Mumbai dag 3 och 4 (21 och 22 januari)

Dag nummer tre i Mumbai var en sån där härlig storstadssemesterdag då det känns som om det enda man gör är att ta det lugnt men sen när man kommer hem inser man att man faktiskt hann med en hel del. Eftersom några varit uppe hela natten och spelat in film så var det bara några av oss som startade dagen med en andra frukost på Starbucks. Äntligen fick jag lite varm choklad! Inte lika bra som min älskade och saknade Oboy, men nästan! Nästa anhalt var ett internetcafé där vi kunde lindra vår Facebook-abstinens. Vid lunchtid hade resten av gänget masat sig upp och mötte oss på McDonalds (ja, jag vet...två dagar i rad..) där vi åt lunch och utbytte historier om föregående kväll och natt. Eftermiddagen spenderades på Chowpatty Beach, en strand mitt i staden. Efter en promenad hamnade vi på en mur med utsikt över stranden, havet och Mumbais skyline. Hur fint som helst när solen gick ner!!

 

Kvällsmaten åt vi på café Leopold, en riktig festmåltid som inkluderade kycklingburgare, helrör med öl och maffiga bakelser. Mätta och glada vandrade vi hemåt igen.

Sista dagen i Mumbai grydde och vi begav oss till vår grannbyggnad, den anrika tågstationen Victoria Terminus som också den är ett UNESCO World Heritage, precis som Elephanta Island. Några ville åka till slummen och hoppade därför på tåget dit, medan vi andra ägnade oss åt lite shopping. För långlunch möttes vi på... gissa vad.. Café Leopold! De sista timmarna innan vi skulle flyga vidare mot Goa för sol och bad ägnade vi åt praktiska saker; packande, inköp av kex och vatten osv. Framåt kvällen lämnade vi så miljonstaden och sa tack och hej Mumbai. Kanske ses vi igen, kanske inte, men det var en mycket trevlig vistelse!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0