Te, svenskt smörgåsbord och nattfilm

Jag har tillbringat helgen med familjen Oberholzer. :)

Igår mötte jag först Samuel i Zürich. Vi promenerade lite och drack sedan te på ett mysigt litet fik. Det är sånt jag gillar med Zürich och andra storstäder, att man bara kan promenera runt i flera timmar och upptäcka nya platser och så. :) Me like!

Sedan mötte jag hans mamma och hennes kompis på tågstationen och vi åkte till staden Zug för att äta svenskt smörgåsbord. Det var en svenska som lagat all mat och det var GOTT! :) Åt en himla massa köttbullar, tunnbröd, och till efterrätt små små semlor, polkagrisar och äppelpaj. Mumma!!

När vi ätit i galna tre timmar tog vi tåget tillbaka till Wildberg. Där bestämde vi oss för att se en film allihopa, så vi kollade på "Änglar och Demoner". Det roliga med den filmen är att ju fler gånger man ser den, desto mer gömda grejer upptäcker man ^^

Klockan två var filmen slut, och vi somnade.

Imorse var planen att jag skulle ta bussen hem vid halv tolv. Fast om man vaknar kvart över tio och bestämmer sig för att snooza en timme så hinner man inte riktigt. Därför blev det halv två istället. Vi åt frukost till ett och sedan begav jag mig hemåt. I vanliga fall tar det knappt två timmar. Idag, på grund av att det är söndag, tog det två timmar och 45 minuter. Vilken tur att jag gillar att åka tåg ^^

Fick vänta en halvtimme i Zürich och tog då en kort promenad runt stationen.. Så här såg det ut i Zürich idag:




En snöig fredag

Idag har det vräkt ner snö hela dagen. Det "firade" jag med en liten promenad i förmiddags, innan jag ringde mamma och grattade.

På eftermiddagen tog jag med mig barnen till Rheinfelden där vi mötte upp Olga och åkte till isbanan. Vi kom en halvtimme innan de stängde, lite otur, men en halvtimme fick vi i alla fall åka.


Kände mig nästan lite åttiotalig i mina benvärmare och tights :P



Vi var alla lite Bambi på hal is, men kul var det :)


Sedan åkte jag och Michi hem i snöovädret (Anna stannade hos Olga och var med på hennes finskalektion). Därhemma väntade Christian med maten klar, och strax därefter dök Szandra upp. Vi åt massa mat och ännu mera glass, tittade på bilder och pratade. Rätt mysigt.
Nu blir det sängen, imorgon bär det av mot Zürich för fika med Samuel och sedan svenskt smörgåsbord i Zug med hans mamma. Sover i Wildberg sen, så om vi inte hörs imorgon förmiddag så blir de

Skridskor och en födelsedag

Hej!

Börjar med att gratta världens bästa mamma pa födelsedagen! Love you!

Sen ville jag bara meddela att jag tänker blogga senare. Kanske först imorgon. Vi har nämligen akt skridskor idag, och jag har bilder. Mycket roligare att blogga om det med bilder till, men nu är jag inte pa min egen dator.. Passar spagettin ;)

Ikväll far vi besök ocksa, av Szandra, jag tror jag nämt henne... Muslimen fran Ungern :P
I alla fall, kanske inte har tid att blogga förrän imorgon

hörs senare
kramar

Bloggtorka

Hejsan

Som ni kanske märkt så har jag lite brist på ideer och motivation till bloggen. Har liksom ingenting att skriva om. Så, tills inspirationen kommer tillbaka så får ni titta på lite bilder som jag tog på min sköna promenad idag.


Denna är dock inte från idag, utan igårkväll



Ett schweiziskt hustak ^^


Eiken från ovan



Jag i skogen. Det snöade lite också :)


Uppe på kullen


Mitt favvoträd. Precis brevid tågstationen står det och brer ut sina grenar.


Utanför puben står en stor.. hmm. staty(?) Det är snart Fastnacht, dvs typ som en karneval (stoooor händelse här!) och därför står han där







Förstasidesnytt

Hej

Har inget att blogga om och egentligen ingen lust heller.
Här får ni en länk till tidnignens hemsida, den som vi var med i igår. På en här bilden ser man mer av mig än bara benet (som var fallet i papperstidningen) Tyvärr inte hela artikeln, men men :P

http://www.nfz.ch/kultur/index.html

Ha det
kram

Nämen titta...

...vi är i tidningen igen. Någon som är förvånad? :P Händer ju inte alltför ofta menar jag ;)


Om helgens konserter. En riktigt bra recension :)

Annars har det varit en ganska vanlig tisdag. På eftermiddagen hade Anna besök från sin kompis Marino och hans lillebror, så vi gick ut och åkte pulka ett tag:






Sen lyckades jag föra över filmerna från konserten (Christian filmade två låtar) från hans kamera till min dator och bränna dem på CD-skiva! Wohoo! Jag känner mig teknisk!
Annars har jag inte gjort mycket: lite läxor, lite TV, lite promenad.. det vanliga.

Nu ska jag nog snart vandra upp mot sängen.. Om ett tag. Har huvudvärk igen.. Suck.. ^^

TV-frukost

Goddagens :)

Så var det tisdag igen. Känns som om det alltid är tisdag. Tiden går så sjukligt fort, jag hinner inte alls med.
Känns en smula vemodigt att det är tisdag utan orkester (har ju haft rep varje tisdag och fredag sedan slutet av december). Men men, får väl ägna kvällen åt att försöka få in filmen från konserten i datorn. Dessutom måste jag göra tyskaläxan, både den som var till igår (och som jag struntat i ^^) och den som är tills imorgon. Rätt mycket alltså.

Nu har jag precis ätit frukost framför TV:n. Har i och för sig varit uppe sen halv nio, men städningen tog faktiskt en hel timme idag, och sen pysslade jag lite i mitt rum. Men nu är allt sånt klart i alla fall. Ska masa mig in i duschen snart...

Planer för veckan annars är inte så mycket. Skola i morgon kväll.. typ.
På lördag ska jag först fika med Samuel i Zürich och sen ska jag på svenskt smörgåsbord i staden Zug med hans mamma. :) Tror jag sover i Wildberg sen :)

Vad har ni för roligheter på gång?

Nu: dusch
hörs sen
kramar

Vad är sorgligast?

Detta ser lite sorgligt ut tycker jag. Det kan vara en fin bild, om man väntar på någon som ska komma och sova över, men just idag är det en sorglig bild. Frågan är bara vad som är sorgligast; att min fina helg är slut och min vän som sov hos mig har åkt hem, eller att jag blivit så lat att jag inte orkar ställa undan madrassen? :P


Underbar helg

Jag har haft en underbar helg!

Det började i lördagskväll. Klockan kvart i sju befann jag mig i ett musikrum på övervåningen i en gympasal (joo, det är sant, det finns ett musikrum med flygel och allt i gympasalen :P), där jag tillsammans med resten av gänget i Musikgesellschaft Concordia Wegenstetten utförde diverse andnings- och uppvärmningsövningar. Bland annat öronmassage ^^ Jo, för öronen är den viktigaste kroppsdelen när man skapar musik ihop :)

Sedan tog vi våra instrument, knäppte våra västar, rättade till slipsarna och äntrade scenen. 80 minuter senare hade vi avslutat vår musikaliska resa runt jorden (låtar från en massa olika länder). Helt underbart kul var det! Så här såg det ut:



Till vänster är kören som sjöng på två av låtarna


Scenen, med den enorma luftballongen som vi flög runt jorden med. Ni kan ju tänka er hur det lät när den tillslut gav upp och sprack. Imagine the BANG! ;)


Hela "min" familj var och lyssnade, och Samuel hade också kommit :)


Jag vet inte vem som gjort bordsdekorationerna, men denna någon kan inte ha haft alltför höga betyg i geografi :P

Efteråt blev det lite fest, "Tanz mit Roberto" vilket innebär schweiziskt dansband, lotteri, bar m.m. Jag vann en korv, haha!
Samuel och jag åkte hem vid ett-tiden, inte var man pigg inte :P

Imorse vaknade vi vid tiotiden, men gick inte upp förrän halv tolv.


Vi imorse... Fortfarande i pyjamas och ofixade ( ialla fall jag).. så kan det vara :P

Vid tolv åkte Samuel hem, och jag snabbduschade och bytte om innan jag blev upphämtad vid halv ett. Åter mot Wegenstetten, för konsert nummer två.


Publiken droppar in

Eftersom vi hade såååå himla snygga kläder så insisterade mina medmusikanter på att det var tvunget att förevigas.. Resultat:


Jag och dirigenten Valentin. (Nån mer än jag som får lite vaxkabinett-känslor av denna bild? :P)

Söndagskonserten gick även den bra, och efteråt städade vi hela gympasalen. Det innefattar att ta ned den stora luftballongen, vilket såklart kan utnyttjas på en massa olika sätt. Tillexempel fota:


Fabienne, Sandra, Beat och Fabian (och skitig kameralins? :P)

Helgen avslutades med en trerättersmiddag på ett av våra stammisställen i Wegenstetten; Gasthof Adler. Toppen! :)


Skål för oss!!

Som sagt var; en undebar helg! Synd att den redan är över.. Men, I´ll be back. Lever nämligen under hot: "Om du inte kommer tillbaka snart så..." och "Vi har årskonsert varje år i januari. Du kan väl ta ledigt från skolan och komma tillbaka nästa år? Vi betalar flyget" :)

Och för er som undrar; nej, min musikaliska karriär i Schweiz är inte över. Jag har bara hoppat in i detta band i januari, nästa vecka går jag tillbaka till Jugendband igen. Även det toppen såklart. Och många av människorna är de samma. :)





Konsertkväll

Hejsan!

Ikväll är det årskonsert med orkestern som jag spelat med nu i januari. Jag är fortfarande sjukt täppt i näsan, har liteo nt i halsen och hela natten har jag drömt att jag glömde noterna hemma, hade på mig fel kläder, tvingades sjunga för alla eller något annat hemskt.
Trots det är jag nu superpeppad, och kan inte vänta tills det blir klockan åtta ikväll!! Timmarna tills dess känns extremt många och långa!!

Ska i alla fall börja med att ta en dusch nu, så får vi väl se sen...
Vi hörs
kram

100122

Hejsan!

Känns som om  jag skriver mer och mer sällan, men det är nog mest för att det inte händer så mycket. Är fortfarande förkyld, och dricker en massa te och sover så mycket jag kan. Sov till exempel jättegott i natt (9,5 timmar), men hade ändå lite feber när jag vaknade. Den har tack och lov försvunnit nu, men näsan är fortfarande täppt och huvudvärken ligger och lurar. Så det är som sagt myskläder och te som gäller. Har varit ensam med Michi hela dagen, han hade studiedag. Gick först upp vid sju för att skicka iväg Anna till skolan. Kvart över åtta gick hon, och då vaknade Michi... Ingen vila där inte alltså. Vid tolv kom Anna hem och åt och nu är hon hos en kompis till fem, då jag ska möta henne på tågstationen så att hon kan åka till Olga och vara med på hennes finskakurs, som hon brukar göra ibland.
Det är alltså en lång dag, men det har ändå gått bättre än jag trodde. Sov till och med en sisådär tjugo minuter förut när Michi spelade xbox, och hoppas att Christian inte kommer alltför sent, för då hinner jag vila lite innan mat och orkester ikväll... Skulle vara skönt..

Sådär, nu när ni har fått en update om mitt tillstånd så har jag egentligen inte mycket mer att säga. Vi hörs, helt enkelt

Adieu

Oh nein!

Jag har blivit förkyld. Jag visste det. Jag såg för mycket framemot helgen, självklart måste Gud/universum/karma/ödet/vad det än är som bestämmer sånt se till att jag blev sjuk...

Men, jag ger mig inte. Jag SKA ha en rolig helg, och jag SKA vara frisk. Därför har jag endast gjort tre olika saker idag:
1) druckit en massa te (sju koppar!!)
2) Sprungit på toa (resultat av punkt ett)
3) halvlegat i sängen och tittat på TV

Och vet ni vad? Jag mår redan mycket bättre! Mitt huvud känns i och för sig som en stor ballong, men nnars, ganska bra faktiskt! Ikväll blir det alltså rep igen, jag SKA spela! Så det så! :)

Onödiga onsdag

Hej!

jaa, denna dag känns en smula onödig. Vaknade på tjurigt humör, och känner att det håller i sig..
Har inte gjort nånting nu på förmiddagen, typ bara suttit framför datorn och kollat på videos på youtube. Spelade lite saxofon också, men det gick såklart åt skogen. Suck...

Nåja, jag ska inte tjura mer här i bloggen nu, vi hörs lite senare istället.


Just nu har jag tre saxofoner i mitt rum. <3

Måndag och tisdag

Hej!

Rapport från måndagen följer härmed:

Hade en otroligt produktiv förmiddag. Den innehöll; Jogging, dusch, saxofonövning, storstädning av rummet, vanlig städning av övriga huset, brevskrivning, promenad och pannkaksstekning. Och allt detta mellan halv nio och tolv. Det ni! ;)

När Anna gått tillbaka till skolan på eftemiddagen blev jag ensam igen och unnade mig då att slötitta på en film.
På kvällen åkte vi in till Basel för att hämta Olga som kom tillbaka från Berlin. Familjen släppte av mig en bit från skolan, och jag trodde jag hade full koll på vart jag var... Jag trodde fel kan vi ju nöja oss med att säga. ^^ 40 minuter efter att de släppt av mig kom jag fram, och insåg då att om jag gått rätt från början hade det tagit max fem minuter... Jaja, så kan det gå ^^

När jag kom hem hade jag fått presenter av Olga, minsann! Och riktigt fina sådana också!
Kolla här:


En fin chokladkartong...


...med nästan bara marsipanpraliner :D (Och några kaffe, men de får Samuel äta upp i helgen ^^)


En parfym i en "Fehrnsehturm"-formad flaska. Luktar så gott att jag redan planerar en resa till Berlin när den tar slut ^^



Och en T-shirt


Och så tisdag nu då:

Sov hela förmiddagen. Ont i huvudet och orkade inte göra någonting. Eftermiddagen blev även den slapp, hjälpte Anna lite med läxan innan vi åkte till hennes fiollektion i Frick. Väl hemma gick vi till hennes klasskompis Marino och lämnde dagens läxa (han var sjuk). Sedan mat och okresterrep (utan utgång efteråt, eftersom det snart är konsert repade vi mellan åtta och tjugo i elva, och efter det orkar ingen gå nånstans ^^). Och nu sitter jag här och ska snart sova. Händelserikt och intressant, jag vet ;)

Får väl hoppas att imorgon blir en bättre dag, var inte riktigt i form idag om man säger så...

Natti


Om jag bodde på en enslig ö

Jag har precis läst ut boken "Pappan och havet" av Tove Jansson. Som ni kanske förstår så är det en Muminbok, och den är helt underbart bra! Mycket filosofisk och tankvärd!



Det handlar om Muminpappan, som tycker att det är fasligt svårt att vara pappa. Han vill beskydda och försvara sin familj, för det är sådant pappor gör, men i den trygga, lugna Mumindalen finns inga faror. Därför beslutar han sig för att ta med familkjen till en fyr på en enslig ö. Där finns bara en fiskare, men han tiger. Ön är ingen vanlig ö, den har egenskaper som förändrar hela familjen. Eller tja, alla utom Lilla My. :)

När jag läst klart boken så fick jag lite inspiration och skrev en liten text om hur det hade varit om jag bott på en enslig ö. Ungefär såhär:

Om jag bodde i en fyr på en klippgi, enslig ö mitt ute i havet så skulle jag nog tycka om hösten mer än alla de andra årstiderna. Hösten är stormarnas tid, tiden för förändring och förvandling. Löver går från grönt till gult och rött, havet från klarblått till skummande vitt och grått och vindarna börjar blåsa.  Jag skulle tända ett litet ljus i min fyr och betrakta det skummande stormhavet från ovan. Lyssna på vinden som ven kring mitt torn och känna en stilla lycka över att världen lever och att jag var trygg i mitt torn med mitt ljus. Kanske skulle jag svepa in mig i en grå filt och dricka te med smak av jordgubb och sommar. Som sällskap skulle jag ha ett pussel med flera tusen bitar, ett sånt där som räcker i flera månader. Och skulle jag trots allt bli trött på höststormarna så skulle jag göra som Muminmamman och måla mig en färgsprakande sommarträdgård på väggen.



Men nästan alltid skulle jag tycka om hösten. När vindarna mojnade skulle jag ta långa promenader längs stranden och samla drivved. Med hjälp av min gamla skrivmaskin skulle jag fundera ut historier om varifrån träbitarna kom.

 

På skrivmaskinen skulle jag också skriva om havet och himlen och deras växlande färger och dofter.

Kanske skulle jag finna en liten skog där jag kunde plocka svamp, som jag sedan skulle steka och äta på varma mackor med smör.

Jag skulle bo ensam på ön, men då och då skulle jag ta min lilla båt in till fastlandet och hämta mina vänner. Sedan skulle vi svepa in oss i filtar och sitta ute och titta på månen så länge det bara gick. Sedan skulel vi alla sova i fyren. Eller kanske hellre vara vakna hela natten och lyssna på jazz på en gammal grammofon och tala om livet.

Det vore inte ett helt obehagligt liv tror jag


Vädret i Zürich...

...var idag väldigt konstigt. Sol, regn, värme, kyla om vartannat, och hela tiden blåst. De säger att det är föhn som kommer, alpvinden. Och i min bok om schweizare står det att när föhn blåser så blir de vanligtvis så artiga och behärskade schweizarna som galna. Ska bli kul att se ;)

Som ni förstår så befann jag mig alltså i Zürich idag. Träffade Dave, en kompis till Samuel egentligen, som var med honom i Sverige i somras. De bodde hos mig, och vi var i Stockholm ihop (HÄR kan man läsa om det)
Vi tog en lång promenad i stan och hamnade på ställen som ingen av oss varit förr. Var trevligt att se mer av stan, den är riktigt, riktigt mysig! Sen tog vi en fika (dvs en kaffe och en te, jag saknar svenskt fika!!) på ett mysigt café, innan vi åkte hemåt.

När jag satt på tågstationen i Stein-Säckingen kom jag på att jag hade min kamera med mig, och att jag inte använt den. Så för att det inte skulle vara förgäves så knäppte jag följande kort:


Stein-Säckingen Bahnhof

Det var allt som allt en trevlig söndag.

Igår gjorde jag inte mycket. Låg mest i sängen, sov en stund, lyssnade på musik, skrev dikter, läste osv. Var ute med barnen en stund och försökte bygga en snökoja, men det mesta av snän har smält, så vi gav upp rätt fort.
En ganska händelselös dag med andra ord, men skön :)

Veckan som kommer blir fullspäckad, me like! Måndag och onsdag skola. Tisdag och fredag rep inför konserten, och på torsdag även första repet för året med gamla bandet. Lördag och söndag har vi konsert, på lördagen kommer familjen och Samuel och lyssnar och sen sover Sam över här. Blir nog en toppenvecka, I feel it in my toes ;)

Vad ska ni hitta på?

Kram

Test

Testar bara om jag lyckas få in en video på bloggen. Och om det går så får ni ett låttips på kuppen. Bra va?!



Och i fall det nu inte funkar så lägger jag in två bilder också, så är inte inlägget helt förgäves :)



 

Lördag

Hejsan!


Jag har vaknat nu, höll jag på att säga, men faktum är att jag redan varit vaken sex timmar. Och att jag är trööööööööött!!! Skulle kunna sova en massa mer!

Hade i alla fall en underbar kväll igår. Inga fotos att visa tyvärr. Först var det rep med orkestern, och jag fick en "fin" lila och grön slips som tillhör orkesteruniformen. På tisdag ska jag troligen få en matchande väst också. Så måste jag köpa en vit skjorta, och med svarta byxor och de nya skorna så är outfiten komplett.. Kommer bli hot!.. not ;)

Sen gick vi till vårt stammisställe, där vi fick gratis pommes (yey!) och drack en massa fanta (jag) och öl (killarna) och iste (de andra tjejerna). Jag hade tur, hamnade vid det helt klart coolaste bordet.. ;) Och töntigaste (me like!) Kvällen bjöd på bland annat sockerkrig, allsång, svenskaundervisning, schweizertyskaundervisning, toabesök a'la fjortis (dvs; en tjej måste på toa, alla tjejer följer med ^^) och annat skoj. Har inte skrattat så mycket på länge. Det finaste var ändå när Caroline utbrast; "Du bist einfach toll!" ("Du är toppen!") efter att jag lyckats med ett skämt :) Yey! "Du auch!" ("Du med!")  Faktiskt så skämtade jag massor igår, var på toppenhumör helt enkelt.  :D

Efter att ha kindpussat folk i en halv evighet (ska LÄTT införa det som avskedshälsning i Sverige!!) så skjutsade Valentin hem mig vid kvart över ett-tiden. Och vid två ungefär somnade jag sött ^^
Vaknade vid tiotiden, och upptäckte att mitt hår, mina kläder, min kudde, jaa, faktiskt hela mitt rum stank av rök! Verkligen STANK! Det är det enda som är mindre trevligt med att gå ut med orkestern, alla rökar så himlans! Och det fastnar ju direkt!
Så på förmiddagen blev det dusch med hårtvätt, byte av sängkläder och alla kläder ner i tvättkorgen. Sen fick jag vädra en timme eller sådär, och nu kan man vistas här igen, även om det då och då komemr som en liten pust av lukten..

Sen spelade jag Monopol med barnen (börjar bli trött på det spelet nu!) och nu är de ute och städar i kaninburen. Christian bygger på övervåningen, och jag tror att jag somnar snart ;)

Så, vi hörs sen

Kram

Skrattmuskler

Jag ville bara säga att mina kinder gör ont av skratt och massa kindpussar, och att jag mår fint.

Glömde ju...

...att visa en grej! Vi var i tidningen idag. Orkestern alltså :)
Lite reklam för att vi förbereder oss för årskonserten.

Det var en bild med. Om man inte vet att jag är där så är det sjukt svårt att upptäcka mig. Men det går :P
Bilden togs förra tisdagen, precis efter att jag dirigerat en låt. Därför har jag inte heller någon saxofon (Valentin hade tagit den ^^) Inte för att det syns på bilden, men i alla fall ;)



Nu SKA jag verkligen sova. Imorgon ska jag impregnera skor för första gången i mitt liv. Wish me luck ;)
Godnatt

Ett underverk för 5 kronor och 75 öre

Hej igen!

Nu har jag lite tid, äntligen. :)
Olga, Christian och Anna är i Basel, Olga åker till Berlin ikväll och de andra skjutsar henne. Michi borstar tänderna och själv sitter jag här och har precis lagt in lite bilder från dagen i datorn. Ni ska få se dem.

Började dagen med en tur till Basel, jag var på jakt efter skor (jaa, jag vet, jag shoppar galet, men men ^^) Ville ha ett par svarta, lite mer finskor som jag kan ha på konserter och så.
Hittade dessa, som jag tyckte var snygga:

 
De fick alltså följa med hem (klicka för större bilder)

I Basel var det nästan lite vårkänsla idag. Blev lite varm i min tjocka jacka, solen sken och man hörde ljudet av snö som smälter och fågelkvitter.. Men sen kom jag till Theaterplatz, och insåg att det faktiskt fortfarande är vinter. Såhär ser fontänen där ut:


Fontänen har frusit, men som man ser så sprutar den ändå vatten :)

Innan jag åkte hem gick jag in i stans finaste chokladaffär, ni vet en sån där där allting är upplagt bakom glasdisk, och expediterna har vita handskar på sig. Därinne spenderade jag 5 kronor och 75 öre, och kom ut med en liten ask.


Lilla lådan

I lådan befann sig ett underverk! En liten Luxemburgerli!


Maräng med chokladsmak och underbar chokladkräm i mitten (de finns i alla möjliga smaker och färger)

Sen åkte jag hem. Anna hade kommit hem tidigare från skolan för hon hade ont i magen. Men efter ett par timmars vila och lite tabletter så mådde hon bättre och nu ikväll var hon som vanligt igen. För några timmar sen åkte Olga till Berlin med sin skolklass. De kommer tillbaka på måndag, och eftersom Christian jobbar massa så betyder det mer ansvar för mig. Men är inte vidare orolig, jag har läget under kontroll om man säger :P Och i helgen är han ju hemma.

Nu ska jag snart krypa till sängs.
Hoppas ni har haft en fin dag :)

Kramar

fullt upp

Hej

Har haft fullt upp hela dagen, och har det egentligen fortfarande. Men har shoppat lite, ni far se sen.
Hörs

Denna vecka

Hejsan!

Förlåt igen för att jag är lite seg på att blogga just nu. Har faktiskt väldigt mycket att göra... Det är sant :P
Kolla här:

Måndag: Först pluggade jag lite på det som vi haft i tyskaläxa över lovet, för sen var det ju skola på kvällen (jaa, jag hade haft typ tre veckor på mig, men gjorde det samma dag, jag vet, jag vet :P)

Tisdag: Det var fiollektion med Anna, och sen eget rep på kvällen. Det slutade halv elva (egentligen ska det sluta tio, men vi var ju tvugna att diskutera kläder, dekorationer och specialeffekter till konserten ^^). Trots att det blev sent gick vi såklart till "Schlüssel" där vi beställde in fyra enorma tallrikar pommes som vi åt upp på nolltid. (till vårt försvar, vi var typ 20 pers ^^)

Onsdag: Idag är det nog lite lugnare. Barnen är i skolan just nu. Skickade iväg Anna vid halv nio och gick direkt och lade mig igen (blev ju lite väl sent igår, och gick upp igen vid sju). Sov som en stock till tio, då jag tvingade mig själv att gå upp och duscha. I eftermiddag har barnen religionslektion så då tänkte jag kolla igenom tyskaläxan igen (gjorde den igår men är inte alls säker på att jag gjort rätt) och kanske skriva ett mail eller två. Ikväll är det ju lektion igen

Torsdag: Ledig dag. Tänkte försöka hitta en vit skjorta och ett par nya, svarta skor som jag kan ha på konserter i framtiden. Är ju rea överallt nu, så gäller att passa på. På kvällen åker Olga med sin skolklass till Berlin, hon kommer tillbaka på måndag.

Fredag: Dagen blir väl som vanligt, förutom att det kanske blir lite längre jobb på eftermiddagen/kvällen eftersom Olga inte är här. På kvällen: Rep :)

Lördag: Ingen aning än faktiskt.

Söndag: Fika i Zürich.


Ser ni, ganska busy! Eller tja, hade det varit för ett år sedan så hade det varit en ovanligt lugn vecka, men nu känns det precis lagom mycket :) Har nog blivit av med mitt "stressberoende", mitt behov av att alltid ha något planerat och att alltid göra något. (Fast trivs fortfarande bäst med en del att göra :P)

Nu: Lite TV tror jag

Ha det fint

Berg?

Anonym om Kälke i Schwarzwald:
Är det bergigt i Swartzwald på gränsen till Schweiz?
Mamma och jag (mest jag) såg nyligen Örnästet som ska utspela sig någonstans på gränsen Tyskland/Schweiz/Österrike och funderade på om geografin och naturen verkligen ser ut i verkligheten som på filmen, såg nästan ut som Alperna med mycket snö och bergigt landskap!!
Joo, visst är det bergigt, men inte som i Alperna, skulle jag säga. Här är det liksom.... rundare berg, om ni fattar vad jag menar. Och massa skog såklart, som inte finns i Alperna. Snö finns såklart, i alla fall just nu, haha :P
Fint var det i vilket fall. Får väl kanske ta mig en titt på den filmen och kolla. :)

Sprang på en kompis...

...när jag var ute på morgonpromenad förut. Det händer ju inte alltför ofta här i Schweiz, och speciellt inte i Eiken. Men idag alltså. Var en trevlig start på dagen, även om vi bara vinkade till varandra (han klev just in i sin bil).

Idag är för övrigt en fin dag för promenader. Solen skiner, snön ligger vit.. ja, ni fattar.. Såhär ungefär:


 



Igår var det tyska igen. Vi har blivit lite fler i gruppen, men det var ändå rätt trist. Vi lekte ordlekar, vilket faktiskt, tro det eller ej, inte riktigt är min grej. Jag gillade det inte i skolan, jag gillar det inte nu... Men men....

Nu måste jag göra läxan tills imorgon. Ikväll: rep! yey! :)

Hörs

Kälke i Schwarzwald

Hej!

Idag har jag åkt kälke i Schwarzwald i Tyskland. Det såg ut ungefär såhär:






Sedan käkade vi på restaurant, supergod schnitzel och pommes, och det var ungefär den dagen :)

Sorry för fåordigt inlägg, men jag är trött och kall och har ungefär noll skrivlust. Så jag ska krypa ner under täcket och se gårdagens Robinson. Vi får höras imorgon
Godnatt


Another Saturdaynight

Hej på er!

Åhh, idag har jag varit seg med bloggandet, jag vet. Har helt enkelt haft fullt upp :)

När jag precis ätit frukost och satt i pyjamas och läste mail så ringde Elisabeth. Vi bestämde oss för att ses, och det gjorde vi i Basel. Tog en fika, kollade lite i affärer och så. Det var mysigt att ses igen :)


Gör smygreklam för Starbucks i min blogg :P

Sedan åkte jag hem, åt och bytte om i stort sett, innan det var dags att gå på konsert. Musikverein Obermumpf (som några kompisar är med i) spelade "Sounds of Switzerland". Och det var det verkligen, kan jag intyga!! Alphorn, joddling (joddel??), kobjällror och till och med bräkande från livs levande getter! :) Jag och de jag var där med (fyra tjejer från orkestern) hade riktigt roligt!! :D

Kanske ska berätta om gårdagskvällen med. Om ni vill höra? :P
(Annars kan ni ju sluta läsa nu,haha)

Det var som sagt orkesterrep, och som vanligt var det hur roligt som helst. Nästan FÖR roligt (är svårt att spela seriöst när man nästan skrattar så man gråter!) Efteråt gick vi som vanligt till "puben" Schlüssel och där var det fullt drag vill jag lova! Tre stycken ur något motsvarande Frälsis var där och spelade och sjöng fö fulla muggar, och såklart stämde alla gäster in. Till och med lite joddlande åstadkom de. :) Me like! ^^
Drack varm choklad och Fanta, och som vanligt fick jag INTE betala min egen nota (Det är nästan slagsmäl om vem som ska ta den :P) Så bara så ni vet; jag börjar vänja mig! När jag kommer tillbaka till Sverige kommer jag förvänta mig att ni betalar :P
Fick skjuts hem av Valentin vid halv ett-tiden och gick glad och nöjd till sängs. Känner mig så himla glad att jag hittat orkesterfolket! Har blivit otroligt välkomnad och ler oavbrutet där :)

Nu ska jag sova. Hoppas ni har haft en fin dag!

kramar

Fredag eftermiddag

Hejsan.
Vad gör ni? Jag sitter i vardagsrummet och tittar när Michi spelar xbox. Anna och hennes kompis Janine leker där uppe, av ljuden att döma leker de hund eller liknande ^^

Vad har ja ggjort idag da? Inte mycket. Som ni vet fick jag paket imorse. :) När jag packat upp det tittade jag pa lite Sex and the city innan jag tog en dusch och lagade mat. (Jaa, idag lagade jag faktiskt! Kokade ris och ärtor och stekte fisk, och allt blev klart samtidigt! Dert ni! haha)

Barnen kom hem, vi käkade, Janine kom och vi har mest slappat. Ute är det minus ett par grader, snöing och halt. Ikväll blir det orkesterrep, jippie :D

Har börjat forma lite planer för helgen. Upptäckte pa Facebook att nagra fran min orkester spelar konsert imorgon kväll sa det gar jag kanske och lyssnar pa. Pa dagen tänkte jag ga och simma, och sa snackades det om restaurangbesök här i familjen. Det blir nog rätt bra, trots allt. Och det "positiva" med att Lausanne blev "inställt" är ju att jag nu har nagot att längta till, eller hur? (övar positivt tänkade här :P)

Hoppas ni alla har en fin eftermiddag

kram

Paket :)

Idag fick jag ett paket med posten :)




Det innehöll följande:


Paket från Kajsa och kort från familjen


Kort från Lisa-Marie och Rose-Marie

Och såklart får ni även se vad paketet innehöll :)
Nämligen:


Tre fina pennor och meningen med livet, skrivet på en finfin anteckningbok :)

Tack  så superdupermycket, underbaraste söstra mi! :) <3

Nu är jag i alla fall lite gladare än igår, även om helgen fortfarande är oplanerad, vilket är liiiiite skit sådär... men men...

Nu ska jag hoppa in i  duschen och försöka bli något annat än en vandrande zombie. (är trött idag ^^)
vi hörs

Torsdagkväll

Hej!

Hade en trevlig shoppingrunda med mig själv. Köpte två fina anteckningsblock för bara 35 kronor (ihop!), en säsong av Sex and the City och en tröja.

Men nyss blev kvällen lite trist, för jag fick sms av Samuel. Han har blivit sjuk, vi kan alltså inte åka till Lausanne på lördag som planerat... :(
Inte bara det att det såklart är hur trist som helst, det innebär också att en helt oplanerad helg ligger framför mig... Och det lär inte bli lätt att hitta nån att göra nåt med nu när det redan är torsdagkväll.. De flesta har redan planer.... Suck...


Nåja, får väl se...
Här kommer i alla fall en bild på nya tröjan, med larmbricka och allt...

ha det


In 80 Tagen um die Welt

Hej på er!

Hur har ni det?

Jag mår fint, ska snart ge mig iväg till Basel för en liten shoppingtur. Blir nog mysigt, det var ju ett tag sen jag var där sist. Och så får jag åka tåg igen, yey! :)

Vad ska ni hitta på idag? Berätta, jag vill seriöst veta! :)

Lämnar er med en bild på affischen som gör reklam för vår nästa konsert.
Enjoy, så hörs vi nog ikväll, och om jag köper nåt fint så får ni se det då :)

Kram


2009 Maj - December

MAJ:

I maj var vi på Lövö, hela släkten, och städade som vi gör varje år. Som vanligt var det myyysigt :)

 


Pappa fyllde femtio, och vi hade fest.. Eller vänta, festen var senare.... tror jag. I alla fall så hade han födelsedag.

Annars hände inte mycket den här månaden heller. Känns som om jag skriver så om varje månad, men faktum är att trots att det inte hände så mycket så var det ändå fina månader. Självklart var jag mycket med mina vänner, fikade, hörde musik och allt annat som gör livet fint.


JUNI:

Den stora grejen i juni var såklart STUDENTEN! Tolv år av skola var över, och det var med mycket blandade känslor jag sprang ut. Hela dagen skrattade och grät jag om vartannat, och sammantaget var det både den bästa och den värsta dagen i mitt liv. Fast mest den bästa. :)



Dagarna efter studenten spöregnade det, och jag låg två hela dygn i sängen tror jag. Det är extremt ovanligt för att vara mig.

Sedan började jag sakta vakna ur dvalan. Långsamt insåg jag att bara för att skolan var slut så var inte vänskapen det, och det kändes såklart finfint!

Midsommar tillbringades som vanligt på Lövö, och den här gången var Sandra med. Det blev det obligatoriska firandet med blominsamling, dans kring stången, fika, tipspromenad och kvällsgrillning med volleyboll. Underbart.

 

JULI:

Den andra juli tatuerade jag mig! En liten not på axeln! :) Blev superdupernöjd!

 

Den 27:e stack jag till Stockholm och mötte upp Samuel och hans kompis Dave som var på tågluff. Det blev tre soliga dagar i huvudstaden då vi bara drog runt som vi kände för, åt bröd och yoghurt från coop, satt i parker och läste och helt enkelt hade det bra. Kvällarna tillbringade vi på en gräsplätt vid vårt vandrarhem, precis vid vattnet, där musiken från Mosebacke hördes på avstånd och solen gick ner bakom slottet.

 

Annars var juli månaden då jag jobbade och var med Ida och Sandra. Vi sågs nog varenda dag! Det var fint!

 

AUGUSTI:

De första sju dagarna i augusti spenderade jag med Ida och Sandra. Nästan hela tiden. Annars sa jag mest ”hejdå” till folk, för den åttonde åkte jag till Schweiz.

 

Augusti var toppen! Jag träffade Samuel igen, var på en tvådagarsvandring i Alperna med min värdfamilj och bara njöt av att vara i ett nytt land.

 


SEPTEMBER:

Men i september kom vardagen även till Schweiz och efter ett toppenbra besök av Ellan så fick jag hemlängtan några veckor. Usch det var hemskt! Boten blev att prata ofta med mina fina vänner, shoppa en massa och titta på Sex And The City. Och som tur var hjälpte det.

 

OKTOBER:

Oktober var besökens månad. Först kom Kajsa, och vi gjorde små utflykter; till Italien, till Basel, till Zürich och Wildberg och så tillbringade vi fem minuter i Frankrike också. Mys var det!

 

Sedan kom Gustav. Vi sov en himla massa, och när vi inte sov så slappade vi och spelade isbjörnsgolf på datorn. Inte så mycket aktivitet alltså, men det var härligt. Och lite gjorde vi ändå, nu när jag tänker efter. Vi var på tyskalektion, på bio och så var vi ute och dansade en hel natt med Samuel. :)

 

NOVEMBER:

I november lyssnade jag galet mycket på Kate Nash, gick på Thanksgivingmiddag, hade min första konsert med Jugendband och svävade på små musikmoln av lycka efteråt.




Jag var även på bio med Samuel, på IKEA med Elisabeth och började inhandla julklappar.






Dessutom anlände de magiska vantarna från Sandra i London! <3

 

 

DECEMBER:

I december planerade jag mycket för min hemresa. Stämde träff med en massa folk därhemma, planerade nyårsfest och resa till Ida i Jönköping. Men hann trots det med en julmarknad i Basel, Regina Spektorkonsert, ännu en konsert med Jugendband och pralintillverkning, innan jag styrde kosan mot Sverige.

Väl hemma åkte jag först av allt och hälsade på Ida i Jönköping, och det var en toppenhelg!





Resten av jul och nyårstiden förflöt på samma sätt, med massor av fina återseenden och mysiga dagar i ett vintervitt Sverige.
Nyår firade vi hemma hos mig, det blev kombinerad nyårs- och tjugoårsfest. Det var toppen!

 

Tjaa hörni, det var mitt 2009 det. Ett mycket, mycket händelserikt år, minst sagt! Nu hoppas vi att 2010 blir minst lika bra och spännande!


Riktigt bra!

Vill ni lyssna pa nagot riktigt, riktigt bra, sa ska ni höra den här:

http://www.youtube.com/watch?v=kEpaBLhcchs&feature=fvst

Ellan tipsade om den för ett tag sedan, och jag är fast!! Texten är bäst, som jag brukar tycka. Enkel, men klockren! Lyssna noga.

Enjoy
kram

2009 Januari - April

Såhär sex dagar in på det nya året så tänkte jag att jag skulle göra en liten sammanfattning av det förra. Så här kommer första delen; januari till april 2009.


JANUARI:

Första januari 2009 minns jag mycket väl. Det var dagen efter en toppenfest hos Erik, och jag tog bilen hem till honom på morgonen igen (bara några timmar efter att jag åkt därifrån ^^) Där väckte jag i stort sett Erik, Linnea, Lina och Eloff och vi tog en lång, kall och mysig promenad runt Råssnäsudden.



Vad hände då alla andra dagar i denna månad? Jo, den fjärde fyllde jag nitton år. Kände inte riktigt för att fira, men några vänner kom i alla fall förbi på lite mys.

Annars drömde jag mig bort en stor del av denna månad, och den 11 begav jag mig ut på resa med några vänner till Hamburg, där vi inkvarterades hos varsin familj och följde med några mer eller mindre jämnåriga till skolan

 
Min tyska värdfamilj

Väl hemma igen levde jag kvar i min ”drömma-sig-bort”-bubbla, där skolan inte alls passade in (i alla fall inte naturkunskapen), men där gitarrövande tog stor plats. Trots det kan jag fortfarande bara en låt ^^

Ellinor fyllde arton och hade trevlig sammankomst hos sig. Jag blodade ner min vita klänning och fick låna en mycket finare, blå av Ellan. Vi spelade plockepinn och lekte valrossar med salta pinnar. Dessutom hann vi med lite charader. Fina grejer!

 

 

FEBRUARI:

Första februari tillbringade jag med nästan samma människor som första januari, nämligen Erik, Linnea och Eloff. Denna gång i Motala Bowlinghall. Jag kom näst sist :(

 Några dagar senare drog min underbara klass iväg på en efterlängtad resa till Italiens huvudstad bella Roma!

Underbart var'e! Fullt av kyrkor, kyrkor och.....kyrkor! Och en hel del intressanta saker. Och allt blir ju bara bättre när man är i sällskap av H3 och blir guidade av Per ”the master of history” Eriksson!

 

 
Nästa resa kom kort därefter. Det bar iväg till Schweiz för att hälsa på samuel. Jag, Sandra, Erik och Linnea satte oss på planet på alla-hjärtans-dag, och sedan var det en veckas skidåkning som gällde. Med joddlande murmeldjur, massor av varm choklad och såklart underbara backar kan man ha det mycket trevligt ^^

 


Det som var kvar av februari ägnades åt febrilt projektarbetande. Ingen tid att drömma inte!

MARS:

Första halvan av mars var ganska händelselös. Men näst sista veckan dök våra Hamburgvänner upp för att besöka oss precis som vi besökt dem. Vi hälsade dem välkomna med riktigt vinterväder, vilket medförde att bla våra guidade turer i Vadstena och Linköping blev otroligt kalla! ^^ Men trevligt hade vi i allafall

 


APRIL:

April är försvunnen ur minnet. Totalt borta. Tar en titt på bilddagboken för vägledning, men det hjälper inte mycket. Verkar som om jag mest längtade efter vår och sommar. Säkerligen lyssnade jag på Lisa Ekdahl, försökte spela gitarr, suckade över läxor och drömde om något annat än vardag.

En dag var vi på Omberg också, och där luktade det vår :)

 


Resten av året kommer snart :)


Komma ikapp

Hej på er!

Nu tänkte jag ta sista rycket och komma ifatt mig själv här i bloggen. Har ju inte berättat om alla dagar fram tills nu.

Sist jag skrev ordentligt handlade det om lördagen den andre januari.
Så nu tar vi söndagen.

Jag, familjen och en tjej som heter Szandra (som kanske skulle bli aupair här efter mig, fast nu blev det inte så, men hon blev vän med oss i alla fall) åkte till Schaffhausen. Det är både en kanton och en stad.
Vi började vid Rheinfall, som är precis vad det låter som, nämligen ett vattenfall i floden Rhein. Det är inte så lätt att förklara i ord, så jag gör det i bilder istället :)






Sedan åkte vi in till stan Schaffhausen. På Jugendbands förra konsert spelade vi en låt som heter "Auf des Munots". Munot är en kyrkklocka som gjordes 1589 och fortfarande ringer man för hand i den. (Den enda i Schweiz som inte är automatisk)  och självklart gick vi upp i tornet. :) Det var riktigt fin utsikt därifrån, och vi fick höra klockan slå också. :)

 



Utsikten halvvägs uppe i tornet



Högst uppe i tornet fanns färgade glasrutor, perfekta att fota igenom :)


Förutom att vara uppe i Munot så strosade vi lite genom Schaffahausen och en till stad som hette Stein am Rhein. Bland annat fick en chokladaffär med mer än 300 schweiziska chokladsorter besök av oss, och jag fick välja vad jag ville som lite tidig födelsedagspresent :) Yey!!!


Sedan blev det alltså min födelsedag på riktigt. Fick paket av familjen på morgonen (resecheckar för mer än 800 spänn (!!!) och mer choklad) :) och sen ringde mamma och pappa. Tyvärr brusade det massor i telefon, men lite av vad de sa (och sjöng) hörde jag allt :)
Hela dagen strömmade det sedan in grattishälsningar, så himla fint!! När jag lite snabbt räknade samman facebookmeddelanden och sms så blev det över 50 stycken!!!!! Galet!! :)
Blev väldigt rörd och glad såklart!
Som jag skrev lite kort så fick jag överrraskningsbesök också! Helt plötsligt ringde det på dörren. Eftersom jag antog att det var grannen eller så så blev jag väldigt förvånad när Anna ropade att det var till mig. Ute på trappen stod Caro (trumpet), Fabienne (klarinett) och Rebeca (trumpet) från orkestern och sjöng Happy Birthday. :) <3
Självklart bjöd jag in dem på te och kakor, och vi hade jättemysigt. Vad jag fick av dem kan ni se i inlägget innan, och jag vann faktiskt sex Franken på lotterna, yey! (ca 42 spänn :P).

Idag var vanlig tisdag. Ledig förmiddag, Annas fiollektion på eftermiddagen, slapphet med bok och dator. Klockan 20.00 var det rep med orkestern, och jag överöstes av kindpussar och gratulationer när jag kom. Tydligen hade ryktet om min födelsedag spridit sig snabbt :P

I den här orkestern är det tradition att den som fyllt år får välja en låt att avsluta repet med, och sedan "dirigera" den (dvs säga "ett, två" och vifta lite med händerna) Så det fick jag också göra.
Efteråt gick vi till "Adler" en pub/värdshus/fik, där vi drack varm choklad/kaffe/fanta/cola/ öl osv. Och innan jag visste ordet av försvann min nota och när jag lite diskret började leta efter den så såg jag Valetin sitta och vifta med den och le lite.. Jaha, tack då! :) Haha, börjar bli en vana att bli bjuden av massa folk på allt! De är verkligen generösa så, schweizarna!

Men titta, nu är vi ju framme vid nutiden igen! Toppen! :)
Nu ska jag sova
Hoppas ni alla har det bra!
kramar

Gårdagens presenter från orkesterfolket



   

<3

Jag vill bara säga att jag känner mig helt rörd och väldigt glad. Hela dagen har det strömmat in hälsningar på Facebook, mailen, sms och via telefon. Dessutom fick jag överraskningsbesök av lite folk från orkestern nu ikväll. Jag är faktiskt helt överväldigad över att så många har hört av sig, visste inte ens att jag kände så mycket folk.
Det är väldigt fint att veta att ni tänker på mig, jag blir nästan lite tårögd (på ett bra sätt såklart). Vill alltså bara säga TACK, det betyder så himla mycket att få en liten hälsning. Ni är underbara, hela högen!! <3


Första och andra januari

Fortsätter min lilla återberättelse.

Första januari 2010 grydde och jag packade min resväska. Framåt eftermiddagen bagav vi oss mot Stockholm. Väl där dundrade vi in hos min faster och intog deras hus ett tag. Gick och lade mig tidigt, men kunde inte riktigt sova. Lots to think about och lite resfeber hade jag nog.

Andra januari gick vi upp tidigt och åkte till Arlanda. Naturligtvis var planet lite försenat eftersom de var tvugna att isa av det medan vi satt därinne. Avisningsvätskan rann längs fönstrena och när barnet bakom mig högt ropade: "Det ser ut som spya mamma!" så log jag för mig själv. Precis vad jag tänkte!

Vid halv tolv landade vi i Zürich där familjen hämtade mig. Åkte hem till Eiken, åt lite och drog sedan direkt till Wegenstetten och orkesterrep. En smula trötter och lite "chrüsimüsi" som de säger här (dvs lite virrig, lite lost). Men det var ett roligt rep, kören som ska sjunga till några låtar var också där, och det lät riktigt snyggt.

Sedan hem, duscha, packa upp lite och tillbaka till Wegenstetten på kvällen för middag med orkestergänget.


Jag och Caro (hon spelar trumpet, annars är hon riktigt schysst, haha.. ^^)

Berättar om gårdagen imorgon, då kommer det bilder med. Internet är lite segt just nu nämligen ^^
Hörs

kram



Nyårsafton

Idag fyller jag 20 år, yey! ^^ Har fått en massa grattishälsningar, både via sms, telefon och facebook (tack alla!), och en present av familjen Senft. En ask praliner, två chokladkakor och över 800 kronor i resecheckar! :) Topp!


Nu tänkte jag fortsätta mitt lilla återberättande av vad som hänt, och jag är nu framme vid nyårsafton.
Den firades som sagt var hemma hos mig på Sjöbovägen, och vi var nio personer som först käkade tillsammans. Jag hade gjort några pajer, lite sallad och bröd, och till efterrätt chokladpudding och glass. Eftersom det var en kombinerad nyårs- och förtidig födelsedagsfest så fick jag en hel massa fina presenter också! Det var verkligen genomtänkt och jättefint, tack!!

Kvällen gick vidare med paketleken, det såg ut ungefär såhär (klicka så blir bilderna större):

  

Därefter blev det sällskapsspel, "brainstrom" närmare bestämt... Såhär:

   

När mitt lag (jag, Erik och Eloff) tagit hem segern hade klockan hunnit bli tolv och vi förflyttade oss ut i vinterkylan där vi föröskte bränna en julbock (men misslyckades), skålade och kramades in det nya året och betraktade fyrverkerier lite här och var.

Sedan tog vi plats i vardagsrummet. Där spelades det piano:




..sjöngs Singstar ABBA...:




...dansades...:




och dracks te: 

 

Vid halv fyra-tiden var nyårsafton över för vår del. Det var en fin kväll :)


2010

Hej på er! Sist jag skrev var förra årtiondet (!), närmare bestämt den 29 december 2009. Så, vi kan ju ta det därifrån.. Den 30:e var jag först på middag hos farmor och sen på stan med Linnea. Det inhandlades lite kläder till nyårsfirandet. På kvällen kom Linnea, Cissi och Ole till mig; det käkades pizza, spelades spel och jag fick snygga örhängen och armband i födelsedagspresent. Merci!! Den 31:a var det, som alla vet, nyårsafton. Och den firades hemma hos mig. Hade tänkt skriva och lägga upp bilder idag, men bloggen krånglar (ovanligt) så jag kan inte lägga upp bilder just nu. Därför väntar jag tills imorgon och försöker igen då.. Så, istället säger jag godnatt, och ses imorgon kram

RSS 2.0