigt café/matställe där jag drack varm choklad och Samuel tog kaffe och macka. Där fick jag också paket från New York! Hur coola grejer som helst!



Innehållet (allt med "Vänner"-anknytning såklart) var följande:


En little green bag från Bloomingdales (Rachel i "Vänner" jobbar på Bloomingdales och heter Green i efternamn)


En chokladkaka med Central Perk på omslaget (cafét där vännerna alltid är)

 
En mugg med ett citat ur låten "Smelly Cat" som Phoebe i serien spelar

Verkligen coola och genomtänkta saker alltså! Taack Samuel! :)

Sedan gick vi en sväng på stan, men snart befann vi oss på Starbucks. Fika nummer två alltså. Fast ingen varm choklad denna gång, utan chaite, min nya favorit.


Starbucks gillar vi


Med Chaite blir man glad :)

Hmm, efter Starbucks... gick vi till bion igen! Och denna gång kunde vi köpa biljetter, fast hon  i kassan var tjurig och otrevlig. Bah!
Dessutom fick vi de sämsta platserna på hela bion, längst bak på balkongen, i hörnet. Jag kunde precis se hela bioduken, men Samuel som är längre var tvungen att hasa ner i stolen för att se övre delen av duken. Illa!!!

Men, men, vi var glada ändå och såklart tog vi bilder med de snygga brillorn på:


Putsduken.. jag säger bara: "putsduken" :)





Fast när filmen började var vi inte glada mer. För mina glasögon funkade inte. Så Samuel trängde sig ut (vi satt som sagt längst in) och bytte till nya. Som inte heller funkade. Så jag bytte. Till ett par som inte heller gick!!! Hur dåligt som helst! Och vi kunde ju knappast tränga oss ut igen, så vi fick turas om med Samuels. Vilket ledde till att filmen inte riktigt blev så bra som den nog egentligen var. Tyvärr. Efteråt försökte vi få lite pengar tillbaka (man betalar ju för glasögonen) men fick då veta att vi skulle ha kommit ut och krävt pengar medan filmen höll på! Så idiotiskt! Då hade vi ju ändå missat filmen! Dumma människor! Det var då vi bestämde oss för att grunda en Facebook-grupp mot trasiga 3D-glasögon och dumma biomänniskor! ;)

Sedan gick vi till en bar, satt på uteserveringen (med jacka och två filtar visserligen, men ändå, uteservering klockan tio till tolv på natten!) Haha och sen gjorde jag bort mig lite. Gick in för att gå på toa, och påvägen ut fastnade jag med halsduken i en killes jacka, och kom inte loss!! Han fick hålla på jättelänge för att försöka få loss mig, och hans kompisar höll på att skratta ihjäl sig! Haha, typiskt mig!
Fast lite kul... :P

Sen åkte vi hem, sov och imorse gick vi upp vid halv elva typ. Åt frukost, sen kaka och godis och vid två åkte Samuel hem. Var en fin helg!

Nu kollar jag och barnen på Madagaskar 2 och äter popcorn. Föräldrarna är på konsert.

Hoppas allt är fint med er!
Kram


Fredagens äventyr

Dagen var ett äventyr, minst sagt! Började med att städa lite i mitt rum samtidigt som jag såg klart på en film som jag började med igår eftermiddag innan orkestern men som jag inte hann se klart. "Der Pianist" heter den på tyska, vilket blir "Pianisten" på svenska. (avancerad översättning här ^^)
Det var helt ärligt den sorgligaste film jag någonsin sett. Jag grät verkligen, alltså grät högt! Igår så mycket att jag fick näsblod! (eller tja, näsblodet kan ha berott på förkylning, men ni fattar grejen). Och samma sak imorse, usch!! Men hemskt hemskt bra!

"Filmen handlar om den gudabenådade pianisten Wladyslaw Szpilman som lever i Warsawa under tiden för nazisternas utbredning över Europa. Han är jude och tvingas att på nära håll uppleva de restriktioner som sätts upp för honom, hans släkt och hans folk. När hans familj skickas till arbetsläger lyckas Wladyslaw fly och gömmer sig i stadens ruiner. Lidande, förnedring och kamp för överlevnad blir hans vardag. En dag blir han upptäckt av en tysk officer"
(http://www.filmpunkten.se/filmtitel.asp?ID=2374)

Det allra hemskaste är nästan när han gömmer sig i ett hus där det finns ett piano. Eftersom ingen får veta att han är där så kan han dock inte spela. Ändå sätter han sig vid pianot och "spelar" med händerna i luften över pianot. Så fruktansvärt känslosam scen!!!!
En film helt klart värd att se, se bara till att bunkra upp med näsdukar innan, de lär behövas!!
 

Skådisen är grymt bra, man riktigt känner lidandet när man ser honom! Helt klart värd sin Oscar!

Anyway, efter min gråtiga förmiddag fixade jag lunch. När Michi kom hem sa han att han hade tid hos sin kurator i Rheinfelden klockan två (vilket betyder ta tåget sju över ett, vilet betydde om fyrtio minuter), vilket jag inte hade en aning om.
Försökte ringa Olga för att kolla men mobilen var avstängd, hon hade lektion. Snacka om stress! Maten var inte klar, Anna ringde runt som en galning för att hitta någon att leka med (hon ville absolut inte komma med oss). Samtidigt fick Michi för sig att starta datorn, som naturligtvis strulade vilket ledde till vredesutbrott från honom. Och hela tiden tickade klockan! Pust!
Men, vi lyckades i alla fall få tag på Annas kompis Kilian som hämtade upp henne och tog med henne på utflykt (jaa, inte bara han såklart, hans mamma med :P), vi hann äta och vi hann med tåget. Väl framme i Rheinfelden ringer dock Olga och frågar vad vi gör där. För Michi hade ju inte tid idag, utan nästa fredag. Precis som jag trodde.. Bara att ta en liten promenad i väntan på tåget och sen åka hem igen. Så kan det gå! :P

Väl hemma igen var det dock lugnt resten av eftermiddagen. Michi gjorde läxor till måndag och jag pluggade tyska. När Christian och Olga kom hem åt vi och nu är alla i säng. Trötta efter en lång dag!

Imorgon tar jag sovmorgon, sen tänkte jag försöka jogga (snön har smält hela dagen, bara lite kvar nu, yey!) innan jag ska in till Basel och träffa Samuel och gå på bio. "Alice i underlandet" såklart, åhh vad jag har väntat på den filmen! Ska bli spännande!

Nu natti natti, sov gott, så hörs vi

"Hemma"

Innan jag kom hit funderade jag aldrig över ordet/begreppet "hemma". Hemma var liksom det gula huset på Sjöbovägen i Motala, så som det alltid varit. Varför fundera över det?
Men under tiden jag varit här så har jag tänkt rätt mycket på det. Vad är "hemma"?
Tror att det började någongång innan jul, då jag kom på mig själv med att säga; "Jag åker hem 18 december och sen kommer jag hem igen 2 januari". Med det menade jag alltså att jag först skulle till Sverige och sen tillbaka till Schweiz. Kallade plötsligt båda platserna för "hem". Någongång i den vevan hörde/läste jag (minns inte vilket) citatet: "Home is where your heart is" och så läste jag ett projektarbete som handlar om just detta. En hel massa "hintar" alltså; "detta bode du fundera på, Ronja". Så det har jag gjort. Och hintarna fortsatte komma. Anna har just nu dille på låten "Country Roads" med John Denver, och raden som fastnat i mitt huvud går såhär: "Take me home, to the place I belong": Låter fint, John, men hur vet man vart man "belongs"?



Jag tror inte att hemma måste vara en enda plats, inte ens att det måste vara en plats överhuvudtaget. Det kan också vara människor; en eller flera. Man kan alltså ha flera "hemma".  När man är på en plats, eller med människor där man känner sig trygg, där man vet hur saker och ting fungerar, där man mår bra i magen och hjärtat, när man känner att man inte skulle vilja vara på en annan plats eller med andra människor.


Hemma i Motala

   
Också hemma


Men jag tror också att det är bra att vara borta från "hemma" ibland. Sista halvåret hemma i Motala så ville jag faktiskt bort. Se något annat, göra något annat. Betyder det då att det inte var "hemma" för mig det halvåret? Jo, det var det nog. För jag har ett kriterie till som en plats eller person måste uppfylla för att vara "hemma". Nämligen att det finns kvar. Man ska kunna lämna det, göra något annat, vara borta ett tag utan att det försvinner. Det finns kvar för en när man kommer tillbaka.


Min familj. (Finns typ inga bilder på oss där alla tittar åt samma håll, men fina är de i alla fall) <3

Det finns olika typer av hemma på andra sätt än bara platser och människor. Jag tror att hemma även kan vara något som betytt mycket men som man ändå lämnat bakom sig för gott.


Min gymnasieklass, där jag alltid kände mig hemma

Alltså; ordet/bregreppet "hemma" har nog en hel del dolda bottnar som man inte tänker på.
Vad är hemma för er?


Torsdag

Hej hej

Sitter här i min säng, ska snart göra mig i ordning. Vaknade halv tio, åt frukost, städade och så. Har också försökt skriva ut några noter som jag fått på mail och som jag behöver ikväll, men skrivaren funkar inte!! gaah!!!! VEt inte hur jag ska lösa det, kanske kan Christian skriva ut dem på jobbet, eller så får jag maila Valentin och fråga om han kan fixa det..

Såå, vad har du hänt sen sist? Inte så himla mycket faktiskt. Anna och jag byggde lite tågbana på eftermiddagen medan Olga och  Michi var i Basel. Sedan gick Anna på födelsedagskalas och jag såg en film; "En geishas memoarer", mycket bättre än jag trodde. Har läst boken och tyckte den var sådär, men filmen var riktigt spännande och bra.

På kvällen var det skola. Vi övade bland annat uttal, vilket blev hur kul som helst! :P Sju vuxna människor som gravallvarligt sitter och gör grimaser och i kör säger; Steeeeeehen, Schuuuule och Rrrrrroller. Kan ju tala om att vi inte var allvarliga så länge, det såg helt enkelt för roligt ut ^^

Kom hem vid halv elva som vanligt efter skolan, kollade klart filmen och somnade sen i nybäddad säng. Finns det något bättre än rena lakan? Tror knappt det! Till och med drömmarna blir extra bra, och underbart att vakna också. Känenr mig riktigt utvilad faktiskt, hade det inte varit en massa snö och is på gatorna hade jag gått ut och joggat. Men som det ser ut nu blir det nog bara en promenad i eftermiddag. Hata snö nu! Vi som hade vår och allt, och så bara poff, borta! Blää

Nu måste jag hoppa in  i duschen.
Vi höres senare, mina vänner


Annas och mitt tågbanemästerverk ^^

En låt

Hejsan!

Hinner inte riktigt blogga nu känner jag, har en del att göra och eftersom jag gjorde det jag bestämt mig för att INTE göra, dvs sov bort hela förmiddagen, så borde jag komma igång med att byta sängkläder, impregnera skor, öva saxofon osv.
Därför blir det kort just nu. Tänkte ge er tips på en bra låt:



Och så svar på en liten kommentar från min kära Papi om DETTA inlägg:

Postat av: Bosse

En liten fundering, när du och Samuel prtar på fiket, snackar ni svenska, tyska eller schweizertyska då?

Svaret är *trumvirvel* Svenska. När vi är själva pratar vi alltid svenska, även om vi då och då måste använda tyska ord när vi inte minns vad deet heter på svenska (joo, det händer mig också numera :S) eller när det helt enkelt inte finns ett svenskt ord (tyskan har många fler ord än svenskan). Det var jättebra när Ida var här, för när vi glömde ord så kunde ju hon :)
När vi är med andra, tex "min" familj eller hemma hos honom så pratar vi dock tyska, jag högtyska och han växlar lite.
Så ligger det till :)

Nu; saxofonövning
Ha det!
Kram


En sån där dag...

...då inget blir som man tänkt men ändå ganska bra i slutändan. En sån dag var det idag.
Allt rullade på som vanligt till en början. Fixade mat till mig och Anna, tjatade på henne tills hon gjorde läxan och diskade efter oss. Anna bjöd in kompisen Marino, vilket i praktiken även innebär hans femåriga lillebror. De är världens sötaste ungar; blont lockigt hår och stooooora bruna ögon, men de är högljudda och inte så lydiga som man kunde önska. Men men, det gick rätt bra i alla fall (dvs; huset står fortfarande kvar och ingen behövde åka till akuten ^^).

Vid halv fyra packade Anna och jag ihop våra grejer; hon sin fiol och noter och jag simkläder, och så gick vi till tåget. Såg att det stod att det var fyra minuter försenat. Lite jobbigt eftersom det var galet kallt, men det funkar ju ändå med fyra minuter. Blev värre när det sedan ändrades till sju minuter, sedan tio, elva, tretton, sexton... En man som också väntade på tåget ringde till informationen och fick veta att något var fel med tåget och att man inte alls visste när  det skulle komma. När de lagt på luren ändades meddelandet på infotavlan till något som fritt översatt skulle bli ungefär "obestämbar försening". Toppen! INTE! Hur skulle vi nu komma till Frick? Ingen bil, bussen skulle gå först tjugo minuter senare och då skulle fiollektionen redan vara slut  och samma sak om vi tagit cyklarna. Det enda vi kunde göra var alltså att gå hem och ringa fiolläraren och meddela att vi inte kunde komma... Vi var båda besvikna; Anna för att hon ville spela och jag för att jag gärna hade gått till simhallen efter att ha lämnat av henne. Men efter en titt på internet såg jag att de har öppet till 21.30, så när Olga kommit och vi ätit så tog jag bussen till Frick i alla fall. Hittade faktiskt simhallen utan problem (ÄLSKAR att schweizarna skyltar till allt!) och simmade 2000 meter. Hur skönt som helst; de hade dämpad belysning och klassisk musik, och det var inte alltför mycket folk, så man kunde simma obehindrat. Detta gör jag definitivt om snart igen! :)

Nu är jag sådär skönt trött som man blir av fysisk aktivitet, så snart är det sängen som gäller för mig! 

Har ni haft en bra dag?
Kramar 

Fina saker

Saker jag tycker är lite extra fina just nu:



Att sitta på ett cafê och prata med sina vänner och sen titta på klockan och upptäcka att det gått fyra timmar fast det bara kändes som ungefär en, och så märker man plötsligt att man är törstig och att man måste gå på toa, vilket man itne känt innan för man varit så upptagen med att prata om allt mellan himmel och jord och lite till.


Och trots att det snöat ute så att ens hår ser helt dumt ut så gör det inget :P




Att äta pinnglass som ser ut som en clown med tuggummi till näsa och känna sig som liten igen.



Att titta sig i speglen och inse att man trots minusgrader och massa snö ändå lyckats få ett par små fräknar i ansiktet. Våren är liksom lite närmare då.


Att titta på franska filmer utan undertitel, bara för att det låter så fint. Egentligen behöver man inte ens titta, det räcker att det står på i bakgrunden.


Amelie



Att gå på en sunkig tågstation och helt plötsligt höra fågelkvitter som låter som taget ur en Disneyfilm.


Tisdagen den nionde mars tjugohundratio

Guten Tag!

Tillbaka till vardagen, it is. Efter den låååååånga gårdagen var det med tunga steg jag gick upp ur sängen i morse klockan åtta, och med lätta steg jag återvände till den halv nio efter att ha sett till att Anna kom iväg till skolan och sedan röjt ltie på nedervåningen. Somnade direkt och sov som en stock till tio. Nu har jag spelat saxofon, dammsugit och klätt på mig och ska snart fixa lunch. I eftermiddag tänkte jag gå och simma i Frick efter att jag släppt av Anna på fiollektionen. Hoppas bara jag hittar till simhallen, haha. Ska göra mitt bästa!

Nu; lunch som sagt. Rapporterar om simhallen ikväll!
Kramar

Idas Ior

Har ju glömt att visa den superfina bilden Ida gjorde till mig!!!
Alla mina vänner är så begåvade, bara jag som ritar och målar som en femåring, haha ^^


Sista dagen med Ida-Ida

Igår var sista dagen med Ida i Schweiz (imorse räknas inte som dag). Vi tog en lat förmiddag i Eiken innan vi drog iväg till Aarau. Där var det svinkallt, så vi tog skydd inne på Starbucks tillsammans med Elisabeth och Marco. Fikade och pratade. Trevligt.

Sedan var tanken att Ida och jag skulle ta en promenad, men det var isande kalla vindar och dessutom var vi båda förkylda (Ida mer sjuk faktiskt) så vi stannade inte alltför länge. Åkte hem och åt istället; mat och glass. På kvällen spelade vi tetris (jag vann!!!!!) och Ida packade lite :(
Lade oss vid halv tolv tiden.


Aarau-hus

Imorse var det uppstigning kvart i sex som gällde (var tusen år sedan jag gick upp så tidigt :P) och sedan lite stress till tåget. Men vi hann. Iväg till flygplatsen i Zürich; incheckning, köp av tågbiljett tillbaka till EIken till mig, köp av tuggummin (också till mig) och sedan parkerade vi oss på en bänk i väntan på att mitt tåg skulle gå och att Ida skulle igenom säkerhetskontrollen. Och så det jobbigaste; hejdå:et. Började i alla fall inte gråta (nästan på tåget sen, men klarade mig). Annars känns det ju som om det är min nya hobby eller nåt; att gråta på flygplatser eller tåg ^^
Kom hem vid tiotiden, städade, diskade och plockade iordning lite. Anna kom vid tolv, vi åt soppa och sen kom Olga. Anna gick till skolan igen, och nu gör Olga nåt därnere och jag har precis tagit reda på lite info om eventuell skidsemester i Schweiz nästa år med hela familjen och släkten på mammas sida. Hoppas det blir av! :)

Just nu är jag jättetrött (fattar inte hur jag ska palla skola ikväll!!!) och lite småsorgsen sådär. Men försöker tänka på allt kul jag har framför mig; både stora och lite mindre saker. I helgen ska jag gå på bio och se Alice i underlandet med Samuel, en film jag längtat efter att se sedan i höstas då jag först hörde att den skulle komma. Den 17 mars är det konsert, den 27:e fest med alla härliga människor från Wildberg, familjen kommer 31:a, och sen är det redan april och bara drygt en månad till Parisresan!! Efter Paris är det mitten av maj; definitivt vår och bara en och en halv månad till hemresa för gott. Skumt! kommer gå sjukt fort! Får se till att njuta av tiden!

Nu ska jag fixa lite innan barnen kommer hem igen!
Ha det fint, vi hörs
Kramar

Ny design!

Som ni kanske har sett så har Ida fixat lite på min blogg. Borta är den gamla tråkiga designen och istället blev det svart och fint och med en bild. Tänka sig! :)
Om ni inte kan se det nya eller om det ser skumt ut så är det bara att uppdatera sidan (enligt order från Ida). Så testa! Och njut av det nya, haha ! :P


It was a snowy day in Zürich

Hej hopp!

En härlig dag i Zürich blev det, trots snö och blåst och slask. Pga av det dåliga vädret kom Samuel lite senare än planerat, så Ida och jag hängde lite på stationen. Kollade på skivor, Ida fick änska en låt till radion och sen fick vi varsinn väska och muffins från radiofolket och så kollade vi på en TV-inspelning till ett program om udda föreningar och hobbys. Ett gäng gubbar och en tjej som kastade flaggor. Det kom aldrig riktigt igång, men det var säkert coolt egentligen ^^


Flaggkastarna

Sedan blev det lite shopping (en mörkgrön kofta för mig, randig tröja för samuel och skor och Ior för Ida), lite fika på Starbucks och mat på restaurangen på Coop, där vi satt kvar i nästan fyra timmar och pratade om allt mellan himmel och jord och lite till :)

Ett litet besök på utsiktsplatsen hanns också med såklart:








Nu är klockan läggdags. Imorgon bär det av till Aarau, kanske träff med Elisabeth, annars upptäcker vi helt enkelt stan på egen hand. ^^
Ha det gott, alla!
Kramar

Morning has broken

Godmorgon på er!

Här sitter jag i min säng och väntar på att Ida ska komma ut ur duschen så det blir min tur. Ute snöar det en smula.... Det var ju dumt att vintern skulle komma tillbaka! Bara att gräva fram vinterskorna, som jag i min enfald hade lagt undan.

Igår var en ganska bra dag. Vi var hemma med Michi hela dagen för han var sjuk, och mellan tolv och två var Anna också här, sen gick hon till en kompis och sen till Olgas finskalektion. VI tog det lugnt; spelade spel, målade och kollade lite TV (mest Michi. ^^) På kvällen begav vi oss in till Basel där vi såg den mycket mysiga filmen "Valentine´s day". Av samma regissör som "Love Actually" och lite i samma stil. En massa människor som inte känner varandra allihopa, men som på något sätt har förbindelser med varandra ändå. Utspelar sig på alla hjärtans dag och var som sagt mysig.

Idag blir det Zürich med Samuel, och nu kom Ida ut ur duschen så nu ska jag gå in

Vi hörs
Kram

Mumfie

Vem älskade INTE Mumfie?? Bara en fråga sådär på kvällskvisten :)


And it´s Donnerstag Leute!

Torsdag. Torsdag. Idag är det torsdag.
Vi vaknade upp ur våra dvalor, drog bort gardinen från fönstret och började nästan gråta. Ute vräkte snön ner. Usch och fy och blä och skit och en massa andra mindre vackra ord. På med vinterjackan med andra ord. (Fast först kom ett kuvert med godis från Sandra, hur braig överraskning är inte det?!) Och så bagav vi oss ut, bara för att upptäcka att det enda stället det snöat på tycktes vara utanför mitt fönster. För i resten av Eiken var det vår. ^^
Vi drog till Rheinfelden och SPA-badet, där vi bland annat flöt runt i saltvatten och lyssnade på klassisk musik i 40 minuter. How nice! Sedan spatserade vi genom staden, åt lunch på COOPs restaurant och sedan tog vi tåget till Basel. Även där spatserade  vi (ett sånt utsökt ord), tittade på böcker och sen; tada! Sedan köpte vi en skiiiiiiitstor bretzel (brödkringla). Så där mega-, super-, jättestor!! Folk tittade på oss, skrattade åt oss, pratade om oss och önskade oss smaklig måltid. Så, om ni vill ha en massa uppmärksamhet, köp en jättebretzel! :) Dagens tips från mig till er :)

Såhär såg det ut:






100303

Hej på er!

Ett ordentligt blogginlägg kommer här!! Tänka sig!
Ida och jag sitter för tillfället framför varsinn dator och nördar oss, dvs bloggar (tror jag att hon gär i alla fall ^^).
För ett tag sen kom vi hem från Basel, men jag tänkte ta det från början.

Måndagen den 1 mars 2010 var en glädjens dag! Först blrjade min mobil funka igen, jag kan nu åter skicka sms! Och trots att jag nog sparade en del pengar under mitt ofrivilliga sms-celibat så blev jag ändå lycklig att den funkar igen!
Och sen det bästa, Ida kom! Jag, Christian, Anna och Michi mötte henne på flygplatsen och vi drog hem till Eiken. Lite husesyn, lite mackätning och sedan slappande och en massa skitprat. Precis som det ska vara!

I tisdags vaknade vi till regn... Bläää. Den planerade rundvandringen i Eiken blev därmed inställd och vi spenderade tiden med dataspel istället. Efter att ha käkat lunch med Anna spelade vi lite memory innan vi alla tre drog till Frick. Vi lämnade av Anna på fiollektionen och gav oss ut på äventyr. Det första som hände får ni nu se på bild:


Vi hittade en "dörrmattväg" :D

Sedan gick vi lite på stadens gata (ja, singular :P) innan vi slog oss ner på ett fik för varsinn varm choklad.


Och en liten pralin fick man med :)

Sedan drog vi oss hemåt, åt mat och sen flippade vi (jag ) ut totalt. Skrev skumma statusar på Facebook, skrattade så vi grät åt dåliga skämt m.m m.m Men det är finfint det :)

Idag tog vi vår lilla rundtur i Eiken som vi hoppade över igår. Väderstatus: Lite kallt, lite blåsigt men inget regn.
Käkade mat med Anna och Michi och hjälpte sen Anna med matteläxan. Sedan gick vi Landi-affären här i Eiken (typ som granngården) och införskaffade vårskor till Anna.
Vid tretiden åkte Ida och jag till Basel. Starbucks, klädshopping, godisshopping och McDonalds hanns med innan skolan började. Där fick vi jobba hårt, både Ida och jag. Men för en gångs skull var det rätt roligt (och jag tror nog faktiskt det hade mycket att göra med att jag hade Ida med mig :))


Ida i Basel


Ida köpte lite vykort på tågstationen och sen drog vi oss hemåt. Och nu ska vi alldeles strax sova.


Lekte med Idas systemkamera på hemvägen och tänkte att om nån vill ge mig en så skulle jag bli glad..  bara så ni vet! :P


Imorgon är planen bad och sedan ännu mer Basel. Fredag är ganska mycket jobb för mig, men bio på kvällen. Lördag träffar vi Samuel i Zürich och söndag är fortfarande helt öppen. Det var veckoplanen i stora drag det, vi får se när jag bloggar nästa gång.

Tills dess: ha det gott
Kramar

Update

Vi lever.

Vi var i Frick.

Vi drack varm choklad.

Vi åkte hem.

Vi åt.

Vi är trötta.

Men vi har det fint.

Kram


1 mars 2010

Goddagens!

Hur har ni det? Jag mår finfint!! Var nyss ute och sprang i det ljuvliga vårvädret. 13 grader, klarblå himmel, strålande sol och en svag, ljummen vind. Kan inte bli bättre!!! Dessutom är ju idag dagen då Ida kommer! :D :D
Klockan 18.40 landar hon i Zürich! Längtar!!!!! :D

Nu måste jag duscha, sitter här och svettas ner hela datorn (fräääääscht ^^).
Vi hörs!
kram

RSS 2.0