Paris dag 5; 16 maj 2010

Den sista dagen i Paris inleddes med frukost i parken nedanför Ellans lägenhet, eftersom vi vaknade upp och upptäckte att vi inte hade nåt att käka :) Så det blev ett morgonbesök i affären och vi blev mätta och belåtna på baugette, bananer och yoghurt. (typ det nyttigaste vi åt, annars levde vi i stort sett på glass, crepes med nutella och bakelser)

Sedan begav vi oss mot Cité Université, som är ett område där bara studenter bor. Det finns olika hus för olika nationer och en park och allt möjligt. Riktigt fint.


Det svenska huset


Schweiziska huset

Sedan gick vi till parken i närheten, åt kex med choklad, solade, fotade och snackade skit. Tog flera coola kort på oss tre tillsammans, men det var med Sams kamera så det får ni se när jag får hans bilder. Jag tog i alla fall en på de andra två genom toafönstret... ^^


Fina vänner

Plötsligt kom jag på att vi inte varit vid Notre Dame, så Samuel och jag bestämde oss för att åka dit och titta. Ellan behövde fortfarande plugga lite så hon stannade i parken. Väl vid Notre Dame tittade vi lite utanför, men kön var låååååång, så vi gick inte in. Istället strosade vi runt på gatorna i närheten, köpte kaffe och vatten, gick på toa på McDonals och annat spännande ;)

Sen blev vi lite hungriga, och vad är då bättre än crepes med Nutella? Inte mycket! Så vi köpte den sista crepen för denna resa och slog oss ner på en trapp.


The last crepe

Mötte upp Ellan sen och vi tog metron hem till henne. Slappade en timme ungefär innan jag och Samuel tog våra väskor, kramade Ellan adjö och begav oss mot Schweiz. Efter att ha plankat tunnelbanan (Samuels biljett funkade, men jag var några sekunder senare så min hann gå ut...) och blivit ifattjagade av Ellan som lämnade en CDskiva vi glömt, så kom vi fram till tågstationen. Köpte oss varsinn macka, chips och kex och käkade innan tåget gick.

Somnade som en stock och vaknade av att tåget stod stilla... Tio minuter försening på grund av olycka.. Lite tjurigt, men vi kanske skulle hinna med vårt andra tåg från Strasbourg i alla fall tänkte vi... Men inte då. För tåget vi var på blev tjugofem minuter sent. Inte en chans. Och nästa tåg till Basel? Om tre timmar, enligt konduktören... SUCK!

Väl i Strasbourg fick vi dock veta att det fanns ett tåg till Zürich. Kollade upp anslutningar Zürich-Eiken och det verkade okej, så vi ville ta det. Upptäckte dock sen att det faktiskt stannade i Basel med! Toppen! Gick på, hittade plats och åkte.... till Mulhouse.. "Ändstation!" ropades det i högtalaren.. Va?? Snabbt av tåget och kolla, och det visade sig att vår vagn stannade i Mulhouse medan resten av tåget åkte vidare. Fick byta vagn snabbt snabbt, precis som många andra. Sittplats?? Inte ens chans. Fick stå ihoptryckta i "korridoren", varmt och ingen luft!

Som tur är gick det fort till Basel, där även Samuel tänkte gå av för att ta ett annat, mindre fullt tåg till Zürich. Så vi försökte öppna dörren.. Och försökte igen.. och igen.. Men det gick inte. Bankade, ropade, inget gick. Tills en driftig franman helt enkelt tog till nödöppnaren.. och vi var fria!!!

Resten av resan hem till Eiken gick utan problem, men det var en trött Ronja som kom hem vid elva-tiden... Efter en heeeelt fantastisk Parisresa som tog slut alldeles för fort...

Kommentarer
Postat av: Erica

Hej ronja! Här gör jag mina gifbilder! http://picasion.com/

2010-05-18 @ 20:37:17
URL: http://enettaiparis.blogg.se/
Postat av: Elaine & Bengt-Olof

Fantastiska underbara härliga ungdomstid...



Kramar Mm & Mf

2010-05-18 @ 21:57:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0