Balettberoende?

Innan jag kom till Berlin hade jag aldrig varit på en balettföreställning. Det hade liksom bara inte blivit så. Nu har jag varit på två, inom loppet av en vecka. Verkar som om jag blivit lätt beroende. 
 
Den första föreställningen var Svansjön och jag och mina kompisar Sarah och Tamara hade planerat ett tag att vi skulle gå. Köpt biljetter och planerat vad vi skulle ha på oss och andra såna tjejiga saker ;) Efter ungefär tre timmar inne på operan kom jag ut helt lyrisk. Det var oerhört vackert och även om jag inte har någon som helst aning om dans så var jag verligen rörd. Vi satte oss på en liten restaurang i närheten och pratade, pratade, pratade om det vi just sett. 
 
Några dagar senare fick vi ett meddelande i vår skolmail. Om man visade upp sitt studentkort på ett speciellt ställe så fick man biljetter till premiären av Nötknäpparen, för bara tio euro! För bra för att inte gå, så vi ordnade biljetter och två dagar senare stod vi där utanför operan igen. Även Nötknäpparen var underbar, färgglad, glittrande, julig och rolig! :) 
 
Det är en av de saker jag tycker är fantastiskt med storstäder. Att kunna gå på balett-premiär en vanlig onsdag efter skolan. Att jag bara bor tio minuter därifrån är ett plus i kanten. Det lär definitivt bli fler besök på operan innan jag åker härifrån! 
 
 
Before I came to Berlin I had never seen a ballet. It just never happend. But now I have been twice, in one week! Seems like I have developed a small addiction! 
 
The first show was Swan Lake and me and my friends Sarah and Tamara had been planning to go for a while. We bought our tickets, planned what to wear and so on. After a few hours at the opera I was totally excited. It was stunningly beautiful and even if I don't know anything about dance I was really touched. We sat down at a small restaurant and talked about the show. 
 
A few days later we got an E-mail from school saying that if we showed our studentcards we could get tickets to the premiere of the Nutcracker for only ten euro! To good not to go, so we got ourselves tickets and a few days later we stood at the opera again. The Nutcracker was also amazing, colorful, glittery, christmasy and funny! :) 
 
This is one of the great things with the big city. That we can go to the premiere of the Nutcracker an ordinary wednesday after school. That I live just ten minutes away is also not bad. I'm am sure that I will be visiting the opera more times before I leave! 
 
Nötknäpparen
 
 
Tamara, Sarah och jag på operan

På biblioteket

Här kommer äntligen en ny rapport om mitt liv här i Tyskland. Tiden bara flyger förbi och tyvärr har bloggen hmnat ganska långt ner på prioriteringslistan. Men nu sitter jag på biblioteket och "pluggar" och tänkte utnyttja min lilla paus till ett blogginlägg. Det är ganska fint här. Tyst och lugnt (till skillnad från UB i Växjö vissa dagar) och utanför fönstret flyter floden Spree fram. På andra sidan står fina gamla hus och gulröda träd. Iböand åker en båt eller två förbi. Så även om jag inte har några föreläsningar idag och det tar ca 50 minuter att ta sig hit så är det värt att sitta här ett par timmar. Senare ikväll ska jag på en busstur med övriga utbytesstudenter där vi ska bli guidade genom Berlin och alla ljusinstallationer som finns här och där under veckan. Har redan sett lite för några dagar sedan, men tänkte att det kan ju vara kul att höra vad guiden säger också.
 
Dagarna rullar på som sagt. För ungefär två veckor sedan hade jag dock en ledig vecka och tog då bussen till Sandra i Freiburg för några dagars mys. Det var underbart att få ses igen och väldigt välbehövligt! Strosade runt i fina Freiburg, hängde lite på ett berg och gjorde en dagsutflykt till Strasbourg i Frankrike. Dagen därpå satte jag mig på bussen igen och åkte till Zürich för att träffa Samuel. Stannade ett par dagar där också, vilket naturligtvis också var himla härligt! En riktigt go vecka med andra ord, och det var lätt värt den hemska bussresan på 14 timmar tillbaka till Berlin. Att köa på autobahn måste vara något av det tråkigaste som finns! 
 
Sedan drog då skolan igång, och det med full kraft. Sju olika ämnen har jag, och här läser man alla kurser parallellt för att sedan tenta av alltihop i slutet av terminen, i detta fall i mitten av februari. Tror jag gillar det svenska systemet med en kurs i taget bättre, men vem vet, kanske ändrar jag mig under terminens gång. Kommunikation och språk är i fokus, och det mesta är faktiskt riktigt spännande, även om man efter att ha koncentrerat sig på flera timmar (igår 8 timmar) föreläsning på tyska är ganska slut. Då är det tur att jag också anmält mig till en sportkurs, nämligen vattengympa varje måndag kväll (som den mormor jag är ^^). Inte så ansträngande, men efter en lång dag är det ganska gött att guppa runt lite i en simbassäng. 
 
Jag ska försöka bättra mig på bloggandet, nu när jag börjar få in rutinerna kanske det blir lite lättare att hitta tiden. Så, vi hörs snart igen, mina vänner! :)
 
I Strasbourg med Sandra
 
 
I Zürich
 
 
Campus i Berlin
 
 

RSS 2.0