"Framgång med superstjärna och musikaler" - Jag har översatt recensionen som var i tidningen

"Jugendband Wegenstettertal trängde bort all VM-lustar

En överfull gymnastiksal, mycket motiverade och musikaliskt säkra ungdomar, fantastiska rytmer och solisten Sabine Schädler utlöste entusiastiska stormar utan slut hos publiken. Alla VM-lustar var som bortblåsta.

Stämningen var på topp. Gymnastiksalen i Zuzgen var på lördagkvällen fylld till bredden. Till och med längs väggarna satt människor, bland annat kommunledamoten (eller nåt liknande) Patrizia Schreiber. Många föreningar drömmer om en så full hall och förväntansfull stämning, och detta trots konkurerande fotbollsVM. Röda dukar med svarta löpare, dekorerat med hundratals mörkröda väldoftande rosenblad och varma levande ljus sörjde för en förnäm omgivning. Efter det tempramentsfulla och rytmiskt starka uppträdandet av det 28 man starka Greenhornband under ledning av Andreas Meier var grunden för en stämningsfull kväll lagd. Kvällens första band blev avlöst av de 20 ungdomarna i Juniorband. Dessa briljerade på hög nivå och utlöste hönförda reaktioner med sitt discosound. Efter de popiga ”YMCA” och musik av Michael Jackson var det ingen som satt stilla längre.

Självsäkert

Vid Anastacias ”One day in your life” växlade man dirigent till Lorenzo Pedrocchi. Det stilsäkra och självsäkra uppförandet lade under applåder från publiken grundstenen för de följande guldkornen från musikalscenen. Med mäktigt sound, tonkänsla och känslofull dynamik följde, under den starka ledningen av Valentin Sacher, slag i slag älskade och fint klingande melodier ur kända musikaler.

Sarah Schwalm och Martin Rohrer förde oss med sinnlig charm genom det musikaliskt briljanta fyrverkeriet. För sitt melodiösa och känslofulla framträdande med flygelhornet erhöll Rebeca Vogel till och med en ros.

Professionellt sällskap

Efter bara två veckor och två rep var nu kvällens höjdpunkt kommen; Sabine Schädler, känd från musikalen ”Heidi”, förde konsertnöjet till nya höjder med sin professionella och starka sång. Dirigenten hade lyckats engagera sin före detta klasskamrat till detta överraskande och perfekta experiment med kort varsel. Hennes härliga stämma och de melodiösa klangerna från det 42 man starka Jugendband utlöste applåder utan slut. Svängiga toner från ”Hallo Dolly”, mäktiga klanger från ”Fantomen på operan” och medryckande rytmer från ABBA avrundade det knappa dussinet kompositioner."



Det var vad det stod i tidningen. Ber om ursäkt för usel svenska, det är inte lätt att översätta ^^


Kommentarer
Postat av: Christine

Så fint och härligt var det....varenda ord stämmer!

Jättefin recension!

Kram och pussss

mutti

2010-06-24 @ 09:03:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0