Bonbränna


Kanske dags att sluta sola med kortbyxor och övergå till bikini...


Jugendband

Nu har de satt sig i bussen och lämnat Schweiz för att åka norrut, mot mig. Mina fina vänner i Jugendband! Kan knappt bärga mig tills vi ses på fredag i Göteborg. 41 timmar kvar. Nåja, har man väntat i ett år så kan man vänta 41 timmar till. :)
Vi kommer ha en underbar vecka tillsammans.


Effektivitet

Bästa boten mot ångesten att inte ha gjort saker man borde ha gjort? Gör dem!
Att man alltid ska glömma det, och försöka skjuta upp saker och ting, när det känns så bra att bara ta tag i dem och få dem gjorda!
Nåja, nu känns det bra i alla fall :)

Stress

Gaaaahh, jag känner mig lite stressad, måste jag medge. På fredagmorgon ska jag bege mig mot Göteborg och möta Jugendband för att börja turnén genom Sverige. Jag ser verkligen fram emot det, men hade kanske önskat mig någon dag mer för att planera lite mer. Egentligen finns inte så mycket mer att planera, men vissa saker (som till exempel se till att det finns tillräckligt med stolar på varje konsert) tar en himla tid och är knöliga.

Men jag gör som jag brukar när stressen sätter in; jag gör en lista, tar ett djupt andetag och sen prickar jag av en sak i taget. Ofta märker jag ju då att det inte är så mycket att göra som jag inbillat mig, och att jag faktiskt har tid att hinna allt.

Så nu lägger jag allt åt sidan för kvällen, och satsar på att vara färdigplanerad imorgon!


De senaste tio dagarna har jag...

jobbat en massa, det är fortfarande lika skoj

varit på rolig personalfest

åkt tåg med en kines...

...för att komma fram till Lövö på midsommarnatten

åkt båt på Lövö



haft en och en halv dags besök av Cassandra, mycket trevligt!

planerat Jugendbands Sverigeresa (på fredag smäller det!)

och bestämt mig för att börja blogga mer regelbundet igen! Så det så! :P


Tänk att det kan vara så kul...

...att jobba! :) Jag tror jag har fått ett av de bästa sommarjobben man kan ha! Gjorde min första dag som guide på Övralid idag, himla pirrigt (speciellt eftersom första gästen var en f.d guide!) men himla underbart roligt! Här kommer jag trivas i sommar, det är ett som är säkert! :)

Elins student

Var nere i Småland i helgen för att fira fina kusinen Elins student. Trots skitväder blev det en himla mysig dag. :)
Utspringet var blött, men lagom till att studenterna åkte runt på sina flak blev det faktiskt uppehåll. Hemma i Påskallavik bjöds det på god mat, världens godaste cheesecake och en mysig kväll.














Lördagen tillbringade vi i solen på Lövö. Gjorde inte många knop, men det var härligt det med. Älskar att kunna läsa skönlitterärt i flera timmar utan att få dåligt samvete för att jag borde läsa kursböcker istället. :) Något av det bästa med att ha sommarlov. :)

Nationaldag

Igår stack pappa och jag ner till parken för att lyssna när mamma och kören sjöng på nationaldagsfirandet. Inget vi brukar fira, men var rätt trevligt. Träffade på Linnéa också, och så Erik såklart som var med och spelade.





Sedan åkte vi upp till Övralid, tog en fika, lämnade viktiga papper, provade jobbarkläder, tog en kort men svettig promenad och hälsade på Sandra.






Imorse vaknade jag av spöregn och åska. Ganska mysigt att ligga och lyssna på. Nu har det dock slutat och solen tittar fram, så det kanske blir någon timme i hängmattan ändå.

4 juni 2011

Dagen har varit slapp. Började med ett kort besök på  IKEA och Ikano-huset i Linköping, och en visit på Brunneby. Väl hemma tog jag det chill i hängmattan och somnade nog till ett tag innan jag drog ner till stan för promenad med Ellan :) När vi tröttnat på att gå varv på varv runt det öde torget inspekterade vi först Hemmakvälls utbud och gick sedan hem till Ellan och käkade rabarberpaj. Mumma! :) Avslutade kvällen med grillning och film med föräldrarna och snart ska jag hoppa i säng. Man blir trött av att ta det lugnt! :P

Nästan solnedgång

I natt dansade jag på stranden medan solen nästan gick ner, men aldrig helt, för det blev aldrig mörkt. Det fina med svensk sommar.


Min utsikt idag



Värre har man haft det.

Årets första broöppning

Idag har jag återvänt till Motala, och började sommarlovet i Östergötland med en liten promenad.


Längs Motala Ström...


...och Göta Kanal, där Sverker åkte förbi

Det var alltså årets första broöppning. Och trots att jag vet hur irriterad jag kommer bli på dessa ständiga öppningar om bara nån vecka så tyckte jag ändå det var ganska mysigt med det välbekanta plingande ljudet. Kanske dock för att jag var på kanalbanken och slapp stå och vänta på att båten skulle åka förbi ^^







Sommarlovet är här

Skolan var idag full av finklädda studenter och föräldrar med enorma blombuketter i famnen. Examensdags för många. Campus kryllar av bilar med släp, små flyttbussar och föräldrar som bär möbler och kartonger. Studenter flyttar ut och åker hem. Kom hem från sista skoldagen på 82 dagar för en stund sedan, och inväntar nu min mamma och bilen som imorgon ska ta mig hem till Motala.
Känns lite blandat. Sommarlov är ju alltid fint, och att inte ha plugg som kallar känns ganska jäkla underbart! Men det är ju alltid lite sentimentalt att krama min lilla Växjö-familj hejdå, och veta att vi inte kommer gå i samma klass i höst, även om vi såklart kommer ses ändå. Men att de inte kommer vara mina grannar på några månader och att vi inte kommer kunna ta spontant änghäng när vi känner för det känns lite sådär...
Blandade känslor, som sagt. Som alltid vid sommarlovets start.


RSS 2.0