Livet

Livet är fint! Jag fick ett VG på tentan (visste redan att jag klarat den, men fick veta poängen idag), genomförde ett bra seminarie och fick beröm för fältarbetet. Har ätit en god glass och hängt på ängen i sommarvärmen med fina vänner. Och nu ska vi grilla och njuta av att vi har SOMMARLOV!
Livet är fint! :)
Kram

Sivans

Hittade en bild på Cassandras blogg.

Så här såg vi ut i lördags när vi var på Sivans för sista gången detta läsår.



Sista rycket

Nu beger jag mig mot biblioteket för sista gången denna termin. Ska möta upp min lilla grupp, sammanställa en power point-presentation om vårt arbete om Systembolaget och skriva en opponering till morgondagens seminarie. Sedan är det bara ovan nämnda seminarie och ett på onsdag som ska klaras av, och sedan är det dags för mer än 11 veckors sommarlov.

Snart, snart, snart!

Norweigan Wood

Igår såg vi filmatiseringen av Haruki Murakamis bok Norweigan Wood. Har läst "Kafka på stranden" och "Fågeln som vrider upp världen" av samme författare och tyckte de var himla bra, så jag hade nog ganska höga förväntningar på Norweigan Wood. Först kunde jag inte riktigt bestämma mig vad jag tyckte, men nu när jag fått sova på saken så har jag kommit fram till att jag tyckte om den. Den var speciell, lite konstig och lite osammanhängande, men det är en del av charmen. Och så var den himla fin, med musiken, filmningen och ljuset. Sevärd? Ja!






I realise, it´s hard to take courage, in a world full of people, you can loose sight of it all

Alltså... VARFÖR kan jag inte sjunga såhär?! Helt underbart vackert!


Lite smått och gott en regnig fredag

Igår firade vi midsommar, lite för tidigt kan tyckas, men eftersom terminen går mot sitt slut och vi snart skingras för sommaren så tyckte vi att det passade bra. Vädergudarna bjöd på traditionellt midsommarväder med snålblåst och regn, vilket gjorde att vi intog våra grillade läckerheter och färskpotatisen inomhus, inklämda i Sandras lilla kök. Gemytligt, är ordet. :)
Årets första jordgubbar smakade finfint till efterrätten och trots avsaknad av Små Grodorna så var det en himla trevlig kväll.

Nu är det bara en opponering och en redovisning kvar innan det är sommarlov. På onsdag eftermiddag har jag fixat första året på universitetet. Känns ju himla konstigt, det måste man medge. Har gått fort! Men samtidigt har vi hunnit med så himla mycket.

Sommarens planer är jobb på Övralid, besök av min fina schweiziska orkester och en liten mini-tågluff till Schweiz i augusti. Tror det kommer bli fint! :)

Nu ska jag bege mig mot Willys för att inhandla mjölk och lingonsylt för de stackars få kronor som finns kvar av månadens halva studiebidrag... Studentlivet = inte så glammigt, men alldeles, alldeles underbart !

Allkårsvecka!!

Denna vecka har det var Allkår på campus, vilket innebär fullt med aktiviteter och roligheter som pågår. Början av veckan gjorde vi inte så mycket, men i torsdags hängde vi på Klubbfestivalen på Tufvanängen ett tag.
Några band spelade och det var en riktigt härlig stämning.



Cassandra


och Sandra :)


Klubbfestival

När solen gick ner och kylan kom krypande gick vi till Sandra och avslutade kvällen med film och godis. :)

På fredagen var det dags för det vi peppat för i flera veckor, nämligen "Den ultimata, extraordinära tävlingskvällen" hemma hos Stina. En himla bra kväll, med flera olika tävlingsgrenar om musik, film och kändisar. Vårt lag, "lock-för-örat" ledde länge, men slutade till sist på en andraplats, vilket firades med McDonaldsbesök innan hemfärd.

Igår avslutade jag och Cassandra Allkårsdagarna med den stora Allkårsfestivalen på Amfium. Vi började med Tufvanängenhäng med härliga klassisar och kortspel, fortsatte med lite häng hemma hos mig, och begav oss sedan mot festivalområdet. Dansade till Shout out louds i tältet, träffade coola människor och hade det himla trevligt. Avslutade med "John-Lennon-pommes" innan vi begav oss hemåt i soluppgången.



Elin, Cassandra och Elin, och den stora kortleken på Tufvanängen



Johanna :)


En härlig kväll med härliga människor, och en finfin vecka i helhet! :)

Lövö

I helgen har jag varit på Lövö. Det var dags för den traditionsenliga städhelgen. Vi låter bilderna tala.



Hängde lite vid sjön



Sjöbod



Elin hade koll på räfsorna



God mat innan Eurovision



Idag

Idag är det lite molnigt ute, så det blir inget änghäng (alltså filt i solen på slottsängen.) Istället har jag:



köpt ägg på Willys






pratat med Samuel på Skype (= världens bästa uppfinning)





Kollat på typ tusen avsnitt av Grey's Anatomy





Och packat inför helgens Lövö-vistelse


Nu är jag smått uttråkad och funderar på skogspromenad och mat... Kanske.. Om jag orkar..
Ikväll blir det nog Melodifestivalen.

Vad gör ni idag?

Paris


För exakt ett år sedan (på timmen) satt jag på tåget mot Paris och pluggade tyska. Så fort tiden går ibland!


Goodbye Lenin

Himla bra film! Om en mamma som hamnar i koma strax innan Berlinmurens fall, och vaknar åtta månader sedan. Om en son som försöker rekonstruera det gamla DDR i mammans rum för att skydda hennes svaga hjärta. Om familjer. Om ett Tyskland i förändring. Om framtidshopp. Om kärlek. Se den!























Sommar och sol

Livet känns så himla lätt nu när solen skiner och det är sommarvärme ute! :)
Jag har haft en fin helg, bestående av en riktigt rolig utekväll (lite härligt på ett sätt att komma hem när solen går upp), pannkaksfrukost, glass på stan, grillning, film, TP och häng i solen på Slottsängen. Allt i sällskap av bra vänner såklart.

Idag har jag och Johan var på jakt efter ett Systembolag att studera i vårt fältarbete om organisationskultur. Gick hyfsat, imorgon fortsätter jakten. Motivationen för skolan sjunker dock i takt med att solens strålar blir allt starkare... Men men, bara att stå ut och komma ihåg att det är mindre än en månad kvar till sommarlovet. :)


Valborg

Det har gått mer än en vecka sedan Valborg, men låt mig ändå berätta för er hur jag firade det.
Jag och Sandra tog bussen till Jönköping och Ida på fredagseftermiddagen.

På lördagen fikade jag först med kusin Tim innan jag mötte upp Sandra och Ida igen för shopping och lunch. Sedan inhandlade vi picknick-mat och begav oss mot Stadsparken.


Traditionsenlig picknick trots snålblåst och småregn


Fina Ida-Ida


Stadsparken var himla mysig

Regnet tvingade dock in oss tillslut och vi intog glass på golvet i Idas rum; inomhuspicknick. :) Lagom till elden och firandet slutade det regna och vi begav oss ut för att lyssna på körsång och orkester, vårtal på rim och för att dansa lite grann.. :) Kvällen avrundades med film.

Fyrverkerierna var häftigare än elden, som kanske var i minsta laget ^^

Söndagen var slapp och himla mysig! Körslaget-repris, matprogram, film, Max-besök och hagel hanns med innan Sandra och jag reste hem till Växjö igen.

Tack, mina fina vänner för en toppenhelg! :)


<3


Till havs

Åh, jag har inte bloggat på ungeför tusen år... Har haft så himla mycket på gång, och har fortfarande. Men nu är det dags att i alla fall berätta lite om onsdagens äventyr, till havs! Det var alltså sittning som gällde, med det eliminenta temat "Till Havs". Det kryllade av pirater, fiskenät, sjömän och annat blött folk på Sivans, fiskpinnarna gick åt som smör i solsken, värjor och svärd glänste i diskoljusen och hela Sivans gungade i takt med dansanta fötter. Låt oss titta på hur det såg ut:


Själv var jag sjögräs



Samling inför kappseglingen på Sivansdammen



Filip och Max



Sandra och Cassandra

RSS 2.0