Quoting...

Vi har en föreläsare som då och då säger de mest roliga och kloka saker. Jag har samlat lite citat i min almanacka. Låt oss ta en titt.

"De säger att män inte kan göra två saker samtidigt. Det stämmer inte. Jag kan inte göra EN sak samtidigt"

"Istället för att älska funderar vi på vad det är"

"Man får dela in de olika brotten i underkategorier. Till exempel inbrott och utbrott"

"I Rumänien smakade en Big Mac inte som en Big Mac. Vi kom överens om att det måste ha varit hundkött. Troligen död hund"

"En symbios är en liten kärleksaffär på rotnivå"

"Jag använder ordet `trovärdigt`som nyckelbegrepp eftersom det är ett nyckelbegrepp"

Söndag

Jag gillar söndagar. Sov länge, var på afrodans med Cassandra och Maria och nu tittar jag lite på TV innan jag ska bege mig till Sandra för pannkaksafton. 

Igår hade vi jättetrevligt. Jag, Sandra, Cassandra och Maria gjorde spännande pizzor och avnjöt Cassandras fantastiska muffins till efterrätt. Hade på Melodifestivalen i bakgrunden, jag tyckte nog att det mesta var riktigt dåligt. Max och Fredrik tittade också in en stund lite senare.

Annars har det inte hänt så himlans mycket sedan sist faktiskt. Snart dags för ännu en fullspäckad vecka, så det var skönt med en lugn helg. :)

Fotokurs



Idag var jag och min kamera på fotokurs. Mycket spännande och lärorikt. Inser att det är sjukt mycket kvar att lära sig, så när jag kom hem testade jag lite olika grejer. En del blev inte alls som jag ville (det mesta), en del blev bra fast det inte alls var vad jag tänkt mig. ^^
Men en sak är säker, räkna med en fotogalen Ronja den närmsta tiden.






Bildlista

En bild på dig i ditt rum:


(Mitt gamla rum, hemma i Motala)

En bild på din pappa:



En bild på din mamma:



En bild på din födelsedag:



Någon du umgås väldigt mycket med:



En bild som gör dig glad:



En bild på hur du vill tillbringa varje dag:



En gammal bild på dig själv:



En bild på någon du saknar:



En bild på din bästa vän:



En bild på din favoritplats:


(Zürich)

En bild på din bästa maträtt:


("Maträtt")

En bild på ett plagg som du känner dig fin i:



En bild från din favoritsemester:



En bild som du är nöjd med:



En bild på dig själv som du tycker om:



En bild från i somras:




I heart bokrea!



Idag har jag och Cassandra tömt Växjö på bra böcker. Jag älskar bokrean :)

Lite ditt och datt

Hej på er,

idag har jag inte mycket att göra. Var på föreläsning imorse och fick veta att grupparbetet som varit inplanerat i denna kurs inte blir av. Full fokus på att läsa till nästa tenta alltså. Den äger rum 24 mars, så kan inte påstå att jag känner mig jättestressad än. ^^

När jag kom hem efter skolan hade jag fått ett brev om att jag blivit antagen till en guideutbildning som jag sökt till. :) Yey! Så, nu hoppas och tror jag att det kommer bli guidejobb i sommar. Kommer tillbringa ganska mycket tid hemma i Motala nu i mars för att genomföra utbildningen, så timingen kunde inte varit bättre. Eftersom vi "bara" ska läsa kurslitteratur måste jag ju inte befinna mig i Växjö hela tiden.

Eftermiddagen ägnades åt disk och tvätt, och framåt kvällen landade jag framför TVn där jag fortfarande är kvar. Funderar på vad man kan hitta på imorgon... Ska träna dance halv åtta, men innan dess? Nåväl, något hittar jag nog på. Man kan ju säga att helgen redan börjat, veckans sista föreläsning var dagens och inget arbete som brådskar. Rätt skönt tycker jag. :)

Nu ska jag nog krypa ner och sova, blev sent igår när jag hade Stina och Cassandra på film- och tebesök. Men det var det helt klart värt. :)

Ha det fint alla!
Kram

Edith

"När natten kommer
står jag på trappan och lyssnar,
stjärnorna svärma i trädgården
och jag står ute i mörkret.
Hör, en stjärna föll med en klang!
Gå icke ut i gräset med bara fötter;
min trädgård är full av skärvor."

Bullar :)

Här sitter jag på golvet i min lägenhet (ja,jag spenderar mycket tid på golvet. Bästa platsen i lägenheten :) ) Har idag läst ut min braiga bok "Lila Lila" och sedan var jag på en tråkig föreläsning. Vi har nu börjat med kursen "Politisk Kommunikation" som verkar himla nyttig, men väldigt tråkig. ^^

Sedan tog jag och Sandra en promenad i iskylan. Inte alltför lång, det är helt sjukt att man inte ens kan ta en normal promenad med massa kläder på sig utan att frysa halvt ihjäl!

Nu sitter jag alltså här på golvet och känner mig nöjd. Har precis bakatkanelbullar, och det luktar underbart här hemma. :) Diskhon svämmar över, men vad gör väl det? Måste ju ha något att pyssla med imorgon också, inte sant?! ;)

Hoppas ni alla har en fin kväll!
Kramar


Mina bullar :)

Blek?

Jag satt nyss och försökte få till en hysad bild på mig själv, dels för att jag har lite tråkigt och dels för att det är kul att testa olika kamerainställningar. Inte helt lätt dock! När jag sedan tittade igenom bilderna fann jag bland annat denna.



Lite kan man nog skylla på blixten, men gosh vad skönt det vore med lite sommar och sol, så man slapp se ut som ett spöke i ansiktet!

Söndag

Vaknade återigen upp till solsken! Åh, vad jag älskar solen! :)
Hade en finfin kväll igår; jag, Sandra, Cassandra och Max tog bussen in till De Luxe i stan, där "Alice in Videoland" spelade. Hade aldrig hört talas om dem innan, men det var roligt, bra drag och låtarna fastnade verkligen på hjärnan. Inget jag skulle lyssna på hemma kanske, men bra dansmusik. :)

http://www.youtube.com/watch?v=7Q8oXj89x0w




Vi avslutade kvällen på McDonalds innan vi delade en taxi hem (billigare än buss!!). Somnade gott vid halv tre-tiden (tror jag ^^)

Imorse startade jag och Cassandra dagen med att ta en promenad till Willys i solen. Iskallt, men fint. :) Gick sedan hem, röjde lite i lägenheten och tog en middagslur innan jag mötte upp Sandra och Cassandra på gymmet för ett roligt, och ansträngande, afropass.
Nu har jag ätit pannkakor och diskat och laddar nu för en ny vecka och en ny kurs med några avsnitt av "Vänner" och Solsidan, och sedan blir det en lång natts härlig sömn.

Vi hörs! 

Bra dag!



Här sitter jag och väntar på att mina vänner ska komma förbi. Vi ska gå ut och dansa ikväll och jag är PEPP! :) Ska bli himla skoj!
Har haft en toppendag, vaknade av solen, gick på stan med Sandra och Cassandra och senare blev det afrodans på gymmet med desamma. Och nu är det alltså utgång som gäller. Tipptopp! :)

Hoppas ni alla får en toppenkväll!
Kram

Anna

Den här låten har jag nu haft på hjärnan i snart tre dygn. Det spelar ingen roll hur många andra låtar jag hör eller nynnar på, det slutar alltid med att jag går runt och sjunger på denna. Så, kan bara konstatera att det är tur att den är så himlans bra som den är. :)

http://www.youtube.com/watch?v=ojE7J6O1D6A



Klart!

Äntligen klar med tentan! Det var en riktigt kluring och jag kan inte göra annat än att hålla tummarna för att det gick vägen.
Nu ska jag snart vandra iväg till Cassandra för pizza och "på spåret". Känns som det perfekta just nu. Fick i och för sig en inbjudan till bio av en kompis, men det var i Basel, så tror jag måste hoppa det, tyvärr ^^


Här har jag suttit i nästan nio timmar. Lite stel är man allt nu

Tentadag!

Nu är det dags för tenta! Om några minuter läggs den upp på internet, och så har vi nio timmar på oss att skriva kluriga, utredande, logiska, sammanhängande och korrekta svar på alla frågor. Håll tummarna för mig, så hörs vi senare.


Igårkväll lade jag kurslitteraturen åt sidan och läste några kapitel ur braiga boken "Lila, Lila". Men nu är det som sagt skolböcker som gäller igen!


(Tiden på detta har blivit helt skum, men det publicerades kl 08.50 idag, fredag 18 /2 ^^)

Ett år sedan....

För exakt ett år sedan befann jag mig i ett hus i en dal i Alperna, omgiven av snö och enorma berg. Skidresa med familjen Senft, min värdfamilj i Schweiz. Det var en himla härlig resa, väldigt avkopplande. Varken internet eller mobil fungerade, vilket först var lite panikartat, men efter ett tag blev nästan skönt. Jag bloggade dock varje dag, fast offline, och när jag kom hem publicerade jag det hela. Det kan man läsa HÄR och HÄR.
Det är helt galet att det gått ett år, jag minns det så himla tydligt. Jag minns att jag ramlade i en svart backe och gled i flera meter och trodde jag skulle dö, jag minns att jag till slut lyckades få telefonkontakt med Samuel och vi bestämde oss för att åka till Paris i maj, jag minns att vi åkte skridskor och att jag och barnen lekte i en enorm snöhög brevid skridskobanan, jag minns bergen, kylan, jag minns att det var fullt av Carl Larsson-bilder i huset, jag minns vad jag läste, jaa, jag minns en hel massa saker. Men det har gått ett år. Galet.



Den lilla dalen där vi bodde





Lek i snöhögen :)

Fixa och trixa

Här sitter jag på golvet i min lägenhet och stirrar på berget av tvätt som skriker "Vi vill bli rena!!" Fy, så tråkigt, men antar att det bara är att sätta igång. Det är en sådan dag idag, en dag att göra alla tråkiga måsten på. Har tillbringat förmiddagen på biblioteket med Cassandra. Imorgon är det tenta och jag har precis lagt ner plugget. Nu får det gå som det går! Om en halvtimme blir det promenad med Sandra och Cassandra och sedan är det väl dags att ta tag i tvätten. Mycket mer än så händer inte idag, det får bli en tidig kväll också för att orka gå upp i tid till tentan imorgon. Ni får hålla tummarna för mig! :)


En liten godispåse från Movie Monday i måndags :)

Uppsala

Jag var i Uppsala i helgen, och hälsade på Ellan. Tolv och en halv timme efter att jag lämnat min lägenhet kom jag fram till hennes. Helt sjuk resa; med bilköer mitt i skogen, felkörningar och översvämmad busstoalett. Galet!!

När jag kom fram fixade vi gästkort och begav oss mot Ellans lägenhet.


Hellooooo


Jean-Paul vakade över oss

Efter dusch och vidare små förberedelser begav vi oss till Östgöta Nation där vi intog en måltid i form av wokade kyckling och grönsaker för min del och nachotallrik för Ellans del.


Den vegetariska nachotallriken bestod av chips och bönor. Inte helt uppskattat av fröken Åslund, och jag förstår henne.. Bönor är ingen hit.

Kvällen avslutades med hoppdans till ett superduperband som jag tyvärr aldrig uppfattade namnet på. Mycket känsla!


Mobilbilder blir inte bra, men ibland har de känslan! :)

Lördagen startade med lite inköp på ICA, frukost på golvet i sann Ellan/Paris-anda (love it!) och sedan styrde vi stegen mot stadens gator och torg.




Det var isfestival på gång. Riktigt cool konst :)

Rean på Monki kan man ju faktiskt inte stå emot och även H&M fick ta del av våra studentslantar, och sedan värmde vi oss vid en kopp te på GHs, a.k.a Gästrike-Hälsinglands nation.


Vi tog plats i biblioteket


När vi promenerade hem gick solen redan ned.

Kvällens plan var eftersläpp på Östgöta Nation, och så piffade vi till oss till tonerna av lite swing och annat finfint på Ellans LP-spelare.



En finfin kväll blev det, som avslutades runt sextiden hemma hos Ellan till tonerna av för oss alldeles ny, men uppskattad, musik.


De hade ett finfint band på Östgötas, som spelade disko :)

Pojkarna hade kostym och slips eller fluga och alla visade upp sina bästa diskomoves och kristallkronorna blänkte :)


Och vi var himlans glada !

På söndagen kramade jag Ellan hejdå, vinkade adjö till Uppsala och tpg tåget till Stockholm för att inta en italiensk macka och en kopp te med Gustav. På eftermiddagen gick sedan bussen hem mot Växjö igen, och denna gång kom vi till och med fram tidigare än planerat. Och så var en toppenhelg till ända.




Lite bilder

Hej på er!

Nu sitter jag här i min säng och ska snart sova. Om sex timmar ringer väckarklockan, och det bär av mot Uppsala och Ellan :) När jag kommer hem på söndag blir det bättring på bloggen. Har suttit och tittat igenom inlägg från Schweiz, när jag skrev minst en gång om dagen, och insett hur kul det är att läsa det nu. Så, ett försenat nyårslöfte; att uppdatera bloggen oftare! :)

Börjar med lite bilder som togs när jag var hemma för att fira mammas födelsedag för några veckor sedan.



Mysigt att träffa Knutte igen :)


Påväg för att sjunga för födelsedagsbarnet :)




Dagen till ära blev det klänning


Mami <3


Lite Kina-schack hanns också med


Bloggen is back

Jag har, efter supporterhjälp av blogg.se, lyckats fixa så att jag kan skriva inlägg igen. Jag har en hel del bilder i min bloggmapp att visa er, men det hinner jag inte nu. Är nämligen i skolan och tar bara en liten paus. Så vi hörs senare.
Kram


Jag är lite sugen på en till tatuering... Inte precis denna, men visst var den lite cool? :P

Dum blogg

Åh min blogg är helt dum! Funkar inte alls att skriva normalt eller lägga in bilder... Ska försöka fixa det. Återkommer

RSS 2.0