Härliga Goa!!

Efter fyra dagar i miljonstaden Mumbai var det nu dags för lite sol och bad. På eftermiddagen den 22 januari satte vi oss alltså på flygplanet söderut, mot Goa. Vi blev av någon anledning uppgraderade till businessclass, vilket innebar gratis mat, extra benutrymme och ett extrasäte mellan oss att förvara väskor och annat viktigt på. Hur gött som helst, nästan synd att flighten bara var en knapp timme lång.

 

De följande dagarna i Goa var verkligen total avkoppling. Vi hängde på stranden, åt lunch i någon av de små restaurangerna / caféerna längs beachen, åt goda middagar och tog det allmänt lugnt. Några dagar var vigda åt utflykter. En dag tog vi lokalbussen till Norra Goa för att uppleva stranden där (att åka lokalbuss var också ett äventyr i sig), en annan dag hyrde vi en taxi över dagen och drog iväg till södra delen. Helt fantastiska stränder, ska ni till Goa så åk till södra delen! 

När våra röda skinn behövde en dags vila från solen och vi behövde en dags vila från stirrande indiska män tog vi en tur till Goas huvudstad Panjim. Eftersom det var söndag var nästan allt stängt, men lunch och en supermarket där vi kunde köpa godis och läsk hittade vi, och dessutom såg vi en fin kyrka på en kulle och slappade i skuggan i en park.

 

En av dagarna var vi lite sugna på äventyr, så jag, Daniel och Johanna bestämde oss för att testa parasailing. Man åker helt enkelt i en fallskärm efter en båt. Lite pirrigt var det allt, men SÅ härligt att hänga uppe i luften och sväva fram medan man hade full överblick över stranden och havet.

 

Ett äventyr var också nattmarknaden i Arpora. Mycket svårt att beskriva, men det är ett stort inhägnat område, nästan som ett festivalområde, med massor av stånd där man kan handla allt möjligt krimskrams. De har öppet hela natten, och det finns även små matstånd som säljer pizza, burgare och langos, flera små barer, scener med livemusik och några mindre utomhusdiscon. Till och med en sportbar som visade fotboll hade de, där fastnade såklart killarna ett tag medan vi tjejer gick på jakt efter ringar. Hur härligt som helst att gå runt och titta på människor och prylar, och också kul att dansa lite även om musiken var kass.

 

Ja, Goa var verkligen total avkoppling, något som behövdes för att ladda batterierna efter det intensiva livet i Auroville och C-uppsatserna vi har framför oss. Dessutom ett himla bra sätt att spendera våra sista dagar tillsammans innan vi skiljs åt för drygt två månader. Efter nio dagar i paradiset sa vi hejdå till stranden (buhuuu) och flög tillbaka till Chennai, där vi tillbringade några sista timmar tillsammans. Louise och jag var de som sist lämnade Indien och därmed vinkade av alla andra när de begav sig till sina flyg. Märklig känsla!

 

Nu är vi som ni vet i Etiopien, och en rapport från våra första dagar här kommer om ett tag. Nedan följer några bilder från Goa, huller om buller, men tycker de speglar vår semester väldigt bra! 

 

Häng i parken i Panjim
 
Kyrkan i Panjim
 
Södra Goa
 
En kväll på restaurang
 
Innan Parasailingen
 
Lokalbuss
 
På nattmarknaden, i ovanligt matchande kläder! ;) 
 
 

 



 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh, härliga bilder o spännande att läsa allt du skriver! Puss mami

2013-02-07 @ 16:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0