Vad är det för dag? och val..

Jag måste besluta min framtid innan onsdag nästa vecka. Hur tusan ska det gå till? Eller ja, egentligen är det bara de valbara kurserna som ska bestämmas, men det känns faktiskt som hela framtiden. Ska man välja matte C, trots att det verkar såååå trist, bara för att man kanske behöver den senare? Eller ska man satsa på Samhäll B, eller kanske männsikan socialt och kulturellt? Och nu snackar vi bara 100-poängare. 50-poängare ska man ju ha en också. Internationella relationer? Och psykologi B som individuellt val sen, eller? Och kanske läsa filosofi B utanför schemat? Aaargh, varför kan man inte få ett par extra år på gymnasiet så man hinner läsa allt man vill?
Oc sedan vill jag sticka utomlands.. Au pair!! Och lära mig tyska. det är min plan. Men, jag har även börjat kolla lite på universitet och högskolor runt om i Europa... men vet aldrig vad som händer. och U-lands-linjen i Linköping lockar fortafarande. Åhh, jag vill så mycket, och jag hatar att välja!!

I natt drömde jag att jag var elektrisk. Det kom blixtar ur fingertopparna, håret stod rakt upp och alla som kom nära fick stötar. Men sen träffade jag en uteliggare, och han sa till mig på tyska at tjag skulle smörja in mig med salt. Och så fort jag fick saltet i händerna så blev jag som vanligt igen. Undrar vad den drömmen ska betyda...

Förövrigt vill jag bara säga att det vore coolt att vara indian, att det är skit att snön försvunnit och att jag hatar att åka buss.

Ciao!

Lyckad lördag

Today was a good day. :)
Jag lyckades (efter tre timmars slit) bli färdig med min tyskaredovisning. Stödpunkterna är nedskrivna, bilder och musik är nerbrända till skivor, nu är det bara att ställa sig i miniaulan på tisdag och hålla den jäkla redovisningen, och sedan... FRIHET! :D

När jag hade pluggat klart, duschat, ätit och borstat mina tänder så kom Erik och Linnéa och plockade upp mig för vidare färd till Vadstena och Gustavio Cetriolo. Där var det så mysigt så... tryfflar (av Gustav himself), knäck (av Anna) och pepparkakor (av Lina) smakade smaskens, grammofonskivan med julmusik klingade vackert och vännernas glada skratt framkallade lyckliga känslor i min kropp. :D
"Gammeljul" var också det supermys. Där kunde man hitta allt möjligt; en medeltida brödförsäljare som gjorde reklam för sin egna skiva, ömsade ormskinnshalsdukar och även halsdukar från svansen på enorma får från typ Tibet... ja, det var nice.

Efter lite kortspel hemma hos Gurran var det dags att bege sig hemåt för att peppa inför kvällens spelning på Orienteringskubbens fest. Där var det fullt ös när jag anlände. Vi befann oss i något slags avlastinigsrum, där man kunde placera sina barn. Så, på TV:n pågick Fear Factor, små barn sprang runt runt och var allmänt högljudda.. Och de  var typ 3 st kanske. Fatta 20.... :S

Men, spelningen gick bra, och nu sitter man här i pyjamas och lyssnar på soft jazz och försöker slappna av lite efter denna ansträngande, men ytterst roliga dag.


Förövrigt vill jag bara säga att jag har lite ont i ryggen, att jag ska jobba imorgon och att allt är rätt bra trots det.


Kramhej på er


oj oj oj, en onsdag

Idag är det onsdag. Denna onsdag inleddes med ett mycket kort besök på Lernia för att undersöka möjligheterna att få sätta upp en affisch om MMR:s "Fem i tolv-manifestation".  Tyvärr fick man inte affischera, så, det var bara att se glad ut, och cykla iväg till skolan.
Först var det svenska, renässans, "Sofies värld", da Vinci, Shakespeare, Gutenberg, Kopernicus.. :)
Sedan lång håltimma, vilket innebär plugg, plugg, plugg... tyska starka verb, jippie! Inte..
Under lunchen försökte Gustav övertyga oss om det goda i att erbjuda ätpinnar till dem som vill i matsalen. Det skulle, enligt honom, vara en god anti-rasistisk tanke med tanke på att kineser alltid äter med pinnar... kan inte påstå att jag kan följa resonemanget precis, men antar att Gustav har logiken klar för sig. :)
På eftermiddagen var det dags för det fruktade provet om tyska starka verb. Hmm, kan inte påstå att det gick överdrivet bra, men jag tror jag klarade mig i alla fall.
Sedan hål igen, som fylldes med kortspel med Ida-Ida och Gurkan. :)
Två timmar latin fick avsluta skoldagen. Mycket roligare än vanligt, mycket tack vare Olle och Gustav, som var mer galna än vanligt. trots att de "retade" mig så gjorde det inget. Men, hade jag inte vetat att de inte menade det, så hade de inte sluppit undan så lätt som de gjorde. En "Förlåt-lapp" ("hej. du är inte så dum som vi först trodde"), en Olle-kram och att Gustav ledde min cykel in till stan, fick räcka idag. Men, vem vet vad "straffet" blir nästa gång.. :)

Ellan och jag stack till stan efter skolan. Medan hon hade piano-lektion passade jag på att låna bibliotekets enda bok om valloner och järnhantering. Nu ska man bara komma igenom tegelstenen...
Sen stack vi hem till Ellan-Pellan och kollade på Woodstock-DVD. Mys!! Jag hade också velat leva då!!! Och gå på hippiefestival!
Isak ville att jag skulle gå med i hans klubb/religion/sekt: "Rosa Tummen", men.. jag dissade den.
Jaaa, sen hem, plugga, äta o plugga lite till..

Förövrigt vill jag bara säga att "Det Dramatiskt Deprimerande Diktverket" nog komemr bli en succé, att hippiekläder är fint och att julbelysningen har kommit upp i stan.

Spokojnoj noche


Mysig mycket-att-göra-måndag

Idag var det studiedag. Det innebär att man går upp klockan 10.00, pluggar till klockan 12.00, då man beger sig på en liten joggingtur.  Vad man inte räknat med, är att grannens enorma hund tänkt samma tanke, och bestämmer sig för att göra sällskap. Så vad gör man om man finner sig själv stående på cykelbanan, helt ensam med undantag för en stooooor hund som, så fort man rör sig det minsta, springer fram och nafsar en på benet. Man kan antingen agera lugnt och sansat och ta hunden i kopplet (som den har släpande efter sig) och gå tillbaka med den till grannens hus, där man vet att den hör hemma, eller så kan man välja mitt alternativ. Att stå stilla, skaka i hela kroppen och gråtade ropa på mamma. Your choice. Tack och lov så kom grannen snart ut för att söka sitt försvunna husdjur och jag kunde fortsätta min joggingrunda, på aningen ostadiga ben och med tårar i ögonen, som inte berodde enbart på kylan.
Annars förlöpte dagen på ett ganska angenämt sätt. Jag pluggade x antal timmar till, tyska hela tiden (jäkla starka verb!), och klockan fem var det dags att åka och plocka upp Ellan och Linnéa för vidare färd hem till Arvid. Där avnjöts rolig film och god tigerkaka (och Linas cocostoppar, som säkert var supergoda.. om man gillar cocos) i goda vänners sällskap och allt var så mysigt.
Men, en vädjan till den som sköter belysningen i Norrsten, skaffa fler gatlyktor, Snälla!!

Förövrigt vill jag bara säga att man får ont i käken av tuggummin, att jag har fått sammanlagt 6 mail idag (wohoo känner mig poppis! ;)) och att Samuel kommer hit i april! :D

Tchüss

Superslapp söndag

Söndagen var slapp... superslapp... superdupermegaslapp..
På morgonen vaknade jag av att det ringde på dörren typ.. 1000 gånger. Rusade ner för trappan och såg mormor och morfar som glatt meddelade att de skulle åka och hälsa på gammelmormor Ester.. En aning förvirrad och med halva mitt jag fortfarande kvar i drömmarnas värld återvände jag till min sköna, varma bädd.. bara för att tio minuter senare återigen väckas på ett ytterst brutalt vis. Denna gång av telefonen. Det var föräldrarna som meddelade att de var på hemväg. Då blev det fart i huset. Frukost åts, bord dukades av, Sängar bäddades, madrasser åkte upp på vinden, sängkläder veks ihop, pyjamasar byttes ut mot kläder.

Så, när de vuxna klev in genom dörren var huset renat från eventuella spöken, och ett stort lugn vilade över oss alla.

Efter en middag bestående av potatismos och falukorv, var det dags att bege sig hem från Småland. Adios!


Senare på kvällen åkte Kajsa och jag ner till torget och träffade MMR och våra polare. Vandrade genom ett mörkt och kallt Motala hem till Petter, där vi såg en underlig, men mycket bra film, vars titel jag glömt. Vid 22-tiden var det dags att fara hem och få lite sömn. Tror att jag somnade som en stock... och drömde att Gustav var död.. Det var sorgligt, tycker jag.

Förövrigt vill jag bara säga att "Fluorchlorkohlenwasserstoff" är ett roligt ord (som faktiskt existerar), att jag längtar efter jul och att sjungande blommor är skoj. 

Vi hörs


Lärdomar på en lördag

Idga har jag varit i skolan. :) Inte i min egen skola, dock, och bara ca. 30 minuter, men jag har i alla fall varit där. Kusin Tims skola hade "Öppet hus", man fick typ vara med på lektioner och så. Såå, idag har jag alltså varit med på en matte-lektion i en teknikklass. :) Och jag fattade såklart ALLT! ;)

Sedan var Elin, Kajsa och jag på stan, köpte en jättemysig klänning. :) Efter det bar det av till McDonalds med mormor och morfar, och sen tillbaka till Påskallavik. Och här är jag nu. Vi får väl se vad som händer i eftermiddag..

Förövrigt vill jag bara säga att prickar är mysigt, att jag hoppas att Nangijala finns och att choklad är gott.

Auf wiedersehen

Friheten hos en fredag

Det var en vanlig fredag. Allt är liksom... vanligt. Var trött, som vanligt, hade lektioner, som vanligt. De var i och för sig väldigt intressanta, men ändå som vanligt. Men sen hade vi svenska-prov. Det var ju inte som vanligt. Men jag tror det gick bra. Till min stora förvåning, och glädje, så visste jag nästan allt om heliga Birgittas liv och gärningar. Jag såg meningarna ur boken i mitt huvud när jag satt där. Så, jag tror det gick bra.  :)

Efter skolan drog jag hem, packade väskan, åkte till musikskolan och spelade "julmedley 2" och "marche militaire" alias "önskelistan". Skojigt! :)

Sedan åkte vi ner till gulle-kusinerna i Småland. Kvällen tillbringade vi framför "Idol" och "Fredag hela veckan" och sedan bums i säng.

Förövrigt vill jag bara säga att det är massa snö här, att jag älskar snö och att snö är vitt


hejdå

Trött på en torsdag

Trött, trött, trött!!!
Jag är TRÖTT idag! Såå, jag orkar faktiskt inte skriva så himla mycket om dagen. Den har varit helt OK, Ellan bet mig i fingret och.. inget mer skoj...
Musikskolan var ju kul iofs, precis som alltid, men kändes skumt att vara där så kort tid. Mindre än 2 timmar ju! Skuuuumt!!
Nu sitter jag i alla fall här i pyjamasen och letar au pair- agenturer och läser bloggar från folk som redan är au pair. Åhhh, jag VILL också!! Det verkar så himla kul! Jag är verkligen pepp på att sticka iväg efter trean!! Verkligen!!

Så, jag ska försöka fixa det. :)

Förövrigt vill jag bara säga att jag fryser, att skånska är kul och att jag vill leva på 70-talet!

See ya

Ohh, vilken onsdag

Det är värsta svårt att komma på något kul ord på O som representerar denna dag..
Den innehöll allt möjligt, te-drickande i cafeterian, med eget te och egna muggar (kände mig lite snål ^^), fler studsande kycklingar, promenad in till stan med en deltagare lämnad på kyrkogården, strumpinköp och fika med varm choklad och citronmuffins, och tillslut ett mycket kort och oorganiserat MMR-"möte".
Egentligen har dagen varit väldigt mycket som vanligt, vilket resulterar i ett kort inlägg...

Förövrigt vill jag bara säga att bara för att Dacke var i Vadstena EN enda gång, så är det inte bättre än Motala, att "Vänner" är jäkligt skoj och att järnhantering suger!

Ha det!


Te på en tisdag

Denna dag har nog mest kännetecknats av Ellan och hennes knarkar-te. :D I en fin mugg, med blått sugrör och till det underbara ljudet av bubbel.
Men, låt oss börja från början. Klockan 9.45 kanade jag in på skolan. Kallt, kallt!
Så började plugget. Psykologi, tyska, engelska..
På engelskan fick vi bevittna ett fascinerande skådespel av Mr. Marcus. Hasse, den hemlöse, skulle kallas in i klassrummet, men han var en aning blyg.. :D
På lunchen var Ellan frånvarande, men det märkte inte vi andra. Hon besökte en annan tidsrymd under fem år, men för oss andra verkade det bara vara ungefär... två sekunder. Men, enligt Ellan, så var hon borta i en annan tidsrymd, där det både var väldigt färggrannt, och väldigt tomt.. Sedan dök hon tillbaka till oss genom ett av de svarta hål som hon hade att välja på. Ungefär så förstod jag det i alla fall. Ellan får väl rätta mig om det är fel.
Efter att tryckt i mig en halv glass hel (haha, hur puckat låter det på en skala??) så förflyttade vi oss tillbaka till 1500-talet.  Oroliga tider i Sverige, Gustav Vasa är kung, han plundrar kyrkor, pressar bönderna på skatter och gillar ollonsvin! :D Den småländska bonden Dacke firade jul på VAdstena slott, men inte i Motala.. Undrar vad han var för sorts person egentligen... ??
och nej, Gustav lille, den enda förortsungen här är du! :D Men, vi tycker om dig i alla fall. :D

Såå.. sen blev det jobb ett tag, man måste ju tjäna lite pengar, så ni kan få fina julklappar i år! :D..
 O nu är det nog dags att sova snart..

Förövrigt vill jag bara säga att jag gillar Ronja Rövardotter, att det är skoj med studsande kycklingar och att jag gillar "Spelkortsmysteriet"

natti


Måndag med MMR

Denna måndag visade sig bli mycket bättre än jag trodde när jag vaknade. Ni vet hur måndagsmornar kan kännas, och speciellt om det är en mörk, svinkall novembermorgon. Helst vill man bara göra som katten Figaro i Pinnocchio-filmen, krypa lååångt ner under täcket och somna om. Men, har man åtaganden som väntar så är det bara att resa på sig, sätta ner sina stackars protesterande fötter på det iskalla golvet och börja den nya dagen i så positiv anda som möjligt.
Efter att ha pälsat på mig rejält, och satt fast de nya lysena på min cykel (tack pappa, nu slipper jag smyg-cykla förbi poliserna) så gav jag mig ut i vintern.

Skolan var väl ungefär som vanligt, men självklart var dagen också helt unik , precis som alla andra dagar. Jag och Arvid och Ellan hade två små dispyter, den första utspelade sig på engelskalektionen, då vi skulle ta ställning i olika moraliska dilemman. Det handlade om i fall man skulle kunna tänka sig att ljuga i rätten, om man visste att det var det enda sättet att få fast en välkänd pedofil. Ellan och jag var av uppfattningen att om man har så få bevis att man måste ljuga för att få fast honom, då kan man ju inte heller vara säker på att det är han. Medan Arvid hävdade att vi måste läsa fallet ordentligt för vi kunde bara veta det som stod på pappret och det var att man var säker på att det var han.. Jaja, efter att Arvid talat om för Ellan att han ville slå henne i ansiktet och även använt en svordom (allt framfört på mycket välformulerad engelska, såklart), så försonades vi och återgick till att vara en mycket fredlig och kärleksfull trio. I alla fall under några timmar, fram tills lunchen, då vi började diskutera något om hur mycket luft man kunde få in i lungorna, hur många liter man andas och hur många liter man andas ut. Då var det min tur att fräsa åt stackars lille Arvid. Han hade det inte lätt idag.. Men, allt utspelade sig på ett väldigt vänskapligt sätt och jag tror inte några ömma tår kom i kläm. :)

Efter en seeeg mattelektion, en intressant religionslektion och en tyskalektion med en ovanligt speedad Sandra, var det dags för MMR-möte. Det var ovanligt likt ett möte.. faktiskt. :) Mycket mer organiserat än vanligt och det var väl bra, för vi lyckades ju bestämma saker för en gångs skull. Men jag gillar den andra stilen också, det blir mer som att hänga med kompisarna. och det var exakt vad vi gjorde efter mötet. Vi gick till "hyreshus-pizzerian", som Kajsa så poetiskt döpte den till, och tryckte i oss lite deg med tillbehör, samtidigt som vi diskuterade det mesta mellan himmel och jord. Den hetsigaste diksussionen uppstod nog mellan Lovisa och Ellan å ena sidan och Viktor å andra sidan. Ska man använda våld mot rasism? Viktor menade att man bör göra det när det gått så långt så att det inte finns något annat att göra. Vi använde Schweiz som exempel, där det nationalistiska partiet fick stora framgångar i valet. Lovisa och Ellan tyckte dock att våld aldrig bör användas mot någon. Jag är beredd att hålla med dem. Jag tror inte att våld kan lösa något problem överhuvudtaget. Men även denna diskussion var fredlig, precis som föregående diskussioner denna dag varit.

Och nu sitter jag här hemma, fryser lite trots att värmen är på, och har precis avslutat mina studier av tyska starka verb. Ack, så intressant detta ädla språk är, med sin varierande grammatik och underbara regler.

Förövrigt vill jag bara säga att man borde införa tull på kossor, att jag gärna skulle vilja vara fransk och att november inte förtjänar sitt rykte som en tråkig månad. 

Hasta la vista 


Bloggens början

Hejsan hoppsan

Jahapp. Då har man tillslut skaffat sig en blogg då. Antar att jag blev inspirerad av de roliga bloggar jag läst den senaste tiden.
Jag vet i och för sig inte riktigt vad jag ska skriva, men jag antar att jag kommer på efter hand. Det är väl också det som bloggar delvis är till för. Att bara skriva ner tankarna som de kommer och hoppas på att man kan göra sig förstådd.
Det andra syftet är kanske att skriva ner lite vad som händer i ens liv.

Så, vi kan ju börja med det.
I helgen var det skivinspelning på musikskolan. Riktigt, riktigt skojigt, måste jag säga. Tidiga mornar och trötta läppar försvinner in i det glömdas dimma när man sätter en svår låt, och när Micke Roos ansikte spricker upp i ett leende och han säger de magiska orden: "Det var helt perfekt!"
Pauserna går inte heller av för hackor, speciellt inte när man får så många pepparkakor ma orkar äta. :D
Såå, alla som vill göra en bra affär så här innan jul, köp musikskolans julskiva, jag lovar er, ni kommer inte bli besvikna! (Sista meningen ska uttalas med mörk reklamröst).

Förövrigt vill jag bara säga att James Blunts nya skiva är underbar,  att jag gillar pepparkakor och att det är måndag imorgon,

På återseende

RSS 2.0