Jugendband bilder

När jag var i Schweiz så åt jag ju middag hemma hos Martina en kväll. Då fick jag gå igenom hennes bilder från Sverigeresan och bränna ner alla jag ville på en skiva. Så här får ni några (ganska många) av de som jag tycker är finast. :)


Första konserten, i Göteborg


Kajsa i fina JBW-tröjan



Beat och Dominik i Stockholm




När orkestern åkte hemåt släppte de av mig på campus i Växjö. Lorenzo och Lukas gjorde ett hejdå-hopp.


Valentin och hans "schwyzörgeli" ;)

Kindpussar, kramar och applåder, ett typiskt schweiziskt avsked!


Beat och Fibi :)


Hejdå!


44 schweizare i vår trädgård



Tuba-meditation i Motala


Gilla!


Fibi


Rebi

Om man vill se något av vaktavlösningen i Stockholm kan man göra såhär



Hejdå-kramar vid kebabvagnen


I Stockholm


Trötta

Wildberg - Zürich - Basel - Köpenhamn (18 augusti 2011)

Förmiddagen den artonde augusti tillbringade vi i soffan framför TVn. Vi tittade på MTV och på massa TV-serier (bland annat Scrubs på tyska, woohoo ^^). Vid halv fyratiden tog vi tåget till Zürich där vi sa hejdå... (suck)
Även denna dag var det extremt hett ute, och redan när jag kom till Basel vid halv sex var jag sjukt svettig. Och då var det "bara" 25 timamr kvar tills jag kunde duscha och byta kläder, yey! ;)

Tågresan hem gick fint, kom fram till Köpenhamn i tid och åt lunch där innan jag åkte vidare mot Lövö. Och så var fina, fina semestern slut, alldeles för snabbt.. Men jag har en plan, ett års tyskastudier i Zürich efter att jag är klar med mina tre år här i Växjö. :)



Min sitt-, och sovplats i sisådär 16 timmar





Samtidigt som jag åkte så åkte även S1, tåget som jag alltid tog till och från Eiken.. Hade gärna åkt med det i stället....


De första fem timmarna var jag ensam i kupén och nästan ensam på tåget. var lite som ett spöktåg.. ^^


Alla mina tågresor under 13 dagar


Fotomuseum, parklunch och gråtfilm (17 augusti 2011)

Min sista hela dag i Schweiz för denna gång tillbringade vi hemma hos Samuel i Wildberg och i en fin liten stad som heter Winterthur. Vi sov länge, och när vi duschat och gjort oss klara fixade Samuel lite grejer till universitets-starten medan jag läste och chillade. Framåt eftermiddagen tog vi bussen och tåget till WInterthur. Det var fortfarande sjukt varmt, så vi tog vår tillflykt till Fotomuseum. De hade en utställning av och om Ai Weiwei, var intressant, det fanns en del coola grejer. Vi fortsatte med "lunch" i parken (klockan var runt halv sex ^^) och avslutade Winterthur-besöket med kaffe och iste på ett mysigt fik (där jag varit förr, men då var det kallt, mörkt och regnigt, nu var det närmre 30 grader och strålande sol).



samuel på förmiddagen. Det är så trist att borsta tänderna, man måste göra nåt kul samtidigt. :)

När vi kom hem åt vi med Samuels föräldrar och sedan satt vi och pratade länge. Mysigt! Eftersom vi gick upp så sent var vi inte trötta när de andra lade sig, så vi bestämde oss för en film. Det blev "The Reader", och herregud vad bra den var! Och så sorglig!! Jag satt med en av katterna i famnen och grät i stort sett hela filmen! SÅ BRA!




En pratstund under stjärnklar himmel senare somnade vi sött.



Zürich, fotoautomaten och massor bilder (16 augusti 2011)

Den sextonde var det dags att uppleva Zürich igen. Vi var där tidigt, redan vid halv tio, för Samuel skulle skriva på kontrakt för sin nya lägenhet i Zürich. Under tiden satt jag i en park, läste lite, skrev och tittade på folk som gick förbi och lyssnade på stadens ljud.



I parken

Sedan tog jag en promenad, köpte mina sista vykort och kollade på en kyrka. När Samuel var klar var jag totalt vilse, men vi hittade varandra igen, och firade kontrakt-skrivandet med varsinn paj på ett mysigt fik. Sedan tog vi våra kameror på axeln och gick en sväng i stan. Bland annat till en stor secondhand-affär, men mest promenerade vi runt och fotograferade.


De längst ner till höger gillar verkligen blommor på balkongen.


Som alltid när vi är i Zürich fick fotoautomaten ett besök. Jag ÄLSKAR fotoautomaten! Tänk om man hade en sån i lägenheten, och kunde ta roliga bilder hela dagarna.



Love it!

Det står att det ska ta fyra minuter innan fotona kommer, men det tar minst tio. Under tiden tog vi lite bilder med våra egna kameror.


Jag i den lilla rutan där man ser hur bilden kommer bli


Första remsan, den bor hos Samuel nu


Andra remsan, som jag tog med mig hem




Fina Samuel.


Hej hej!




Vi fortsatte vår runda i stan, och avslutade den med ett besök i en enorm bokhandel, jag älskar! Skulle kunna hänga därinne hur många timmar som helst! Köpte till slut två böcker och en film, alltid bra att ha nåt att träna tyska på.



När jag bor i Zürich och pluggar tyska så ska jag ha en sån här!





Och så ska jag bo här



Efter många timmars rundvandring var vi ganska trötta när vi väl kom hem, men efter en powernap på soffan kvicknade vi till och begav oss hem till vår vän Nadine för att äta mat med henne och hennes mamma. Vi satt och pratade ett tag, innan vi alla tre gick hem till Samuel igen för att kolla på film. "Milk" hette den, och den var väldigt bra :) När filmen var slut slog tröttheten till igen, så vi lade oss och somnade direkt.

Harry Potter, apelsinjuice och second hand (15 augusti 2011)

Måndagen den femtonde sov vi också ganska länge innan vi gjorde oss i ordning och tog tåget till Zürich. Det regnade, planen var bio, och så blev det också. Harry Potter såg vi. Båda har sett den förr, men den är så bra så det gjorde inget att det var andra gången. Lite kul att se med tysk och fransk text, lärde mig bland annat att "trollstav" heter "baugette" på franska. :)

Efter föreställningen satte vi oss på ett mysigt fik och drack kaffe (Samuel) och apelsinjuice (Jag). Då hade solen kommit fram, och det var riktigt skönt.
När vi började bli lite trötta och hungriga tänkte vi åka hem till Wildberg, Zürich hade vi tänkt "utforska" dagen efter istället. Men vi råkade fastna i en secondhand-affär ganska länge, så hemresan sköts upp någon timme eller två :) I affären hade de både "vanlig" secondhand och även nya kläder som tillverkats av gammalt material. Samuel köpte en t-shirt från 70-talet och en ny ryggsäck. Jag köpte en blå tröja från 80-talet och ett par "nya" byxor, roströda chinos. Mycket nöjda med våra inköp återvände vi till Wildberg och avslutade dagen med lite soffhäng.


Samuel och 70-talstshirten :)



Ganska dålig bild på min tröja och mina byxor ^^


Obermumpf - Stein - Zürich - Wildberg (14 augusti 2011)

Den fjortonde augusti blev en riktig slappardag. Rebeca och jag sov ganska länge, och sedan tog jag tåget till Wildberg och Samuel, via Stein-Säckingen och Zürich. Eftersom det var söndag gick inte tågen så ofta och det tog rätt lång tid, men det var extremt lite folk, så det var ganska skönt, kunde sitta och läsa och lyssna på musik. Kom fram till Wildberg vid halv tvåtiden, och Samuel mötte mig vid bussen. Vi gick hem till honom, det var himla mysigt att träffa hela familjen Oberholzer igen :)

Vi åt mat, kollade film, åt lite mer mat och spenderade kvällen i soffan med prat och lite TV. Mycket mer hände inte denna söndag, men det var ganska skönt, det hade ju verkligen gått i ett innan.

Tog inga bilder den här dagen, men ni får en av Samuel några dagar senare. För bildlösa inlägg är så tråkiga ;)



Fricktal runt, grillfest och macarena (13 augusti 2011)

Dagen för grillfesten med orkestern kom, men innan det kunde festas var vi tvugna att införskaffa dryck och bröd till alla 65 personer som skulle komma. Eftersom det var Rebecas ansvar så hängde jag med henne. Vi plockade upp Beat och sedan var vi nog i varenda by i hela Fricktal på jakt efter billigaste drickan och brödet. Vi avslutade med att käka varsinn pizza på en liten restaurang, och sedan åkte vi hem för att snabbduscha och byta om.



Rebeca på pizzerian


Beat väntar på mat


Klockan fyra samlades vi utanför brandstationen i Wegenstetten, där vi blev upplockade av Marco och hans traktor. På flaket blev vi skjutsade till skytteklubbens stuga uppe på en kulle. Inledde med lite lekar i olika grupper och sedan grillades och åts det för fullt. Min grupp vann lekarna, främst tack vare ett bejublat framträdande med Macarena-dansen. Vi packade in oss tretton stycken i en bil, Valentin körde in oss på "scen" med Macarena på högsta volym, och sedan hoppade vi ut och dansade. Men inte på vanligt vis. De minsta i gruppen satt på bänkar, och vi större satt på marken bakom, täckta av jackor. De små höll armarna bakom ryggen och vi höll våra armar framför dem, så att det såg ut som om de hade jättelånga armar. Och så gjorde vi rörelserna. Var sjukt roligt, och såg nog ganska knäppt ut... :P


Norsk karaoke





Charader



Mina fina Rebi



Grillmästarna Valentin och Dominik

Vi stannade kvar i stugan i tio timmar; lekte, åt, drack och pratade runt elden. Precis som förra året var det sjukt mysigt, och man ville inte åka hem! Men vid tvåtiden bröt vi i alla fall upp och åkte "hem" till Obermumpf och somnade sött.

Grillbricka, glass och trerätters (12 augusti 2011)

Tolfte augusti spenderade jag förmiddagen med au pair-Olga. Vi pratade lite om hur det är att vara utomlands, om hemlängtan och om att bo i Schweiz. Hon verkar väldigt trevlig, jag hoppas vi kommer att ses igen någongång. Efter ett besök hos posten, där jag hjälpte Olga att skicka ett paket, så blev jag hämtad av Rebeca, från Jugendband. Vi åkte hem till henne i Obermumpf där jag skulle spendera några dagar. Vi åt lunch med hennes mamma och syster, och sen visade hon mig runt lite. Jag fick ett eget rum. :) Fick dela med en av hennes katter, men det gör jag så gärna :)



Söööööt! :)

På eftermiddagen tog vi tåget in till Basel där vi satte oss i solen vid Rhein och åt varsinn glass. Himlans mysigt!
Jag köpte några vykort också, hade en hel lista på folk jag ville skicka till. :)


Folk badade i Rhein, var ju så himla varmt. Fast det gäller INTE vattnet, vi badade fötterna och det var verkligen inte skönt!



Rebi och jag


På kvällen hade Rebeca besök av några kompisar och jag gick några hus längre bort på gatan och hälsade på min kompis Martina och hennes familj. Hennes föräldrar skulle ha gäster över på middag, så de hade gjort en supergod tre rätters-middag. Vi satt ute och väntade på gästerna, och när de var tre kvart sena så ringde telefonen. Det var gästerna som undrade när Martinas föräldrar skulle komma egentligen?? Det visade sig att de missförstått varandra, så båda paren hade gjort middag och satt nu och väntade på varandra.. Haha! Lite kul faktiskt!! :) Det slutade med att vännerna kastade sig i bilen och åkte till Obermumpf, och vid halv tio serverades första rätten. :P Men den som väntar på något gott... Och gott var det verkligen! Mellan rätterna hängde jag och Martina på hennes rum och pratade, och jag fick en massa bilder från Jugendbands Sverige-resa. Var en mysig kväll, och vid midnatt var jag hemma hos Rebeca igen.

Födelsedag, slott och stort träd (11 augusti 2011)

Den elfte augusti var Annas födelsedag. Tio år! :) Tyvärr var det även en skoldag, så barnen och Christian försvann till skola och jobb tidigt på morgonen. Olga var dock ledig, så hon, jag och den nya au pairen (som också heter Olga) umgicks på förmiddagen. Fixade lunch och så tills barnen kom hem vid tolv. Anna hade med sig några kompisar hem, så det var full fart i några timmar med mat, paketöppning och lekar. Även på eftermiddagen var barnen borta, så då tog jag en promenad i byn. Det var varmt och svettigt, och såg ut ungefär som förut. :)



Kommunhuset och kyrkan


På kvällen fick familjen besök av barnens farfar och hans fru. Vi åt mat och fikade och sedan gjorde vi en liten utflykt. Först åkte vi till byn Brunegg, vi skulle kolla på slottet där Heidenstam bodde. Det visade sig dock smått omöjligt att komma upp på berget där slottet ligger, så fick ta några bilder nerifrån istället.


Schloss Brunegg

Sedan åkte vi vidare till nästa slott, Schloss Habsburg. Där fick man till och med gå in en bit och titta, det var rätt coolt.




Schloss Habsburg




Utsikt från Habsburgarnas slott

Sedan begav vi oss hemåt mot Eiken igen, och stannade på vägen vid ett enormt träd. Tror det var en lind. Var verkligen häftigt! :)


Big Tree


Anna gjorde ett porträtt av mig i gruset :)

När vi kommit hem igen åt vi glass igen, och sedan gick vi och lade oss :)

Sol, Basel och "hem" till Eiken (10 augusti 2011)

När vi vaknade den tionde augusti visade termometern hemska nio grader! På med långbyxor och Converse alltså! Samuel gick tidigt till jobbet, och eftersom jag fortfarande mådde lite dåligt så tog jag det lugnt. Vid halv tolv-tiden satt jag på tåget mot Basel. Somnade ganska direkt, och när jag vaknade i Basel mådde jag verkligen uselt och var ganska förvirrad..
Men det var fint att komma dit, till mitt fina Basel. Det hade hunnit bli varmt också, så det blev en svettig promenad genom stan.



Slog mig ner vid Rhein och åt lite bröd och yoghurt




Gick upp till utsiktsplatsen vid kyrkan och kollade ut mot Kleinbasel



Även i Basel hade en fjäril parkerat på en vägg


På eftermiddagen tog jag S1-tåget till Eiken, byn där jag bodde under mitt Schweiz-år. Anna mötte mig på stationen och vi gick hem och hälsade på resten.


Tågstationen i Eiken



Huset :)



Anna



Michael

Vi åt mat och glass och pratade i ett par timmar, och vid elvatiden låg vi alla i våra sängar och sov sött.

Genéve, sangria och parkhäng (9 augusti 2011)

Den nionde augusti bestämde vi oss för att ta tåget från Montreux till Genéve för att utforska Röda Korsets hemstad. Det blev en mycket fin dag, som började med en promenad längs Genévesjön, där det för tillfället fanns en Indien-utställning. Färgglatt och fint!


Vid sjön



Indien


Det var ganska varmt, och när vi hittade ett stånd där de sålde sangria så köpte vi varsitt glas och slog oss ner på en gräsmatta för lite vila av ben.







Efter ett tag i skuggan var vi redo för Genéve igen. Det blev en tur upp i stan, vi kollade små (dyra) inredningsbutiker, var inne i en fin kyrka och vandrade runt och kikade på människor och hus. Kamerorna var såklart med.






Utanför kyrkan


Vi avslutade dagen i Genéve med mat från Coop i en annan park. En liten fotosession blev det, som alltid när vi har parkhäng ^^


Fina Samuel



Me


Väl "hemma" i Montreux igen bäddade vi ner oss och kollade på en himlans bra film. "Big Fish" hette den, den rekommenderas verkligen! Jag mådde inte så värst bra, så medan Samuel satt i t-shirt så gosade jag in mig i långbyxor, strumpor, t-shirt, tjocktröja och tjock täcke.. Såg nog lite kul ut ;)

Trots att jag mådde lite tjyvens under hela dagen så var det en fin dag, och kul att besöka Genéve för första (men förhoppningsvis inte sista) gången i livet.

Dirty Dancing, gamla stan och Romeo och Julia (8 augusti 2011)

Den åttonde augusti sov vi jättelänge, och det tog ännu längre tid innan vi var duschade och klara. Men vi hade ju all tid i världen. Efter frukosten myste vi ner oss framför en film, Dirty Dancing. I. Love. It! Dock kände vi oss extremt sega efteråt, så vi bestämde oss för att pigga upp oss med en promenad genom gamla stan i Montreux. Det var extremt varmt, men en mysig stad :) Passade på att handla lite också på hemvägen.



I Montreux





Parkering förbjuden, men det struntade fjärlien i :P

Väl hemma igen kollade vi på ännu en film. Denna gång Romeo och Julia, i modern tappning. Ganska skum, men rätt bra den med. Vid det här laget hade det nästan hunnit bli kväll, så vi avslutade dagen med pasta och chill på balkongen.


Och lite choklad såklart :)

Blommor, berg och kollektiv med discodusch (7 augusti 2011)

Efter att ha åkt tåg genom Danmark och Tyskland i sjutton timmar anlände jag till mitt fina Basel på förmiddagen den sjunde augusti. Kollade direkt upp nästa förbindelse till Montreux och hoppade på ännu ett tåg. Vid halv tre-tiden rullade vi in på stationen, där Samuel stod och väntade på mig. Vi tog svängen förbi supermarketen och handlade lite frukostmat innan vi kom fram till det lilla mysiga kollektivet där han hade ett litet rum. Just nu var vi nästan ensamma i våningen, bara en kille till var där. Vi åt mackor och drack oboy på balkongen innan Samuel var tvungen att gå till jobbet på vandrarhemmet precis brevid. Jag tog en dusch, i en av de coolaste duschar jag sett hittills. En discodusch! :) Munstycket hade färgade lampor, och det ändrade färg och blinkade hela tiden. Yey! :)

Sedan tog jag min kamera och gick längs strandpromenaden. Var himla vackert med Genévesjön, bergen och alla blommor som planterats där. Varmt och skönt var det också, kortbyxor och linne gick fint trots att det började bli kväll.











Lyxhotellen ligger på rad längs sjön









Hittade en svensk båt :)

Gick en halvtimme åt ena hållet och så tillbaka igen. Hade tänkt nöja mig med det, men det var så fint åt andra hållet också så jag gick däråt med. Blev tillslut en promenad på lite mer än två timmar. Finns ett slott där man bland annat kan köpa vin. Jag nöjde mig dock med vykort och med att ta några bilder. Såg ganska häftigt ut, det ligger liksom ute i vattnet.



Château de Chillon





Jag jag vandrat mig trött och svettig gick jag tillbaka hemåt. På vägen passerade jag vandrarhemmet där Samuel jobbade. Var påväg att gå in för att säga hej, men det var fullt med folk därinne, så gick tillbaka till kollektivet istället.


Vandrarhemmet


Väl tillbaka kollade jag på en film, och somnade framför datorn. Vaknade när Samuel kom tillbaka vid halv elva-tiden och då gick vi och lade oss på riktigt.


Möttes av söta lilla kollektiv-katten när jag kom hem :)


Fyra timmar i Köpenhamn (6 augusti 2011)

På morgonen den sjätte augusti tog jag bussen till Mjölby, och därifrån tåget vidare till Köpenhamn. Min slutdestination var Schweiz, men innan tåget gick från Köpenhamn till Basel hade jag tre timmar att spendera i den danska huvudstaden.

 

Tågstationen i Köpenhamn

 

Jag låste in min stora väska, tog min kamera på axeln och tog en liten promenad runt stationen. Det var ganska mulet, men varmare än i Sverige. :)

 

Åt en glass och tittade på en elefant

 

Ännu en elefant

 

Luffarbyxor, sandaler och lite packning, and I´m ready for Switzerland! :)


RSS 2.0