091131.... trodde jag!

Upptäckte nyss att det ju är 30 november! Och jag som trodde det var 31. Den dagen finns ju inte ens.. Hur snurrig är jag liksom?!

Haha, jaa, i alla fall, att det är sista november stämmer ju, det är huvudsaken.

Har precis kommit hem från tyskan. Basel är rustat inför julen och julmarknaden pågår för fullt (att det regnar struntar vi i, imorgon kommer snön, det känner jag på mig!). Ska ju gå på marknaden på torsdag med Samuel, men smygstartade lite med att ta några kort idag.






Puppenhausmuseum (dockhusmuseét) hade slagit på stort


Liten del av deras fönster


Ännu ett fönster. (Anledningen till att pojken i mitten är suddig är att han rör på sig ^^)

Det var en liten sneak-peak av ett juligt Basel. Återkommer med fler bilder på torsdag, då förhoppningsvis med snö :D

Sista november

Sista november, fyra grader och spöregn. Hoppas på att snön kommer imorgon, som de sa på nyheterna igår.

Jag har pluggat tyska idag, mest hela dagen. Tog en liten paus för nån timme sen och slog in lite julklappar. Mysigt var det!! Har ett par stycken kvar att köpa men har en ganska klar bild i huvudet av vad det ska bli. Så det blir nog bra. Tänkte fixa det på torsdag innan jag ska träffa Samuel.


Tog en skarp bild och en suddig. Ni får bara se den suddiga, lite hemlig måste man vara i juletider :)

Känns bra att det är december från och med imorgon. Det blir en finfin månad, mycket skoj på gång. Jugendband-konsert, Regina Spektor-konsert, julmarknad i Basel, julklappsinköp, hemresa, tre dagar i jönköping hos Ida, hälsa på i gamla skolan, jul såklart, nyår och 20-årsfest. Blir tippetitopp det!


Emmental och minareter

Jag är inte så insatt i politiska system, speciellt inte det i Schweiz, men jag har trots det åsikter, såklart, och jag vill bara börja med att säga att jag tycker det är skit att schweizarna röstade för ett förbud mot att bygga minareter! Blä för det!

Men, nu ska jag lämna det politiska (är som sagt inte riktigt mitt specialområde) och istället berätta vad jag gjort idag.
I förmiddags begav vi oss mot Emmental, famous for its cheese :)
Där känner nämligen "min" familj ett äldre par; Peter och Elisabeth, som vi skulle hälsa på.


Här bodde de


Efter maten hängde jag och Anna lite på lekplatsen i närheten


Vi kunde inte gunga så bra på gungbrädan (en av oss är liiiiiiite tyngre än den andra, så att säga^^) så vi balanserade i stället


Ingen stor by inte ^^


Gunggung

Efter mat och efterrätt tog vi en liten tur till en annan by i Emmental som heter Trub. Där spelade de in en film som heter "Herbstzeitlosen" som handlar om några tanter i den konservativa lilla byn Trub. De har det rätt trist, och en dag bestämmer sig en av dem för att förverkliga sin dröm, dvs öppna en underklädesbutik. Så hon börjar sy underkläder och öppnar sedan affären, vilket såklart inte blir problemfritt i detta konservativa lilla samhälle. Det är en ganska mysigt film (såg den för ett par veckor sedan), och byn var också mysig, men skulle inte vilja bo där. Pyttelitet och extreeeeeeemt stillsamt! Tror att vi typ var dagens stora händelse, för när vi gick förbi ett hus öppnades ett fönster och en liten gammal gumma tittade nyfiket ut och sa "Grüezi" :) Haha, gulligt! :)

Sen åkte vi tillbaka till Peter och Elisabeth och åt kakor och därefter bagav vi oss hemåt igen..

Det var den söndagen det.
Det har varit en finfin helg, måste jag säga :)
Hoppas ni med har haft det bra
Kram


Lördagkväll


Robinson, juleskum och tända ljus

Hoppas ni har en finfin lördagkväll! :)

IKEA

Imorse (eller snarare förmiddags) tog jag tåget till Zürich för att möta Elisabeth. Jag var lite tidig, så jag passade på att ta en sväng på tågstationen. Zürich är galet på lördagar, hur mycket folk som helst, och att det är juletider gör ju inte saken bättre. Tågstationen är inget undantag, det är sjukt! Men jag gillar det ändå. Härligt att komma ut bland folk :)


Julmarknad inne på Hauptbahnhof :)


I ena änden troner en gigantisk julgran, täckt av Swarovski-kristaller :)
Maffigt!!

Vi sprang i affärer ett par timmar... Eller sprang och sprang, snarare svettades och klämdes mellan alla människor inne på H&M (och alla andra affärer, men H&M är värst). Efter lunch i form av pommes på McDonalds uteservering (i t-shirt och kofta, när ska det bli vinter???) åkte vi till Brugg och mötte upp Elisabeths pojkvän Marco. Därifrån drog vi vidare mot något av det svenskaste som finns, nämligen...


IKEA såklart :D

Där kollade vi på möbler (såklart ^^) och jag sa typ fem gånger; "Åhh, kolla, det står på svenska!" Därefter var det dags för matavdelningen, där vi även stötte på tre andra svenska au pairer. Det blev ett "oj, kolla, Ahlgrens bilar!", "Woow, juleskum!!" och "Wieehiee, julmust", utan dess like ;)


Mina inköp :) Blir gött med juleskum och Robinson ikväll :)

En IKEA-varmkorv senare begav vi oss till MediaMarkt där Elisabeth köpte en superfin mobiltelefon, och jag lyckades hitta grejer jag behöver till några julklappar.. ^^
Efter det var vi rejält trötta, så vi åkte hemåt. Blev avsläppt här hemma för en timme sen ungeför, och nu ska vi snart käka kvällsmat. Sen blir det Robinson, och relativt tidigt i säng, för imorgon åker vi till Emmental :)

Vi hörs
kram

Boktips

Igår läste jag ut en av böckerna jag fått låna av Elisabeth, och jag har inte kunnat sluta tänka på den, så jag insåg att jag var tvungen att skriva lite om den.


"Människohamn" av Johan Ajvide Lindqvist






Baksidestexten får ni först:

"
”Pappa, vad är det där? På isen?”

Det är en strålande vinterdag. Högst upp i Gåvastens fyr står Anders med sin sexåriga dotter Maja. Isen ligger snötäckt så långt ögat kan nå och Anders kan inte se något speciellt där hans dotter pekar.

Maja går för att undersöka och fem minuter senare börjar mardrömmen. Trots att det inte finns någonstans där Maja kan försvinna, är det just det som händer. Hon försvinner. Spårlöst. Anders och hans hustru Cecilia har inte längre något barn.

Det lyckliga livet på ön Domarö i Roslagens skärgård är slut. Bara förtvivlan och skilsmässa återstår. Ett par år senare återvänder Anders till ön, nersupen och deprimerad men fast besluten att leva. Då nås han av ett meddelande
som tänder ett vansinnigt hopp: Maja finns ännu i världen, på en plats där han inte kan nå henne.

Ett sökande tar sin början. Det kommer att föra Anders till Domarös hemlighållna förflutna, mot havets mörka hjärta. Genom avgrunden måste han gå för att finna den han älskar. Om det nu verkligen är hon.

En mopedmotor hörs i skogen om nätterna. Brevlådor vandaliseras och hus brinner. Havet kastar sig mot klipporna. Någon hatar oss"

Scary va? ;)
Och värre blir det kan jag säga. Det är verkligen en scary bok, men bra. Som en blandning mellan en deckare och en spökhistoria, och samtidigt riktigt psykologisk... Ni märker att det är svårt att beskriva den, eller hur? ;) Det var därför ni fick baksidestexten. Och det är därför ni bör läsa den. Men inte när det är mörkt och ni är ensamma. Bad idea, i alla fall om ni är lika fega som jag ;)
Det är verkligen en bok som kryper in under huden och ger en rysningar, men samtidigt kan man bara inte lägga den ifrån sig, man blir som besatt!! (Vilket för övrigt är ett starkt tema i boken, tillsammans med kärlek, magi, hat och krafter som är för starka för människan) Rekommenderas starkt!!
Iväg och läs nu! :)

091127

Hej på er!

Här har jag varit vaken ett bra tag. Vaknade halv sex och kunde inte somna om, så vid halv sju gav jag upp försöken och gick upp.. Tidigare än jag behövde, men men...
Nu har jag skrotat runt i pyjamas, lyssnat på julmusik och städat golven. Ska snart ta en dusch, och sen kommer barnen om en timme.

Igår var det orkesterrep igen. Vi övar till konserten den 12 december, och igår fick vi program.


Så här såg framsidan ut


Och detta är baksidan (inuti står alla låtarna, men orkade inte fota det med ^^). Ni med skarpa ögon kan kanske urskilja ett bekant namn? :P

Efter repet var vi som vanligt på en pub och drack fanta (eller ja, alla utom jag drack öl eller vatten, men jag körde på min nya favvo, Fanta ^^).
Denna gång stannade vi dock inte så länge, och var inet så många. Det var jag, Valentin och fyra killar som jag till min glädje upptäckte att jag kunde namnen på! :) Det går framåt. Med den här takten kanske jag vet vad alla heter lagom tills jag ska åka hem. I juni alltså ;)


Nu; duscha! 
Vi hörs
kram

Onsdag 25 november

Idag har det inte hänt mycket. Har joggat, och sedan läst hela dagen. Slappt och skönt. Barnen var i skolan på förmiddagen, och nu har Anna varit på religionsundervisning och Michi på övning med sin flöjtensamble. Dessutom är Olga förkyld så hon var hemma idag = inget jobb för mig.

Ikväll är det tyska igen, ingen lust att gå ut i kylan (5 grader) men antar att det känns bättre när jag väl är där, det brukar det göra. Imorgon ska jag nog åka in till Basel och fixa lite julklappar (ledig dag :))

Har inte så mycket att berätta egentligen, ville bara säga hej. Så: "hej!" ^^

kram


Vantarna!!! <3

Har ni sett eller läst "Systrar i jeans"? I alla fall så handlar det om fyra tjejer som för första gången ska tillbringa tid borta från varandra. De bestämmer sig för att skicka ett par jeans mellan sig och liksom låta jeansen berätta vad de är med om. När vi sett filmen bestämde vi oss för att göra samma sak, men med ett par vantar som Sandra stickat. Dessa vantar har bott ett tag i London nu, men imorse trillade de in i min brevlåda! :) Lycka!!!!


Förstod direkt vad som dolde sig i paketet när jag fick syn på det :)


Och där låg de mycket riktigt. Vantarna. Ombundna med ett fiiiint sidanband


Vantarna var fyllda med små lappar som berättade om deras äventyr i den engelska huvudstaden :)

Tack Sandra! Made my day! Jag ska ta väl hand om dem tills det är dags för dem att resa vidare

Måndag kväll

Guten Abend

Är trött, ska sova snart. Tänkte bara bjuda på lite bilder jag tog idag.


Känner mig nu redo att ta steget från högtyska till schweizertyska ^^ Man kan ju alltid försöka




wieehiee, viel Glück ;)




Gick som sagt promenad idag. Efter tio minuter började det regna, så det blev en kortis. Eiken från ovan ser man här. Vårt hus med rött tak till höger



Börjar bli en smula långhårig I think ;) Ska bli skönt att gå till frissan den 19:e!



Uppe på kullen finns en liten gudstjänstplats. Just idag tom och regnig, men är säkert fint på kvällen med tända ljus


Maria


Eftermiddagen spenderade barnen framför "iks boks" eller som det egentligen heter "Xbox" :) Au pair-yrket har aldrig avrit lättare ;)

Avslutar med ett Anna-citat. Häromveckan satt vi på tåget påväg hem från fiollektionen. Vi satt tysta, varochen försjunken i egna tankar. Plötsligt sa Anna: "Vet du, Ronja, inte allt här i världen är som du tror". Jag försökte se allvarlig ut, men vile helt le. "Jasså? Något speciellt du tänker på?" Hon funderade en stund, fortfarande gravallvarlig. Sedan sa hon: "Nej, men det är viktigt att veta. Och någongång kommer du upptäcka det. Att allt inte är som det verkar." Och sedan ville hon inte säga mer om det ämnet. ^^ Skön unge! :)

Nu, SOVA!!!!!!
Natti


julen!!

Jag har startat med julmusik idag. "Last Christmas" och "Do they know its christmastime at all (feed the world)". Sjukt att lite musik kan ge san stämning!!

 Nu längtar jag verkligen till julen! Längtar till att äta pepparkakor, titta pa alla julprogram pa TV, göra marsipanfigurer (joo, mamma, jag SKA göra det i ar med, fast det bara är jag som vill ^^), ga pa stan och titta pa julbelysningen, kolla pa "Astrid Lindgrens jul", hänga upp julpyntet, vakna pa julaftons morgon och hitta en bok och choklad i julstrumpan, ha hela huset fullt av släktingar, äta julbord (fast det blir typ potatis och köttbullar för mig, haha), ligga under granen och andas barrdoft, kolla pa "kalle Anka" (och ga pa toa när det är Ferdinand), käka gröt, öppna paket i flera timmar och sedan avsluta julafton med mer godis och film med kusinerna. Kan det bli bättre?

Och sedan kommer juldagen, da ska vi fira Elins fördelsedag, och jag ska bara njuta av att vara hemma och umgas med familjen och släkten.
Pa annandagen ska vi fira mig, eftersom jag inte är hemma pa min födelsedag, sa da blir det mer paket, wieehiee ;)

Efter det är det inte langt till nyar, och da blir det kalas igen :)
Toppen!! December är verkligen en härlig tid, den far gärna komma NU!! Men det är ju inte langt kvar, och innan dess ska jag hinna med julmarknad i Basel, och jag vill verkligen ta en dag i Zürich ocksa och titta pa julpyntningen. Det ska jag göra.

Just nu ska jag däremot ge mig ut i varvädret (14 grader och sooooool) och ta en promenad, och sen maste jag öva saxofon.

Vi hörs
Kram


För tva ar sedan, i Smaland :)


Adventsmys hos Gustav förra aret :)

helgen

Hej!

Alldeles för länge sen jag skrev nu. Sorry för det. Har liksom inte haft nån riktig lust..
Men nu tänkte jag berätta lite om helgen

I fredagskväll åkte jag hem till Elisabeth i Aarau. Vi kollade på Ronja Rövardotter, åt popcorn och chokald och hade det mysigt. Drack chai-te gjorde vi med, det var GOTT! :) Tänk med mycket nya saker jag provar, jag är modig ;) haha

Jag sov över där, och på lördagen vaknade vi sent. Åt frukost halv ett.. ^^ Sen åkte vi in till stan där vi träffade en svensk kille som jobbar som aupair i Bern. Vi gick till Starbucks och satt ute och fikade! Det ni! :) Det var bara liiiite kallt.

Vid femtiden åkte jag hem, och väl hemma tog jag det lugnt några timmar. Sen blev det mat (fondue), glass och TV med familjen. På natten tittade jag även på Robinson på datorn. Tror det kan bli en spännande säsong, men hallå! Varför måste de ha Paolo Roberto som programledare???? Ända sen jag var på hans tränignspass så känner jag mig lite svettig, och mycket arg när jag ser honom.. hehe^^ Så, satt och störde mig en smula på honom genom hela programmet.

Idag har vi haft besök av en ungersk tjej, som kanske, men troligen inte, ska vara aupair efter mig. Grejen är att hon bor hos en familj nu, men mamman har förlorat jobbet, och därför måste hon hitta ny familj. Men eftersom jag stannar till sommaren så passar det inte så bra. Men hon var trevlig. Hon är muslim, så vi snackade rätt mycket om religion och så. Vid tvåtiden var hon tvungen att åka hem (dags att be), och då tog vi det lugnt här hemma. Såg en film, målade, gjorde läxan till imorgon, läste osv. Nu ska vi snart käka så jag ska röra mig neråt igen.

Hörs kanske senare ikväll, annars säkert imorgon.
Vad har ni gjort i helgen??

Kram


Har inte använt min kamera på tusen år, men här är en gammal bild på mig och Elisabeth.. ^^

Friday noch mal

Jahapp, nu är det fredag igen. Det är verkligen galet hur fort tiden gar! Som ni ser pa bokstäverna sa sitter jag inte vid min egen dator, utan familjens laptop. För egentligen jobbar jag ju. Men har inte mycket att göra. Anna är hos en vän, och Michi har en kompis pa besök, de hoppas studsmatta. Sa jag sitter här i vardagsrummet och surfar ^^ Chattar med mamma.
Ikväll ska jag till Elisabeth och sova över. Resten av helgen är tom. Kanske införskaffa sista lasset julklappar, sa är jag klar sen :) Vi far väl se.


Vet ni förresten vad jag kom pa? Att imorgon har jag varit här i 15 veckor!! Hur crazy är inte det?! Känns mycket mindre! Det är ju... typ...105 dagar!! Oh gosh! hehe :)
Tänkte titta över mina helger framöver och "planera" lite, och insüg att om man inte räknar med denna helg sa har jag bara tva helger kvar att hitta pa nat pa. För om tre veckor är det konsert hela lördagen och Lucia pa söndagen (vilket jag SKA fira,  sa det sa!) och helgen efter det är jag hemma i Sverige igen. Galet..

Har inte mycket att skriva just nu som ni märker, det händer typ ingenting. Vi hörs väl imorgon istället, eller kanske senare idag om jag drabbas av plötslig inspiration ^^

Kram

In the middle of the night

Hej hopp!

Jag borde sova. Har lite huvudvärk och ska upp rätt tidigt imorgon. Men jag vill inte sova. Pratar med Sandra och Ellan (på tyska) och Robin (vi snackar inte så ofta, men när vi väl gör det så pratar vi alltid filosofi :)) på msn och känner mig egentligen inte så trött.
Dessutom kan jag ju vila lite imorgon förmiddag också. Hade tänkt kolla på webTV och käka morotskaka som Olga bakade idag. Det får bli mitt lilla fredagsfika.  :)
På kvällen ska jag hem till Elisabeth och sova över.
Planerna för resten av helgen är lite oklara, men ska ta reda på det imorgon.

Idag var det som vanligt orkester. Och sen gick vi till puben och drack varm choklad, wie immer :) Myspys :)
De är lite galna dock. ^^ En av killarna hade köpt en mumsmums, och precis när han höll på att käka som bäst så sträckte Valentin fram handen och smetade ut mumsmumsen i hela ansiktet på killen.. Haha!!! Stackars honom, men vad vi skrattade! Jag gjorde till och med en Ida och skrattade tills jag grät. Och jag var inte den enda. Ska tilläggas att Vale sen gav honom en servett, och betalade en ny mumsmums. Så, så elak är han inte ^^

Efter ett evighetslångt kindpussande skiljdes vi åt, och jag fick skjuts hem, denna gång av en kille som spelar horn. Och nu sitter jag här i min säng, och SKA faktiskt lägga mig... Måste ju vara lite förnuftig trots allt ^^

Först kommer bara ett tips om en fin, men lite sorglig låt som är en av de vi repar just nu.
Enjoy
Natti

http://www.youtube.com/watch?v=FcOt6mfjxeA



torsdag

Hej på er!

Idag är det torsdag, vilket som ni alla vet vid det här laget, betyder orkester :) Jippie! :)
I förrgår lade jag till en av trummisarna som vän på Facebook (den ende som jag kunde både för och efternamn på) och det resulterade i ett jordskred av vänförfrågningar. 8 stycken på två dagar, alla från orkesterfolk!  Är de inte toppen! :)
Gjorde mig glad i alla fall.

Det blir lite kort detta, har precis joggat och börjar frysa lite nu, så ska hoppa in i duschen.

Om en månad sitter jag i Mjölby och väntar på bussen till Ida i Jönköping :) Längtar! Men först blir det julmarknad i Basel, Reginakonsert och annat skoj. Livet är rätt fint ändå :)

svettiga kramar till er alla

Bilder!

En bild eller så från fredagen kommer här! Hittade ett gäng på facebook :) Jag berättade om fredagen va? Jag var i Basel med några andra aupairtjejer och några killar.... Jo, det berättade jag, det minns jag nu! :)



Jag var på bra humör :)


Med nån schweizare som jag inte ens vet namnet på.. ^^ (Weird förresten att min ansiktsfärg helt plötsligt är mörkare än färgen på halsen... :P)


Detta är ännu en schweizare och så den ameriskanska killen som varit ett år i Sverige (ni ser LUND på tröjan va? :P) Han var rolig han ^^


Jag fick en svensk cider av killen vi var hos, Mitch. "Hey, shwedish girl, got this for you!" Och sen fick jag SMS från Ida. Jag bara får en massa grejer jag, hehe ;)

Hmm, ja, där hade vi några bilder ja. Nu ska jag sova.
Natti




Siffror :)

18 november 2009. 13 grader varmt.

24 dagar till  nästa konsert med Jugendband. (Vi spelar bland annat Chess-musik, och soundtracket till Forrest Gump)
 
25 dagar till Lucia (måste ju fira det på nåt vis här nere!)

29 dagar till Regina Spektor-konsert!!! <3

30 dagar till resa hem till Sverige

31 dagar till besök hos Ida-Ida i Jönköping! :)

36 dagar till julafton

43 dagar till nyår (hur ska jag hinna fixa maskeradkläder tills dess!? Åhh, varför skulle jag nödvändigtvis ha maskeradfest? :P)

45 dagar till resa tillbaka till Schweiz

47 dagar tills jag fyller 20 och officiellt inte är tonåring längre

Det händer mycket inom en ganska snar framtid :) Me like!

Inspiration?

Jag sitter här och försöker göra klart tyskaläxan. Vi ska skriva en historia om en bild.. Kul uppgift egentligen, men bilden är rätt trist (två personer på en bänk) och jag har absolut noll inspiration... Suck! Lär bli en tråkig historia!! Men men, antar att det är språket som räknas och inte innehållet.. Hoppas det i alla fall. Nåja, måste sluta nu, ska laga lunch. Får väl skriva klart på tåget ikväll i värsta fall...

Hoppas ni har det bra
kram


Mitt rum

Tänkte att jag skulle visa hur mitt rum här i Schweiz ser ut. Tror inte jag gjort det ordentligt...

Det första man ser när man kommer in är mitt skrivbord, just nu bebos det av en bok, en massa pennor, tre skolböcker, två ordböcker, en dator, en lampa, en spegel, en halvuppäten chokladkaka, tejprulle, diverse tidningar och andra papper.



Till vänster om skrivbordet har vi fönstret. Det är så mysigt, man kan sitta i det och prata i telefon tex. Eller läsa. Men först bör jag nog röja lite i det, för just nu är det lite trångt. Där ligger nämligen mina svettiga träningskläder (fräscht, jag vet!), där står en flaska hårspray och så lite ljus och rökelse. På gardinstången hänger min jeansjacka (som man faktiskt kan använda fortfarande, trots att det är november) och mina halsband. Under fönstret bor min tenorsax :)




Fortsätter man sin huvusvridning lite till åt vänster så ser man sängen. Just idag förblev den obäddad, vilket faktiskt är en ovanlighet. Över sängen finns hyllan där jag förvarar böcker och filmer. Där finns även några ryska gummor (som man ser lite av här) och ännu fler svettiga tränignskläder! (Vad är grejen med dem?!) I skåpen förvarar jag tröjor och koftor



Brevid sängen har jag ett litet nattygsbord (den här och några till av bilderna är tagna för ett par dagar sedan, därför ser man överkastet på sängen.. för då var den bäddad). Där har jag lite allt möjligt, bland annat vatten, tuggummin, mobilerna, lypsyl, ett bokmärke och ett presentkort i en affär. (de delade ut dem på stan :))
I lådorna har jag en massa skräp, såsom gamla tågbiljetter, små bilder, vykort och annat som jag gillar att spara. Där ryms också nagellack och andra småprylar.
Över sängen ser ni min almanacka, egenhändigt pyntad med schweiziska flaggan. Brevid en bild från Norge.



Nästa steg till vänster så står man öga mot öga med dörren. Då har man ryggen mot skrivbordet. Vi har alltså vridit oss en halvt varv nu.
Men dörren är rätt trist, så jag tog ingen bild på den. Vi fortsätter vidare istället.

Nu kommer vi till något som ni sett tidigare, men som alltid ändrar sig lite. Nämligen mitt element, där jag sätter upp teckningar, brev, kort och annat smått och gott som jag får av vänner, eller som jag hittar själv och tycker är fint. Just nu innehåller den följande:
1. Teckning från Ellan
2. Filosofi från Ellan
3. Teckning från Anna
4. Vykort från Kajsa
5. Teckning från Gustav
6. Vykort från Samuel
7. Vykort från mamma och pappa
8.  Tidningsurklipp från vår konsert
9. Bokmärke med Kafka-citat på
10. Och längst ner en rolig text som en vän till förra aupairen skrev. Den får sitta kvar så länge den får plats.

Till höger ser ni ett hörn av min väska som hänger på elementet, och till vänster skymtar ni plancen jag fick av Gustav.



Jag tycker vi tar en närmre titt på planchen. Ännu ett vrid till vänster alltså
Den hänger på dörren till barnens rum (ja, jag har två dörrar, men denna är nästan alltid låst.) för den fick inte plats på elementet. Brevid den hänger min drömman Agaton (som ni kan läsa mer om HÄR) Han hänger på kortsidan till mitt stora skåp, hylla grej, vet inte vad det kallas... ^^



Såhär ser den ut i alla fall. (Vad kallas egentligen en sån här möbel?)

Den är i alla fall väldigt stökig... Ops! ;)
I skåpen överst har jag byxor, kjolar, klänningar, RENA träningskläder, badkläder och skärp.
 Under det har jag några fina vykort jag köpt, en fin chokladförpackning från Gustav, min lila stickade basker, mina solglasögon, en tändticksask från stället där Samuel och jag fikade i söndags, en spargris i form av ett Basel-hus, fylld av "godiset" Basel-leckerli (Inte så gott, men en specialité från Basel) och en klocka som inte funkar.

I de små lådorna har jag smink och plåster och andra "bra-att-ha-grejer" och i miniskåpet till höger ligger pass, uppehållstillstånd, bankpapper och andra viktiga grejer.
De små hyllorna i mitten bebos av diverse sladdar, batterier och laddare, och smycken; örhängen och armband.

På bänkytan har jag lite sporadiskt gömt mina julklappsinköp under en plastpåse. ^^ Dessutom ligger där två paraplyer, en röd plastficka med noter, några teckningar, mitt anteckningsblock, en sax och en tågtidtabell. 

Precis under bänken förvarar jag mina väskor; datorväska, liten väska, blommig väska, neccesär, ryggsäck, ja ni fattar ^^ Alla väskor som jag inte använder varje dag. 
Längst ner har jag radat upp min skor (det är sjukt hur många jag faktiskt har här! Två par Converse; röda och gula. två par ballerina; blå och vita, ett par högklackade, joggingskor, vandringsskor, stövlar, svarta lågskor och ett par bruna vinterconverse! Och jag som aldrig gillat att köpa skor! ^^)
 


Som ni kan se är vi nu tillbaka vid  skrivbordet. Vi har vridit oss ett helt varv, och sett allt som finns att se.
Hoppas ni gillade det, trots att det var stökigt, och att ni snart kommer och hälsar på!
Kram



Tisdag

God morgon

Japp, jag har precis vaknat... igen. Fick lite återfall till "sova-på-förmiddagen"-vanan.. tyvärr! Och jag som varit så duktig och inte sovit bort dagarna på hur länge som helst. Men men, jag är inte alltför sur på mig själv, ett litet återfall räknas inte. Dessutom har jag sovit för lite, somnade alltför sent igår. Så kan det gå, när tåget hem är försenat och man sedan fastnar i en intressant MSN-diskussion med Ellan. :)
Hittade förresten denna bild på oss från någongång för länge sedan. Är vi inte söta? ;)






Gårdagen var en helt vanlig måndag, med jogging, tyskaplugg och sen skola på kvällen. Vi avslutade kapitel 6 (tack och lov!). Varje kapitel har ett tema (i detta fall: Yrken) och behandlar en grammatisk "grej" ( detta kapitel: konjunktioner och prepositioner). Vi har skrivit CV, simulerat arbetsintervjuer och pluggat ord som "egenföretagare" och "anställningsintervju".. Och dessutom prepositioner... suck!
Igår började vi med kapitel 7, vars teman är kärlek och pluralformer. Yey! Känns mycket lättare! :)

Tjaa, har inte så mycket mer att skriva... Idag blir det också en vanlig dag. Har städat och håller nu på att byta lakan i min säng. Sen blir det dusch och lunch, och i eftermiddag fiollektion med Anna, och så ska jag göra läxan till imorgon. Inget spännande med andra ord ;)

Hoppas allt är bra med er!
Vad hittar ni på denna vecka? Nåt kul? Tell me!

Kram

Birds - Kate Nash

DETTA är en toppenbra låt, som jag hört massa gånger (har den på i-poden) men som jag riktigt lyssnat på först i förrgår.



Texten är great! :

"She was waitin' at the station
He was getting off the train
He didn't have a ticket so he had to bum through the barriers, again.
Well the ticket inspector saw him rushing through.
He said "girl you don't know how much I missed you but
We'd better run cause I havent got the funds to pay this fine."
She said "fine."

Well so they ran out of the station and jumped onto a bus
With two of yesterday's travel cards and two bottles of Bud,
And he said "you look well nice."

Well she was wearin' a skirt
And he thought she looked nice
And yeah, she didn't really care about anything else
'cause she only wanted him to think that she looked nice
And he did.

But he was looking at her, yeah all funny in the eye.
She said "come on boy tell me what you're thinkin' now don't be shy."
He said "alright, I'll try.
All the stars up in the sky and the leaves in the trees,
All the broken bits that make you trip up and grassy bits in between.
All the matter in the world that's how much I like you."

She said "what?"
He said "let me try and explain again.

Right birds can fly so high, and they can shit on your head,
Yeah they can almost fly into your eye and make you feel so scared.
But when you look at them, and you see that they're beautiful,
That's how I feel about you.
Right birds can fly so high, and they can shit on your head,
Yeah they can almost fly into your eye and make you feel so scared.
But when you look at them, and you see that they're beautiful,
That's how I feel about you.
Right that's how I feel about you."

She said "what?"
He said "you".
She said "what are you talking about?"
He said "you".

Right birds can fly so high, and they can shit on your head
Yeah they can almost fly into your eye and make you feel so scared.
But when you look at them, and you see that they're beautiful,
That's how I feel about you.
Right birds can fly so high, and they can shit on your head,
Yeah they can almost fly into your eye and make you feel so scared.
But when you look at them, and you see that they're beautiful,
That's how I feel about you.
Right, that's how I feel about you.

She said "thanks, I like you too."
He said "cool." "


091115

Hej hopp!

Imorse satte jag väckarklockan, och gick upp när den ringde!! Inget snoozande!!!! Haha, det är ovanligt kan jag tala om! :)
Duschade och käkade frukost lite snabbt, och satte mig sedan på tåget till Basel för att möta Samuel.

Först av allt gick vi och fikade på Tibits, ett ställe som bara serverar vegetariska grejer och nästan bara ekologiskt. (Nåja, varm choklad och kaffe är i och för sig alltid vegetariskt, men ni fattar ^^) Fint ställe i alla fall.

Sedan promenerade vi genom Basel, stannade på Coop och köpte choklad och chips, och fortsatte sedan upp till utsiktsplatsen vid kyrkan (av någon anledning hamnar jag alltid där). Där åkte också kameran fram:





Såhär glad var jag över att bli fotad ;)


Baksidan av kyrkan


Basel var lite grått idag. Men å andra sidan, vilken stad är INTE grå 15 november? ;)

Halv tre bjöd Samuel mig på bio. Såg en tysk film som heter "Männerherzen". Den var bra, rolig och mysig, och med fina bilder från Berlin! Dit vill man definitivt åka tillbaka! :)

Efter bion tog vi tåget hem till Eiken där vi åt raclette och glass med familjen och hade det trevligt. 20 i åtta skjutsade jag och Christian Samuel till tågstationen i Frick och därifrån åkte han hem igen.

Det var verkligen en finfin söndag :)

Nu chattar jag med Ida och Gustav och äter clementin. Kanske kollar lite film innan jag somnar sen, är inte så trött idag.
Hoppas er helg har varit fin!

Kramar

Något av det finaste jag vet


<3

091114

Guten Tag!

Jag sitter här och slår upp ord i min stora, tjocka och nu även lite trasiga ordbok. Vi har i läxa att lära oss glosor och sen skriva meningar med dem. Meningarna måste också innehålla konjuntioner.... Suck! Men sen kom jag på att jag inte berättat för er om gårdagen! Och det är ju viktigare, eller hur?! ;)

Igår var en lååååång dag! Den började vid kvart över sju, då jag gick upp, käkade frukost och skickade iväg Anna och Michi till skolan. Sedan diskade jag, hängde tvätt och skurade golven, med sällskap av TV:n som visade Rosa Pantern. ^^
Brukar ha TV:n på när jag stökar på morgonen, inte för att jag tittar så noga, men alltid trevligt att höra lite röster. Och kanske slinker det in lite tyska i min hjärna också ;)

Vid nio-tiden var jag klar och begav mig ut i joggingspåret. Som jag skrev så lyckades jag undgå att gå vilse, jippie! :)
Väl tillbaka duschade jag, övade lite sax, mailade Ida, Sandra och Ellan och målade naglarna. Snacka om produktiv förmiddag, inte sant? ;)

Varannan fredag åker jag med Michi till Basel, där han har tid hos en kurator eller liknande, och igår var en sådan fredag. I vanliga fall brukar Anna vara hos en kompis medan vi är borta, men igår var alla upptagna så Anna kom med oss. Vi åkte in en och en halv timme tidigare än vi behövde, gjorde en liten utflykt så att säga. Först käkade vi på McDonalds (lycka för barnen, ansträngande för mig som var tvungen att avvärja ett bråk om vem som skulle ha vilken Happy Meal-leksak)
Efter det tog vi spårvagnen ner till själva centrum och gick runt lite. Klättrade bland annat upp i tornet på den stora kyrkan, maffigt!! Tyvärr hade jag inte kamera med mig, men imorgon ska jag träffa Samuel i Basel så då kanske vi går upp.. och då ska jag definitivt fota!


En Googlebild är bättre än ingen bild ;)

Sedan var Michi hos kuratorn och Anna och jag satt i väntrummet och målade. Sen tog vi tåget hem igen, Anna hoppade av i Rheinfelden för att följa med Olga på finskakurs, och Michi och jag fortsatte hem.
Vid halv åtta satte jag mig på tåget igen och åkte in till Basel. Där träffade jag irländskan Sarah, australiensiskan Molly, amerikanskan Bianca och några till, hemma hos en annan au pair. Vi kollade på TV och lyssnade på musik, och sen drog vi vidare till Mollys kille, som är schweizare. Dit kom också några av hans kompisar. En av dem var en amerikansk kille, som jag först trodde var svensk. Han hade nämligen en tröja som det stod "Lunds universitet" på. Men det visade sig att han som sagt var amerikan, men hade studerat ett år i Lund. Därför kunde han också lite svenska. Vi hade en ganska intressant diskussion om Sverige och svenskar. Bland annat pratade vi om ordet "lagom"s för- och nackdelar, och så gjorde han den bästa svensk-imitationen ever! Vi pratade om att säga fula saker till folk man inte känner, och en av tjejerna (skottska) sa; "om nån sa sådär till mig så skulle jag slå honom!", varpå amerikanen svarar; "Ja, men svenska slår inte, de gör såhär". Och så tittade han på oss med förebrående min, suckade uppgivet och ryckte på axlarna! Helt klockrent, eller klockopotch som man sa i gamla H3-kretsar ;)

Vid halv ett tog jag tåget hem igen, och efter att ha snackat med Nadine i Australien på Facebook, så somnade jag och sov till klockan kvart i tolv idag.

Så idag har jag inte hunnit göra så mycket, var ute och sprang och duschade, och nu sitter jag alltså här och ska snart återgå till plugget.

Hoppas ni alla har en mysig helg!
kram på er

Mitt i natten

Här kommer ett mitt i natten-inlägg. Kan inte riktigt sova, ligger och funderar på livet och annat som man lätt börjar fundera på mitt i natten..

Har varit hemma några timmar i alla fall, har bland annat hunnit snacka med Nadine i Australien på Facebook. Det var nice, även om min tyska kanske inte är på topp klockan två på natten. ^^

Men nu ska jag i alla fall stänga av datorn; ett steg på vägen till sömn!
Skulle kunna säga godnatt, men antar att de flesta av er redan sover, så säger hörs om några timmar istället  :)
Kram

I´m back!

Sex kilometer, en dusch, lite saxofonövning och ett äpple senare, here I am!! Jag hittade hem utan problem! Yey!
Har också fixat planer för kvällen (vägrar återuppleva förra fredages tristess!) Ska träffa Molly, en aupair från Australien och några till. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men det visar sig väl. Imorgon kanske jag ska träffa Marina igen, och på söndag ska jag och Samuel göra en utflykt någonstans. Vi har inte riktigt bestämt vart, men Geneve och Tessin står på listan över förslag. Får väl se vad det blir. Känns som om helgen kan bli riktigt bra i alla fall :)

Nu ska jag skriva ett mail till mina darlings, och sen är det dags att börja förbereda lunch tror jag minsann. Tiden går fort!

ha det bra, så hörs vi!

Kram

Ps: Papi! Toll = toppen. Geil = typ.. fantastiskt, toppen! Puss Ds


Skam den som ger sig!

Godmorgon!

Här sitter jag, iklädd joggingkläder, och peppar för en runda. Tänkte ge mig på att springa fem kilometersrundan igen, fast denna gång utan att gå vilse ^^ Borde klara det nu, tycker man! Har en ganska klar bild i huvudet av hur jag ska springa, och skam den som ger sig! Det är ju ett fint spår, så varför inte utnyttja det?

Håll tummarna för mig, jag uppdaterar er senare om hur det gick ^^

Orkestern

Nu ska jag snacka lite om min fina orkester igen :) De är verkligen toppen! Hade rep idag, och det känns så kul! Låtarna är lagom svåra, jag vet att jag klarar dem, men samtidigt är det en liten utmaning, vilket bara är bra. Dessutom är det bra låtar med!! Just nu repar vi bland annat "Anthem" från Chess (skriven av svenskar! :P) och soundtracket från filmen Forrest Gump. (Känns som om jag redan skrivit detta en gång? Nåja!)

Efter repet gick vi till samma pub som vi brukar, där drack vi varm choklad, mumma! Vi var bara åtta stycken, betydligt färre än vi brukar, men det var rätt skönt. Kunde till och med hänga med i samtalet nu när vi inte var så många. Geil! :)

Tidigare idag när jag åt kvällsmat (var tvungen att käka innan gästerna kom eftersom jag skulle iväg) så kom Anna in med en tidning från förra veckan. Tydligen hade hon tänkt ha den som underlag när hon målade och då av en slump upptäckt att artikeln handlade om Jugendband! Toll! Jag fick den av henne, och nu sitter den på min dörr :)

Nu ska jag kolla svensk TV på webben och äta kex. Sedan blir det sova, fredagar är alltid längsta dagen.
Hörs!
Kram


Artikeln. Jag syns inte (tyvärr ^^) men det var en bra artikel :)


Julklappar

Hej!

Idag har jag varit inne i Basel en kortis. Där har de börjat julpynta, med lampor i mönster på husen och så. Nu när de höll på att bygga upp allt och det var ljust så var det inte så fint, men när det är klart och det blir mörkt så är det nog hur tjusigt som helst.
Jag var duktig och handlade mer än hälften av mina julklappar, på mindre än två timmar!! Och trots att det gick så fort är jag nöjd med mina inköp, kanske för att jag för länge sedan tänkt ut vad jag skulle köpa. Så nu gjorde jag det, det gick fort och lätt och jag är nöjd! Kanonkul! Fem toasts på det :)

Idag har Christian födelsedag, så just nu bakas det för fullt på nedervåningen. Lite släkt dyker upp om ett tag, så då blir det väl fika innan jag drar iväg till orkestern.

Vi hörs senare, nu ska jag gå och kolla om Olga behöver hjälp.

Ha det


Inget intressant

Hej.
Jaa, jag vet, jag sa att jag nog skulle skriva nåt skoj ikväll. Men vet ni, jag har ingen idé överhuvudtaget, och dessutom är jag supertrött. Så det där "skojiga" får nog vänta.
Detta blev alltså ett inlägg där jag skriver att jag inte har nåt att skriva. Kul va?! ;)

Natti

091111

Guten Tag!

Var ett tag sen jag skrev, orkade varken igårkväll eller imorse.
Men nu kan ni få höra om min tisdag. Som vanligt hände det inte så mycket förrän halv fyra, då åkte jag med Anna till fiollektionen. Medan de har lektion brukar jag sitta och läsa eller skriva eller så.

När vi kom hem vid kvart över fem var det bara att lämna fiolen, hämta en tårta och bege oss iväg igen. Det var nämligen "Licht- und Erzählnacht" (Ljus- och berättarnatt) på Annas skola, vilket innebar att de gjort mönter med levande ljus på hela skolgården, och dör samlades alla barn, föräldrar och i mitt fall au pairer och lyssnade när barnen sjöng. Sedan förflyttade vi oss in i skolhuset där lärarna läste sagor för klasserna, komplett med mysstämning (levande ljus, klassisk musik osv) och allt. Det var en paus mitt i för fika, och snacka om att det fanns fika!!!! Det hade räckt till hur mycket folk som, helst, jag har aldrig sett så mycket fika på en och samma plats förut! :)

 
Annas skola (bilden tog jag dock idag)

Idag har det inte hänt så väldans mycket. Gick upp vid sju, städade både över- och undervåning, läste lite, kollade på "Döda poeters sällskap" (har ni inte sett den, så rusa iväg och hyr direkt!!!!) och lagade lunch vid tolv. Anna gick direkt från skolan till ett födelsedagskalas så det var bara Michi och jag som åt. Vid två gick han till sin flöjtensamble, borde komma tillbaka när som helst. Anna kommer vid fem. Ikväll är det tyska igen. En helt vanlig onsdag med andra ord..

Vi hörs nog ikväll igen, det lär väl inte hända något speciellt tills dess, men nåt kul att skriva om kan jag säkert tänka ut.
Ha det bra tills dess
kramar

Vinterlista

Hej på er!
Hoppas ni mår bra :)

Häromdagen läste jag ett fint blogginlägg HÄR, och blev inspirerad. Så nu har jag med gjort en lista över saker jag vill göra i vinter :)
Här kommer den:

I vinter vill jag:

Titta på julskyltningen i Zürich



 Åka en röd skidbacke i Alperna och känna mig stolt när jag klarat det



Stanna uppe en hel natt med tända ljus och en hög med fina filmer



Bygga en snölykta på kvällen och sen gå in och dricka varm choklad och titta ut på lyktan som lyser i mörkret



Skriva en hel massa dikter om glittrande snöflingor




Sitta i min djupa fönsterkarm mitt i natten och titta på snöfallet och lyssna på Norah Jones




Gå i flera timmar på stan och leta juldofter




Just nu är mitt fönster fullt av diverse saker, men jag tror det kan bli riktigt fint att sitta här och titta på snö :)


Vad vill ni göra i vinter?







Vilse i pannkakan!

Här sitter jag, med ömmande ben och ryggont. Så kan det gå om man är ute och joggar i två och en halv timme!
Men låt oss ta det hela från början. Imorse bestämde jag mig för att jag skulle jogga. Hittade ju ett fint litet joggingspår häromdagen, och tänkte nu testa fem kilometers-rundan. Beräknade att det skulle ta någonstans mellan 30-40 minuter, laddade ipoden och gav mig av.

Först gick det finfint. Visserligen småregnade det lite, men det tycker jag oftast bara är skönt. Enligt kartan vid starten skulle jag följa de blå pilarna, så det gjorde jag. Längs vägen fanns små stolpar som räknade hur långt man sprungit. När jag kom fram till fyra kilometers- stolpen var jag rätt nöjd, och tänkte att det var en lagom runda. Men sedan hände något. Pilar och stolpar tog slut, och när jag sedan kom till ett vägskäl hade jag ingen aning om vart jag skulle springa. Så jag fortsatte rakt fram, vilket tydligen var fel... Irrade runt en halvtimme eller så, och träffade sedan två små tanter med hundar som jag frågade om vägen. De rådde mig att gå tillbaka samma väg som jag kom, vilket jag också försökte, men utan framgång. Mindes ju inte hur jag gått! Kom fram till någonsorts industriområde där jag frågade två gubbar om närmsta vägen till Eiken (var ju tvungen att komma hem och laga lunch till barnen). Deras reaktion var oroväckande: "Hmm, va? Eiken? Det är ju långt!! På andra sidan berget!" Ohh, scheisse!!! I alla fall kunde de peka ut riktningen, och jag gick åt det hållet. Hamnade mitt i en by, som inte var Eiken, och det första som hände var att en tysk bil stannade och frågade om vägen till en viss gata. Otur för honom, haha! Jag visste ju inte ens vilken by jag var i!

Efter lite mer irrande hittade jag en skylt som var exakt likadan som de jag skulle följa, fast röd istället för blå. Det var alltså en mils-rundan. Bestämde mig för att följa den, bättre det än att fortsätta irra runt. Så, jag sprang/gick en mil. Och när jag kom fram till målet upptäckte jag att jag varit i närheten när jag frågade tanterna!!! Jag hade alltså gjort den här extra milen i onödan!!! Men gissa om jag var glad över att vara hemma! Lite bråttom fick jag dock, kom hem tio i tolv, var tvungen att duscha och fixa lunch innan barnen kom kvart över. Men, superkvinna som jag ju är så klarade jag det med. ^^ Blev dock akut trött efteråt, och kollapsade i soffan med te och "Türkisch für Anfänger." För det var jag värd ;) 

Min tänkta förmiddag var såhär: 5 kilometers jogging, ca 40 minuter. Sedan lite avkoppling, bokläsning, läxor m.m
Min förmiddag blev såhär: cirka 2 mils jogging/gång (om man räknar med allt irrande så blev det säkert 2), 2,5 timmar. Stress!!

Så kan det gå, allt går inte att planera (även om jag gärna vill ^^)


Lite svårt att se, men sprang alltså den blå typ 1,5 gång, och den röda en gång. Dessutom var jag utanför sträckorna i skogen ett tag med ^^


Lördag och söndag, aka en helg

Hejsan!

Nu kommer äntligen berättelsen om gårdagen. Och om idagdagen ( haha, språkpolisen lider ^^)

Igårkväll åkte vi alltså in till Basel för att gå på Thanksgivingmiddag hos en av Olgas vänner. Sara heter hon, och är brasilianska, men gift med en schweizare. De har tre barn (hur söta som helst!!) och bor i världens finaste, mysigaste lägenhet! Åhh, den var så fin, jag ville bara flytta in direkt! Liten, men mysig.. Haha, vet inte hur jag ska beskriva den, mer än mysig, så det får räcka ^^
De hade även bjudit in en annan familj, där båda föräldrarna är brasilianare. Sammanlagt var vi alltså 7 vuxna (ja, jag fick sitta vid vuxenbordet, haha^^) och 7 barn. Full fart!

Vi fick tre-rättersmiddag och  huvudrätten var naturligtvis en stor kalkon med alla nödvändiga tillbehör. Jag hade verkligen jättetrevligt, och pratade faktiskt en hel del (vi konverserade på tyska, engelska och portugisiska, det ni ^^) Det är coolt att umgås med folk från en massa länder, det blir väldigt spännande och man jämför språk, kultur och sånt. Himla intressant!
Vid midnatt åkte vi hem, fast jag hade kunnat stanna hur länge som helst :)

Imorse vaknade jag rätt tidigt och gick upp direkt. Hela förmiddagen ägnades åt städning, matlagning och bakning, förutom ett litet avbrott (17 miinuter för att vara exakt) för att prata med Marina i telefon. Jäpp, jag snackade i telefon i 17 minuter, på tyska! Det är coolt på fler än ett sätt. För det första att jag höll igång en konveration på tyska i 17 minuter, och för det andra att jag överhuvudtaget pratade så länge i telefon! Jag som inte alls gillar att snacka i telefon tyckte plötsligt det var helt okej! I changing, people! ^^ 

Klockan två fick vi i alla fall besök, därav det idoga putsandet. Det var en norsk familj som kom; mamma, pappa och två små barn (18 månader och 3 år tror jag). Så då fick jag blanda tyska och svenska, och dessutom höra norska. Språkcentrat i min hjärna är mer än lovligt förvirrat nu kan jag säga! Men trevligt var det! Vi åt riktig, schweizisk ostfondue, hmm ^^ Vet inte. Det gick, men jag kunde klarat mig utan det också. Tur att efterrätten var toppen, haha. En sorts chokladbollar, och tårta. Mumma! Men gissa vem som är mätt nu!!
Efter denna helg behöver jag inte käka på hela veckan ;)

Det har i alla fall varit en bra helg. Nu ser jag framemot kommande, fullspäckade vecka!
Hoppas ni också har haft en fin Wochenende! :)
Kram

Thanksgivingmiddag

Hej!
Blir ett kort litet inlägg det här, är så trött!!!
Har precis kommit hem från Basel, där jag (och familjen) ätit Thanksgivingmiddag (med kalkon och allt såklart) i en supermysig liten våning. I denna våning bor en brasilianska, en schweizare och deras tre underbart söta barn. Hur trevligt som helst!
Detaljer får ni imorgon, för nu bara måste jag sova!
Natti!

Dumma drömmar

Hej!
I natt har jag sovit ytterst dåligt. Kanske tre timmar riktig sömn, de andra timmarna var mer nånsorts mellanting mellan sömn och vaka. Drömde att det var fullt av råttor i min säng, och vaknade panikslagen flera gånger. var tvungen att gå upp och skaka täcket flera gånger, och kolla runt i rummet så att det inte låg några och lurade någonstans. Usch, vad obehagligt det var!!!!

Nu har jag i alla fall käkat, sopat golven och diskat, och ska snart ta en dusch. Ikväll ska vi iväg till Olgas kompis Sara med familj och käka middag. Innan dess vet jag inte vad jag ska göra. Funderade på en tur till Basel, börja lite med julklapparna kanske, men det regnar och är kallt. Vet inte om jag pallar ;)

Får välan se ^^
Nu - dusch!
See you later

trist

Jag har en trist kväll... Olga och Anna är pa Olgas finskakurs, Christian är sjuk och Michi sitter och läser. Och vad gör jag? Växlar mellan Facebook och hotmail och hoppas att jag ska ha fatt ett magiskt meddelande fran nagon, typ sahär: "Hej Ronja! Jag har inget att göra, far jag köpa lite choklad, kex och nagon god dricka och komma till dig? Vi kan lyssna pa Regina Spektor eller Norah Jones och prata hela natten."
Men ett sant meddelande kommer aldrig. Det tycker jag är lite synd.. Och jag vet inte vem jag skulle skriva sa till om jag skulle göra det själv. Dessutom bör jag verkligen spara mina pengar; hemresa, Regina-konsert och julklappar slukar ^^ (skicka mig era önskelistor förresten, annars bli`re inget i ar! ;)

Hoppas ni har lite roligare än jag i alla fall...


Taizé

Imorse var jag ute och gick en sväng (klockan åtta!! ^^). Det var en fin promenad på flera sätt, bland annat för att jag hittade ett riktigt joggingspår! :) Men det var inte det jag ville skriva om nu. Nej, det jag tänkte mest på under mitt promenerande var vädret. Det var kallt (3 grader), strålande sol och hög, klar luft. "Oh nej", tänker ni. "Ska hon hålla på och vara svensk och snacka väder nu?" Ta det lugnt säger jag då. Vädret är inte poängen. Det är bara det att vädret påminde mig om Taizé. Kallt men soligt. Eftersom det finns en del som inte känner till Taizé så tänkte jag berätta lite om det.

Taizé är egentligen en helt vanlig, fransk liten by, belägen på en kulle. Det som gör Taizé ovanligt är att där finns ett kloster. Men inte vilket kloster som helst. Detta kloster är öppet för alla. Inte så att man måste bli munk eller nunna alltså, utan det är öppet för besök. Man kan alltså tillbringa ett par dagar eller en vecka där, vilket jag har gjort två gånger. På hösten är det ungdomsvecka, och då kommer flera tusen ungdomar från hela världen, och det är hur härligt som helst! Man lever ganska enkelt, bor i baracker, äter alla måltider utomhus, gör alla aktiviteter i tunna tält m.m.
Men det är underbart!

Dagarna börjar med att man går i kyrkan, vilket inte är som det låter. Taizékyrkan är en ovanlig kyrka. Man sitter på golvet och gudstjänsterna består endast av sång, varvat med tystnad. Sedan är det frukost i det fria; varm choklad eller te, en baugette och en liten bit mörk choklad.
Sedan har man aktiviteter i olika grupper (som man blir indelad i när man kommer). Oftast jobbar man med något projekt som ska vara klart i slutet av veckan. Ibland är det också Bibelstudier (på ett roligt sätt) som leds av en av bröderna. ( de är alltid med på massa grejer, inte så att de håller sig undan från besökarna). Sedan lunch, återigen utomhus, och en till gudstjänst. Eftermiddagarna kan innehålla lite allt möjligt, tex städning eller mer Bibelstudier. På kvällen är det mat igen, och ännu ett kyrkobesök. Kvällsgudstjänsten är alltid bäst, för då får man stanna hur länge man vill efteråt, sjunga, bara vara, prata med bröderna eller vad man känner för. Sena kvällar och nätter tillbringar man på cafét Oyak, där alla samlas, sjunger, spelar gitarr och dricker varm choklad. Helt enkelt härlig stämning! :)

Här kommer lite bilder från senaste resan dit, 2006. Börjar bli dags för en till snart, tycker jag!



Kyrkan är väldigt speciell :)



Livet i en barack :) Hur mysigt som helst!!


Mer kyrka


Taizé på håll


En typisk Taizémåltid. Ingen kulinarisk upplevelse precis, men det har sin charm det med :)


HÄR kan man läsa mer om Taizé :)

Donnerstag Abend

Godkväll

Efter en slapp dag är det snart dags att krypa i säng igen. Är trött, trots att jag sovit en hel massa. Beror nog på förkylningen. Halsen svider och känns extremt svullen, vilket börjar bli riktigt tröttsamt! Och varken te eller halstabletter hjälper något vidare.. suck!

Idag har jag som sagt inte gjort så mycket. Legat på sängen och läst. Lyssnat på musik. Postat ett brev till farmor. Druckit te.
På kvällen var det orkester, vi fick nya låtar, bland annat en från Chess. Kände mig lite patriotisk när jag såg Ulvaeus/Andersson på notpappret, och var bara tvungen att visa det för barytonsaxofonisten Patrik: "Titta, de är svenskar!!" Han: "Aha! Det visste jag inte!" Jag: "De var med i ABBA..." Han: "JAHA!!! Joo, men dem känner jag ju till! Coolt!"
Man blir stolt över sitt hemland när man är borta, haha ^^
Orkesterrepet slutade dock tidigt, för Valentin (dirigenten) skulle på möte. Så redan runt nio var jag hemma och i säng. Har nu läst de vanliga bloggarna, kollat facebook och chattat med mamma, Ellan och Lina. Och nu ska jag som sagt i säng. Tidig dag imorgon! Och lång!

Vi hörs
Natti


Pippi i godisaffären

Åhh, man måste bara älska det här klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=dffgPVyptZI



Kläderna och stilen är ju helt underbara, och skönaste kommentaren står killen i början för, när flickan kommer ut med en stor klubba: "Vilken lycklig tjej!" :)
Kolla in det för garanterad nostalgi! :D

Och medan ni ändå surfar runt kan ni besöka Idas nya bokblogg, och spara den på favoriter :)
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.12843247

Det var dagens tips från mig till er
enjoy

Halsont på en torsdag

Här sitter jag, i pyjamas i min säng. Visserligen vaknade jag för två timmar sedan, men eftersom jag inte mår helt hundra så kör jag på slapparstilen idag. Har fortfarande ont i halsen, den är svullen och det gör ont att svälja, och jag känner även att huvudvärken ligger och lurar. Dock tror jag inte jag har nån feber idag. Och i vilket fall osm helst ska jag på orkestern idag, det krävs minst 45 gradig feber för att stoppa mig från det ;)

Annars är planerna för dagen lösa. Barnen är i skolan på eftermiddagen också, och Olga har ledig dag, vilket innebär extremt lite att göra för mig. Kanske en tupplur lite senare på eftermiddagen..? Vädret är trist, precis som alla dagar den här veckan. Regn och runt tio grader.  Men jag har hört att det är snö hemma!!! Vad mysigt!! :) Längtar tills snön kommer här, då ska jag åka till Zürich en sen eftermiddag och gå genom den med ljusgirlanger pyntade staden. Fick nämligen tips av Marina att det är superfint.  Kommer bli myyyys! :)

Funderar på att börja med julklappsinköpen snart. Så alla som vill ha klappar i år, skicka önskelistor så fort ni kan, så får vi se vad vi kan hitta på ;)

Nu ska jag duscha och klä på mig. Dags att starta dagen. 

 
Enligt Google är det så här fint i Zürich på vintern. Och jag tror dem :)

Paket!

Imorse kollade jag i brevlådan, och hittade detta:




Paket till mig!!! :D
Innuti fann  jag detta, perfekt för en regnig dag med feber, som idag!


Godis, skvallertidningar och en bok.

Tack fina älskade familj! Ni är bäst!! (Och inte bara för att ni ger mig saker, haha!!!)
<3 <3 <3

Svininfluensan?? ;)

Jag har feber.. ( i och för sig bara 37.3, men i alla fall)  :( och ont i halsen... :( och i huvudet.. Svininfluensan pa gang? Det kom helt plötsligt pa Annas fiollektion, jag började frysa. Och sen fortsatte jag frysa.. och frysa.. och sen tog jag tempen och har som sagt lite feber. Men men, jag har det rätt bra i alla fall. Sitter i vardagsrummet (därför jag inte kan skriva a med ring över), med en filt, en kopp te och tittar pa "Asterix" med barnen. (Olga och Christian är pa föräldramöte i Michis skola). Eller tja, tittar och tittar. De tittar och jag slänger ett öga ibland. Fattar inte riktigt det roliga med Asterix, men kanske beror det pa att det är pa tyska, fattar ju liksom inte alla skämt..

Hmm, jaa, hade inte sa mycket att skriva nu.. Far väl aterkomma imorgon.. Ha en bra kväll! Kram

Joggat med kameran

Idag fick kameran hänga med på min (korta, men sköna) joggingtur.
Här är some pics for you. Nu ska jag spela Rufus Wainwright på hög volym (tack Arvid!), göra några situps och sen hoppa in i duschen.




Snart är det omröstning igen i Schweiz (har redan varit två eller tre sen jag kom hit). Denna gång gäller det om man ska få bygga minareter på moskeérna eller inte. Vissa plakat har ansetts stötande, tex detta, och till och med förbjudits på vissa ställen (tex i Zürich). Detta visar en schweizisk flagga översållad med svarta, hotfulla torn, och i förgrunden en kvinna i burka. Texten lyder: "STOPP! JA, till minaretförbud!"




Sprang bort från Eiken


Joggingturen går längs järnvägsrälsen. Lite läskigt när tågen dundrar fram så nära


Hösten är här


Där borta bakom dimman är Tyskland :)


Tisdag morgon

Godmorgon!!

Solen strålar, termometern visar ca 7 grader och himlen är blå!! Jag sticker ut och joggar, såklart! :)
Hörs sen

Min tyskagrupp

Finns det något bättre en regnig måndagkväll i november än en Starbucks hot chocolate to go? :)


Inte bästa bilden, men självutlösare är inte helt lätt!!

Idag gav jag mig alltså ut i regnet och åkte till tyskan. Det var ungefär som vanligt, rätt trist. Men jag tror inte att jag har berättat ordentligt om mina kurskamrater, eller hur? Här kommer en liten presentation!

Halil: Kommer från Turkiet, bor nu i Tyskland (men har kortare resväg till Basel än vad jag har). Skulle säga att han är i 30/35årsåldern. Han kan mycket, men säger inte så himla mycket på lektionerna. När han väl säger något så är det dock nästan alltid rätt, och smart.

Charles: Kommer från Frankrike, och är nog äldst i gruppen. 50årsåldern kanske. Pratar med finaste brytningen, men är ibland lite svår att förstå. Han tar gärna diskussioner med lärarna, även när det är uppenbart att han har fel. Är dock lite av gruppens filosof, och lyckas alltid vända på saker och ting så att det blir bra till slut.

Frederique: Kommer från Geneve, hon är alltså en schweiziska som måste gå på språkkurs i sitt eget land. Schweiz är underligt när man tänker efter. Hon är kanske i 25årsåldern och har också härlig, fransk brytning. Hon är den som frågar när ingen fattar, och behöver ganska mycket tid på sig för att förstå när läraren förklarar. Men hon ger sig inte, och det är bra för oss andra också (vi som inte heller fattar men som är för fega för att säga det)

Rossella: Italienska, som kanske är runt 30. Hon fick barn för tre veckor sedan och var därför borta från de första två lektionerna (gick även i min förra grupp och var då höggravid). Hon pratar tyst och mumligt, så ibland fattar man inte vad hon säger, men hon kan mycket och när hon väl pratar så man hör så säger hon bra grejer. Jämför ofta Schweiz med Italien, gärna till Italiens fördel ^^

Galmira: Hon kommer från Kirgizistan (det är okej att inte ha full koll på det landet ^^) (http://sv.wikipedia.org/wiki/Kirgizistan). Är kanske typ 30 år hon med, och pratar en massa! Hon är duktig, och gillar nog att visa det med. Ingen annan får en syl i vädret när hon sätter igång, och ibland får till och med läraren avbryta och säga att vi andra med ska få chansen att säga något. Förhoppningsvis lugnar hon ner sig lite snart.

Cindy: Den enda som jag vet exakt ålder på (29). Hon kommer från Singapore och har sjukt rolig brytning! Hon har engelska som modersmål och det hörs verkligen! Ibland fattar man inte vad hon säger på grund av brytningen! Hon är dock väldigt trevlig, vi brukar jobba ihop och hon är väldigt intresserad av Sverige ("För att svenskar är så vackra!!")

Tjaa, det var min lilla grupp det. Ibland kan de vara lite irriterande (sååå långsamma ibland!) men för det mesta trivs jag med dem.

Nu ska jag hoppa i säng. Lång dag imorgon igen. Sov gott!
Kram

091102

Guten Tag!

Hur har ni det denna höstiga måndag? Här spöregnar det och är grått, grått, grått! Önskar att jag inte behövde åka in till Basel ikväll, men tyskakursen kallar. Naja, får väl inviga de nya stövlarna då.. ^^ Och kanske använda det fula paraplyet ;) (HÄR)

Skulle gå upp vid åtta idag, men vaknade halv sex (efter typ5,5 timmars sömn) och kunde verkligen inte somna om. Så jag låg och glodde upp i taket i en och en halv timme. Och nu får jag betala för det, gissa vem som är trööööööött!!!
Det får väl bli direkt i säng efter tyskan (tänker jag alltid, men så blir det aldrig). Anna har studiedag idag, så hon är hemma. Det är Olga också (som nästan alltid på måndagar), så vi tre har pysslat lite därnere med läxor, rättning (Olga är ju lärare) och målning. Nu bakar de bröd, och snart kommer en kompis till Anna. Jag funderar på att sätta mig i soffan med min bok och bara ta det lugnt. Får väl se.

Inte så himla intressant dag alltså, men antar att de också behövs ibland.

Vad gör ni? Kan ni inte berätta?
Är faktiskt nyfiken på vad ni som läser pysslar med!

Ha det!
Kram

"Musik ska byggas utav glädje"

Och musik kan också ge extremt mycket glädje! Vill ni veta hur jag känner mig just nu? Okej, såhär: "Hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi!!!!!!" Glaaaaaaaaaad! :D

Hade en jättelyckad konsert i kyrkan i Wegenstetten med Jugendband.
Men vi kan ju ta dagen i kronologisk ordning vettja!

Vaknade vid halv elva, åt frukost och klädde mig i min fiiiina t-shirt. (har ni missat den så kolla här)
Sen övade jag en liten smula innan det bar av till Wegentetten och kyrkan. Där ställde vi i ordning scenen och satte igång att repa. Efter en och en halv timme var vi klara, och ställde upp oss för fotografering på kyrktrappan (Vet inte vart bilderna kommer hamna, men ska ta reda på det och om det är på internet så ska ni få adressen).


Kyrkan i Wegenstetten


Vid halv fem hade kyrkan fyllts av folk (min  aupairfamilj var där med) och vi tågade in längs mittgången som ett gäng blåa små smurfar. Konserten var en timme lång och blev som sagt succé! Folk stod upp i kyrkbänkarna, skrek och busvisslade och ville aldrig sluta applådera (visst är det förresten lite coolt att alla förr eller senare börjar klappa i samma takt?) Vi fick ställa oss upp och buga och bocka tills vi fick ont i nackarna, haha! :)
Härligt!!

Efteråt plockade vi undan allt, och intog sedan en härlig pastamiddag i församlingshemmet. Då var jag i och för sig lite trött, och hängde inte riktigt med i alla samtal, men det var mysigt bara att sitta där. Och på slutet så pratade jag faktiskt en hel del med dirigenten, Valentin. Han blev jättesugen på att komma till Sverige med hela orkestern, så jag sa att någonsorts utbyte med Motala kanske inte skulle vara omöjligt. Det nappade han direkt på, så om nån från Musikskolan läser detta så vet ni att det troligen kommer droppa in ett par schweizare någongång i början av sommaren ^^
Dessutom fick de mig att lova att efter att jag åkt hem så ska jag flyga ner till Schweiz varje torsdag och repa med dem (de betalar flyget.. ^^) Tjaaa, varför inte. ;)


Jugendband vid ett tidigare tillfälle (http://www.jugendband.ch/Gallery2/main.php?g2_itemId=3841)

Vid halv tio-tiden skjutsade Valentin hem mig och sen åt jag glass med familjen. Nu är det snart dags att sova, efter en underbar dag! :)

Hoppas er söndag var lika fin som min!!
Kram

(Och jag har ingen aning om varför hela texten plötsligt blev kursiv!!! Så dumt! Och det går inte att ändra heller! Datorer, säger jag bara!! Dumma saker ibland!)

Lång ego-lista

Satt och tittade lite på bilddagboken och hittade några gamla listor som man alltid fyllde i om sig själv. Eftersom jag inte hade något att göra så fyllde jag i några stycken på nytt. Sen funderade jag på vad jag skulle göra med dem, och bestämde mig för att slänga upp dem på bloggen. Eftersom jag har en del nya läsare också så kanske det kan vara lite kul.

Varning för långt inlägg dock! ^^
 Here it comes:

1. Fullständigt namn: Ronja Maria Viola Ekström
2. Exakt ålder? 19 år ,9 månader och 27 dagar
3. Vart bor du? Just nu i Eiken, Schweiz
4. Bor tillsammans med? Familjen Senft; Olga, Christian, Michael och Anna, plus en läskig katt, elva kaniner och två hönor
5. Husdjur? Se ovan (kul att jag räknade dem som familj.. ^^)
6. Färg på ditt hus? Hmm, grått.. typ (sten)
7. När är du född? 4 januari 1990
8. Klass? Ingen just nu, men föralltid H3:are i hjärtat ;)


Min klass, för mer än två år sedan

9. Vilket år fyller du 100 år? 2090
10. Något jobb? Au pair
11. När gick du upp i morse? Tolv..typ
12. När ska du sova ikväll? När jag skrivit klart det här
13. Duschat idag? japp
14. Kramat någon idag? Ja, Elisabeth och Marco
15. Pussat någon idag? nope
16. Vad har du ätit idag? Hmm, först en yoghurt till frukost, sedan mackor till lunch, tre-fyra clementiner till mellanmål, finsk ost med hjortronsylt till kvällsmat och därefter ohälsosamma mängder chokladglass och maränger
17. Dagens klädsel? Jeanstights, t-shirt och kofta
18. Dagens smink? Typ.. mascara
19. Dagens roligaste? Hmmm, måste ha varit min och Michis dialog om kärlek (”usch och fy, jag hoppas att jag aldrig hittar nån som vill gifta sig med mig!!” ^^)
20. Har du många vänner? Jaaadå, bara att en del av dem är onödigt långt borta



Några av alla mina fina vänner

21. Vad gör du precis just nu? Sitter i sängen med datorn på magen och fryser om ena foten (den som inte har täcke på sig)
22. Vem kramade du senast? Måste ha varit Elisabeth
23. Vem pratade du med i telefon senast? Skypade med mamma och Kajsa
24. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Det senaste jag har i inkorgen är från Simon i min nya orkester: ”Hallo Ronja. Corinna holt dich um 19.15 uhr bei der reiffeisenbank. Liebe Grüsse” (”Hej Ronja. Corinna hämtar dig klockan 19.15 vid reiffeisenbanken.”

FAVORIT :
25. Film? Amelie från Montmartre
26. Låt? Det ändras ofta, men just nu ”Laughing with” med Regina Spektor
27. Mat? Har upptäckt mycket nytt och gott i Schweiz, men min favorit är fortfarande pannkakor
28. Dryck? Vatten. Och kanske Fanta vid festligare tillfällen. ^^
29. Färg? Rött
30. Stad? Stockholm, Zürich, Paris, Rom, London, Berlin.. Kan inte välja!


Jag tycker mycket om Zürich
 
31. Land? Schweiz och Sverige
32. Ämne i skolan? Det jag saknar mest är svenska, historia och filosofi

SENASTE :
33. Personen du tänkte på? Erik (lyssnade på Ska Bara, bandet som bland annat Erik spelar i, på bussen)


Min kompis Erik och jag på en maskerad en gång

34. Gången du grät? Onsdags
35. Pizzan du åt? Några veckor sedan, på en liten restaurang i Tessin
36. Gången du var i Göteborg? Det var så länge sedan så det minns jag inte
37. Gången du var i Stockholm? I juli


ANTINGEN ELLER :
38. Svart eller vitt? svart
39. Hund eller katt? Katt


Vår gullekatt Knut (hemma i Sverige). Så har såg han ut när jag åkte, han har såklart vuxit en massa sen dess

40. Ut och festa eller hemma och mysa? Hemma och mysa, men gärna med mina vänner!
41. Tvspel eller datorspel? Dator antar jag (Isbjörnsgolf!! :D)
42. Har du svart hår eller blont? Mer svart än blont i alla fall
43. Har du blåa ögon eller bruna? blå
44. Choklad eller lakrits? Dum fråga! Varför tror ni jag åkte till chokladens hemland? ;)
45. Göteborg eller Stockholm? Stockholm
46. Högerhänt eller vänsterhänt? Högerhänt
47. Coca cola eller fanta? Fanta!! :)
48. Pizza eller kebab? Helst varken eller, men måste jag välja så får det bli pizza
49. Randigt eller prickigt? randigt

ANTAL :
50. Glassar du ätit på en dag? Alldeles för många
51. Festivaler du varit på/ska på detta året? Ingen hittills, och det lär inte bli nån heller
52. Personer du saknar just nu? Alla som är kvar hemma i Sverige, eller i London eller i Wien, eller på andra ställen som är för långt bort för en spontanträff!


VEM :
53. Ska du träffa imorgon? Folket i orkestern
54. Sjöng du senast för? Hmm, sjöng faktiskt lite på ”I denna ljuva sommartid” för Olga förut
55. Hade du senast en msn-konversation med? Det var nog antingen Sandra eller Ida för ett par dagar sen
56. Spelade du tvspel med senast? Det var jättelänge sen jag spelade TV-spel, men datorspel var med Gustav


Visste du att jag: (med egna kommentarer i kursiv stil ^^)

(x) Cyklat utan händer Men fråga inte varför, för det är galet läskigt
(x) Har/haft converse Röda, gula, lila och bruna. Är sugen på ett par vita.. vi får väl se
(x) Viskat i någons öra Var ett riktigt proffs på viskleken förut.. INTE! ^^ Hör för dåligt för den
(x) Hamnat på sjukhus När jag var en liten plutt fick jag feberkramp
(x) Bakat sockerkaka Mumma.
(x) Lyssnat på samma låt en hel natt ”How to save a life” med the Fray tillexempel
(x) Har skrivit på någons arm Även om jag inte kan minns ett specifikt tillfälle så har jag säkert gjort det. Vi hade ju nån period då vi ritade på händer och sånt ^^
(x) Har dissat någon som ringt på min mobil Gjorde det senast i förrgår. Var nåt skumt schweiziskt nummer som jag inte kände igen
(x) Hoppat omkring på stan Ibland är det bara så att man får lust att hoppa lite
(x) Tycker om kladdkaka Jag är beroende
(x) Har ätit middag med någon jag tycker om Klart! Varför äta middag med folk man INTE tycker om?
( ) Tror på det övernaturliga
(x) Har spelat gitarr Har försökt i alla fall
(x) Skrattat åt mig själv Ibland kan man inte låta bli
(x) Sjunger i duschen För högt och för falskt
(x) Har skakat av nervositet Åhh, minns när jag spelade piano i kyrkan en gång. Mina ben slog i undersidan på pianot för att de skakade så
(x) Har skrattat så jag gråtit Och tvärtom också
(x) Haft solen i ögonen med ett leende Varje vår
( ) Slängt porslin i väggen
( ) Sjungit till Håkan Hellström med någon jag tycker om Av den enkla anledningen att jag inte är speciellt förtjust i Håkan Hellström
(x) Drömmer ofta mardrömmar Jag drömmer alltid mycket och konstigt, och ofta är det lite obehagligt också
(x) Har ett smeknamn ”Ekan” är det äldsta, nästan utdött. ”Ronnybonny” brukar pappa säga. ”Nonnie” kom Erik på, och ”Rönis” är antingen Erikas eller Elsas påhitt ^^
( ) Somnat på golvet Försökte komma på om jag gjort det, tex på luffen.. Men tror faktiskt inte det..
( ) Åkt buss genom halva Sverige
( ) Kastat mig framför ett fordon
(x) Skrapat upp knäna Vilken unge har inte gjort det ?
(x) Tycker att krig är idiotiskt För det är det, banne mig!
(x) Tuggat på ett grässtrå Mm, det är lite somrigt sådär. Men inte särskilt gott
( ) Trott att jag varit odödlig
( ) Kastat min telefon i vattnet
(x) Vaknat av att jag gråter
(x) Haft läppstift Jäpp, typ när jag gick påskkärring och sånt. Annars ser det mest dumt ut på mig
(x) Har gråtit i någons närvaro Jaa, fast det tycker jag egentligen inte om
(/) Älskar regn Fina sommarregn, eller att titta på riktigt skyfall genom fönstret, det älskar jag. Men om jag är utomhus, utan paraply så är det inte så himla roligt
(x) Har sprungit en kilometer utan uppehåll Gånger tio sisådär
(x) Har en studsmatta hemma Här i Schweiz har jag det ja
(/) Har sett en film mer än tjugo gånger Kanske inte tjugo riktigt än, men Amelie är på god väg
( ) Gillar att städa
( ) Har varit lunarnörd
( ) Har gråtit av lycka
(/) Kan över tre språk Svenska och engelska, och jobbar stenhårt på det tredje.
( ) Tror att jorden går under snart
( ) Tror på gud
( ) Är en negativ jävel
(x) Drömt att jag varit död Det var väldigt konstigt
( ) Har aldrig druckit öl
( ) Har en fobi
( ) Har ätit kattmat
(/) Är dålig på att säga nej
(x) Avskyr matte Bara för att det ÄR trist!
(x) Tycker om att spela piano Åhh, har inte spelat på typ fyra månader! Saknar!
(x) Är en dagdrömmare Blir mer och mer
( ) Har varit på hultsfredsfestivalen
( ) Är vegetarian
(x) Har tittat på stjärnorna med en varm känsla i bröstet När vi sov på Samuels balkong en sommarnatt, och såg tre stjärnfall.. Det var fint det!
(x) Hade gosedjur som liten Nalle är fortfarande kvar
( ) Ska flytta så snabbt som möjligt
( ) Knaprar ofta alvedon
(x) Skriver dikter eller andra texter Flera stycken per dag
( ) Är emot abort
( ) Borstar/kammar aldrig håret
( ) Har/haft tandställning
(/) Tycker om Britneys musik fastän du aldrig erkänner det En del låtar är faktiskt helt okej
( ) Äter godis på skoltoaletterna
( ) Skulle kunna ge vad som helst för någonting/någon just nu
( ) Gillar muskler
( ) Hatar mjölk
(x) Har cuttat mig i fingret på ett papper Aotch
( ) Har gjort något ytterst pinsamt på fyllan
( ) Ser på family guy
( ) Har gått/ska gå på bal
( ) Tycker att alla som inte kan slåss är veklingar Tycker att alla som slåss är veklingar
( ) Har snusat
( ) Har rökt
( ) Verkligen hatar att gå till tandläkaren
(x) Tycker att jesus verkar varit en trevlig prick Hur kan nån som var för kärlek INTE vara en trevlig prick? ;)
(x) Har dansat på scen Säger bara; Melodifestivalen på Platen, Hippiekollektivet
( ) Gillar att kasta folk i snön och snömula dom tills dom ber om nåd
(x) Har syskon Söstra mi!

Wooo, det tog längre tid än jag trodde! ^^ Nu är jag trööööött!! Bäst att sova, så att jag inte somnar på konserten imorgon. Vore ju lite pinsamt. ;)
Natti natti på er!


RSS 2.0