Om skalbaggar, nyckelpigor, fikonträd och "knutschflecken" :P

"Ein Käfern in einem Feigenbaum mit einem Knutschfleck bei einem Marienkäfer. Der Käfer sagt zum Marienkäfer: "Ich liebe dich". Der Marienkäfer sagt: "ich liebe dich auch". Der Käfer sagt:"Halts Maul""

Denna vackra mening som på svenska är:

"En skalbagge i ett fikonträd fick ett sugmärke av en nyckelpiga. Skalbaggen sa till
nyckelpigan; "Jag älskar dig". Nyckelpigan sa; "Jag älskar dig med". Skalbaggen sa: "Käften!" "

har fyra av mina orkesterkompisar haft som status på Facebook idag.
Vissa av mina svenska vänner (Mami och Ida) har uttryckt en viss oförståelse för detta, så jag kommer härmed berätta historien bakom denna mening. :)

Redo?

Alltså; i lördagskväll på lägret ringde Samuel till mig och vi pratade lite, vilket ledde till sisådär 8-10 personer som stod runt mig och fascinerat tittade och lyssnade (plus en Valentin som sjöng; "Ja, jag vill leva jag vill dö i norden", det enda han kan på svenska ^^)
Efter samtalet kom vi osökt in på ämnet "Svenska ord som mina schweiziska vänner kan". Skalbagge är ett ord de redan kunde, eftersom de kallar varandra för "käfer" ibland, vilket betyder just skalbagge. Sedan utvecklades det hela helt enkelt till en liten historia om en skalbagge i ett fikonträd som har en kort kärlekshistoria med en nyckelpiga. Einfach so :)

Och det var historien bakom det. :)

Visste ni förresten att det fula ordet "sugmärke" på schweizertyska (kanske högtyska med?) heter "knutschfleck", vilket direktöversatt betyder "gosfläck". Mycket mysigare ord, inte sant? :)

Nu; natti! :) 

Gympa och glömd nyckel. Dag tre

Så kom då den sista dagen på lägret. Alldeles för fort. Ur led är tiden.
I alla fall, vaknade även denna morgon av att Valentin öppnade dörren och skrek på oss ^^
Sju minuter hade vi innan gympan började. Suck.. ^^
Det spöregnade ute, så de två stora gympasalarna kom väl till pass. Lite samarbetsövningar och lite lekar följdes av en dusch och frukost innan det var dags för rep igen. 1,5 timme, denna gång hela orkestern tillsammans.

Enligt rutinen blev det sedan middag och sedan var det dags att packa.. Sorgligt. Och det blev tomt i rummet. Kan inte precis påstå att vi hade ordning där inne nämligen :P

Eftermiddagen bestod av ytterligare 1,5 timmes rep, städning och lite sista chillande på terassen.


Terasshäng med Line och Fabienne



Hejdå till utsikten från vårt enorma fönster




Sedan bar det av hemåt mot Wegenstetten, där vi tog adjö. Fick skjuts hem av Martina och hennes pappa.
Packade ut allt ur bilen och tog tag i dörren. Låst... Nyckel? Inne i huset såklart. Visste att jag glömt nåt!!!
Fick tillslut tag i familjen, de var i Emmental, dvs hemma runt åttatiden!! (Klockan var halv sex). Och jag var sjukt kissnödig, för att göra det hela ännu värre...

Som tur var hade Martina inte åkt, så jag fick följa med henne hem... Hur schysst som helst, fick mat och allt. Vi kollade youtube-videos och hade det trevligt, så det var väl okej, men kände mig dum! 
Nåja... vid kvart över åtta var jag i alla fall hemma igen.. Och packade upp.. Och önskade att helgen inte hade tagit slut så fort. För det var verkligen en toppenhelg.  

Många timmars rep och Svarte Petter. Dag två på orkesterläger

Varning för låååååångt inlägg! :P

Åh vad trött jag är idag! Och åh vad jag hatade min väckarklocka imorse! Då blir jag mycket hellre väckt av trummisar som slår på kastruller eller av att någon öppnar dörren och skriker på en att gå upp. ^^
Vilket var precis hur jag vaknade i lördags.

Kvart i sju började trummisarna trumma utanför. Det gick dock att igonera ganska lätt, bara in med öronpropparna och dessutom hade de ju många rum att trumma utanför så de försvann rätt fort. Somnade igen. Kvart över slet Valentin upp dörren och vrålade: "Vakna vakna, om en kvart ses vi därnere i joggingkläder". Stöööön! Var bara att masa sig upp och klä på sig gympakläderna. Morgonens aktivitet var jogging. :)
Först joggade alla ca tio minuter plus lite gympa och stretch, och sen fick de som ville jogga vidare lite, vilket jag gjorde. Hade ju kläderna på mig. jag var dock enda tjejen som gjorde det, de andra var tre av killarna.

Efter motionen blev det dusch och frukost.


Frukost i matsalen


Vid den här tidpunkten dök också de som inte kunde komma på fredagen upp, som Samuel

Frukosten följdes av promenad till replokalen. Idag var det dags för stämrep, det vill säga att alla saxofoner övar för sig, alla trumpeter för sig osv. Vi saxar spelade med Jugendbands förra dirigent, Andi. Två timmar höll vi på, vilket var ansträngande, svettigt men väldigt lärorikt och kul.


Tre av mina saxkollegor. Patrick spelar tenor och Sandra och Line alt.

Vandring ner till lägret och middag var nästa punkt, som efterföljdes av lite terasshäng.




Jag och Martina var de som kämpade om titeln som helgens papparazzi :P


Caro och jag hann kollapsa lite på sängarna med, innan det var dags för nästa aktivitet...

...nämligen ytterligare två timmar stämrep, vilket följdes av en halvtimmes paus och sedan två timamrs "gesamtprobe", dvs hela orkestern. Och det lät betydligt bättre än dagen innan, trots onda läppar, trötta ryggar och ofokuserade hjärnor. ^^


Paus

Tillbaka i lägret blev det mat och sedan lite lekar. Mest för de yngre, men Caro och jag hängde på. Det var gåtor, korsord och spel. Bland annat ett spel där alla frågor stod på schweizertyska. Allmänt jubel när jag läste, haha :P
Vi spelade som tur var i lag, de gamla (jag, Caro, Valentin och Simon) mot de unga (ungefär femton tioåringar :P)


När någon "råkade" spilla Smarties så avbröts dock spelet. ^^


Caro i speltagen

Caro, jag, Valentin och en liten tjej som hette Olivia spelade sedan kort i tre timmar. Svarte Petter. (heter det det?)
Ni vet, spelet då man drar kort från varandra och ska få par. De gäller att INTE ha Svarte Petter. Jag skulle dra från Valentin och varje gång han fick Svarte Petter så drog jag den direkt. Varenda gång!!!! Först höll han masken ganska bra, men sedan började han skratta direkt när jag dragit kortet. Jag lovar, han förlorade inte en enda gång eftersom jag drog Petter hela tiden. Hmf... ^^


Kvällens sista blev en dansuppvisning som Fabienne, Line och Martina hade förberett tillsammans med småttingarna. Sjukt söta, och roliga! En fin avslutning på en finfin dag!





Underbara underbara orkesterläger! Dag ett

Hejsan!


I helgen har jag bland annat:

* Spelat  saxofon fler timmar än jag sovit
* Vilket lett till värk i nacke, rygg och armar
* Vaknat klockan sju varje morgon av antingen en massa trummisar som slår på kastruller eller av att någon sliter upp dörren och skriker; "Vakna, vakna, om sju minuter är det samling för jogging!"
* Förlorat på kortspel.. en massa gånger
* Tvingats läsa schweizertyska...högt... för ett gäng schweizare...

Men vet ni? Det har varit en av de underbaraste helgerna på länge!! Var som sagt på orkesterläger från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Och jag hade inte haft nåt emot det om det hade varit längre!!

Låt mig berätta om dag ett; fredagen

Vi samlades i Wegenstetten klockan fem och åkte därifrån några minuter senare. Mot staden / byn Windisch, ungefär 40 minuter härifrån. Kom fram till vårt hem för dessa dagar, nämligen ett rekryteringscentrum, dvs där man bor när man mönstrar. Var hur fint som helst, stora fönster, fina rum med toa och dusch i varje rum, stort kök och matsal, två gympasalar och en stor terass.


Das Haus


Terassen

När vi kom fram installerade vi oss i våra rum. Verkligt fina sådana. Fyra sängar i varje, dusch och toa och en stor spegel fanns också i alla rum. Vad mer behöver man?


De ädla invånarna i rum nummer 306

  
Lite rumsbilder

Efter att ha packat upp lite och sedan ätit mat (kycklingfilé och spätzli) så var det dags för rep. Så vi grep tag i våra instrument och gick mot musikskolan där vi skulle ha alla våra rep denna helg. Det var ungefär en kvarts promenad, och det var BRANT! Och jag kan säga såhär; det finns många saker jag hellre bär uppför en backe än en barrytonsax. Väldigt många saker! Så, det var tur för mig att jag slapp :P
Hann nämligen bara gå ungefär tre steg innan Valentin tog ifrån mig saxen och bar upp den. Gött för mig, jobbigt för honom. ^^ Men lite får han skylla sig själv, vi hade kunnat bära ihop (den har tre handtag) men det ville han inte. Var i alla fall en smula svettig när vi kom fram :P

Sedan var det rep i två timmar (kl 20-22) som gällde innan vi gick hemåt för efterrätt (chokladpuddig o konserverade päron) och nattlig fotbollsturnering. (saxen lämnade vi däruppe :P). Vi spelade fotboll från tolvtiden till halv två på natten.

Så här ungefär:




Oh ja, jag jobbade hårt :P


Nicole och Caro tog en välförtjänt vila

När vi väl hade duschat och bytt om var klockan runt två och de små barnen var sedan länge i säng (ja, vi var tre orkestrar, som alla ingår i samma förening. De yngsta är bara sju år), så vi "vuxna" satt på terassen en timme eller så och berättade vitsar. Jag lovar; jag skrattade så jag grät.. :) Och det var inte första gången denna helg. Men mer om det imorgon, nu är det sängen som gäller för mig.

Natti

Slutet

Eurovision är slut. För i kväll, och för Sveries del helt och hållet.

Min lista:

Sverige
Schweiz
Cypern
Danmark
Azerbajdzjan
Holland 
Israel
Irland
Georgien
Kroatien



De gick vidare:

Georgien
Ukraina
Turkiet
Israel
Irland
Cypern
Azerbajdzjan
Rumänien
Armenien
Danmark

Sex av tio alltså. Och inget Sverige. Vi skulle ha skickat Salem al Fakir... Kände det på mig! Då gör det i alla fall inget att jag är på läger på lördag, missar ju inget. ^^

Eurovision

Sitter och kollar på andra delfinalen i eurovisionen och tänkte hissa och dissa lite här.

Litauen:
Ehh va? Märkte nästan inte ens att det var en låt. Det var bara...ljud och män i fula kortbyxor. Inte bra inte.

Armenien:
Tråååkigt. Snark.... Trist. Trots lite explosioner och tonartsbyte så fanns det liksom ingen.. höjdpunkt.

Israel:
Coolt att han sjunger på hebreiska. Bara trist att han inte har så vidare bra röst. Annars en fin låt.

Danmark:
En helt okej schalgerlåt.. ungefär så. Inte så myket mer att säga om det.

Schweiz:
Åh ja, jag är väl en smula partisk. Och så sjunger han på franska. Så ja, jag tycker det är rätt bra. Fast han har roliga öron ^^

Sverige:
Hon har mina skor! Haha! Och ja, hon är bra! Faktiskt! :) (oh nej, jag är inte partisk här heller ^^)

Azerbajdzjan:
Hon har ju lite power i rösten, det gillas. Ganska bra tycker jag. Ska vidare i alla fall.

Ukraina:
Bra röst. Dålig låt. That´s it

Holland:
Skuuuum början. Men lite rolig låt, trallvänlig och glad. Och så coolt med lite saxljud också

Rumänien:
En sån låt man inte kommer ihåg. Inte bra, inte dålig bara... ingenting. Om fem minuter minns jag den inte

Slovenien:
Känns som om man känner igen det lite. Vet inte.. Men coolt att blanda lite rock med nånsorts folkmusik :)

Irland:
Fint. En mysig ballad.

Bulgarien:
Dansarna blänker.. skumt :P Och låten, neee, jag vet inte. Tror inte jag tycker så mycket om den. Inget speciellt i alla fall. Inte alls.

Cypern:
Ganska fint tycker jag. Kanske ett spår från mina "pojkbands-dagar". I alla fall så gillar jag det :)

Kroatien:
Ja... fint. Fint språk med. Kanske en smula, lite, tråkigt. Men fint som sagt

Georgien:
Också lite trist, men rätt bra. Och hon sjunger ju fint.

Turkiet:
Får huvudvärk av blinkljuset. Och inte alls min typ av musik. Men tja.. är ju i alla fall lite annorlunda än allt det andra. 

Sammanfattning:
De flesta låtar var helt okej, men lite trista. 
De tio som jag hoppas ska gå vidare:

Sverige
Schweiz
Cypern
Danmark
Azerbajdzjan
Holland 
Israel
Irland
Georgien
Kroatien
 



Konstig dag

Åh, det har varit en skum dag.

Först det där med kråkan. Ska kanske förklara VARFÖR vi har en kråka i en bur i vardagsrummet. Bra fråga! Den var där igår när jag kom hem från skolan, tydligen hade de hittat den i trädgården och den kunde inte flyga. Den är inte skadad eller så, bara för liten och svag. Så, nu bor den i en bur i vardagsrummet. Men bara tillfälligt, tills den visar att den kan flyga igen. Nåja, utbrytartalang har den i alla fall, och den är högljudd. Så, jag hoppas att den snart kan släppas ut!

Hela dagen har liksom bara varit lite... skum. Konstigt väder till exempel. En halvtimme soligt och vaaaaarmt, en halvtimme kallt och spöregn, en halvtimme lite halvsvalt och blåsigt och så börjar det om igen.

Och så har jag liksom bara känt mig... skum. Som om jag lever lite i en bubbla på nåt vis.. Svårt att förklara. Inte på ett dåligt sätt, bara i min egen lilla värld lite.

Ska snart ta en dusch i alla fall och sen blir det nog melodifestival :)
Ska ni titta? Idag är det ju Sveriges tur, håller tummarna

Kram

Update på kråkfronten

Ibland bara älskar jag Anna :)
Hon kom hem från skolan för att äta lunch och satte genast igång med operation "få in kråkan i buren igen". Efter en timme lyckades hon få den att sätta sig på en sopborste och så kunde hon få ner den i buren. Pust! Jag var mest bara rädd och gömde mig bakom dörren ^^ Orädda åttaåringar är bra ibland! Sedan belönade vi oss med lite choklad innan hon gick tillbaka till skolan och jag skurade golvet efter kråkan toalettbestyr... Uäck!

Nåja, nu är den i alla fall inne i buren, Anna är i skolan och jag ska nog ta en promenad innan jag börjar packa för helgens orkesterläger :) Ska bli skoj!

Vi hörs
Kram

Kråka i vardagsrummet

Igår när jag kom hem från skolan så hade vi fått vårt femtonde husdjur. I alla fall tillfälligt. Familjen hade hittat en liten kråka, som tydligen var för liten och förvirrad för att flyga. Så, den bor i en bur i vardagsrummet ett tag.

Fast nu har den på något vis lyckats ta sig ut ur buren... Och är alltså lös i vardagsrummet. Och så fort jag kommer nära öppnar den sin stora näbb och kraxar/skriker åt mig. Vad göra???? Ingen aning!!! Vågar inte närma mig den, så jag har bara stängt dörren till vardagsrummet och hoppas att den inte sabbar en massa saker... Scheisse...



Lite blajj såhär på morgonkvisten

Detta skrev jag klockan åtta imorse, men det publicerades inte... Nåja, ni får det nu istället:

Hej på er!

Här sitter jag och tittar på webTV. Morgonens to-dos är avklarade, och jag slappar lite innan jag tar tag i det andra som ska göras idag, tex en promenad till posten, lite saxofonövning och lite andra smågrejer. Men jag har ju faktiskt fyra timmar på mig tills barnen kommer och lunchen idag måste bara värmas, så det är enkelt.

Ikväll är det skola igen. Känns som om det börjar närma sig slutet... Vet i och för sig inte hur många gånger det är kvar, men vår lärare ska gifta sig den 19 juni, och hon nämnde att det var efter kursens slut, så så himla många gånger är det inte kvar. Lite trist, jag har egentligen gillat skolan och att åka iväg på kvällen ibland, trots att det i vintras var lite segt att gå till bussen halv sju, när det redan var mörkt. Men nu är det inga problem :)

Vädret är dock lite sämre idag än igår, lite mulet och blött. MEn det är helt okej, hade inte kunnat sola så mycket idag i alla fall. Är lite röd här och var, trots att jag igår smörjde in mig hela dagen. Antar att huden helt enkelt är extremt ovan vid sol... ^^
Ingen jogging blir det heller, sprang i söndags, måndags och igår och har lite ont i vänsterbenet (min dåliga vana att stretcha alltför lite visar sig). Så det blir vilo/pysseldag. Inte mig emot.
Kanske åker in lite tidigare till Basel med, har lite grejer att fixa.

Tja, mina vänner, det var morgonens pladder det. Kanske inte helt intressant, men något mer intellektuellt kan jag tyvärr inte prestera just nu. Återkommer!

Ciao

Tisdag

Goddagens

Hittills idag har jag:

- Städat
- Lyssnat på radio och sjungit med
- Duschat
- Skrivit två brev
- Gjort halva tyskaläxan till imorgon
- Läst tre kapitel i min braiga bok
- Sovit en stund i solen med ipoden i öronen

Fin förmiddag med andra ord. Nu ska jag fixa lunch till mig och Anna och sen får vi se vad resten av dagen bjuder på. Hoppas på att hinna med en joggingtur innan kvällen, men vi får se. Ta det som det kommer, det är det jag måste öva lite på :P

Vad gör ni idag?
Kram


Om mig

Jag har fått en hel del nya läsare på sista tiden. Besöksrekord efter besöksrekord. Hur kul som helst! :)

Så därför tänkte jag göra en liten presentation av mig själv. De flesta av er känner mig redan och vet vem jag är, men för er andra; this is me.

Jag heter Ronja och är i skrivande stund 20 år, 5 månader och 20 dagar gammal. För tillfället bor jag i Schweiz, men växte upp i Motala i Sverige med min mami, papi och min syster. Jag startade den här bloggen för rätt länge sedan, redan i november 2007, men började blogga regelbundet i augusti 2009, då jag flyttade till Schweiz.


Så här såg jag ut i november 2007 då jag startade bloggen

Varför stack jag då till Schweiz kan man fråga sig. Jo, jag var helt enkelt klar med gymnasiet, och efter 12 års skola i Sverige så kände jag för något annat. Jag ville åka utomlands, men ville inte plugga. Så jag funderade på vad man kan jobba med i utlandet när man bara har gymnasieutbildning, och svaret blev:; au pair. Så nu bor jag hos en familj i närheten av Basel och är au pair åt de två barnen Anna och Michael. Om sex veckor har jag varit här elva månader och det är dags att åka hem.

Anledningarna till att jag valde just Schweiz var att jag för det första ville till ett tyskspråkigt land. Har pluggat tyska sedan sexan och ville nu lära mig det ordentligt. Vilket slöseri med tid om jag skulle glömma allt, tänkte jag. Så; Tyskland, Österrike eller Schweiz? Enkelt val! Hade redan varit i Schweiz ett par gånger och hälsat på en av mina allra bästa vänner, Samuel, som också förekommer en del i bloggen nuförtiden :)
Han var i Sverige ett år när vi gick i ettan på gymnasiet, och sen dess har jag som sagt hälsat på honom här ibland. Så HÄR kan det till exempel se ut när vi ses. (jaa, länge sen, men känns som i går..)

Här i Schweiz går jag två kvällar i veckan på tyskaundervisning, och en kväll har jag orkesterrep, som jag med skriver om ibland. Jugendband är en helt underbar orkester och jag är SÅÅÅÅ glad att jag började där! Jag spelar saxofon, kanske jag ska tala om med ^^


Från en konsert för tre månader sen

I höst är planen att återigen studera i Sverige, denna gång förhoppningsvis på universitetet i Växjö; informatörsprogramet med inriktning freds- och utvecklingskunskap.

Några av de saker jag gillar är:

- Sommaren
- Kreativa människor
- Böcker
- Franska
- Städer
- Små fina detaljer, som tex ett målat hjärta på en trappa, eller en kartong med gratis böcker på en fönsterbräda

 

Tjaa, jag vet inte riktigt vad mer man kan berätta. Men vi kan ju göra såhär att om jag har missat nåt som ni vill veta, skriv en liten kommentar här, och om jag får in lite frågor kan jag svara om ett par dagar. Okej? :)

Bad med Elisabeth

Idag var det återigen hur fint sommarväder som helst, så jag åkte till Aarau för att bada med Elisabeth. Vi åkte till ett mysigt ställe, med pooler och fina gräsmattor. Åt en glass, snackade skit, solade och badade.




Fint!

Nu ska jag jogga. Solen strålar fortfarande. Oh, vad jag gillar sommaren!! :D

Hur var er dag?

Sommarsöndag och lite hemlängtan

Åh, vilken sommardag! Igår var det fint väder i Lausanne, men idag var det nästan ännu finare!
Kortbyxor, powernap och bokläsning i solen, ett ansikte som hettar lite efter en aning för mycket sol, jogging i linne och kortbyxor med solen i ögonen, grilldoft i kvarteret och fullt av barn överallt som leker. Hur underbart!?! :)

Dock finns det bara en grej som känns lite sådär med denna dag. Eller i alla fall denna kväll. Att det är en underbar sommarkväll, men jag har för tillfället ingen att njuta av den med. De bästa vännerna jag har här är på ett eller annat sätt upptagna eller bor lite för långt härifrån, och vännerna i orkestern drar jag mig lite för att kontakta, i alla fall med så här kort varsel. De är verkligen toppen allihopa, men med de flesta av dem har jag ett "vi-ses-en-gång-i-veckan-och-har det-kul-då-men-vi-ses-inte-på-fritiden"-förhållande. Inte för att de skulle ta illa upp om jag hörde av mig, men det vore lite konstigt. Tror ni fattar vad jag menar.

Därför hade det varit lite trevligt att vara hemma nu faktiskt. Ringa nån fin vän, ses i Varamon en halvtimme senare, spela minigolf, äta glass, cykla, picknicka på stranden... vad som helst. Det är det dumma med att bo så som jag gör här; alla bor i olika byar, man måste passa ihop det med tåg, bussar osv osv. Hemma kan man bara ta cykeln genom stan..
Men men, snart är jag hemma igen, och då kommer jag sakna Schweiz och alla människor här. Hur mycket som helst. Sånt är livet; aldrig är man nöjd! ;)

Så, det blir väl en film eller så ikväll. Sånt som är mysigt på hösten och vintern men som känns lite sådär på sommaren.. Men imorgon ska jag bada med Elisabeth. Det blir kul, det ska jag tänka på ikväll! :)


Barfotapicknick i Varamon med Ida och Sandra förra året...


Långa sommarnätter med hjärtformade muffins, musik och poesi


En Amélieask!

Fick som sagt present av Samuel igår. Och vilken present sen!

I världens bästa film, Amélie från Montmartre, hittar hon en ask som en pojke gömt för femtio år sen. Den är fylld med små minnen från hans barndom; foton, en leksaksbil osv. Och nu har jag fått en egen Amélieask!!!  


En fin blå plåtask med motiv från en chokladaffär i Zürich. Tror Samuel hade hittat den på loppis :) (förlåt för taskig bildkvalité, min kamera vill inte riktigt samarbeta med mig ibland.. Men tycker det är lite cool bild ändå ^^)

Asken var full av chokladkulor, små chokladbitar med motiv från olika schweiziska städer, ett foto på mig och Sam, tre remsor från allas vår älskade fotoautomat och en liten fin handskriven lapp. Underbart!!



Jag har verkligen haft sån tur med mina vänner, de är de allra finaste man kan ha! Verkligen! :)






Lausanne

Igår var jag som sagt i Lausanne med Samuel och Nadine. En mycket trevlig dag i en finfin stad i strålande solsken. Kan inte bli så mycket bättre! Som vanligt tar vi och tittar på hur det såg ut:


Jag och Nadine..


Hustak i Lausanne, en väääääldigt brant stad! :P


Kyrka såklart :)

Efter den lilla titten högst upp i staden tog vi tunnelbanan ner till Genevesjön. Lausanne ligger precis vid den, och är en väldigt brant stad. Så brant att gatorna ofta bestod av trappor.. Eller till och med rulltrappor! :P


Åh så fint det var där nere vid sjön!

Vi lade oss i solen i gräset och Nadine och jag somnade. Samuel sov med en stund (tror jag) men sen gick han runt och tittade lite på omgivningarna medan vi sov. Vaknade med röda ansikten och svaga minnen av sång och applåder. Visade sig att det varit ett bröllop på en båt precis bredvid (sa Samuel), och där hade vi legat och sovit :P Haha, lovar att jag snarkade och störde vigseln ^^ Fint ställe att gifta sig på i alla fall.

Åkte tillbaka uppåt i stan där vi kollade lite i affärer och sen köpte apelsinjuice.


Färskpressad apelsinjuice i skuggan, mumma!

Sedan; tillbaka ner till sjön (vi var flitiga användare av tunnelbanan ^^) för lite chillaxing osm vi kallar det. (dvs slappande :P)


Mindre fina platser har man chillaxat på i sina dagar :P


Genevesjön


Parkhäng i sin finaste form :)

 
Vi provade varandras solglasögon, och det är mina sista bilder från dagen (som vanligt kan ni klicka för att få dem större)

Tjugo över åtta tog vi tåget mot Zürich och tre timmar och tio minuter senare var jag hemma i Eiken igen. Och det var den dagen; väldigt härlig var den! :)

Eller jo, just det, en grej till! Fick födelsedagspresent av Samuel med! Ja, ni har rätt, jag hade födelsedag för nästan sex månader sen, men jag lovar; den här presenten är så fin så det gör absolut ingenting att den inte kom i januari.. eller februari, mars eller april. För den är fin fin fin fin!!! Så fin att den förtjänar ett eget inlägg. Kommer senare.. :)

Kram

Selma on ice

Imorgon ringer min väckarklocka 05.30. Ska till Lausanne, i franska delen av Schweiz. Kommer inte hem förrän sent, så troligen hörs vi inte innan söndag. Medan jag är borta ska ni gå in på den HÄR sidan och bara njuta av världens bästa Ellans musik. Lova!!


Vi hörs, ha det fint


Ellan et moi á Paris

Planering och hosta

Idag mår jag bättre, men näsan är fortfarande täppt och hostan har inte gett sig. Men är inte lika hängig i alla fall så ska snart ta en promenad (egentligen vill jag springa, men såååå dum är jag inte! :P Tänker inte bli sjuk på riktigt) och sen en varm dusch. Sov gott i natt i alla fall, sådär riktigt djupt och drömlöst. Annars brukar jag ibland känna det som om jag inte sovit alls för att jag drömmer så mycket och verkligt.
Men i natt var det bra som sagt.

Innan promenaden ska jag bara kolla över planerna till min avskedsfest / midsommarfest den 26 juni. Är i och för sig en månad kvar, men vi blir nog nära 20 personer, så det krävs lite planering, och dessutom går tiden så himla fort! Snart är det dags... Herregud.. Om lite mer än sex veckor är jag påväg hem... Det är galet och svårt att förstå..

Men jag ska inte tänka på det nu, inte bra att tänka för mycket. Jag ska istället ge mig ut och promenera med min i-pod. Och hoppas att jag inte överraskas av regn.

Ha det


En av de första bilderna från Schweizåret. Augusti 2009

Fint

Jag masade mig iväg till skolan, och när jag satt på tåget hem så hörde jag ett samtal som en äldre man förde i sin mobiltelefon. Detta var vad han sa:

"Hej. Ville bara säga godnatt och höra din röst. Blir så glad av det".

Det tyckte jag var väldigt fint. Dagens finaste. Annars har det mest regnat och jag har hostat och sovit. Och lärt mig lite tyska. Ibland blir det inte roligare än så. Då är det härligt att det finns söta små gubbar som säger fina saker i mobiltelefonen när de åker tåg.

Godnatt


Förkyld

Hej på er!

Usch, jag är jätteförkyld! Täppt i näsan, ont i halsen och allmänt seg. Inte helt kul! Dessutom störigt eftersom Samuel och jag ska till Lausanne på lördag. Förra gången vi hade planerat det blev Sam jättesjuk, så det fick ställas in. Nu håller jag alla tummar och tår för att jag blir bättre snart! Kan inte ni med hålla era tår? Tack! :)

Har sovit en del nu på förmiddagen, efter att jag varit uppe mellan tjugo i sju och tjugo över åtta och fått iväg barnen till skolan. Nu blir det varm dusch och sen lite läxor. Ska försöka masa mig iväg till skolan ikväll nämligen.
Har varit borta några gånger, så det är nog bra om jag går.

Hoppas ni mår bättre än jag.
Ha en fin dag!
Kram

Paris dag 5; 16 maj 2010

Den sista dagen i Paris inleddes med frukost i parken nedanför Ellans lägenhet, eftersom vi vaknade upp och upptäckte att vi inte hade nåt att käka :) Så det blev ett morgonbesök i affären och vi blev mätta och belåtna på baugette, bananer och yoghurt. (typ det nyttigaste vi åt, annars levde vi i stort sett på glass, crepes med nutella och bakelser)

Sedan begav vi oss mot Cité Université, som är ett område där bara studenter bor. Det finns olika hus för olika nationer och en park och allt möjligt. Riktigt fint.


Det svenska huset


Schweiziska huset

Sedan gick vi till parken i närheten, åt kex med choklad, solade, fotade och snackade skit. Tog flera coola kort på oss tre tillsammans, men det var med Sams kamera så det får ni se när jag får hans bilder. Jag tog i alla fall en på de andra två genom toafönstret... ^^


Fina vänner

Plötsligt kom jag på att vi inte varit vid Notre Dame, så Samuel och jag bestämde oss för att åka dit och titta. Ellan behövde fortfarande plugga lite så hon stannade i parken. Väl vid Notre Dame tittade vi lite utanför, men kön var låååååång, så vi gick inte in. Istället strosade vi runt på gatorna i närheten, köpte kaffe och vatten, gick på toa på McDonals och annat spännande ;)

Sen blev vi lite hungriga, och vad är då bättre än crepes med Nutella? Inte mycket! Så vi köpte den sista crepen för denna resa och slog oss ner på en trapp.


The last crepe

Mötte upp Ellan sen och vi tog metron hem till henne. Slappade en timme ungefär innan jag och Samuel tog våra väskor, kramade Ellan adjö och begav oss mot Schweiz. Efter att ha plankat tunnelbanan (Samuels biljett funkade, men jag var några sekunder senare så min hann gå ut...) och blivit ifattjagade av Ellan som lämnade en CDskiva vi glömt, så kom vi fram till tågstationen. Köpte oss varsinn macka, chips och kex och käkade innan tåget gick.

Somnade som en stock och vaknade av att tåget stod stilla... Tio minuter försening på grund av olycka.. Lite tjurigt, men vi kanske skulle hinna med vårt andra tåg från Strasbourg i alla fall tänkte vi... Men inte då. För tåget vi var på blev tjugofem minuter sent. Inte en chans. Och nästa tåg till Basel? Om tre timmar, enligt konduktören... SUCK!

Väl i Strasbourg fick vi dock veta att det fanns ett tåg till Zürich. Kollade upp anslutningar Zürich-Eiken och det verkade okej, så vi ville ta det. Upptäckte dock sen att det faktiskt stannade i Basel med! Toppen! Gick på, hittade plats och åkte.... till Mulhouse.. "Ändstation!" ropades det i högtalaren.. Va?? Snabbt av tåget och kolla, och det visade sig att vår vagn stannade i Mulhouse medan resten av tåget åkte vidare. Fick byta vagn snabbt snabbt, precis som många andra. Sittplats?? Inte ens chans. Fick stå ihoptryckta i "korridoren", varmt och ingen luft!

Som tur är gick det fort till Basel, där även Samuel tänkte gå av för att ta ett annat, mindre fullt tåg till Zürich. Så vi försökte öppna dörren.. Och försökte igen.. och igen.. Men det gick inte. Bankade, ropade, inget gick. Tills en driftig franman helt enkelt tog till nödöppnaren.. och vi var fria!!!

Resten av resan hem till Eiken gick utan problem, men det var en trött Ronja som kom hem vid elva-tiden... Efter en heeeelt fantastisk Parisresa som tog slut alldeles för fort...

Paris dag 4; 15 maj 2010

Näst sista dagen i Paris! Redan! Tiden går så fort!
Vi sov rätt länge, jag fixade lite frukost till mina fina vänner och sedan tog vi en promenad till kyrkogården Pere Lachaise. Gick förbi hotellet vi bodde på när vi var i Paris på luffen, det var lite skumt att se det igen och upptäcka att jag faktiskt kände igen mig i omgivningarna. Annars har detta varit resan utan koll för mig :P Har inte haft nån aning om vart vi varit eller om vi varit där förut. ;) Ingen aning om vad som hänt med mitt lokalsinne, men kanske var det för att de andra två hade så bra koll, så jag behövde inte ^^


Ellan på Pere Lachaise




Yves Montand


Oscar Wilde

Eftermiddagen tillbringades vid Eiffeltornet med massor av turistfotografering. Där lade vi oss också på en gräsmatta och njöt av solen och planerade resten av timmarna i Paris.

         
Klicka för större turistbilder ;)




Kvällen bjöd på bio, svartvit gammal amerikansk film. Lite mysigt sådär, även om filmen såklart var lite smårolig (utan att det var meningen naturligtvis). Efteråt var det natti natti som gällde, och sedan grydde den allra sista dagen i Paris...

Paris dag 3: 14 maj 2010



Fredagsfrukost med Jean-Paul Sartre ^^



På fredagen hade Ellan prov i skolan, så Samuel och jag fick klara oss utan henne ett par timmar. Vi tog metron till den finfina parken Jardin du Luxumbourg där vi hängde lite innan vi skulle träffa Ellan igen.


Staty i Jardin du Luxumbourg




Maria Stuart står staty i parken

Sedan mötte vi upp Ellan och gick för att käka lunch i en matsal som tillhörde universitetet på nåt vis. Hur bra som helst! Fick pasta, kyckling, bröd, sallad, dricka och en stor bit ananas för 3 euro! :)


Ellan kom emot oss; en underbar syn!

På eftermiddagen var det Montmartre som gällde; denna underbara men ack så turistfyllda stadsdel. Vi mötte upp några av Samuels schweiziska kompisar som också var på minisemester i Paris och tog en fika med dem. Regnet hängde hela tiden i luften, men bröt ut först när vi kom till Moulin Rouge som var sista stoppet i Montmartre så då kunde vi fly in i metron. Bilder:


Kyrkan i Montmartre: Sacre Coeur


En kille gjorde helt galna grejer med en fotboll och en lyktstolpe. Nästan magi!


Gick förbi "Les deux Moulins", cafét från filmen "Amelie från Montmartre"


Vid Moulin Rouge började det regna

Metron som vi flydde in i tog oss till Champs Elyseés och Triumfbågen.
Vi gick längs gatan och spenderade en timme eller så i en stor skivaffär. Alla gick vi därifrån med varsitt fynd. Ellan köpte fodral till sina skivor, Samuel köpte musiken från Hair och jag köpte en skiva med jazz.


Triumfbågen

Trötta, trötta, trötta åkte vi hemåt igen. Skrev lite vykort, käkade och slappade. 


Provade Ellans fina hatt samtidigt som jag författade lite


Trots tröttheten bestämde vi oss för att gå ut. Målet var en sambaklubb, och vi gjorde oss iordning i rekordfart för att hinna innan klockan tio då det blev dyrare (eller stängde, jag vet inte riktigt). Kom i alla fall i tid, men fick inte komma in för att Samuel råkade ha en öl i handen. Inte ens när han slängde flaskan fick vi inte komma in... Suck!
Men vi hittade ett annat mysigt ställe, ett café som hette "Café Cheri(e)". Det var mysigt, och där träffade vi också en schweizare, en tysk och en japan som vi hängde lite med. Dansade lite och hade kul.



När vi kom hem var vi dock ännu tröttare än innan så då var det sooooova som gällde. :)




Paris dag 2; 13 maj 2010

Bosse om Paris dag 1; 12 maj 2010:
Sen då! vad hände sedan, vi vill veta mer!

Ja du, Papi, sen sov vi. :P
Jag och Ellan på en 1,20 luftmadrass och Samuel på en egen madrass.

Men dagen efter, torsdagen den 13 maj började vi med frukost, på golvet såklart. Precis som det ska vara när man lever bohemliv i Paris.


Frukost

Sedan gjorde vi en såkallad "free tour". Det går ut på att studenter som bor i staden gör en rundtur med turister på ett par timmar (vår tog 3,5) då man går runt och tittar på alla sevärdheter och får höra om historien bakom. Det är helt gratis egentligen, men på slutet kan man lägga så mycket dricks man vill. Superbra idé för oss fattiglappar, och dessutom väldigt intressant och kul!


Vår guide


Här försöker de skydda det franska språket mot fiender, såsom engelskan


Louvren

Efter rundturen kollade vi lite i coola secondhandaffärer där Ellan och jag köpte varsinn sjal och hon även en klänning. Sedan gick vi till ett konstmuseum som heter Centre Georges Pompidou och tittade lite på deras utställningar. Bland annat en om feminism och en med collage. Själva huset där museet var var riktigt speciellt:



Konstmuséet. De röda grejerna är rulltrappor mellan de olika våningarna

Vi hade vandrat genom Paris och i affärer och på museum; inte konstigt att vi var lite trötta efteråt! Så vi åkte hem till Ellan och kollapsade på madrasserna. Lagade lite pasta med tomatsås på hennes lilla kokplatta :)


Samuel och "fisk i cognac-färgad eau-de-cologne" hjälptes åt med maten :)


Åhh... Allt blir liksom godare på golvet, det är sant!



På kvällen var Ellan tvungen att plugga lite inför nästa dags prov, och Samuel och jag fick lite rastlöshet i benen, så vi två tog en promenad i kvarteret.. Den slutade på McDonalds och med varsinn glass... :P Köpte med en hem till Ellan också som somnat över läxböckerna.. Stackarn, det tar på krafterna att ha besök ^^ 

Men hon piggnade till lite efter glassen och resten av kvällen satt vi bara uppe och pratade.


One night in Paris

Imorgon får ni höra om fredagens äventyr. Du får ge dig till tåls, papi ;)

Paris dag 1; 12 maj 2010

Jag är tillbaka i Eiken. Har haft ett par underbara dagar i Paris! Verkligen toppen!

Den 12 maj kom vi fram vid halv tio-tiden på kvällen, efter en tågresa på futtiga tre timmar och tjugo minuter. Tänk om man alltid bodde så nära Paris!!

Ellan mötte oss på stationen, hur bra som helst att ses igen! :D
Vi begav oss hem till hennes lilla lägenhet, som var toppenmysig! Hon delar med en annan tjej, de har varsitt rum, ett pyttelitet kök och ett minibadrum. Vi har lagat mat på golvet, ätit på golvet, sovit på luftmadrasser på golvet och levt ett riktigt Parisiskt bohemliv! Kan inte bli bättre!

När vi lämnat av bagaget gick vi till en liten bar i närheten och skålade för Paris. :)


Paris, nous viendrons!

Om fem timmar ska jag gå till bussen.
Om sex timmar ska jag träffa Samuel på Basels tågstation.
Om tio timmar är vi framme i Paris!

Vi hörs när jag kommer hem!
Ha en fin helg, det ska jag!
Kram

Sandra och jag


Packning och Paris

Sitter här i min säng och tittar på när Sandra packar sin resväska. Saaad. Men som tur är så har jag ju något skoj att se framemot! Ikväll ska nämligen jag själv packa min väska, för imorgon bär det av! Paris!!! :D
Kommer bli underbaaaart, I know it! :D

Igår var vi i Basel på kvällen; jag i skolan och Sandra tog en fika och läste lite under tiden. Annars innehöll inte dagen så väldigt mycket, förutom en promenad i skogen i ösregn och X antal avsnitt av "Sex and the City". Mycket mysigt.

Planerna för idag är att ta tåget vid fyra till Frick, där vi måste vinka adjö till Sandra :( Hon hoppar på tåget till flygplatsen och Anna och jag går till fiollektionen som vanligt. Sen blir det som sagt var packning för hela slanten och kanske lite städning med. Har ju i och för sig tid imorgon med; åker från Eiken halv fem, så jag behöver inte stressa. :)

Vi hörs nog imorgon med innan jag åker, sedan blir det lite uppehåll tills jag kommer tillbaka. Men det överlever ni nog ;)
Och då kommer jag ha mycket att berätta, var så säkra! :)
Ha det fint!
Kram


Michis födelsedag

Idag fyller Michi tolv år, vilket såklart skulle firas. Imorse var det paketöppning som gällde innan fyra av hans kompisar kom vid tolvtiden. Vi packade in oss i två bilar och åkte till en gammal ruin (från romartiden) uppe i skogen. Där grillades det och lektes hela eftermiddagen lång. Vi drabbades tyvärr av dåligt väder; regnskurar och till och med lite hagel vid ett tillfälle. Mindre kul, men ändå en mysig eftermiddag. Lite bilder får ni såklart:


Lite utsikt från ruinen


Don't fall down!


Vårt lilla  läger sett uppifrån borgruinen


Paketöppningen fick ske under paraply

Torsdag-Lördag

The time has come. The time to blogga ikapp allt jag inte hunnit. Låt oss börja med torsdagen.

Sandra och jag packade våra badkläder och begav oss till badhuset Sole Uno i Rheinfelden. Ni vet, där där jag varit med Kajsa och Ida bland annat. Vi hade det mysigt, och jag somnade till och med i bassängen där man flyter i jättesalt vatten och hör musik under ytan. Ganska skumt ställe att somna på, men eftersom man ju flyter som en kork så var det inga problem ^^

Efteråt åkte vi hem och åt lite innan det var dags för orkester. Efter repet gick vi som vanligt ut, men denna gång var det roligare än vanligt. Språk blandades friskt; det var tyska, engelska, franska och svenska. Två av mina orkesterkompisar lärde sig till och med ett svenskt ord, nämligen: "murmur".. dvs mormor... :)

Sedan var det sängen som gällde för att samla sömn inför fredagens äventyr.

Började med att sova ut på förmiddagen (efter att jag redan varit uppe mellan sju och halv nio såklart). Sedan var det lite jobb som gällde, vi var bland annat med Michael i Rheinfelden och sen avstyrde vi ett bråk om X-box. Pust! ^^ Framåt kvällen åkte Sandra och jag in till Zürich och mötte upp Samuel för utgång. Vi började på ett mysigt ställe som heter "El Lokal".


Sandra i soffan på El Lokal

Vi begav oss sedan mot vår älskade fotoautomat för att föreviga oss, men den fungerade inte.... Troligen för att det var mörkt.. Vilken sorg!!
Men men.. Vi torkade våra tårar och gick till festen istället ^^ I början var det inte så mycket folk, men sen blev det ganska lagom mycket. Dvs; man kunde fortfatrande röra sig. Musiken var också helt okej, det var "hits, hits, hits". Jag träffade på samma dörrvakt som förra gången jag var ute och han mindes mig med. Ibland är det bra att vara svensk. ^^ Vilket Sandra och jag upptäckte under kvällens/nattens gång. Pojkarna bokstavligen flockades runt oss och vi hade ett sjå med att hålla dem på avstånd. Haha, näädå, så farligt var det inte, men vi träffade lite kul folk, bland annat en som lärde mig lite salsa.. Inte för att jag var bra på det, men ändå ^^


I vimlet ^^

När de stängde vid fyra gick vi till McDonalds och åt pommes och glass till frukost, och sen tog vi första tåget hem. Var hemma i Eiken klockan sju, drog för gardinerna för solen och gick och lade oss ^^ Vaknade igen vid tolvtiden, duschade, åt och gav oss sedan av mot Zürich igen.

Mötte Samuel på tågstationen och vi gjorde ett nytt försök vid fotoautomaten. Denna gång funkade den visserligen, men det var låååång kö.. Suck! Vi tog en fika istället.


På "Café Uetli" drack vi kaffe och te


Jag och Samuel på fiket

Sedan var Samuel tvungen att åka så Sandra och jag gjorde Zürich på egen hand. Först lite mat från COOP som intogs på en bänk under ett träd på en skolgård.




Därefter gjorde vi ett nytt försök med fotoautomaten, och nu lyckades vi! Yey!


Blev finfina foton, såklart :P

När fotosessionen var avslutad gick vi genom gamla stan ner mot sjön där vi åt varsinn brezel, innan det var dags att hoppa på tåget hem. Kom till Eiken vid halv tio-tiden och nu ska vi verkligen sooooova!! Länge!!

Så, vi hörs när vi vaknat nångång, eller när jag får tid igen!
Ha det
Kram

Onsdag i Basel

Hejsan!

Igår var vi i Basel. Det var skitväder; regn och kallt. Varför är det alltid dåligt väder när jag får Sverige-besök??

Men vi hade det trevligt ändå. Fikade på Starbucks, shoppade lite, kollade på stan, åt mat och sen var vi i skolan.
Dagens planer är bad i Rheinfelden och sen orkester. Känns som en bra idé att hålla sig inomhus när det är åtta grader och regn.. Vad hände med sommaren vi hade!! Bläää...


Sandra på Starbucks

Måleri och regn

Hejsan!

Sandra är i Zürich och träffar en kompis som hon lärde känna i England, och jag passar på att blogga lite.
Det regnar fortfarande, vilket såklart är trist, men det är också det enda som inte är bra just nu :)

Igår när Sandra kommit fram så åkte vi hem, åt lite, hon packade upp och sen tittade vi lite på film innan vi somnade rätt tidigt.

Imorse tog vi en promenad i Eiken och resten av förmiddagen var det återigen film som gällde. När Anna kom vi tolvtiden åt vi lunch och sen målade vi lite allihopa innan Anna gick iväg till en kompis. Nu har jag precis vinkat av Sandra på stationen (men hon kommer tillbaka i kväll såklart ) och sitter nu och läser lite Veckorevyn och lyssnar på Michi som övar flöjt.

Och mycket mer än så har jag inte att säga för tillfället. Imorgon ska vi till Basel och skolan. Bloggar om det när jag hinner :)

Ha't bra tills dess
Hejs!

Sandra och sol

Regnet har försvunnit och lämnat plats åt solen, och om tre timmar och lite till så kommer Sandra!!! Finns inte mycket mer att säga än: fin dag!!! :D




11 månader...

Om några dagar är det elva månader sedan jag tog studenten. Elva långa månader, men samtidigt elva månader som känts väldigt korta. Som gått hur fort som helst. För det mesta känns det som om det var nyss jag sprang ut ur Platengymnasiet.

Studentdagen var nog den finaste dagen i mitt liv. Men samtidigt den sorgligaste. Och nu när jag tittar på små filmsnuttar och bilder som togs den dagen så gör det faktiskt liiite ont i hjärtat. För jag saknar mina fina klass, fina gamla H3.

Jag saknar de jag fortfarande har kontakt med, och de jag nästan aldrig pratar med. Jag saknar alla de människor jag ibland irriterade mig på, men för det mesta tyckte väldigt väldigt mycket om. De jag träffade varje dag, mer än min egen familj, de som var som en extra liten familj. De som jag pluggade tillsammans med; pluggade, grät, suckade, klagade, firade, jublade, gäspade och framförallt skrattade med under tre års tid. De som gjorde dessa tre år på gymnasiet till de bästa åren i mitt liv. Jag saknar er!

 
På klassresa i ettan


Och så klädde vi ut oss till hippies och sjöng falskt för hela skolan i melodifestivalen.. Vi var härligt barnsliga och modiga, kan jag tycka nu i efterhand.


I tvåan stod vi på scenen igen, fast denna gång teater.. "Fredspjäsen". Och jag som inte kan skådespela :P
Men tidningen skrev om oss i allafall, och Röda Korset (tror jag?) fick några hundra kronor. Plus att det var väldigt skoj :)


På klassresa i trean. Lite äldre, lite mer erfarna, lite klokare (?)



Och så kom studentdagen..


På nåt sätt känns det fortfarande som om vi alla bara tar en paus och att vi kommer komma tillbaka till det gamla vanliga igen i höst. Undrar när min sega hjärna ska förstå att så inte är fallet?

Som jag sa; gymnasieåren var de tre bästa åren hittills. Tack vare fina fina H3.


Medeltidsmarknad

Idag var vi på medeltidsmarknad i Bad-Säckingen i Tyskland. Det spöregnade hela tiden, men annars var det riktigt mysigt. Det fanns olika stånd; med mat, smycken, leksaker, kläder och massa mer. Dessutom flera scener med band som uppträdde, riddarspel och olika aktiviteter. Jag köpte ett läderband att ha som armband, har inte provat än, men blir nog snyggt.


Olika mystiska drycker fanns att köpa


Ett drakhuvud som sprutade eld och rök


Riddarfight


Anna i medeltida huvudbonad

Februaribilder

Fick lite bilder av Elisabeth igår, från Fasnacht och en februaridag vi spenderade i Zürich.
Titta och njut (haha), så hörs vi när jag kommer hem från medeltidsmarknaden :)


Februarilunch i Zürich



På Fasnacht slösar man inte med konfettin precis.. ^^


Första maj

Godkväll (eller kanske snarare godnatt)

Första maj spenderade jag i Aarau hos Elisabeth. Det var mycket trevligt; vi åt kladdkaka, gjorde glass och tittade på Astrid Lindgren-filmer (börjar bli en tradition :))

Dessutom fick jag ett paket med dammsugare som hon köpt i Sverige. :) Yeeey! tack! :D




Igår hade vi middagsgäster. Det var Olgas finskalärare med man, och en tjej som också går i finskagruppen. Det var väldigt kul och trevligt, och vi hade mycket att prata om. Mest om Sverige, Finland och Schweiz såklart; likheter och skillnader och kulturkrockar. :) En hel del skratt.. :)

Nu är jag tröööööött, så tror att jag ska gå från att sitta i sängen till att lägga mig i den och drömma nåt fint. :)

Vi hörs imorgon, då är det medeltidsmarknad i Tyskland som gäller (om det inte regnar alltför mycket..)
natti

RSS 2.0